Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

már észre vettem, azért vagy itt, hogy engem piszkálj, úgy csinálsz mintha valami bûnöm lenne.
Nem vagyok buzi.. de ha az is lennék, akkor sem lennék bûnös, ez nem bûn vagy rossz dolog..hanem csupán az emberek különböznek egymástól.. nem lehet mindenki egyforma..

fecska
igazából lövésem sincs 😄

V43 1105
Hogy beszélsz, ejnye ejnye.. és mi van ha nem gitározom? 😞

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

kussojjá te kis szemét <#ejnye1> te nem is gitározol

V43 1105
Szerintem tudod kinek az alregje ez a kisfijjú <#bohoc>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

fecska
figyelj ezek után meg a Pain in the Ass bandanév után nincs több kérdésem 😄DDD

V43 1105
Elmúlt már Június, Július, Augusztus, a hõ is elvonult .. <#ejnye1>

fecska
nem nem használnám késõbb, pont csak egyszer kipróbálnám és emellett az is motivál hogy valakinek nem sikerült, na akkor nekem fog 😄
ebbõl 70% a kihívás és 30%% az hogy hangot kapjak a gitáromból 😄
és a hangminõségen nem spórolok, ezért van igazi cuccom nem modellezõ

fecska
veszek neked egy hekto ráklevest oké? 😄

Fehercsoki
Szerinted?😄

most akkor azt mondod ne vegyünk kínai gitár linket, mert hogy az úgy se lesz jó?
..venni akartam vagy 10 et, és eladogatni kicsit többért.. szóval akkor inkább meg se próbáljam ugye?

holnap kapok kínai ráklevest.. hoznak nekem pestrõl..egyik barátom, igaz hogy az nem pénz..de a rákleves is nagyon boldoggá tesz 😄

ja.. én egy olyan fiú vagyok, aki bárkit képes igazán szeretni, mindegy hogy fiú vagy vagy lány, jó vagy rossz vagy..attól akitõl pénzt kapok, általában nagyon szeretem azokat az embereket <#szeret>

"tudom hogy most unszimpi vagyok mindenkinek de attol hogy van az embernek penze attol meg nem kell minden hulyesegre elverni"

Én nem vagyok hülyeség, szeretném ha nekem adnád a pénzed felét, mindenki szeretne érte, és még így is maradna neked elég.. nekem meg nincs pénzem, így én is jól járnék.
Na? <#beka2>

Fehercsoki
(egyébként szerintem nem az lenne a pénzszórás hogyha egy olyan hangkártyát vennél amit késõbb is használhatsz ha modellezni akarsz vagy fel akarsz venni, hanem ha egy olyat amit csak egyszer használnál, de nem kell megijedni többet nem hozom fel a témát látom mennyire idegesít

Fehercsoki
Nem értem most ez miért zavar téged, csak megemlítettem, mivel elég ritka hogy valaki pont a hangminõségen spórolna.

fecska
Igen egy ilyen kis ize nem adja de a 800 meg az afd100 adja csak kiprobalnam ,de ha ennyire zavar akkor mond meg a legdragabb hangkartyat holnapra megveszem (tudom hogy most unszimpi vagyok mindenkinek de attol hogy van az embernek penze attol meg nem kell minden hulyesegre elverni... Ennyi erovel a jatekgepbe is dobalhatnam a penzem...)

Fehercsoki
Igen csak egy ilyen kis izé nem adja azt a minõséget amit egy rendes hangkártya, Hi-Z bement kell a gitárnak.(óriási a különbség)

olyan van hogy gain feedback... amikor nagy gainon a gitár húrjai maguktól rezegnek a nagy hangerõ miatt.. vagy ha közel viszed a gitárt a hangszoróhoz, és létrejön ez a feedback jelenség.. minden zúg, vonyít stb
Ezért kell jól megtanulni a húrtompítást, minden húrt tompítani kell amit nem pengetsz le, ha jó metálos akarsz lenni.

