Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fecska
amúgy is ki akartam próbálni melyik a legjobb modellezõ SW összehasonlítanám az AFD vel a AT Slasht, meg a 800-assal a AT3-at meg a Guitar Riget

fecska
nagyon kíváncsi vagyok 😄
eladod az egyiket ha jó? 😄

AtomHeart
(A kepek cimeibol ki kell szedni a szokozt!)

Megerkeztek a kinai guitar linkek:
http://kep feltoltes.hu/120830/IMAG0424_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Olloval nyitottam ki a csomagot: http://kep feltoltes.hu/120830/IMAG0425_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az egyiket ezzel halalba kuldtem <#idiota>: http://kep feltoltes.hu/120830/IMAG0426_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Belul a kabel csatlakozasa le van ontve valami attetszo dzsuvaval, ez megneheziti a tisztesseges javitasat: http://kep feltoltes.hu/120830/IMAG0427_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megcineztem <#hawaii>: http://kep feltoltes.hu/120830/IMAG0428_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mar csak szigetelo szalagot kene keritenem es jobb lesz, mint uj koraban. 😄

Most fogom kiprobalni a masikat, szoritsatok!

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

AtomHeart
A, az Al Di M. signature! <#worship> Ezt a szivarvanyszint mindigis ocsmanynak talaltam, de ezen a foton tetszik!

fecska

fecska
yup

prs?

fecska
😊

elitehun
<#merges2>
fecska
Tényleg nagyon jó arc, és nagyon tud, azt hiszem Vegasban láttam egy elõadását, nagyon nagy arc 😊

AtomHeart
Ettol bexartam:

Asszem bequrom az osszes gitaromat a Dunaba, nem vagyok en melto e hangszerhez! <#fejvakaras>

Szerk: megegy felvetel Tommy Emmanuel-tol azoknak, akik tudnak jol angolul, vicces a csavo:

Genelec, Dynaudio,... ezek elég jó márkák, de ezek monitorhangfalak, 100ezter alatt (per darab, nem pár) nem nagyon vannak olyanok amit tiszta hangképet adnak és nem színezik a hangot. Ennél gyatrább minõségûeket csak akkor éri meg, ha az eredeti árához képest valami nagyon nagy kedvezménnyel találsz viszonylag jó minõségüt (negyed vagy ötödáron...). De szerintem neked elég valami sima hangfal is, ha nem akarsz felvenni meg mixelni, nem kell neked monitorhangfal.
vegyél valami neutrális hangú falat.
Olvasgass utána, hogy milyen márkát érdemes venni.
Jó tanács, hangfalakban nem a sony, panasonic, meg stb kommersz márkák a jók, hanem a direkt erre specializálódott cégek falai, mint audio note, audio research, warfedale, yamaha, B&W stb
Nézegessed õket, és nézd meg a hangfal review jeit, hogy mások mit írnak róla, általában angolul mindent megtalálsz.
Érdemes utána járni mert ha értesz hozzá, kis pénzért is találsz kincset, ami tökéletes hangot ad.
Ha meg túlzásba viszed, azt onnan lehet tudni, hogy már azt fontolgatod, hogy eladod a részleten vett kocsit, hogy vehess rajta egy occ szín ezüst neotech átjátszókábelt, meg már nézegeted a méregdrága egy kristály 5 centi vastag hangfal kábeleket. Mert ugye a határ a csillagos ég..ekkora õrület semelyik más hobbiban nincs mint a zenehallgatásban, ahol olyan kis szarokra költenek csak száz ezreket egyesek mint egy fél méteres audio átjátszókábel.

Vannak akik saját maguk építik a csöves erõsítõjüket és színezüst kábelekkel kötik össze az alkatrészeket.

fecska
igen de nem mondta hogy neki passziv kell

AtomHeart
Ezekhez ha jol latom, kene kulon erosito.

fecska
fecska
Fehercsoki
Amúgy csak egy pár darab van fent, szóval nehéz lenne onnan pont egy jót kifogni.

Amúgy monitor vagy sima hangfal kell nekem gitározáshoz? Felvenni nem akarok, csak amp szimeket használok erõsítõ helyett.

fecska
látod ehhez kell a ehetség xD

Fehercsoki
Jó csak vaterán keresztül nehéz eldönteni hogy milyen a hangja.

fecska
a hangját...

