Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Metalmilitiakid
Valaki pls mondjon már egy véleményt a Soundstation gitárokról (leginkább bass) mert sehol nem találok értelmes dolgokat róla. Mennyire használhatóak az olcsó kategóriában ?

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

AtomHeart
Na befosok, sikerult eletre kelteni a kinai guitar linket! <#taps>

Vegeztem egy gyorstesztet, innen letoltheto ket .waw, minekettoben eloszor a behringer, majd a kinai masolat hallhato. Guitar rig-ben vettem fel az axisszel, valamiert lejatszaskor gyorsabb a felvetel es kb egy hanggal magasabb. <#fejvakaras>

Bar meg korai iteletet mondanom a kinai cuccrol a hangminoseget illetoen, de a ket felvetelben erzek pici kulonbseget a Behringer javara, de megsem akkorat, hogy indokoljon egy 4-5x-es arkulonbseget.

Elado a ket cucc, 6k es 4k-ert, 4k a javitott kabelu... <#idiota>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Mondjuk az a hangszóró tökre elfér külön a táskában, és akkor az alapból apró test, nincs még jobban kitömve. Mindegy, kora reggel van nézzétek el nekem.

Szeretem a cicákat

Ismét egy kérdésem lenne felétek: adott ez a gitár aminek a teste FIBERGLASS-bõl van (valamilyen mûanyag nemtudom magyarul hogy kéne ezt mondani, és adott egy ilyen vagy ehhez hasonló mini erõsítõ. Ha pár apró mini lyukat fúrnék a gitár hátuljába, és beszerelnék egy kis hangszórót, akkor gyakorlatilag meg lehet azt oldani hogy ez teljesen hordozhatóan szól elektromosan vagy ez egy felesleges gányolás lenne ?

Szeretem a cicákat

Azért egy alapvetõen gitározásról szóló topikban eljutni valaki szexuális preferenciáinak kitárgyalásáig már elég meredek. Biztos van ennek a témának is topikja, vagy ha nem, akkor gondolom lehet nyitni, ha valakinek ez ennyire fontos beszédtéma. És most nem azért, én full toleráns vagyok, de ebéd közbe se kezdem el ecsetelni hogy reggel mit sikerült produkálni a legkisebb helységben. Szóval ezt ne itt már... ha egy mód van rá. Szvsz.
AtomHeart
Reszben egyetertek, de Slinky igazan mellozhetne a hasonlo kijelenteseket:

"ja.. én egy olyan fiú vagyok, aki bárkit képes igazán szeretni, mindegy hogy fiú vagy vagy lány"

Aki ismeri az elozmenyeket, tudja, mirol van szo. En homofob vagyok.<#mf1> Nem en valasztottam, a termeszet akart ilyennek.<#nezze> Nem erdekel, hogy kit melyik nem izgat fel, de ha valakit nem a ferfi-no felallas erdekel, akkor legyen szives azt megtartani maganak!

Bezony, ezzel én is egyetértek 😊

Szeretem a cicákat

fecska
De hallod, nem azért mert védeni akarom, de szeriintem semmi hangulata nem lenne, ha azt beszélnénk egyfolytában, hogy a Gibson Les Paul jó gitár, az SX Les Paul hamis gitár, a Fender Stratocaster jó gitár, a Samic Stratocaster hamis gitár... igaz hogy nem olyan jó?
szerintem simán belefér, úgy se írkál más nagyon ide, de látod ha valaki kér segítséget segítünk, és a fõ egy fórumban hogy jó legyen a hangulat...

Hecker007
3 nap ivás után mit csináljak? Mossak fogat vagy ne, miután ittam egy üveg vodkát meg egy kis kannást?

Idiótaságokat én is és bárki más is tud kérdezni úgyhogy kérlek hogy ilyeneket ne itt!

