Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AtomHeart
Ez passziv hangszoro. <#idiota>

Amugy hangkartyat sikerult valasztani? <#vigyor3>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Fehercsoki
Vagy ebbõl vennék 1 darabot, olyan 12k-ból jönne ki. Gondolom 1 is teljesen használható. Vélemény?

Fehercsoki
Gondolom monitor hangfalt meg egyáltalán nem is árulnak ennyiért, esetleg akkor ez? Árban jobban tetszik mint azok amiket te írtál.

Figy, ha normális hangot akarsz, akkkor ezeket a hi-fi hangfalakat felejtsd már el. Zenész ember, ilyet max csak kényszerhelyzetben használ, vagy elvbõl még akkor se... ezek tök átlag számítógépes zenehallgatáshoz, filmnézéshez, játékokhoz vannak, nem hangszerhez...
Fehercsoki
Hangszóróból esetleg ez vagy ez jöhetne szóba ár alapján, ezek elvileg aktívak viszont nem monitor hangfalak, ezekrõl is jöhet vélemény.

Még sose halottam ilyet, úgyhogy erre nem tudok válaszolni. Azt azonban vedd figyelembe hogy a roland fejhallgatókat elsõsorban a fõ termékvonalához gyárt, ami digitális zongorák és szintetizátorok. Ettõl függetlenül lehet jó arra a célra is, ami neked kell, ki kell próbálni.
Fehercsoki
Lentebb linkelt Rolandról mi a véleményed?

Fehercsoki
Szóval akkor inkább fejhallgatót mint hangszórót?

Nem tudom, a legolcsóbb amit próbáltam és amit úgy-ahogy ajánlani merek, az az AKG-121, de ezt is 25-ért találtam a legolcsóbban. Talán az audio technica ath-m30-ast nézd meg, ez 17k körül van. Ezt még nem halottam, viszont az ath-m50-rõl egész jókat írnak. Igaz ezek zárt fejhallgatók, az AGK nyitott.
Fehercsoki
Csak otthoni gyakorlásra kéne valami jó hangzású dolog, a mostani PC hangszóróm nem bírja a hangerõt és torzít, ezért kell valami, szóval olyan nagy elvárásaim nincsenek.

Fehercsoki
Jó akkor 10k körül(max 15k) mit vegyek?😄 Köszönöm a leírást, ez is segített jobban megérteni ezt az egész dolgot, csak hát a minimum 100k meg 50k most kicsit sok lenne.

AtomHeart
"Monitorfejhallgatót már 40-50 körül is lehet találni elég jót"

Ezzel szerintem megnyugtattad. <#hehe>

A monitorhangfal annyiban hasonlóbb az erõsítõköz, hogy megfelelõ hangerõn tapasztalni fogsz szobaakusztikát. A monitor fejhallgató sokkal "sterilebb" hangzást ad, pont ezért használják mixelésre, mert kiküszöböli a helység akusztikáját, így egy jóval általánosabb képet kapnak a zenérõl.
Fejhallgatóból, ha nem akarsz felvételét csinálni, akkor nyitottat válassz, ne zártat. Azonos árkategóriában, jobb a hangjuk, általában középkiemelésük van, ami gitárokhoz és énekhanghoz ideális, valamit a nyitottság miatt egy minimális szobaakusztikát is fogsz hallani (mivel szûrõdik ki és be valamennyi hang belõlük - a zártakból nem, pont ezért szükségesek felvételekhez, hogy a takjelet vagy a hangszer hangját úgy halld benne, hogy a mikrofon még ne vegye fel a fejhallgatóból kiszûrõdõ hangot is).
Fejhallgatót egyébként úgy érdemes venni, hogy összeszedsz jó minõségû zenéket minél több mûfajból, aztán meghallgatod vásárlás elõtt.
A fejhallgató talán annyival lehet ideálisabb a monitor hangfalaknál, hogy a jó minõségû monitorhangfalak már jócskán igényelnek teret, így kis szobában sokkal rosszabb lesz a hallható hangkép. De az ilyen hangfalak olyan jó 100ezer forint körül kezdõdnek (darabonként,nem párba). Monitorfejhallgatót már 40-50 körül is lehet találni elég jót, ami általánosan alkalmas a legtöbb fajta zenéhez.
De igazából mind hangfalnál, mind fejhallgatónál árban és minõségben határ a csillagos ég - bár a kettõ nem feltétlenül arányosan nõ -, úgyhogy az aktuális "hallásodhoz" érdemes a legideálisabbat kiválasztani. Késõbb meg ahogy fejlõdik, majd igényeled a jobbat(csak pénz is legyen rá).
Fehercsoki
Meg vaterán csak passzívak vannak, kéne még mellé erõsítõ és gondolom az sem olcsó.