Fehercsoki
Jó de milyet érdemes keresni? Mit kell rajta nézni?😄

Ha jó pénzen akarsz venni jó hangú falat, akkor ne a mai kispórolós szarokat vedd újjonan, hanem menj fel a vaterára és ott vannak nemritkán 100 ezres értékben használt falak 10-20-30 ezerért is.

Fehercsoki
Egyébként egy 12 ezres monitor hangfal miben különbözik egy ilyen "sima" 12 ezres genius hangfaltól?(amit sanzik linkelt)

fecska
nem ugy ertettem, akkor inkább élek a te szavaiddal, kiegyensúlyozott, és nem rosszindulatból írtam, hanem ez a fa az alap gitár, ami mindenki fülében egy gitár

ja, kb egyet értek veled.
De ne becsüld alá az éger hatalmát.
Több van abban a fában mint unalom, hidd el, a legkiegyensúlyozottabb hangja van a palettán, Széles spektrumú, mélyebbre megy mint a mahagóni, és olyan magasra mint a jávor. De nem overtone os egyik tartományban sem. Az egyik legkiválóbb bass gitár alapanyag is pont ezért.
A másik meg, az égerben rengeteg dög van, hihetetlen rezonánsai vannak.

Hecker007
Mennyit szánnál amúgy rá?

sanzik
ja csak ezt a linket találtam éppen de sose vásároltam tõlük ...
Hecker007
Fadobozos Genius-ok tényleg nem rosszak, de én pcx-tõl nem vennék semmit... én megjártam már velük (nem azt küldték amit rendeltem) és elég nehéz visszaboltolni velük, inkább ipon, aqua, pcgear.

sanzik
viszont errõl csak jókat hallottam,többen is használják ismerõsök közül
sanzik
hát én ajándékba kaptam,de zsír új origi volt,ráadásul a genius-nál dolgozik az ember akitõl kaptam,így nem reklamáltam,de kibontottam,összeraktam,tekergetem a hangerõt azt recseg az egész....
bedobtam a fiókba azóta ott van,de lehet csak én fogtam ki egy szar példányt
Fehercsoki
Recseg? Még a mostani gagyi hangfalam sem recseg.

sanzik
ilyen hangfalam van,szerintem szar,már új korában is recsegett,ettõl szerintem találsz jobbat
MikX
Aktív az erõsítõvel szerelt, a passzív pedíg a ládában csak a hangszóró.

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Fehercsoki
Ez esetleg? 14w és aktív.(egyébként mit jelent egy hangfalnál hogy aktív?)

#33881 Ha vintage kinézetû SG-t akarsz akkor valóban nem ez a megfelelõ választás, esetleg válassz a picit drágább faded vonalból. (bár azok 10k-val drágábbak ha az új árát nézzük, használtan szerintem nincs nagy különbség) Szerintem a legjobb ár-érték arányú Epi SG most a Goth G-400, mivel maga a gitár megegyezik a színe miatt drágább SG-kkel és a 90-100k közötti LP-kkel.(itt csak a forma a különbség)

Fehercsoki
Láttam 10-15 wattos 2.0 hangfalakat, azok jók lehetnek? Meg vannak 15k-ért monitor hangfalak is.

fecska
valami jofele szamitogep hangfal, vagy ha nagyobbat akarsz akkor HIFI kell
de nekem van egy valami Samsung hangszorom angliabol hoztam kb 10 fontert nagyapam az kurvajol es nagyot szol

MikX
Köszi, hát ilyesmire gyanakodtam énis, a Goth-al meg nemtudok egyenlõre megbarátkozni, lehet meg kéne néznem élõben is azért... 😄

S kis más, meglett havernak a fej-láda, nagyonkeményet szól...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Fehercsoki
Amp szimek mellé melyik a legolcsóbb hangfal amit megéri megvenni?(azért kellene mert a mostani nem bírja a hangerõt és torzít)

