Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én pl ezért nem szeretem feltologatni a hangszedõt a húrok közelébe, mert rontja a sustaint.. meg nem csak azt

fecska
nagyon egyszerû: le van szigetelve a pickup fémmel, ezért csökkenti a zajt, meg az interferenciát, pont ezért raknak bele gyengébb mágnest, ami csükkenti a húrok húzását, amivel könnyebben tudsz nyújtani, és rohadtul megdobja a sustaint

joshua
Kérdés: Fender Lace Sensor hangszedõkrõl tud valaki valamit? Miben más mint a többi stratocasteres hangszedõ?

joshua
én egy mesa boogie single rectifier-t próbáltam...az volt az a pillanat, mióta tudom hogy egy olyan kell majd nekem😄

fecska
a mahagóni nem jobb hozzájuk, mert nagyon mély lesz a hangja minha kalapácccsal basznák a tüdõdet, ha rádugsz egy hársat, akkor sokkal különállóbb hangot kapsz, és a basszust meg a teltséget megadja az eõsítõ

Hecker007
a pod farm2 kaka a hd500-hoz képest, csak még valamiért nem adták ki hozzá az slo100-at pedig már nagyon várnám hozzá én is

Slinky nem tudom nekem elég a bogner meg az engl, nagyon sok mindent lehet variálni rajtuk, és bitang jól szólnak, meg hát a torzító pedálokkal is sokat lehet variálni

fecska
vagy egyáltalán próbáltatok már kihajtva mondjuk egy 100wattos Mesa vagy diesel fejet?

fecska
csöves cuccod van hozzá?

Fehercsoki
Természetesen megkérdezheted, és válaszolok is. Epi G-400, és azt azért leírnám, hogy egy szóval sem mondtam, hogy bármilyen mahagóni gitár jobb a drága hárs gitároknál, csak azt hogy metálra egy ugyanolyan minõségû mahagóni gitár jobb mint egy hárs. (de persze a hangzás sosem objektív dolog)

fecska
megkérdezhetem egyébként milyen gitárod van?

fecska
az csak a fényét adja meg a hangnak, a többi a hársból jön...

Fehercsoki
Jávor toppal.

AtomHeart
"Hát igen van gitár hársból, mindenféle fából van gitár, viszont annyira nem jók, mint mondjuk egy mahagóni gitár."

Az en "ratyesz" axiszem teste is harsbol van! <#mf1>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Fehercsoki
Mighty mite egész jó pickup ám, ár-érték arányban nem biztos hogy megérné lecserélni SD-kre(vagy bármi másra, esetleg Zakk Wylde szettre, használtan 30k körül van). Hát igen van gitár hársból, mindenféle fából van gitár, viszont annyira nem jók, mint mondjuk egy mahagóni gitár.

új pickupokat tennék bele, seymourokat

Hárs..nincs ezzel semmi baj, ez egy jó gitár.
Mennyi ibanez meg metál gitár van hársból, jól dörmögnek, nincs vele semmi baj.
fix híd ráadásul.

Fehercsoki
mér, mibõl van az a gitár?

Fehercsoki
A fa a szar amibõl készült, nem akarom én bántani, csak azt mondom, hogy ne más gitárokon próbálja ki az erõsítõket, mert hiába kerül ugyanannyiba ha teljesen más a hangzása.

Sanzik amúgy egy EMG 81-85 szett lehet hogy tényleg segítene, az aktív hangszedõket nem érdekli a gitárod anyaga.

ne báncsad sanzit 😞

nincs szar gitár, csak olyan ami rosszul van beállítva, meg rossz szedõ is lehet benne. Még a fret vasakat is patentra lehet reszelni rajtuk.

Fehercsoki
Neten azt írják sokan hogy Pod Farm 2 jobb mint a HD 500-as, szóval szerintem próbáld ki azt elõször.

#34347 <#eplus2>

sanzik
köszi,hogy mindig emlékeztetsz,hogy nekem szar gitárom van...<#eljen>
szeretnék venni egy pod 500 ast..érdemes szerintetek?
Mikor fognak kijönni az új poddal szerintetek?
Talán megvárom.

Meg hiányzik a mostaniakból egy 5150 es..meg nem sok metál cucc van benne..
a bogner meg engl az kevés..
az SLO 100 asnak milyen a hangzása, vagy még nincs hozzá upgrád?

Fehercsoki
Legközelebb próbáld ki a Spider-t is, és inkább a saját gitároddal próbáld mert a többi 60k-s gitár(ami nem cort) jobb mint a tiéd.

sanzik
ja a marshall amit linkeltem abból design váltás volt és van nekik a kifutó szériából leakciózva,ugyanez csak máshogy néz ki viszont csak 39K az ára
sanzik
Na voltam ma a mezzoforte-ban és meghallgatóztam pár erõsítõt.
Ezek voltak prondon:
vox
mustang
marshall
és ráadásként egy ilyet is meghallgattam : blackstar
Sajnos a viper 15 ami a legjobban érdekelt volna az pont nem volt,így majd csütörtökön visszamegyek, akkor érkezik...
Azt megállapítottam,hogy nem olyan egyszerû ezt kiválasztani,mondjuk ha pénz nem számítana az az 5W-os csöves cucc simán megette mindegyiket szerintem.
Nem volt cort kx5 próbához,de mondtam,hogy egy 60ezres gitárt hozzon azt azzal néztük végig az erõsítõket. Lehet csütörtökön elviszem a gitárt azt lepróbálom azzal is.
AtomHeart
Podom nekem sincs, csak szar vox tonelab-em! 😛 Ezen nem lehet varialgatni az effektek sorrendjet, csak ki-be kapcsolni es parameterezni...