Fehercsoki
Hát én szeretem a fejhallgatókat, engem egyáltalán nem zavarnak, a sima PC hangfalamnál már annyival jobb volt a 4ks fejhallgatóm is hogy mindig csak azt használtam mindenre.(bár pont gitározásnál picit zavart) Vaterán egyet találtam csak ami elfogadható áron van(többinél 30k-tól kezdõdik a licit...), de arról meg abszolút semmi info nincs a neten. Újan milyen árban vannak azok amit már megéri megvenni? Egyébként csak itthonra kéne amp szimek mellé, nem akarok egyelõre felvenni/mixelni.

AtomHeart
A hangszorok jobban kimelik a fuleidet, meg szerintem millioszor kenyelmesebbek, de dragabbak is.

Ha netrol rendeled, akkor tobb nap mulva (nem emlekszem pontosan a szamra) is visszakuldheted, de buktad a szallitast 2x meg az uzlet visszatarthatja n%-at az arnak arra hivatkozva, hogy kibontott termeket mar csak olcsobban tud eladni.

Nezelodj a vateran, hasznalt cuccot konnyebb kiprobalni...

Fehercsoki
És monitorból mind1 hogy monitor hangfal vagy monitor fejhallgató?😄 Gondolom ugyanarra való a kettõ. Kipróbálni sajnos nem nagyon tudom.(illetve asszem 3 napig vissza lehet vinni ha nem tetszik)

AtomHeart
" aktív hangfal vagy monitor hangfal"

Hi-fi vagy monitor kozott kell dontened, mindketto lehet aktiv/passziv, utobbihoz meg erositore is szukseged lesz. Gvik mar egyszer kifejtette a velemenyet a temaban, o monitorra szavaz.

Azert fontos lenne, hogy vasarlas elott kiprobald! Ugye az ember altal erzett "hangminoseget" nem lehet szamokban egyertelmuen kifejezni, lehet, hogy amit egyesek az egig dicsernek, neked nem jon be...

Fehercsoki
Gitározáshoz aktív hangfal vagy monitor hangfal/fejhallgató a jobb?(azért zenét is hallgatnék, de elsõ a gitár)

Fehercsoki
Hát nem tudom, attól függ mit hallgatsz, olyan hangszereket is észre lehet venni velük amikre nem is gondoltál volna hogy vannak az adott számban.

Fehercsoki
A drágábbak is csak inkább erõsebb bementi jelet kezelnek/hangosabbak meg vannak benne olyan extrák amik nekem nem fontosak.(pl. elforgatható az egyik/mindkettõ hangszóró)

de Zene hallgatásra mennyire elõnyös egy ilyen kütyüt használni ?

Szeretem a cicákat

Fehercsoki
Ja meg hát 10Hz-22kHz-ig "flat" átvitel, elég jól hangzik, ilyen egy monitor fejhallgató. Amiket hasonló áron találtam vagy kisebb frekvencia spektrumon dolgoznak vagy nem elég egyenletes az átvitel.

Na itt egész jókat írnak róla.

Szeretem a cicákat

Fehercsoki
Igen de az túl van árazva, japánok meg jó cuccokat árulnak olcsón...

hát épp ez az monitor fülesek nem itt szoktak kezdõdni tudtommal, de egy komoly sennheiser UTCAI fülhallgató is 20 fölött van.

Szeretem a cicákat

Fehercsoki
Csak hát nem tudom hogy egy "olcsó" monitor fejhallgató mennyire jó, bár Rolandban azért bízok.

Fehercsoki
Engem egyébként a frekvenciatartomány fogott meg benne, illetve az hogy az egész spektrumon ugyanolyan erõsítéssel jönnek át a jelek, szóval ettõl gondolom neutrális hangzása lesz = gitárhoz optimális. De jó lenne ha mások is mondanának véleményt.

