Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

elgurult a negróm

na várj csak, legközelebb a hoho horgász zenéjét dudolom ide, azt már biztos nem ismernéd fel <#bohoc>

elitehun
áh, ilyen ismert mûnél simán, akár egyel is <#banplz>
..nem tudtam, hogy a dúdolást is ilyen jól le lehet írni két betûvel <#idiota>

elitehun
Ja XD
Azért zenekarral jobb, mint egy szál gitárral 😛
jah..<#gonosz1> eltaláltad, ügyes vagy <#taps>
Ez a birodalmi induló.
Ha lenne saját hadseregem, én ezt az indulót választanám hozzá.
és amikor a katonáim harcolnának az ellenséggel, ezt játszatnám a csatatéren. a katonáimat lelkesítené egy kicsit, az ellenséget meg jól beszarasztaná <#idiota>

elitehun
Az elsõ sor eléggé hajaz a star wars-ra xd
ezt találjátok ki.. ez minek a zenéje?
Biztos hogy mindenki hallotta már..

tû tû tû tûti-tü tûti-tûû, tíí tíí tíí títi-tü titi-tûû
titi ti titûû, ti ti tititi, titûû.. ti ti tûû, ti ti tûû

<#idiota> <#bohoc>

Fehercsoki
Hihetetlen amúgy mennyivel jobb így zenét hallgatni mint feltekert basszussal, össze sem lehet hasonlítani a kettõt, egészen balanceolt a dolog, annyira nem színezi a hangot.(zavaróan legalábbis nem)

Fehercsoki
Na kiszedtem a killswitchet(hídi hangszedõ hangszín potija volt push pull), azért nem volt jó, mert az a henger alakú csavar amibe a poti "shaft"-ja megy el volt ferdülve😄 Próbáltam erõvel visszaigazítani de nem sikerült, szóval gondolom ez gyárilag volt ilyen... Na de a lényeg, hogy a hídi hangszedõ hangszín potmétere helyett mennyire lenne problémás beépíteni egy felezõt?(ami a humbuckerek-et veszi rá hogy csak az egyik tekercset használják) Hangszerész meg tudja nekem csinálni?

Fehercsoki
Hasonló 2.1es hangszóróm van most is, basszus-t ha letekerem akkor rendben van a hangja, de ha fel van tekerve úgy szar az egész, legalábbis gitározáshoz.

Hecker007
Igen mivel ott nincs rendes hangváltó és mély hangokra hegyezett hangszóró
pl nekem van a SAL Active20 hangrendszer tökéletesen szól kitekert basszussal is ha rákötöm a gitárt. De ahogy érzed, kell a basszus is a gitárhangba, oké hogy a közepek dominálnak fõként de kell hogy legyen mélye is mert anélkül szart ér az egész.

Fehercsoki
Hát ez a baj, ha van benne basszus bõven😄

Hecker007
szerezz valahonnan egy Creative Inspire P320-at 2.1-es hangcucc, kurvajól szól, van benne basszus is bõven, én anno ezt használtam gitározáshoz úgy hogy az ME5-öt rákötöttem csak így lazán és gyakorláshoz pl tökéletes volt, gépre kötve szimulálós cuccokkal is jó szerintem, anno új korában 10-11k körül volt, használtat nem tudom mennyiért lehet venni belõlle. Ami tönkre szokott menni az a hangerõ szabályzója, de azt meg lehet javítani simán.

Fehercsoki
Érdekes amúgy ez a basszus a hangszórómon, olyan mintha nem is létezõ hangot játszana le, hanem a meglévõ hanghoz generálna basszust.

Fehercsoki
Egyébként neten írták hogy érdemes letekerni gitározáshoz teljesen a basszust a hangszórón és úgy sokkal jobb hangja lesz, és hát ez tényleg így van, most már egészen tetszik a mostani hangszóróm, szóval nem is kell másik hangszóró, veszek monitor fejhallgatót mert az olcsó.

Fehercsoki
Nehéz olyan dolgot venni ami jó és olcsó is egyszerre.

Count Adyn
Olyan bizonytalanok vagytok vagy mégse?😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Fehercsoki
Vagy még ott van a monitor fejhallgató 12k körül, csak hát jobb lenne egy hangfal.