A szolo hangszint meg finomitgatom, de a kiserethez megelegszem a jelenlegivel.

AtomHeart
Kosz a tippet, delutan kiprobalom ezt a pickup emelgetosdit.

Ma rengeteget szptam a kiseret felvetelevel. Ugy csinalom, hogy egy lejatszoban elinditom a dob/bassz kiseretet, majd webcammel felveszem a gitar kiseretet, majd utolag egy videoszerkesztoben rahuzom a dobkiseretet. Valahogy az istennek sem tudtam osszeilleszteni a kettot, aztan rajottem, hogy a gepem keves 720p felvetelhez, a video/hang elnyujtodik es nem fog illeszkedni a dobbal. Visszavaltottam 360p-re, igy mar sikerult (legalabbis az en fuleim szerint elfogadhato): link.

ja.. meg a reverb is kell ám
De mindent csak nagyon enyhén.

Jah.. elfelejtettem egy nagyon fontos dolgot.. az echo után tegyél be egy enyhe vintage stílusú overdrive pedált, ezzel variálgass.. viszont ha túl erõs rajta a drive, akkor már nem kell a lánc elejére a compressor.
Viszont a lánc legvégére, sem árthat egy enyhe minimális kompresszor..

Az egyik tompa, teli van effektel, a másik mintha valami fuzz pedált hallanék.

Az effektekkel, nagyon finoman kell bánni, olyan mint a smink, ha sokat teszel fel belõle, az már természetellenes, és csúnya.
Úgy kell használni az effekteket, hogy ne tûnjön fel, hogy itt valami beavatkozás volt.
Ezekkel próbálj meg variálni..
elõször egy kis compressor, aztán echo..alig hallhatót, amp elé egy kis high pass filter, egy kicsit levágni a mélyekbõl, csak annyira hogy feszesebb legyen a hang, és a közép is dominánsabb legyen.
Aztán amp sim. kevesebb gain jó lesz, közepett bátran tekerd feljebb. A magasnak is adhatsz többet.
Aztán ahogy kijön az amp sim után egy low pass filter, megvágjuk a túl sok magas hangot, mert nagyon harsány, tekerd szépen beljebb a filtert, amíg nem kapsz egy nagyon vastag krémes hangzást.
Ilyenkor elõáll, egy olyan hang, aminek feszesek a méllyei, nem kásás a hang. dominánsak, teltek a közepei, erõs közép-magas szinttel, amitõl nagyon testes lesz a jel, a nagyon magas hangok meg kuka.

Aztán erre még alig hallható, chorus vagy flanger, az oscilláció miatt.
Én így csinálnám..dehát nincs podom =(

fecska
klaszisokkal jobb, mehet feljebb addig a gain amíg marad ilyen krémesebb, tehát el nem kezd kásásodni, meg kicsit fényesebbnek kéne lennie.. nincsenek a pickupjaid túl lent?(nézd meg pl a bannerban, én úgy használom a hátsó mindig feljebb van, de az elsõ is sokkal feljebb mint az átlag)
PS: mivan múgy nincs villany? 😄DD

AtomHeart
Kosz a tanacsokat, itt a legujabb verzio mindkettobol: link

Mindkettonel szinte feleztem a gain-t. A kiseretnel lehuztam a kozepet es kiemeltem a basszust es magasat. A szolonal meg erositettem reverb-et es kompresszort, a kozepet meg felemeltem. E..?<#idiota>

fecska
én is mind a kettõnél gondoltam

Hecker007
szerintem mindenhol, vegyél vissza a gainbõl meg a középbõl mind a két beállításnál, szólóra mehet esetleg kis delay is meg több reverb

AtomHeart
A szolonal vagy kiseretnel?

fecska
picit túl túl van vezérelve vegyél vissza a gainbõl meg a közepébõl adjál neki egy kicsi reverbet, és amagast meg a mélyet egy picit told feljebb

AtomHeart
Folyamatban a Don't cry coverem, >>itt a tonelab-es hangszint teszteltem, szerintetek nagyon gaz, meg erdemes szivnom vele? (Csak a hangszinre figyelni, a jatek tudom, hogy bena... <#lama>)

Szerintetek mi okozza ezt a sipolast/cincogast jatek kozben? Szar a tonelab, vagy valami windowsos beallitas..? (Bar a tonelab audio interfeszenel sokat nem tudok allitani... :S)

fecska
igen egy pár ezer kilóméterre 😄

Count Adyn
Vigyázz, közel lakok😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

fecska
elsõ gitárom újonnan, egy évig gyûjtöttem rá....

fecska
11ezer dollár körül volt, és soha nem adnám el a kis szerelmem, még a 800-ast sem....
nem kérkedtem csak felajánlottam ,ez egy egyszeri lehetõség volt, soha többet nem teszem eladásra 😄

nem szép dolog kérkedni a vagyonoddal

AtomHeart
Adom erte a fel vesemet! Na..? <#smile>

Count Adyn
Olyan laza 8 ezerbe kerülhet amúgy csak euróba azabaj😊)

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

fecska
felmérem az állapotát és a kinézetét és meggondolom 😄DD

Count Adyn
Odaadom érte anyámat😄DD

fecska
még hoozáraksz párezret viheted is 😄 szállítást állom 😄

sanzik
köszi gondolkozom rajta <#vigyor3>
fecska
igen