Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ktulu
Jaja, nemreg jottem +...
JHetfield
noh mi a palya? mindenki suliba?

Ktulu
Ktulu
Szegény Kirk...
Én meg az allergiámtól nemtok gitározás közben koncentrálni, meg egáltálán figyelni sem, ugyhogy most szar van...
Coine
bázeg Kirk szétvágta kezét szörfölés közben :-//
most megint csúszhat az egész, Jumpp in DÁ stjúdió

JHetfield
adsz egy download helyet es kiderul:]

El tudja valaki közületek játszani a Johny B. Good-ot?😊

\"Life is around you and in you.\"

JHetfield
Noh itten van friss klip lista:]

http://w3.enternet.hu/jhetfield/others/lista/jhetfield_archives.html

JHetfield
na miva ma megint ez a punnyadas:]

The Garrett
tetszett a big brother gitárosa? 😄D

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Coine
Ne is mondd....hányás az egész !
Te meg nem is tanulsz és nem is dolgozol ? Szép mondhatom 😄
Én meg tanulok és dolgozni fogok....kombinálni a szart, de hát ez van...

Hi-HI!Lenne egy kérdésem,amire minél több választ szeretnék kapni!Ti milyen aktív pick-up-os bassgitárt ajánlotok?Kössz szépen!
JHetfield
noh mi a helyzet? tok jo egesznap semmit csinalni:] ihhihi...coine! suliba mar izzasztanak titeket?😄

Coine
Na de, komolyan !
Attól függ mit szeretnél ? Bachot játszani vagy esetleg sima kis tábortüzi nótákat, esetleg blues-t.
Ha klasszikus zenét vagy jazzt akarsz játszani akkor sok....sok idõ.
Blues + akkordozás + tábortüzes nóták 1xûbbek, ahhoz nem kell annyi idõ.
Persze itt években beszélünk, DE ez attól is függ mennyit gyakarolsz, mert attól függ javarészt minden, hisz a tanár megmutatja neked a technikát meg hogy mit hogy kell, de utánna a többi (tanulás, gyakorlás) rajtad áll.

Coine
Menj el Spanyolországba, Katalóniába és nézd meg, hogy hogyan tudnak azok ott flamencot játszani....ha olyan szinten akarsz akkor maradj a rajongói státuszban, mivel az lehetetlen, a világon csak ÕK és csak OTT tudnak így játszani....az már több is, mint virtuóz játék....

Ktulu
Egy élet is kevés hozzá...
Mike at home
Hany ev alatt lehet megtanulni klasszikus gitaron vituoz modon jatszani, a nullarol indulva?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Coine
akkor ezexerint egész turnén nyomják a One covert.

JHetfield
nem...hanem most ami osztrakba volt...mondom ismerosom kint volt es most mondta:]

Coine
KORN COVERS METALLICA
Our visitor Nick Gregorio reports. Just wanted to let you know that I was at the Korn concert last night, 24th of June, at Madison Square Garden, and Korn did a cover of Metallica's "One". They sang just the Heavy part; "Darkness, imprisoning me......".

erre gondoltál ? 😊

JHetfield
volt tallica:]

haver most meselte korn koncerten nyomtak medleyt es felcsendult egy kis reszlet a One szambol:]

Ktulu
Zuzda 1000el!!!!!!!!!!!!
JHetfield
minimax helyen...masneven musicbox:]

Coine
az a 120 db hol megy ?

JHetfield
22kor zuzda! 00tol meg 120db

Coine
bekúrtam évnyitón.
fura volt ez a reggeli alkesz, de így legalább nem volt, olyan uncsi 😄
amúgy jött 2 új rokker oszt. társ, szal elviselhetõbb lesz...remélem...

JHetfield
na milyen a suli fergek?😄

Coine
nemsokára kezdõdik az évad a tanárnál is, húbaz elõre látom, h. meg fog izzasztani 😛

JHetfield
noh mar jelentkeznek a dobos rox...ha jol megy akkor meg egy masik csapatra is lesz dobberman😄

JHetfield
jeeee...lassan itt az ideje szlopalni

Ktulu
Bekk from Szekeres Tamás koncert...
Wigwamban volt, és király volt leszámítva, hogy félúton elment másfél órára az áram.
JHetfield
böff...holnap tuzijatek...tehat irany kocsma...ez parancs!

JHetfield
Riff...ihhihi

Ja, és lesz késõbb egy jó effektprocid az erõsítõ mellé, ami próbán és élõben is jól jöhet majd.

---------vakond

Van egy jobb ötletem, ha mégis valami profibb dolgot akarsz és van rá 100 ezred, akkor otthoni gyakorlásra/tanulásra vegyél 100ezer körül erõsítõ-modellezõ effektprocesszort.

1 - fejhallgatón át tiszta vonalhangot kapsz. Csendben tudsz vele gyakorolni, senkit sem zavarsz.
2 - annyi effektet kapsz, amennyit csak akrasz (még többet is) Bátran kísérletezgethetsz, akülönféle effektekkel és kialakíthatod a neked legjobban tetszõ összeállításokat.
3 - tucatnyi erõsítõmodell szimulált hangját próbálgathatod végig. A tiszta VOX AC hangtól kezdve, a Fender blues hangokon át egészen az 5150/Mesa Rectifier bikagépekig végigpróbálhatod õket és késõbb, ha kialakul valami elképzelésed, hogy milyen stílust játszanál, ilyen irányba választhatsz nagyobb motyót.

Szerintem otthonra ez a legjobb !

