Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MikX
Értettem, hát akkor anno jól lõttem be tudat alatt 😄

(És mostanában meglepõen sokat használom az akusztikus gitárom... nem volt ez jellemzõ)

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

fecska
mármint egyik kezeddel az elsõt a másikkal meg a többit 😄 (attól függ hány bundos a fogólapod)

fecska
mivel a húr közepe jobban kileng mint a szélei ezért a nyaknak is enyhén homorúnak kel lennie, annyira hogha lefogod egyik kezeddel az elsõ, és a 24/22/21/19. bundot akkor egy hangyapöcsnyi résnek kel lennie a 12. bund és a húr közt

MikX
Könnyen meglehet.
Igazából amit tudok túlnyomórészt egy öregtõl hallottam/láttam, lehethogy nincs mindenben tökéletesen igaza, de azért rámragadt egysmás.

Mindíg is érdekelt a barkácsolgatás, ezért gitár felújítással is babrálódom, egyik ismerõsöm régi elsõ gitárját újítom éppen fel, nem egy nagy munka, de legalább gyakorlom. Meg nemis létszükség, az elvárás, hogy szép legyen a falon, deazért örülnék neki, ha még megis szólalna 😄
Egyedül azt nemtudom, hogy a bundokat hogyan szedjem ki a fogólap felcsiszolása céljából. Illetve azok ragasztva szoktak lenni? Vagycsak bele vannak szorítva?

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

AtomHeart
"bár így nem tökéletesen sík a fogólap"

Nem is kell annak lennie...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

MikX
Könnyen lehet, de elõszöris megemeltem a húrlábat, akkorsem segített, meg alapból .12 es volt fent, az kicsit vastag volt, tehát mindenképpen vékonyabbra akartam cserélni.
Azóta amúgy megoldódott, kicsit eresztettem a nyakon és jó lett, bár így nem tökéletesen sík a fogólap.
De amúgy ami nagyonsokat dob egy olcsóbb akusztikus hangzásán, az a húrláb, húrvezetõ és a tüskék lecserélése csontra, enyémen is alapból mûanyagok voltak, és ég és föld a különbség. (persze ennek nincs köze az említett zörgéshez, csak megjegyeztem)

AtomHeart
"de sem a vékonyabb húr"

Vekonyabb hurnak nagyobb a kilengese, szal pont az ellenkezo iranyba hat.

MikX
Énis szerencsétlenkedtem ezzel, de sem a vékonyabb húr, sem a húrláb emelése nem oldotta meg, bundokat is megnéztem, tökéletesen egyezet mind, nemtudom. Nyilván itt az is közrejátszik amiért egy 20-30e gitár annyiba és nem 100e-be kerül

AtomHeart
"amúgy ilyen hobbi szintû hangszer/gitár javító képzés létezik valahol ?"

Neten/youtube-on letezik ilyen vegtelensok, meg lasd a voros linkeket itt fennt!

hát jha, jövõhéten elbattyogok megint egy hangszerészhez aztán megkérdem mi lehet a gond, mert most pl. gyufával akartam kitámasztani a húrlábat de így félúton inkább meggondoltam magam.

amúgy ilyen hobbi szintû hangszer/gitár javító képzés létezik valahol ? olyan jó lenne ha valaki szépen elmagyarázná mi hogy mûködik egy gitáron, hogyan kell javítani, szerelni és egyéb nyalánkságok

Szeretem a cicákat

Elõször szerintem próbálj meg egy húrcserét, nekem a pályafutásom kezdetén egy klasszikus gitár D húrjával gyûlt meg a bajom, zörgött mindenhol, de fél év után egy húrcsere megoldotta a problémát (ugyanolyan vastagságúra cseréltem).
Metalmilitiakid
Tudna valaki véleményt mondani a Soundstation basszerekrõl az olcsó kategóriában ? Mennyire kerülendõk vagy tûrhetõek ? Elõre is köszi.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

AtomHeart
"Amikor megvettem használtan kaptam hozzá húrláb pöcök szettett megmagyarázhatatlan okokból (bár szerint Jobb is ha nem tudom.) Ezekkel próbáltam okoskodni most de nagyon úgy néz ki hogy nem is igazán jó a gitárba, mert nem megy be rendesen, nem olyan hosszú stb."

Azokra a bigyuszokra gondolsz, amiket a lyukakba kell nyomni ahova a hur is bemegy..? Ha igen, abszolut semmi hatasuk zorgesre.

Amit tehetsz:
- Meggorbited a nyakat - a palcat egy imbuszkulccsal orajarassal ellentetes iranyba tekered.
- Lehet, hogy csiszolni kell par bundot, bagy bekalapalni.
- Megemeled a hurokat, a hidon levo feher muanyag ala beteszel egy vekony falemezt.
- Kiprobalsz mas vastagsagu hurokat.

Az elso kettot hangszereszre biznam, a harmadik is maceras...

egy kis ON azért:
lehet már kérdeztem, de még mindig elvagyok akadva sajna. A Telecoustic gitáromon a second fret A,D húrja jó erõsen megpengeteve csillingel, zörög ami NAGYON idegesítõ (még anyám is hallja, szóval nem beképzelem.) Amikor megvettem használtan kaptam hozzá húrláb pöcök szettett megmagyarázhatatlan okokból (bár szerint Jobb is ha nem tudom.) Ezekkel próbáltam okoskodni most de nagyon úgy néz ki hogy nem is igazán jó a gitárba, mert nem megy be rendesen, nem olyan hosszú stb., szal ez nem igazán segít a problémámon. Van valami házilag megvalósítható, nem gitártönkretévõs módszer amivel megtudom szüntetni a zörgést ?