Fehercsoki
Lehet. Egyébként igen elég jó árban van, Roland cuccok elég jók.(mint minden japán dolog...)

mert ez rohadt olcsó, valami nem stimmel 😄

Szeretem a cicákat

ezt lehet utcára használni FLAC playerhez ?

Szeretem a cicákat

Fehercsoki
Összességében ugyanolyan árkategóriában hangszóróval vagy fejhallgatóval lehet jobb hangzást elérni?(amp szimulátorral használva melyiknek lesz erõsítõhöz jobban hasonlító hangzása?)

Fehercsoki
Ez egyébként a hangszórómat is helyettesítené, mivel most egy sima 2.1 PC hangszóróm van. Vagy inkább fejhallgató helyett vegyem meg a pár oldallal elõbb linkelt Genius hangszórót?

Fehercsoki
Elõzõ fejhallgatóm tönkrement, szóval most újat kell vennem, fõleg gitározáshoz(általában Pod Farm és Amplitube de ez nem számít) kéne.(persze azért zenehallgatásra is használnám) Ezt néztem ki, mi a véleményetek róla?

elitehun
de ha rendesen lefogok rajta egy bundot akkor se kezdi el. egyszerûen csak lefogom majd, max kicsivel többre kell figyeljek 😛
elitehun
Lehet nem kell. Úgy tûnik az E húr a ludas, ha tompitom tenyérrel akkor nem csinálja.
AtomHeart
Keszits felvetelt.

elitehun
Az mért van hogyha slide-olok akkor a hang elkezd hullámzani? Torzitóval
Ez a folyamat még több helyen is kiegészítésre szorul...
Az audio interface csak az egyik láncszem, amin a hangminõség múlik, ott van még a mikrofon és a mikrofon elõerõsítõje is (nem beszélve a gitárerõsítõtõl, a mikrofonozási technikáról a szobaakusztikáról, stb.)
Legegyszerûbb módszer az, ha veszel egy ilyen audió interface-t, felveszed a vonal színtû gitárjelet, majd felvétel után beloopolod és az interface kimenetét beküldöd az erõsítõbe, ott beállítod a hangszínt, aztán felveszed a mikrofonnal. Ha komolyabb a hangkártya, vagy bírja a képed procija meg a memória, akkor meg lehet csinálni loop nélkül is, egybõl küldeni az erõsítõbe a kimenõ jelet.
Bonyolultabb verzió, ha egyszerre akarod felvenni, ebben az esetben szükséged lesz egy diboxra, ami szétosztja a jelet, egyik a hangkártyába, másik az erõsítõbe megy Ekkor nem kell a vonaljelet átvezetni a hangkártyán, és kisebb a gép terhelése.
A mikrofon elõerõsítõje nagyban befolyásolja az erõsítõbõl jövõ gitárhang minõségét. Az ilyen hangkártyákba igazából használható, de elég szar minõségû elõerõsítõk vannak (úgy az olyan hangkártyák ára, amiben már olyan minõségi elõerõsítõk vannak, mint a külön megvásárolható mikrofon elõerõsítõkben, azok olyan kb félmillió forinttól kezdõdnek). A legolcsóbb mikrofon elõerõsítõ, amit már azért egy magára valamit adó stúdió használ az a Focusrite Isa One - ebben egyébként van beépített dibox. Másrészt, bizonyos mikrofonok igényelnek olyan színtû gain-t, amit egy átlag hangkártya nem tud biztosítani.
Mikrofonokból gitárerõsítõ felvételére általában dinamikus mikrofont használnak (bár van aki kondenzátort, bár ezt inkább térmikrofonként akkor ha nem közvetlenül az erõsítõt, hanem a teremakusztikát is fel akarhák venni). A legáltalánosabb standard mikrofon erre a célra a Shure sm57 , ennél valamivel jobb a Shure Beta57A , de általánosnak számít még a Sennheiser e609 , illetve az Electro voice Raven is.
Zeneszerkesztõ/felvevõ software-t mindenki egyéni preferenciája szerint használ, a nagyob stúdiók a Pro Tools-ra esküsznek, a Kisebbek általában Cubase-t használnak, Mac-en a Logic se rossz, de Soundforge-ot, Nuendo-t, Sonar-t, Soundforge-ot, vagy ACIdPro-t is lehet. Mindegyiknek van erõsége és gyengesége, épp az adott munkához kell kiválasztani a legideálisabbat.