JHetfield
hmm...kene megint venni pengetot:] a gyors reszeles artalma:]

JHetfield
ihhihi...noh mi a palya? nagyon unatkozomo mivel meg mindig nincs dobos:] elkezdtem unalmamba slayer - war ensemble szamot nyuzni:]

Ktulu
Hát comoban kevés a csöves típus, meg azok drágák is... Ami nem abszolút kezdõ, tehát kisebb koncertekre képes, az egy jófajta 100w körüli tranyós combo. Ezek nem használódnak annyira a használattól, mint mondjuk a csövesek, tehát megéri használtani venni ha vigyáztak rá. Ha komolyan gondoltad, akkor ezek olyan 100 körül vannak...
Coine
császtok én is eltûnök pár napra, mert meghalt a gépemen a window$. addig is gitározzatok sokat !!!
hell yeah

JHetfield
hehe...en is kis erolkodot akartam ajanlani, de mikor azt lattam hogy komolyabb es a tipusokat lecsekkoltam akkor nem igazan a kis motyot gondolta az ember

Ktulu
Ha akarsz másik húrt pengetni közben, akkor kicsit megnyújtod... ennyi
-------vakond,

her Valo-nál a tuti ! Minek otthonra (szobába) fej+láda ? Egy kis kezdõ gyakorlóerõsítõt kell venni, 15 watt osz' kész. Bõven lesz benne szufla, majd meglátod, hogy szerencsétlen családod gyakrabban járjon el otthonról. A márka ebben a kategóriában szinte teljesen mindegy. És az is mindegy ezeknél, hogy mit játszol rajta. A régi magyar rock és a Social Distortion között azért van egy csekély különbség, nem ? Vegyél vadiújan egy bármilyet, mivel kábé egy szinten vannak. Kellemes (némileg dobozhangú) gitárhangot fogsz kapni. A hi-fi-nél így is "gitárosabb" lesz a hangzás. De, ha konkrét ajánlat kell, és jó ár/érték arányú kis cucc kell, akkor Peavey Rage, vagy Peavey Blazer, az elsõ olyan 27, a második kb 35 újonnan (ez negyed-ötödannyiba kerül, mint egy lelakott fej+láda).
Mindkettõ 15W, két csatorna és bömböl, mint az állat (a Peavey-k nagyon hangosak !) A második csak annyiban más, mint az elsõ, hogy zengetõ effekt is van benne, amivel szép teremhangzásokat adhatsz a gitárhanghoz.

her Valo
Na hazaertem.. egy estere :-)

----- JHetfield
8-as hur miert lenne sux? Amugy pl Malmsteen 8-ason jatszik.. Amugy nekem mind1 ki milyen huron jatszik, de nekem meg a 11-es hur a LOL, meg aki azon jatszik….
Hogy nyelsz le egy uveggel abbol? Ez azert eleg durva..

----- Ktulu
Floydon bluest? Ha csinalsz egy hajlitast, és azt kirartod, kozben pengetsz egy masik huron valamit, akkor az a valami hamis lesz.. csak ennyi.. ha nm hiszed probald ki. Ezen nm lehet vitatkozni, ez tény.. mondjuk a Floy-dbol is lehet vintage tremolot csinalni, csak bekell tenni par csavart meg jatszani a rugokkal…

---- vakond
Ha otthonra kell, vegyel egy Kustom 16W-os kis erolkodot.. Celestion hangszoroval van szerelve, es gykorlasra boven eleg... otthonra minek kell fej meg lada?

Mindenkinek jo hetet, en megyek LAN-partyra meg probazni… byez

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Ktulu
BÖFF
JHetfield
böff...

Most olvastam vissza, amit az elõbb írtam neked M@niac. Huhh, jól kisegítettelek ! Nagyjából az jón le, hogy nem jó de azért mégis.

Szóval a lényeg, hogy némi fenntartással valószínûleg megéri az árát. Bemmeni a boltba...végigpróbálni, amit lehet...körülnézni másfelé is...hasonlítgani más modellekhez is. Mondhatnám, hogy vedd meg, de az sem biztos, hogy pont a te világod.

Jó, ha az ember körbekérdez, olvasgatja mások véleményét is a vásárlás elõtt, de igazából bárki bármit is mond, kézbe kell venni a hangszert, kipróbálni, ismerkedni vele. Az a lényeg, hogy neked bejön-e, a hangszeren játszva részednek érzed-e azt és nem csak egy nyakadban lógó zajkeltõ valami. Az már az elsõ kézbevételkor ki fog derülni számodra, hogy "bejöttök-e" egymásnak.

--------M@niac

Az LP-100-as biztos ér annyit, mint némely olcsóbb Gibson Les Paul. Én magam nem próbáltam, de az olcsóbb Epiphone-okról nincs valami jó véleményem, mert nincs bennük "anyag". A drágább modelljei persze nagyon korrekt minõségûek, mint minden más nevesebb gyártónál. Az Epi Lp-k hangolókulcsaira panaszkodnak általában, de metalra jó vétel lehet, egy kezdõ hangszer után. Amolyan alsó középkategória. Távol keleti gyártás, azt tudod ?

Egy Epiphone-nak meg minimum illik "most affordable Gibson"-nak lennie, mivel nagyjából egy cég.

Az mondjuk biztos, hogy ha Gibson másolatot akarnék, elõször az Epiphone-nál néznék körül.

----------vakond,

A Torque variációt felejtsd el. Konkrétan milyen stílusra kell cucc és mire akarod használni (otthoni gyakorlás, próba, koncert, stúdió) ?

JHetfield
bekk from hybrid es subscribe koncert:]

Ktulu
Bárcsak olyan jó gitáros lennék, mint Lars!!!
Coine
mondom ez most 1 hülyülõs video lett, de legalább láthatjuk, h. nem unatkoznak, mert a 2-es videoban nagyon fáradtnak tûntek, biztos nap végén készült azt már õk is készen voltak a zenéléstõl 8]]