AtomHeart
Igen?

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Fehercsoki
De ez meg szar gitárhoz nem?😄

AtomHeart
"de nekem már a 22k is sok lenne"

Akkor egyertelmu: vedd meg >>ezt!

Fehercsoki
A következõ lépcsõ már 30k, hangszerboltok kb. innen kezdik árulni a hangszórókat, de nekem már a 22k is sok lenne, szóval nem tudom mit csináljak...

AtomHeart
Igen, nekem is ugy tunt, hogy a legolcsobbak kategoriajukban. Pont ezert nem biznek meg bennuk...

Fehercsoki
Sajnos nem=/ Genius gyártott régebben aktív monitor hangszórókat, az csak 10k volt és nagyon dicsérték is, viszont ezt már nem árulják=/

AtomHeart
Amugy a Behringer MS16-nal nem talaltal olcsobb aktiv monitor szorokat..?

AtomHeart
Nem biztos. <#hehe>

Fehercsoki
Rákerestem neten de mindenki csak mixelésrõl ír monitor cuccokkal kapcsolatban, biztos ez kell nekem?😄

Fehercsoki
Jó akkor csak gitározáshoz, úgy hogy még felvenni sem akarok semmit melyik lenne a jobb?(egyébként most Amplitubeot használok elsõsorban, tesztelgettem kicsit átfogóbban és már jobban tetszik mint Pod Farm)

Fehercsoki
Nem értem mi az az óriási különbség a kettõ között...Nekem csak simán otthoni gitározásra kéne, mindkettõt ugyanarra használnám.

Ez most megint olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd hogy sportkocsit vagy terepjárót vegyek. Az egyik terepen jó a másik meg aszfalton.
Vagy mintha arról vitatkoznánk hogy a vanília vagy a csokifagyi a finomabb.
A hangfalnak és a fejhallgatónak tök más funkciója van lehallgatás szempontjából, más elõnyökkel hátrányokkal rendelkezik mind2. <#falbav>
Fehercsoki
És 20k körül monitor fejhallgatót vagy hangszórót érné meg jobban venni? A fejhallgató kisebb szóval gondolom ugyanannyi pénzért jobb minõségû lehet.

Fehercsoki
Hát ez sima PC hangszóró, tulajdonképpen az érdekelt volna, hogy úgy színezi-e a hangot Guitar Rig hogy az jó legyen Hi-Fi hangszórón is. De mind1 valószínûleg inkább gyûjtök erre, úgyis csak 8k-val drágább mint a Hi-Fi hangszórók amit kinéztem.

AtomHeart
Nagyon nem ertettem azt a "normális hang"-ot. A gitar hangszorok tudtommal meg hi-fi hangszoroknal is jobban szinezik a hangot, na ezt a szimulalt szinezett hangot fogja a hi-fi tovabb szinezni. Tkeppen mit akartal kerdezni? Jelenleg is hi-fi hangszoroval hasznalod, nem?

Fehercsoki
Miért mi a gond vele? Szimulálva vannak a hangládák is, szóval elvileg megkapod azt a hangzást amit egy rendes hangládától kéne kapnod, az meg már jól szólhat Hi-Fi hangfalon is. Próbáld ki, hogy kiveszed a hangládát Guitar Rig-ben.

AtomHeart
Ennek szerintem fuss neki megegyszer!

Fehercsoki
Újabb kérdés: mivel van hangfal szimuláció is az erõsítõ szimulátorokban ezért nem kéne Hi-Fi hangfalon is normális hangot adniuk?

Fehercsoki
Olvastam neten értékelést, Genius SP-HF1800a-ra azt írták hogy nem színezi a hangot, de mondom nekem a mostani hangszóróm is megfelelne ha nem torzítana meg recsegne egy bizonyos hangerõ felett, meg amúgy sem venném valószínûleg észre hogy színezi a hangot... Találtam 22k-ért Behringer MS16 aktív monitor hangfal párt, esetleg ez is jó lenne, de erre is gyûjtenem kell még.

AtomHeart
"Azt már mondtad hogy te fejhallgatót használsz, pontosan milyet?"