Okés köszönöm az infókat mindenkinek.
Hecker007
Úgy látom minden rendben a topik életben, ha valami probléma lenne akkor pirossal emelje ki nekem valaki, mert most csak átfutni vagyok képes.

tenkenorman
nekem dr 100 van. szerintem jók az epi akusztikusak, esetleg vehetsz rá egy elixir húrkészletet és már jó is!

http://www.tenke.hu

A Fender CD-60,meg az Epiphone tetszik akkor inkább rakok még hozzá egy kis lóvét.Na még egy kérdés.Ez milyen lehet?: Epiphone AJ-100 Ce annyi hogy ez elektro-akusztikus. Üdv.
Igen észrevettem, de én akusztikusat keresek-és ha lehet (cuteway)-es legyen ,mert nem számítok egyhamar színpadra lépni 😊. Azt észrevettem hogy ebben az árban amit én szánnék rá azért ilyen gitár nem sok létezik. Akkor lehet hogy még inkább gyûjtök hozzá.A Cort JADE-1 az milyen jó?
én elektromosokkal foglalkozok többnyire.. van egy szar akusztikusom, de azt nem használom, szar úgy ahogy van, fél méteres húrmagassággal

AtomHeart
Elektromos es >50k-ba kerul. <#mf1>

Keresem ezt a típust amit te írtál,de ez nem lehet hogy elektromos? Üdv.
most tervezem a marshall jcm 2000 esem teljes átépítését.
Nagyon zorall lesz.

Alapból van a V1 csõ, ez a meghajtó, ami megküldi a következõ másik két csövet gainnal, azok meg torzítják a jelet. A 4. csõ a phase inverter, ez osztja szét a jelet a 4 EL34 végfok csöveknek.
A gain szabályozó a V1a után van elhelyezve.
Úgy tervezem átépíteni az áramköreit, hogy a 2. és 3. csövek, amik nagy szerepet játszanak a torzított jel létrehozásában, külön külön kapnak egy kisebb tone stacket, amivel szabályozhatom, külön a csövekre, hogy mennyi magasat kapjon a jelbõl, meg külön a gain értékét is be lehet majd szabályozni. Mind a két csõnek külön külön.
Így majd nagyon részletesen be lehet majd állítani a hangot.
Alig várom majd. Lesz majd kapcsolható alul meg felüláteresztõ szûrõ.
A kapcsolókat és potmétereket meg kivezetem az erõsítõ hátuljára.

szerintetek ez így milyen lenne?

<#szomoru1>

Szeretem a cicákat

nekem nincs véleményem..

erre semmi ?

Szeretem a cicákat

fecska
fecska
akkor mi nem egyrõl beszélünk mert amit én próbáltam az mahagóni testû volt, és két p-90el szerelve...

elitehun
Oh, hogy elsõ gitár lenne balcsi-nak? Akkor fasza lesz. bocs hogy nem olvastam elõzményeket 😄 MOndjuk hangszerdiszkonton 52k most.
elitehun
Nkeem ez volt az elsõ gityóm, és hát a bundok kicsit túllógnak a nyak szélén, nem vészes, de azért lehet érezni. A húrok meg (nekem legalábbis) rettentõ magasan vannak akkor is ha a legalacsonyabbra tesszük a hidat.
ha jó gitárt akarsz venni, a lehetõ legolcsóbban, akkor én a helyedben egy LTD M-10 et vennék, fix híddal.
Szerintem az olcsó gitárok között a legjobb, és mégis csak egy LTD.
Késõbb ha lesz még 15-20 e rá..rax bele egy szép hangú bukert hátra, és isten vagy. Mondjuk egy seymourt, vagy dimarziot

<#hehe>

AtomHeart
109k-s javor/mahagoni MM LP verne a 179k-s mahagoni+ebenfa/rozsafa LP junior-t? Nem ismerem a ket modellt, de nekem ez nem hiheto.

Eloszor is akkor akcioznak le valamit, ha nagyon kicsi iranta a kereslet. Persze a kis keresletnek lehet az is az oka, hogy az emberek nem ismerik, az akcioval meg nepszerusitenek...

Masodszor nem hinnem, hogy a Gibson a sajat termekenek allitana egy komoly, sokkal olcsobb ellenfelet. A MM sorozattal inkabb arra tippelnek, hogy a csorobb embereket is lehuznak a markanevvel. Kiadnak valami xart amire rairjak, hogy gibzon. Nagy Gibson-rajongok mar csak az ara miatt is fujjolnak. A csoro emberek meg megveszik, hogy legyen nekik is gibsonjuk. A szar minoseget meg vagy nem erzik, mert nem ertenek hozza, vagy nem erdekli oket ("mindegy, van gibsonom!").

Nem vitatkozni akartam, mint irtam, nem ismerem a ket modellt, csak valahogy annyira hihetetlennek tunik ez a "kenterbe veri a zsar LP juniorokat" dolog.