Amit írtál cuccokat, azok közül a Scarlettet használtam már, az árához képest elég jó kis szerkezet, üzemel usb-rõl is, nem kell neki táp, viszont a laptop aksiját nagyon hamar leszívja.
Egyébként abszolute nem nagy nyelvtudás kell az ilyen cuccok használatához, a sowtware-es hozzárendelésnél lehetnek "gondok", de nekem pl van olyan német szakos "kollégám" aki angol nyelven csak kézzel/lábbal beszél, mégis probléma nélkül elboldogul egy audio interface hardware szintû kezelésével...
V43 1105
Szóval, csöves erõsítõ hangfelvételéhez kell, hogy tudjak vonali felvételt készíteni (XLR aljzaton keresztül) és szintúgy tudjak a hangládáról mikrofonnal is felvételt készíteni (6.3 jack aljzaton keresztül). A felvett sávokat videó felvétel alá szeretném betenni, (ehhez esetleg javasolhatna szoftvert). Lényeges lenne, hogy minél olcsóbban minél jobb minõségû (felvett hang életszerûsége szempontjából) hangfelvételt készítsen. Nem "mûanyag" hangú" dinamika szegény felvételt. Tudja a 96kHz/24bit minõséget. Úgy jutottam az interface-ig , hogy kézi digitális felvevõt szeretnék venni, konkrétan sok teszt és utána járás után a ZOOM H4n-t választottam, de a magyar forgalmazó nem ad hozzá magyar nyelvû leírást csak angolt. Nekem az nem jó, mert elõször is nem tudok angolul (bár mindkét fiam tud), másodszor ezek a cuccok szolgáltatás terén nagyon-nagyon sok olyan hasznos dolgot tudnak ami szakmai nyelvezet. Szóval ebben a Bp.-i hangszerboltban javasolták a következõ interface-eket:
-Steinberg CI 1 30.000Ft
-Scarlett Focusrite 2i2 38.000Ft
-Roland Quad-Capture 65000Ft

Szóval? Ti mit ajánlotok .. ?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

V43 1105
Ülj le egyes 😄

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Hecker007
Van 25-ös blokkod? 😄 😄
Amúgy lehet, miért ne lehetne? 😊

V43 1105
Lehetne itt egy technikai jellegû kérdésem ?

Köszönöm az infókat! Végül az Epiphone AJ-100CE-t rendeltem meg,remélem jó lesz. 😊 Üdv.
használt már itt valaki gitárhoz parametric Eq-t ?

Nem a grafikusat.. hanem azt amit tekergetni kell, külön lehet beállítani a frekvenciát, a frekvencia kiemelését, vagy vágását, és a Q tényezõt, ami a kiemelés, vagy vágás meredeksége.

Érdemes lenne venni egy ilyen cuccot?
Az az érzésem, hogy nagyon hasznos lehetne mondjuk egy 3 bandos para equ.

AtomHeart
Nem, a behringer driverenek a beallitasanal egy check boxszal lehet ki/be kapcsolgatni az input/outputot. Amikor radugtam a kinai kutyut, az input nem volt bekapcsolva. Ezt megtalaltam es bekapcsoltam, amit viszont korabban nem talaltam, az a GR-ben az Audio settings/Routing/Inputs. Na itt nem allitodott be alapbol...

De azt tegyük hozzá, hogy sose miattam, hanem mások intoleránssága miatt.
Nem szoktam bántani senkit, nem kötöszködök, nem sértegetek senkit, meg csúnyán sem beszélek mindig. Természetesen viselkedek.
Van akit ez iritál. Nem én bántom az embereket, õk bántanak engem.

fecska
fogadjunk a windows 7 rögzítõeszközök címû rész volt aludas? 😄

Hecker007
Persze nekem is a jó hangulat a fontos, de slinky-nek elég sok faszsága van amibõl 1x 2x már elég durva flém alakult ki, tudomásom szerint más topikban is, plusz sg chet-en is. Ezért volt csak a figyelmeztetés, amúgy akármirõl lehet beszélgetni ahogy érzitek!

AtomHeart
Ugy tunik nincs itt sok basszeros. Esetleg itt szerencset probalhatsz!