Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AtomHeart

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

fecska
itt Eladó Gibson Les Paul Goldie + JCM800 2203 meg 2 1960B ócsón 😊

sanzik
Igen, igazából csak ezért indult el a gondolat az erõsítõ cserén mert veszteség nélkül tudom elpasszolni és a hozzá rakott pénzzel lesz mondjuk 50K ,hogy nézek valami komolyabbat.
A gitár 60K körül volt,gondolom ha 40ért el lehetne adni akkor örülhetek és oda azért többet kellene pótolni,hogy valami érezhetõ különbség legyen.
Fehercsoki
Igen, viszont ha nem talál jobbat csak annyiért amennyit nem szívesen adna ki rá akkor még egy ilyet nem fog tudni venni.(és mivel már nem árulják használtan sem lesz olyan olcsó)

Fehercsoki
5w a különbség igen, de ez csak hangerõ, ha félig feltekered akkor nem lesz különbség, ezért ebben az esetben a gitár volt az ami miatt jobb volt a hangzás.

AtomHeart
Meg egy bolcs(nek velt) gondolat: a jelenlegi "hasznalt" erositot tovabbadni uj aron sem egy mindennapi esely manapsag, ki lehetne hasznalni. Ugye azert most mar van viszonyitasi alapod, megtehetned, hogy eladod es veszel egy komolyabb kategoriaju, hasznalt erositot nem sokkal dragabban.

De fontos: sajat hallasod alapjan donts, ne masok velemenye utan!

Fehercsoki
Persze, pénzkidobás, ezért nem kéne 1 hónap gitározás után bármit is lecserélni, ilyenkor még nem lehet eldönteni hogy milyen hangzás kell, a jelenlegibõl is ki lehetne hozni annyit amennyi kell.

sanzik
nyilván jobban vágjátok a dolgokat mint én de nekem nem úgy tûnt,hogy az 5watt lenne csak a különbség
Fehercsoki
15xl meg 20xl lényegében ugyanaz.

AtomHeart
Lusta vagyok visszatekerni, de emlekeim szerint en azt kifogasoltam, hogy kezdokent akarsz megtobb penzt olni a gitarodba. Az tuti, hogy a jelenlegi erositod semmilyen gitarral sem fog ugy szolni, mint metallikaek (ha jol emlekszem, az ok hangzasukat akartad a multkor).

De most latom, hogy nagyon elegedetlen vagy a jelenlegi cuccoddal, probalnalak lebeszelni sok penz kidobasarol. Hasznalt emg szett a jelenlegi gityoba meg jobb uzlet, mint gityot cserelni nem sokkal dragabba.

Fehercsoki
Nem ezt írták, hanem azt, hogy a hangzás a sok gain miatt egyre inkább az erõsítõtõl függ, de neked nem drága csöves erõsítõd van, nem kell aggódnod. EMG 81-85 meg lehet csak fúrással menne bele mivel kell hely az elemeknek, és Mighty Mite hangszedõk sem rosszak annyira, maga a gitár a rossz.

sanzik
ugyanolyan erõsítõn másik gitár variáció nem volt még...
olyan volt,hogy cube 15xl + kx5 vs. cube 20xl + g400
sanzik
nahát múltkor pont ezt kérdeztem itt mert hírdettek emg 81-85-ös szettet, akkor azt mondtátok ebbe a gitárba nem érdemes annyira cserélni,mert a full csöves agyon hajtott erõsítõk miatt lesz brutálabb a hangzás
AtomHeart
Meg mindig jobb a gitarjaba venni pl. egy aktiv EMG 81-85 szettet hasznaltan, vagy csak akar a hidba egyet...

A lenyeg, hogy ha most lecserelne a gitarjat (eladna veszteseggel), az rohadtnagy penzpazarlas lenne szvsz.

sanzik
Azt beismerem,hogy tényleg hülyeség így netrõl próbálás nélkül gitárt venni.
Valószínû ha végig próbálok egy párat tuti nem ezt veszem csak hát nulla tudással mit égessem magam egy hangszerboltban... 😊
Fehercsoki
Ha ugyanolyan erõsítõn egy másik gitár jobban tetszett neki akkor elég valószínû hogy a gitárral van a baj, persze ez még nem jelenti azt hogy ha vesz egy másikat akkor úgy fogja érezni hogy megkapta azt a hangzást amire vágyott.