A pengetett húroktól felfelé a pengetõ kezed tenyerével tompítod a húrokat amiknek nem szabad szólniuk, a bal kezeddel ami a gitár nyakán van, azzal meg a pengetett húroktól lefelé lévõket tompítod el.
Könnyûnek tûnik de aztán rájössz, hogy nehéz úgy csinálni, hogy minden normálisan ki legyen tompítva. Ha rosszúl csinálod, egy nagy zajos kakofónia az eredmény, igaz..punk zenéhez ez még jól is jöhet. 😄

fecska
Nem okoz gondot de azert nem szorom esznelkul egy ilyen kis ize amit hasznalok egyszer aztan berakom a fiokba ha meg lehet oldani olcsobban is akkor miert valaszd a dragat?
Am ha arra gondolsz hogy az erositovel gerjed akkor feedback.

Fehercsoki
Amúgy hogy van az angolul hogy (hangszedõ) gerjed? Hangszedõket akarok keresni amik bírják a magas gaint, de ezt a szót valahogy egyik szótárban sem találtam és még nem is hallottam sehol=/

én örülnék egy gyémántcsiszolónak.. tudod mi pénz van a gyémánt bizniszben.
Otthon ülnék és két gitár gig között lecsiszolnék egy gyémántot, azt feldobnám az ebayre õket...

Fehercsoki
Értem, csak hát az elõzõ hozzászólásaidból nem úgy tûnt hogy neked 20k forint gondot okozna.

fecska
Ez nem igy mukodik annyira nem izgat hogy most rakoltsek annyi penz csak ki szeretnem probalni nekem mondjuk nincs pcm csak bootcampen van windows a macec meg a munkahelyem nem lenne ket macbookom meg egy mac prom kiegeszitve imacel meg harom monitorral mert minek? ellennek egy sima macbookal is csak hat kell amunkahoz ez olyan mint hogy ha megkerdeznem hogy neked gyemancsiszolora van penz de rendes hangkartyara nincs? 😄

Fehercsoki
Mac-re van pénz de rendes hangkártyára nincs?😄

fecska
biztos vagok benne hogy mûködik csak a windows szar hangki/bemenetkezelõje szól bele, mert az iszonyat zsar, inkább macen szeretem ezeket, amúgy is ott van a logic pro aztán egy mekbúkal simán van egy stúdiód

fecska
hol vagy elerhetõ?

AtomHeart
Mna en feladom. Akinek kell 2.600HUF-ert viheti darabjat.

Fecska: nem mac-en probaltam.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

fecska
olyan buzis 😊
na vajon mitõl fáj a segged 😄

Fehercsoki
Persze csak nem érné meg nekik kiadni szoftveresen, így aki használni akarja és van rá nem kevés pénze az megveszi, úgy meg az emberek nagy része lewarezolná. Egyébként van fent a youtubeon teszt videó, Axe FX vs igazi Peavey vs Revalver, és Revalver kb. megegyezik az igazi erõsítõvel.(ami nem csoda hiszen Peavey mind a kettõ) Itt a videó.

V43 1105
Ratyi !

eszembe jutott egy új hc együttes név..

Pain in The Ass

zúz mi?

AtomHeart
Kemper Profiling Amplifierrel kevered. <#nezze>

fecska
az a tanulos erosito? vagy osszekeverem valamivel?

Nekem is amplitube meg pod farm tetszik modellezõk között.
Ha meg 5150 es hangja kell akkor meg revalver. Többit nincs is értelme használni.
Ennél az lenne még jobb ha a fractal audio is kiadná szoftveresen az axe fx-et. Az tuti jó lenne. Persze akkor ha lenne feltört változat belõle.

fecska
Macen próbáltad? 😊

Fehercsoki
(így akár lazán lehet hogy már megvolt a jó beállítás, csak nem indítottad újra ezért azt hitted hogy nem jó és átállítottad)

Fehercsoki
Mindig ha átállítasz valamit indítsd újra a Guitar Rig-et, mert bugos(vagy direk ilyen) és ha csak átállítasz valamit ASIO-n akkor a program nem észleli csak ha újraindítod.

AtomHeart
Kosz, mind megvolt, nem segitett. Mindenesetre befosok.