Valamilyen Philips, 2008-ban vasaroltam, 10k korul volt az ara. A pontos modellt nem tudom. "Okes", egyelore megfelel, de hangszoro sokkal kenyelmesebb lenne...

"Amúgy ezekkel a feltételekkel is felejtõs a lentebb linkelt Hi-Fi hangfal?"

Az csak Gvik szerint felejtos, de o alapbol elvet minden Hi-fi cuccot. Ugy tunik itt senkinek sincs tapasztalata azzal a Genius szorokkal, igy biztosat nem mondhatunk.

"Amúgy elvileg a Hi-Fi hangfalak sem színezik a hangot, meg hát a nevük is erre utal."

Mar ki volt fejtve itt is parszor ennek az ellentetje. <#idiota>

Fehercsoki
Amúgy elvileg a Hi-Fi hangfalak sem színezik a hangot, meg hát a nevük is erre utal.

Fehercsoki
Jó de akkor már megint csak nem tudom hogy mit vegyek, hangfalat szeretnék mert kényelmes és hangos😄, és csak otthoni gyakorlásra kéne, nekem már a PC hangfalam hangjával sincs gondom, csak egy bizonyos hangerõ felett zúg és torzít. Azt már mondtad hogy te fejhallgatót használsz, pontosan milyet? Amúgy ezekkel a feltételekkel is felejtõs a lentebb linkelt Hi-Fi hangfal?

AtomHeart
Szerintem ti elbeszeltek egymas mellett. Rolad leri, hogy ezeket a hangcuccokat sokkal magasabb szinten hasznalod, mint ahogy azokat mi, szobagitarosok <#lama> valaha is tudnank. Fehercsokinak azert feltetelezem sokkal alacsonyabbak az elvarasai, ne recsegjen, azt' csa... <#integet2>

AtomHeart
Ha nincs ennyi penzed ra, akkor megertem, de csak azert "mert eleg kezdo vagyok" meg nem kell sajnalni ra a penzt. Nehany megfontolando erv ami sztem mellette szol:
1. Hasznalt hangszer, hacsak ossze nem torod, veszteseg nelkul fogod tudni eladni. Uj ara gyari Epi hangszedokkel (amihez kepest a Tesla Sharkok NAGY elorelepes!) 100k, szal...<#nezze>
2. Az altalad felsoroltaknal azert magasabb kategorias hangszer. Azokat ket even belul "kinovod", ez viszont meg egy halado zeneszt is kielegitene.
3. A 2.-es pont miatt sokkal konnyebb lesz eladni, ha megsem jon be a gitarozas, mert tobb embert erdekelhet. Ennel olcsobb kategorias gitart nagyon nehez eladni, mert olyant csak kezdok vesznek, es ok altalaban ujat vesznek, felnek a hasznalttol...

Apropo, erositod van..? Tudok adni hozza speci USB-s hangkartyat, amin keresztul hasznalhatnad ingyen "beszerezheto" erositoket szimulalo szoftverrel! <#vigyor3>

Amugy birom, hogy kb hetente kitargyaljuk ezt a temat...

Hát azért egy kicsit olcsóbbat szeretnék,elég kezdõ vagyok 😄
AtomHeart
Lehet, hogy lesz egy elado fekete Epiphone Les Paul Standardem zebra Tesla Shark hangszedokkel, hordtaska nelkul 80k-ert.

Hello mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Elektromos gitárt szeretnék venni de nincs e téren tapasztalatom.
Epiphone Les Paul 100,Fender Squer Bullet ezeket néztem.
vagy esetleg ha tudnátok vmit ajánlani azt megköszönném!
Fehercsoki
Hát akkor kb. tényleg marad a fejhallgató=/ Szóval ez az ATH-M20 jó lehet?

Fehercsoki
Érdekes mert van ahol aktívként árulják:S

Fehercsoki
Persze, Rolandot vettem végül és nem bántam meg, hozza azt a hangzást amit vártam, és a Hi-Z nagyon jó, bár végül nem Guitar Riggel használom, hanem elsõsorban Pod Farmal és mellé még néha Amplitube.

Fehercsoki
Most látom hogy ez meg passzív=/