fecska
lol na ertitek 😄
pedig be se vagyog baszva 😄

fecska
a gitarnak van egy un tranziense, a hang eleje ami altal be tudjuk azonositani, hogy igen ez egy gitar.
az aktiv pickupok, es a hatalmas torzitasok eltorzitjak ezt a tranzienst olyannyira, hogy nem hallod a kulonmbseget ujjal, es pengetovel valo pengetes kozt, vagz a pengetes erossege kozt, ertsd: minden hang ugyan olyan eros (metal tappingolasnal lathatod), DE ehhez hozzajon a fa ami NAGYON NAGYON sokat szamit..
nem veletlenul egy igazi LP ugy epul fel, hogy Mahagoni test ES Javor top mivel a mahagoni a nagyon meleg hangzasu fa, tele felharmonikusokkal, es nagyon szep melyekkel, ez adja a dogos hangjat a gitarnak, aztan a Javor (vagy juhar) ami a tetejen vagy az az egy centimeter... mivel a javor a legfenyesebb ezzel tokeletesen kiegeszitik egymast a mahagonival, es ezert kapsz egy nagyon dogos, de megis csilingelo hangot, na ez a LP hang...
az eger amit meg kerdezter, az szerintem egy unalmas fa.. kb egyenlo aranyban oszlanak el a melyek kozepek es magasak, van benne egy kics csilingeles (Fender hang) viszont az SD Alnico 2 Pro-val nagyon szeretem a Telemet
Harsfa: a jacksonom keszult ebbol: a legcsunyabb fa, zart rostokkal, ezert sem festik csak egyszinure, ugz hogy az erezet ne latszodjon, ennek is meleg a hangja inkabb ugy mondom brummogo, nagyon sok kozeppel (ehhez jon meg az emg aktiv szedoi aminek szinten sok kozepe van= orbitalis zuzas)
nagyon sok fat kiprobaltam mar a diotol kezdve buginga (vagy hogy a faszba kell irni 😄) koa, korina, a javornak a legkulonbozob bfajtai, afrikai padouk rozsafak koris magyar bukkfat, tolgyet fenyot stb stb..
(ezert sem szeretem a uber hi-gaint ,es maradok a 800as keveske gainjanal 😄 mert annal meg hallani a gitarnak a gitar hangjat, es nem csak ilyen mu hangot hallasz (ide hoznam meg pl a Parker Fly modeljet tiszta kompozit anyagbol, egy Marshallra dugva szornyu hangja van...) sokkal jobban bejon a regi rokk hangzas A gitar hangzas...)
alapbol a gitar/hangszedo/erosito 1/3 aranyban oszlik, na manappsag ez egyre jobban megy az erosito javara a kurvasok gain miat...
ha van meg kerdesetek ezugyben irjatok nyugodtan
ha van kerdesetek irjatok meg

elitehun
Kb ennyit is használnak csak, Gibson és ESP
AtomHeart
"metallica is égert használ"

Egyfelol mahagoni es mahagoni illetve eger es eger kozott qrvanagy lehet a kulonbseg minosegben (az epi LP-m 3,7kg, ismeros Gibson lp-je 4,3kg, van is kulonbseg hangkitartasban). Masfelol metallikaek sokmindent hasznalnak (pl. sok-sok mahagoni Gibson-t)...

Szerk: arrol is megneznek egy tesztet, hogy aktiv hangszedo es hi-gain erosito mellett mennyire befolyasolja a hangszint a faanyag...

Az éger és a mahagóni a legjobb hangú tone woodok szerintem.
metallica is égert használ, mahagóni meg nagyon kedvelt a felsõ kategóriában fõleg

Fehercsoki
Amúgy szerintem G-310-bõl az elsõ pár széria volt mahagóni aztán váltottak égerre mert olcsóbb.

Fehercsoki
Na jobban utánanéztem, G-310et meg ne vedd, ugyanolyan mint az LP meg SG Special, azaz szar.(elsõ gitárnak persze jó, de neked nem elsõ lenne)

Fehercsoki
Használtan gitarshopon hirdetnek egy Goth G-400-at hídnál EMG-vel 40k-ért.

MikX
Jaja, nézegetem, de jelenleg az nemtudom, hogy belefér-e, no mindegy, még rágcsálom ezt magamban. Nem létkérdés végülis, csak egyre jobban piszkálja a fantáziám egy SG 😄

Fehercsoki
Ha már SG akkor G-400at vegyél. Lehet hogy a régi éger az új pedig már mahagóni.

MikX
Haliho!

Epi SG G-310 rõl valakinek valami tapasztalat?
Addíg piszkálja a csõröm az SG míg találtam egy éppen a költségvetésbe beleférõt, így lenne egy második.
Viszont azt írják több helyen, hogy éger a test, az epi hivatalos weblapján meg mahagónit írnak... most akkor wtf?