Szeretem a cicákat

hát lehet úgyis értelmezhetni, de én inkább arra lennék kíváncsi hogy mit szed, mert komoly cucc lehet.

Szeretem a cicákat

AtomHeart
Megkimelhetnel-t akartal irni? <#vigyor3>

tudod néha azért igazán megkínálhatnál minket.

Szeretem a cicákat

most aztnemtudom, hogy lefekvés elõtt ha sört iszok utána megmossam a fogam? <#fejvakaras>

Sörivás elõtt megmostam..le akartam feküdni, de aztán bedobtam egy sört, és azon gondolkodok, hogy most újra meg kell e mosnom a fogam, vagy hagyjam a francba..
talán nemfog megtámadni álmom közben a sörkígyó

azt gondolom, hogy a gitár ne legyen szintis, mert ez egy instrumentális eszköz. Legalább ez maradjon már analóg.

Tesó.. a testvéremnek érezlek, az utolsó két hszed után.
Ugyan olyan vagy mint én, csak gazdagabb kiadásban.

A gitárokról is egyezik a véleményünk, kivéve, hogy én többre értékelem az égert, de amúgy itt mindenki megmondhatja, hogy viszonyulok az aktív pukikhoz. Az emg-81 olyan a pukkancsok között, mint annak idelyén a nokia 3210 es volt a telefonok között.
Egy átlagos telefon, semmi extra, mindenki ismeri, de arra amire tervezték tökéletes volt. Az emg81 egy sablon tök átlagos hangú dolog, de azért mert már egy ideje minden jött ment metál gitáros ezt használja. De közel sincs benne annyi mint amit sokan hisznek.

V43 1105
Mit gondoltok az új Roland féle szintis gitárokról ?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

fecska
mondjuk mostanában elhidegültem az aktív pukiktól, mert mégiscsak egy alkáli elembõl jön a hang...

fecska
csak emg 81-hez tudom hasonlítani: klaszisokkal jobb, ahhoz képest, hogy passzív.. metálra tökéletes...

seymour duncan sh-6 duncan distortion- hoz van valami véleményetek?
Nektek mennyire jön be, ha egyáltalán ismeritek.

AtomHeart
Eladtam az Epit mielott kiprobalhattam volna a Tesla Sharkokat. Ha valakit erdekelne, itt hirdetem oket: hirdetes

Valaki küldene egy linket (akár privátban) a régi banner képrõl... Nekem tetszett és szeretném megõrizni ^^
Hecker007
öö kérnék egy rendes banner méretût, mert ez így egy pöttyet nagy és teljesen széthúzza a topikot :S

A buzi dolgokat kéretik befejezni, ha tovább folytatótik lecsap a banhammer és ki lesztek tiltva a topikból, ez vonatkozik egymás direktbõl basztatására is!!!

utálom ezt a szót, ez egy csúnya káromkodás.
inkább szépen beszélj

amúgy meg a maxon csinálja az eredeti tube screamereket
épp ezt néztem az elõbb

V43 1105
Ban ?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

megszoksz vagy maxon

nekem annyira nem tetszik ez a gitár..
nem sokat érhet..
akusztikusban találsz komolyabbat is olcsón..
nincs értelme szarra elherdálni, még ha kis pénzrõl is van szó

youtubeon alig találok róla valamit. de felajánlották cserébe egy másik gitárért amit nem rég vettem. esetleg találkozhatnánk egy hangszerész bolt elõtt azt beviszem hogy nézzenek már rá minden okés e.

Szeretem a cicákat

fecska
nem lehet rosz, bár nekem nem tetszik ez a fajta kivágás, de mindenekelõtt ki kell próbálni

Ilyennel már találkozott valaki ? Ha igen vélemény van róla ? (

Szeretem a cicákat

fecska
nem is ez a divat 😄DD

nem rossz

fecska
rosszat töltöttem fel 😄

fecska
manapság a minimál dizájn a menõ 😄DD

van itt az sg én ilyen topik, ahol rajzolnak ilyeneket, photo shopba..
de mi legyen az új képen?
keresni kell képeket, amikbõl megcsinálják

V43 1105
Inni van nem hiszem hogy ma már lesz ^^

fecska
vagy nem ne legyen flash, mert az telefonon szar, meg lassú

fecska
Hecker swf-et tudsz berakni?

V43 1105
Nem szemétdomba írok, oda nem is lehet .

Nem mondtam hogy a gitárok buzik ^^

Izé.. mondani akartam, hogy nem csináltatunk egy új topik képet ide felülre? Ezt már annyira megszoktam..próbáljunk ki valami mást, dögöset

fecska
legyen nyolc, és azok az enyéim legyenek 😄

mert mi bajod van velük?
úgy találod hogy a gitárok is mind buzik?
Utálom a false embereket..szerintem ne írj ide többet, mi sem írkálunk be a szemétdombodba ahova te írsz..

V43 1105
Amúgy is az összes gitárt egy-kettõ kivétellel ki kellene lõni az ûrbe <#idiota>

<#hehe>

fecska
az szerintem is kurvajó erõsítõ, olyan mélyei vannak hogy beszarsz!! 😉

V43 1105
Honnan veszed, hogy miattad lennék itt ? :/ Mi van ha történetesen a házigazda az egyik legjobb barátom, te kis homokszem <#beka3>