Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amugy hangkartyat sikerult valasztani? <#vigyor3>#vigyor3>
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Ezzel szerintem megnyugtattad. <#hehe>#hehe>
Fejhallgatóból, ha nem akarsz felvételét csinálni, akkor nyitottat válassz, ne zártat. Azonos árkategóriában, jobb a hangjuk, általában középkiemelésük van, ami gitárokhoz és énekhanghoz ideális, valamit a nyitottság miatt egy minimális szobaakusztikát is fogsz hallani (mivel szûrõdik ki és be valamennyi hang belõlük - a zártakból nem, pont ezért szükségesek felvételekhez, hogy a takjelet vagy a hangszer hangját úgy halld benne, hogy a mikrofon még ne vegye fel a fejhallgatóból kiszûrõdõ hangot is).
Fejhallgatót egyébként úgy érdemes venni, hogy összeszedsz jó minõségû zenéket minél több mûfajból, aztán meghallgatod vásárlás elõtt.
A fejhallgató talán annyival lehet ideálisabb a monitor hangfalaknál, hogy a jó minõségû monitorhangfalak már jócskán igényelnek teret, így kis szobában sokkal rosszabb lesz a hallható hangkép. De az ilyen hangfalak olyan jó 100ezer forint körül kezdõdnek (darabonként,nem párba). Monitorfejhallgatót már 40-50 körül is lehet találni elég jót, ami általánosan alkalmas a legtöbb fajta zenéhez.
De igazából mind hangfalnál, mind fejhallgatónál árban és minõségben határ a csillagos ég - bár a kettõ nem feltétlenül arányosan nõ -, úgyhogy az aktuális "hallásodhoz" érdemes a legideálisabbat kiválasztani. Késõbb meg ahogy fejlõdik, majd igényeled a jobbat(csak pénz is legyen rá).
Ha netrol rendeled, akkor tobb nap mulva (nem emlekszem pontosan a szamra) is visszakuldheted, de buktad a szallitast 2x meg az uzlet visszatarthatja n%-at az arnak arra hivatkozva, hogy kibontott termeket mar csak olcsobban tud eladni.
Nezelodj a vateran, hasznalt cuccot konnyebb kiprobalni...
Hi-fi vagy monitor kozott kell dontened, mindketto lehet aktiv/passziv, utobbihoz meg erositore is szukseged lesz. Gvik mar egyszer kifejtette a velemenyet a temaban, o monitorra szavaz.
Azert fontos lenne, hogy vasarlas elott kiprobald! Ugye az ember altal erzett "hangminoseget" nem lehet szamokban egyertelmuen kifejezni, lehet, hogy amit egyesek az egig dicsernek, neked nem jon be...
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
Az audio interface csak az egyik láncszem, amin a hangminõség múlik, ott van még a mikrofon és a mikrofon elõerõsítõje is (nem beszélve a gitárerõsítõtõl, a mikrofonozási technikáról a szobaakusztikáról, stb.)
Legegyszerûbb módszer az, ha veszel egy ilyen audió interface-t, felveszed a vonal színtû gitárjelet, majd felvétel után beloopolod és az interface kimenetét beküldöd az erõsítõbe, ott beállítod a hangszínt, aztán felveszed a mikrofonnal. Ha komolyabb a hangkártya, vagy bírja a képed procija meg a memória, akkor meg lehet csinálni loop nélkül is, egybõl küldeni az erõsítõbe a kimenõ jelet.
Bonyolultabb verzió, ha egyszerre akarod felvenni, ebben az esetben szükséged lesz egy diboxra, ami szétosztja a jelet, egyik a hangkártyába, másik az erõsítõbe megy Ekkor nem kell a vonaljelet átvezetni a hangkártyán, és kisebb a gép terhelése.
A mikrofon elõerõsítõje nagyban befolyásolja az erõsítõbõl jövõ gitárhang minõségét. Az ilyen hangkártyákba igazából használható, de elég szar minõségû elõerõsítõk vannak (úgy az olyan hangkártyák ára, amiben már olyan minõségi elõerõsítõk vannak, mint a külön megvásárolható mikrofon elõerõsítõkben, azok olyan kb félmillió forinttól kezdõdnek). A legolcsóbb mikrofon elõerõsítõ, amit már azért egy magára valamit adó stúdió használ az a Focusrite Isa One - ebben egyébként van beépített dibox. Másrészt, bizonyos mikrofonok igényelnek olyan színtû gain-t, amit egy átlag hangkártya nem tud biztosítani.
Mikrofonokból gitárerõsítõ felvételére általában dinamikus mikrofont használnak (bár van aki kondenzátort, bár ezt inkább térmikrofonként akkor ha nem közvetlenül az erõsítõt, hanem a teremakusztikát is fel akarhák venni). A legáltalánosabb standard mikrofon erre a célra a Shure sm57 , ennél valamivel jobb a Shure Beta57A , de általánosnak számít még a Sennheiser e609 , illetve az Electro voice Raven is.
Zeneszerkesztõ/felvevõ software-t mindenki egyéni preferenciája szerint használ, a nagyob stúdiók a Pro Tools-ra esküsznek, a Kisebbek általában Cubase-t használnak, Mac-en a Logic se rossz, de Soundforge-ot, Nuendo-t, Sonar-t, Soundforge-ot, vagy ACIdPro-t is lehet. Mindegyiknek van erõsége és gyengesége, épp az adott munkához kell kiválasztani a legideálisabbat.
Amit írtál cuccokat, azok közül a Scarlettet használtam már, az árához képest elég jó kis szerkezet, üzemel usb-rõl is, nem kell neki táp, viszont a laptop aksiját nagyon hamar leszívja.
Egyébként abszolute nem nagy nyelvtudás kell az ilyen cuccok használatához, a sowtware-es hozzárendelésnél lehetnek "gondok", de nekem pl van olyan német szakos "kollégám" aki angol nyelven csak kézzel/lábbal beszél, mégis probléma nélkül elboldogul egy audio interface hardware szintû kezelésével...
-Steinberg CI 1 30.000Ft
-Scarlett Focusrite 2i2 38.000Ft
-Roland Quad-Capture 65000Ft
Szóval? Ti mit ajánlotok .. ?
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Nem a grafikusat.. hanem azt amit tekergetni kell, külön lehet beállítani a frekvenciát, a frekvencia kiemelését, vagy vágását, és a Q tényezõt, ami a kiemelés, vagy vágás meredeksége.
Érdemes lenne venni egy ilyen cuccot?
Az az érzésem, hogy nagyon hasznos lehetne mondjuk egy 3 bandos para equ.
Nem szoktam bántani senkit, nem kötöszködök, nem sértegetek senkit, meg csúnyán sem beszélek mindig. Természetesen viselkedek.
Van akit ez iritál. Nem én bántom az embereket, õk bántanak engem.