sanzik
Ebben lehet amúgy valami,mert eddig nem mertem itthon feltekerni komolyabban a cuccot,mert ugye társasház,de tegnap pont ugy voltam,hogy bekaphatják õk is zörögnek állandóan én meg a héten olyan leckét kaptam,hogy a tompítást kéne gyakorolnom,ehhez meg nekem kell a hangerõ,hogy jól szóljon.
Szóval kicsit feljebb merészkedtem a hangerõvel és pislogtam is,hogy na ez mégis csak szól azért valahogy. 😊
AtomHeart
Vegyel ezt, vegyel azt. Aztan hirdetheti gshopon... <#mf2>

Fontos, hogy eloszor kiprobaljon tobb cucot, lehet, hogy tenyleg pl. a hangero miatt tetszett jobban a masik erosito hangja.

Fehercsoki
Revalver amúgy tényleg rohadt jó, alig van különbség az igazi erõsítõkhöz képest.

Fehercsoki
Ja csak hát mindig van ami jobban szól picivel drágábban, sosem lesz neki jó.

AtomHeart
Meg egy gondolat: majd legkozelebb figyeld meg, hogy nem-e a nagyobb hangero miatt erzed igy!

Fehercsoki
Persze mert G-400 rendes fából van, rendes hangszedõkkel...Nekem is olyanom van. Bandit 112 meg 120k körül van, nyilván feldobja kicsit a hangzást. 15xl és 20xl között nincs sok különbség, a gitár miatt volt jobb a hangzás, inkább add el a gitárod és a 20k-t csapd hozzá és úgy vegyél valami rendes gitárt.

AtomHeart
Erosito csere elott esetleg tehetnel egy probat guitar link + szamitogep + Peavey Revalver + hangszorok osszeallitassal is...

(ugyanitt olcso guitar link elado! <#vigyor3>)

sanzik
hát de én most másik gitárt nem szeretnék még venni,mert ahhoz több pénz kellene...
Lehet nem egy világbajnok ez a cort,de azért egyelõre elvagyok vele.
Amúgy azért gondolkodom az erõsítõ cserén mert ahova járok tanulni gitározni ott pl. egy peavey bandit 112-re vagyok rádugva és hát már ott is nagyon máshogy szól a dolog.

Múltkor egy ismerõsnél cube 20 xl + ephiphone g400 párosítás is sokkal jobban tetszett mint a sajátom.
Az a gitár csak kicsit drágább mint a kx5,de nekem kapásból jobban feküdt és jobban is szólt.
Fehercsoki
Amúgy Vypyr jó, sok minden van benne, ilyen árkategóriában van még a Line 6 Spider IV, abba elég kevés dolog van Vypyr-hez képest, de ami benne van az elég jól szól, vagy esetleg Fender Mustang I ami felülmúlhatja Vypypr-t, de hátránya, hogy gépre kell kötnöd hogy rendesen be tudd állítani amit akarsz.(amit gépen összeraksz vele azt el is mentheted és késõbb egy gombnyomással betölti)

Fehercsoki
Mibõl gondolod hogy a Roland erõsítõvel van a gond és nem a cortoddal?:S Szerintem elsõsorban olyan gitár kéne neked ami rendes fából van. Vidd be hangszerboltba az erõsítõd és próbálj ki rajta gitárokat.

AtomHeart
Menj el egy boltba, halgass meg tobb modelt, ha van olyan, ami belefer a budzsebe es tetszik jobb a hangja a jelenleginel, vedd meg.

sanzik
Roland cube 15xl kombóm van,másfél hónapja vettem zsír újonnan.
Ennek a típusnak megszûnt a gyártása és forgalmazása pár napja.
Viszont a szomszédomnak nagyon tetszik és átvenné amennyiért én vettem.

Kérdés,hogy érdemes-e cserélnem valami komolyabbra ha csak mondjuk 20k körül dobnék még hozzá pénzt.
A 15W az nekem eddig is elég volt inkább valami még zoralabb hangzás izgatna jobban. Próbáltam cube 20xl-t már az is máshogy szólt nem csak a teljesítmény volt a különbség.
Vagy esetleg ebben a peavey viper 15-ben is több fantáziát látok...
mit tanácsoltok?
tenkenorman
nem vagyok slash fan de ennek mind a 10 perce isteni!

http://www.tenke.hu

sanzik
és milyen erõsítõt is veszel?
elitehun
Nem kicsit jó!<#taps>
csokalaci
Engem meg az ilyenek 😛

http://facebook.com/musicleander

Fehercsoki
Levittem az eladó hangkártyám árát 17k-ra, mivel pont akciós az az erõsítõ amit kinéztem, ha valakit érdekel itt is írhat PÜ-ben.