Amugy egy profi kezeben nincs szar hangszer:

Köszönöm az infókat. Hát igen,én ilyen 23.ezerig szánnék gitárt vásárolni. Azért kérdeztem hogy ebben az árkategóriában létezik e jó gitár és ha igen melyik az.(mert hogy van 5.e-ért is az is biztos 😊 de az olyan is. Én elõször ezt néztem ki:Stagg de lebeszéltek róla,aztán azért néztem ki inkább azt a
Pasadena AGC 1(cutaway)gondoltam ha szólózni tanul az ember ilyenen könnyebb. A Fender CD-60 igencsak 34 körül van.
fecska
money....

Fehercsoki
Olyan nincs hogy soha nem használja valaki a nyaki hangszedõt. De mind1 kár ezen vitatkozni, biztos megvolt az oka, hogy létrehozták ezt a gitárt, de én egyáltalán nem tudom mi lehetett ez az ok.

fecska
és ha valaki nem használja a nyaki szedõt, vagy azt se tudja mire való, vagy rhythm player?

Fehercsoki
Jó, de én nem egy olyan embert vennék alapul akinek valószínûleg szinte minden létezõ gitárból van egy...

fecska
Van halennek is volt egyhangszedõs gitárja mégis volt értelme...

Fehercsoki
Jó akkor 5x annyi mint az Epi Junior. Mondjuk én alapból nem értem hogy mi értelme 1 hangszedõs gitárt venni.

fecska
természetesen a Gibson LP juniorról beszélek, ami megint 160000

Fehercsoki
LP junior 35k, 4x annyi a Gibson, természetes hogy jobb. Amúgy én ilyet biztos nem vennék, hiába Gibson, akkor már inkább dupla/tripla ennyiért egy rendes Gibsont.

fecska
ez nem igaz... ez egy remake, kenterbe veri a zsar LP juniorokat...

AtomHeart
Hat ha sokan varasolnanak ilyent, nem araztak volna le! <#integet2>

tenkenorman
Hejhó.. Hangszerdiszkontban le van árazva a melody maker, jó gitár az? nem mi??😄

http://www.tenke.hu

AtomHeart
Fender cd-60

Szerk: en inkabb Epiphone pr-100-at ajanlanek, nekem DR-100-am volt, aim ennek az elodje es allitolag 100%-ban ugyanaz, szerintem ebben az arkategoriaban annal nem letezik jobb gitar! Argep

Igen és 16-évesen 😊 Azt hittem marha jó lesz.Megnézem ezt a Fender CD 60-at de ha van konkrét linked hogy hol a legolcsóbb azt megköszönöm.
Washburn J4 fajta gitárról van valakinek épkézláb véleménye ? Gyakorlatilag google kereséssel semmi normális véleményt/cikket/videót nem találok a gitárról.

Szeretem a cicákat

Fehercsoki
Amúgy meg én inkább a Fender CD 60at ajánlanám ha már akusztikus gitárt veszel, szép hangja van, jól össze van rakva, minõségi gitár.

Fehercsoki
Akusztikus gitárra akartál hangszedõket szerelni?

Szóval az van hogy amikor még "kis srác voltam" 😊 kaptam egy gitárt és hogy elektromos hangja legyen szépen kifurkáltam potmétert fejet neki meg stb. minden ami kell aztán nem úgy jött össze ahogy kellett volna. Szól most is nem azt mondom hogy csúnyán sõt nincs is farcs hangja csak gondoltam most már lecserélném. (abba az idõben egyetlen egy fajta akusztikus gitárt lehetett kapni Erdélyben) na és ez az. 😊 Ha gondolod dobok fel róla képet.
Fehercsoki
Milyen a régi gitárod? Nem biztos hogy egy régi de minõségi gitárnál jobb egy ilyen új de olcsó akusztikus gitár. Amúgy errõl a gitárról nem sokat tudok, de nem tûnik rossznak leírás alapján.

Köszönöm. Öt néztem ki: gitár
Fehercsoki
Lehet.

Sziasztok. Van egy õsrégi gitárom vagyis 86-bol aztán gondoltam most lecserélem.Néztem ki egyet magamnak csak nem tudom eldönteni hogy ebbe az árkategóriában ez jó vagy nem, vagy egyáltalán milyen gitár ez. Linket lehet ide benyomni hogy esetleg hátha tudnátok ebbe segíteni. Üdv.