Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megerkeztek a kinai guitar linkek:
http://kep feltoltes.hu/120830/IMAG0424_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Olloval nyitottam ki a csomagot: http://kep feltoltes.hu/120830/IMAG0425_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Az egyiket ezzel halalba kuldtem <#idiota>#idiota>: http://kep feltoltes.hu/120830/IMAG0426_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Belul a kabel csatlakozasa le van ontve valami attetszo dzsuvaval, ez megneheziti a tisztesseges javitasat: http://kep feltoltes.hu/120830/IMAG0427_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Megcineztem <#hawaii>#hawaii>: http://kep feltoltes.hu/120830/IMAG0428_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mar csak szigetelo szalagot kene keritenem es jobb lesz, mint uj koraban. 😄
Most fogom kiprobalni a masikat, szoritsatok!
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Asszem bequrom az osszes gitaromat a Dunaba, nem vagyok en melto e hangszerhez! <#fejvakaras>#fejvakaras>
Szerk: megegy felvetel Tommy Emmanuel-tol azoknak, akik tudnak jol angolul, vicces a csavo:
Olvasgass utána, hogy milyen márkát érdemes venni.
Jó tanács, hangfalakban nem a sony, panasonic, meg stb kommersz márkák a jók, hanem a direkt erre specializálódott cégek falai, mint audio note, audio research, warfedale, yamaha, B&W stb
Nézegessed õket, és nézd meg a hangfal review jeit, hogy mások mit írnak róla, általában angolul mindent megtalálsz.
Érdemes utána járni mert ha értesz hozzá, kis pénzért is találsz kincset, ami tökéletes hangot ad.
Ha meg túlzásba viszed, azt onnan lehet tudni, hogy már azt fontolgatod, hogy eladod a részleten vett kocsit, hogy vehess rajta egy occ szín ezüst neotech átjátszókábelt, meg már nézegeted a méregdrága egy kristály 5 centi vastag hangfal kábeleket. Mert ugye a határ a csillagos ég..ekkora õrület semelyik más hobbiban nincs mint a zenehallgatásban, ahol olyan kis szarokra költenek csak száz ezreket egyesek mint egy fél méteres audio átjátszókábel.
Vannak akik saját maguk építik a csöves erõsítõjüket és színezüst kábelekkel kötik össze az alkatrészeket.
Amúgy monitor vagy sima hangfal kell nekem gitározáshoz? Felvenni nem akarok, csak amp szimeket használok erõsítõ helyett.
De ne becsüld alá az éger hatalmát.
Több van abban a fában mint unalom, hidd el, a legkiegyensúlyozottabb hangja van a palettán, Széles spektrumú, mélyebbre megy mint a mahagóni, és olyan magasra mint a jávor. De nem overtone os egyik tartományban sem. Az egyik legkiválóbb bass gitár alapanyag is pont ezért.
A másik meg, az égerben rengeteg dög van, hihetetlen rezonánsai vannak.
bedobtam a fiókba azóta ott van,de lehet csak én fogtam ki egy szar példányt
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
#33881 Ha vintage kinézetû SG-t akarsz akkor valóban nem ez a megfelelõ választás, esetleg válassz a picit drágább faded vonalból. (bár azok 10k-val drágábbak ha az új árát nézzük, használtan szerintem nincs nagy különbség) Szerintem a legjobb ár-érték arányú Epi SG most a Goth G-400, mivel maga a gitár megegyezik a színe miatt drágább SG-kkel és a 90-100k közötti LP-kkel.(itt csak a forma a különbség)
de nekem van egy valami Samsung hangszorom angliabol hoztam kb 10 fontert nagyapam az kurvajol es nagyot szol
S kis más, meglett havernak a fej-láda, nagyonkeményet szól...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
az aktiv pickupok, es a hatalmas torzitasok eltorzitjak ezt a tranzienst olyannyira, hogy nem hallod a kulonmbseget ujjal, es pengetovel valo pengetes kozt, vagz a pengetes erossege kozt, ertsd: minden hang ugyan olyan eros (metal tappingolasnal lathatod), DE ehhez hozzajon a fa ami NAGYON NAGYON sokat szamit..
nem veletlenul egy igazi LP ugy epul fel, hogy Mahagoni test ES Javor top mivel a mahagoni a nagyon meleg hangzasu fa, tele felharmonikusokkal, es nagyon szep melyekkel, ez adja a dogos hangjat a gitarnak, aztan a Javor (vagy juhar) ami a tetejen vagy az az egy centimeter... mivel a javor a legfenyesebb ezzel tokeletesen kiegeszitik egymast a mahagonival, es ezert kapsz egy nagyon dogos, de megis csilingelo hangot, na ez a LP hang...
az eger amit meg kerdezter, az szerintem egy unalmas fa.. kb egyenlo aranyban oszlanak el a melyek kozepek es magasak, van benne egy kics csilingeles (Fender hang) viszont az SD Alnico 2 Pro-val nagyon szeretem a Telemet
Harsfa: a jacksonom keszult ebbol: a legcsunyabb fa, zart rostokkal, ezert sem festik csak egyszinure, ugz hogy az erezet ne latszodjon, ennek is meleg a hangja inkabb ugy mondom brummogo, nagyon sok kozeppel (ehhez jon meg az emg aktiv szedoi aminek szinten sok kozepe van= orbitalis zuzas)
nagyon sok fat kiprobaltam mar a diotol kezdve buginga (vagy hogy a faszba kell irni 😄) koa, korina, a javornak a legkulonbozob bfajtai, afrikai padouk rozsafak koris magyar bukkfat, tolgyet fenyot stb stb..
(ezert sem szeretem a uber hi-gaint ,es maradok a 800as keveske gainjanal 😄 mert annal meg hallani a gitarnak a gitar hangjat, es nem csak ilyen mu hangot hallasz (ide hoznam meg pl a Parker Fly modeljet tiszta kompozit anyagbol, egy Marshallra dugva szornyu hangja van...) sokkal jobban bejon a regi rokk hangzas A gitar hangzas...)
alapbol a gitar/hangszedo/erosito 1/3 aranyban oszlik, na manappsag ez egyre jobban megy az erosito javara a kurvasok gain miat...
ha van meg kerdesetek ezugyben irjatok nyugodtan
ha van kerdesetek irjatok meg
Egyfelol mahagoni es mahagoni illetve eger es eger kozott qrvanagy lehet a kulonbseg minosegben (az epi LP-m 3,7kg, ismeros Gibson lp-je 4,3kg, van is kulonbseg hangkitartasban). Masfelol metallikaek sokmindent hasznalnak (pl. sok-sok mahagoni Gibson-t)...
Szerk: arrol is megneznek egy tesztet, hogy aktiv hangszedo es hi-gain erosito mellett mennyire befolyasolja a hangszint a faanyag...
metallica is égert használ, mahagóni meg nagyon kedvelt a felsõ kategóriában fõleg
Epi SG G-310 rõl valakinek valami tapasztalat?
Addíg piszkálja a csõröm az SG míg találtam egy éppen a költségvetésbe beleférõt, így lenne egy második.
Viszont azt írják több helyen, hogy éger a test, az epi hivatalos weblapján meg mahagónit írnak... most akkor wtf?