Frequency
Az ilyen videók késztetnek arra hogy gyakorolni...gyakorolni...gyakorolni:

Fehercsoki
Virtualizációba most ne menjünk bele, de értem hogy mire gondolsz, igen ez is egy program ami erõsítõket és más egyéb dolgokat szimulál, és szerintem jelenleg a legjobban. Van ingyenes változata is, ha nem akarod lewarezolni.

köszönöm most úgytûnik hogy mûködik.Ez az amplitube is egy virtuális gitár program?
Fehercsoki
Én is nézegettem ezt amikor hangkártyát akartam(és nem volt Guitar Link raktáron sehol), Asio4All-t telepítsd fel, után megnyitod Guitar Rig-et, ott File -> Audio and MIDI Settings, itt kiválasztod Driver-nél hogy Asio, Device-nál Asio4All v2, majd rámész hogy ASIO Config(Device mellett fog megjelenni ez a gomb ha asio4all-t kiválasztottad), megnyílik egy kis ablak, jobb alsó sarokban lévõ ikonra kattints rá(nem emlékszek már rá pontosan hogy néz ki), ezzel engedélyezed az Advanced View-t, azaz több beállítást fogsz látni. Ezután látni fogsz legalább 2 eszközt amiket kis nyilakkal le is lehet nyitni, az egyik a hangkártyád lesz(alaplapi), a másik pedig ez a kis szerkezet amit vettél. A hangkártyádnál mindent kapcsolj ki csak a kimenetet hagyd bent amit éppen használsz, a kis szerkezetnél meg valószínûleg csak egy bemenet lesz, ezt kapcsold be. Ezután kilépsz mindenbõl és újraindítod Guitar Riget és mûködnie kell.(egyébként én Guitar Rig-et nem ajánlom, indokolatlanul zajos és annyira nem is jó a hangzása hogy megérje elviselni, szedd le Amplitubeot, magától megkeresi a hangkártyád és sokkal jobb maga a program a kezelõfelületet leszámítva) Ha kicsit kusza akkor elnézést kérek, nem olvastam át miután leírtam, ha van kérdésed tedd fel nyugodtan.

AtomHeart
Oh akkor passz.

Linkbe nem tudom bedugni mert ilyenem van:
http://www.pssl.com/images/ProdImage02/500/GUITARLINK.jpg
AtomHeart
Meg remelem a guitar linkbe dugtad a hangszorot is!

AtomHeart
Erosito nelkul is kell szolnia. Ha a behringer guita linket vagy ennek kinai masolatt vetted meg, nincs szukseg asio4all-ra. Az alabbi ket kepen kijeloltem a szamodra erdekes beallitasokat, figyelj arra, hogy sehol sem legyen letekerve a ki/bemeneti hangero, a guitar linken sem!

http://kepf eltoltes.hu/120915/guitar_link_config_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepf eltoltes.hu/120915/guitar_link_config_2_www.kepfeltoltes.hu_.png

(torold az extra space-t a cimekbol!)

nem megy.Azt olvastam hogy ASIO4ALL-fájl kéne amit leis szedtem de hiába állitottam be az audio menüpontba.Lehet hogy bekéne kapcsolni a programon belül egy erõsítõt és úgy szólalna meg a gitár?
AtomHeart
Heavy metal llama:

Ettol befostam!<#gonosz1>

AtomHeart
Guitar link drivereit feltelepited, csatlakoztatod a gitart majd guitar rig-ben File/Audio settings-nel kivalasztod a behringer usb audio-t. A foablakban fent az "IN" mellett legyen bekapcsolva az L/R csatorna!

ez érdekes..

tenkenorman
blokkvázlatok hasznosak lehetnek, én úgy fognák neki a helyetekben, hogy néznék a neten csöves pedál rajzot, megvenném az alkatrészeket, bred boardon összeraknám aztán lehetne módosítani, fejlesztgetni, kiegészíteni! ehhez nem árt ha egy kicsit értesz is hozzá.

http://www.tenke.hu

fecska
ha bár én nem értek belõle semmit de hátha segít

fecska
amúgy még mindig a bogner modot fejtem vissza.. legalább addigra már lesz tapasztalatom, igaz hogy már 2 napja nem nyúltam hozzá, olyan szinten felbosszantott az a gányolás. De sebaj, ha azt meg tudom fejteni, a többi már gyerek játék lesz.