Majd holnap folytatom. <#szomoru1><#nemtudom>

Fehercsoki
Asio4all-ban szedd ki az összes többi inputot, és csak a guitar link bemenetét kapcsold be.(tálcán a kis ikonnal tudod részletesen beállítani de gondolom ezt tudod) Esetleg tekerd fel a gitáron a hangerõt.(de gondolom nem valószínû hogy teljesen le van tekerve és nem veszed észre)

AtomHeart
Megcineztem meg ratekertem egy fel kilometer ragasztoszalagot, de ugyanazt a jelenseget produkalja: playback megy, minden okes, de a gitar nem akar megszolalni. Ez jo jel, ugye annak az eselye, hogy mindketto egyszerre legyen hibas kisebb, valszeg en benaztam el valamit. <#confused>

Probaltam a Behringer drivereivel meg asio4all-al is, ugyanaz.

tenkenorman
Hejhó! A halálba küldöttet megvenném!!!!

http://www.tenke.hu

Fehercsoki
Amúgy legjobban Amplitube tetszett még Pod Farm mellett, a kezelõfelülete rendben van, viszont ahogy erõsítõket/pedálok/stb. kell lepakolni az nem annyira tetszik, kevésbé dinamikus, hangzásra viszont szintén nagyon rendben van, végeredményben egyébként Guitar Rig is jó(kész felvétel a többi mellé rakva szinte megkülönböztethetetlen), csak valahogy máshogy kezeli a gitár jelét, ezt még mindig nem tudom megmagyarázni hogy mire gondolok, de a többihez képest nagyon érzõdik, meg hát a többiben jóval több erõsítõ van. Bár szerintem folytatom még a kísérletezést annak ellenére hogy Pod Farm-ból mindent ki tudtam eddig hozni amit szerettem volna.

Hecker007
xD 😄
Megérzés 😛 látatlanba szerintem itt se vesz meg senki semmit 😊 Én is szeretem kipróbálni a programokat mielõtt pénzt adok értük 😊

Fehercsoki
Mibõl gondolod hogy virágboltit használtam?:S Lehet hogy annyi pénzem van hogy mindet megvettem.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Igen van mindegyikbõl😄

Hecker007
Pod Farm-ból van virágbolti? 😛 Mindig is szerettem volna kipróbálni, de a pénzt õszintén sajnálom rá 😄

Fehercsoki
Amúgy ha Pod Farm-ot kipróbálod ajánlom Petruccitól a Pull Me Under presetet.

AtomHeart
Ez az istennek sem akar megszolalni! <#gun>

Fehercsoki
Én most teszteltem végig párat(Guitar Rig 5, Pod Farm 2.5, Amplitube 3.8, TH2, Peavey Revalver MKIII.V, JamVOX, GT3), és ezek közül a Guitar Rig tetszett a legkevésbé, mintha valahogy máshogy kezelné a gitár jelét mint az összes többi, nem tudom megmagyarázni, olyan furcsa. Pod Farm-ot teszteltem a legtovább, és ez tetszett a legjobban, a benne lévõ presetek nagyon jók, könnyû kezelni, szépek a hangzások, legszebb akusztikus hangzást ebbõl tudtam kihozni(persze Hi-Z-vel ami a preampot helyettesítette), torzítottan is szép a hangja, csöves erõsítõk is csövesnek hangzanak.(hátránya viszont hogy pár bug van benne, pl. erõsítõn hiába állítok bármit nem reagál, szerencsére ez csak egy jazz erõsítõnél jött elõ amit amúgysem használtam volna illetve alapból nem lehet vele felvenni, ehhez külsõ program kell) Amplitube Slash erõsítõi/effekjei is jók, elég jól hozzák a Slashes hangzást, presetekbõl nem találtam kedvemre valót ezért magam raktam össze párat, fõleg Orange és Slash erõsítõkbõl, Orange erõsítõk nagyon jól szólnak, elég jól össze lehet hozni metál/hi-gain hangzást amplitubeban. GT3 vintage hangzást hozza, nem nagyon teszteltem, de jól szólt az is. TH2 hangzásra jó, de valahogy kevesebbnek tûnik mint a Pod Farm és Amplitube. Peavey Revalver meg hát jó metálra, de elég kevés dolog van benne, viszont ami van az jól szól, sok beállítási lehetõség. JamVox elsõre kicsit furcsa volt, hangzásra Guitar Rig szerû kicsit, de van dobgép ami elõny.

fecska
az amúgy takony(melegragasztó)