Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

her Valo
ja ebbol remelem kiderult hogy szologitarost keresunk :-))

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

her Valo
Milyen szinten?
Nos.. ezt nehez behatarolni.. a black albumrol nezegetunk mostanaban szamokat, a Werever I May Roam pl a szolo kivetelevel fullosan ossze van probalva... ertem ezalatt hogy a dob meg a ritmusgitar hibatlanul egyben van. Eredetileg szolozni akartam, de enekkel egyutt az tul durva, meg ahhoz hogy erdemben szolozni lehessen, meg rohadt sok cucc kellene.. szal Hetfield stilusban eneket + ritmus gitart nyomom.. a dobos srác eleg meggyozoen nyomja egy ketlabdobos cuccon.. szal haladunk szepen elore..

Ktulu
Milyen szinten nyomjátok?
her Valo
Na a fejrol ezt irta a csavo:
Az évet nem tudom pontosan(70-es évek eleje),ccsak a gyári szám,stb.van ráírva,de kifogástalanul mûködik!

Maniac:
Medgyesi hangszer nm rossz, csak szamits arra hogy ha kinezel valamit, annal egy ketszer dragabb dolgot akar majd radsozni a Medgyo, es ha nm vigyazol meg is veszed :-)))) Amugy kozepkateges cuccokbol fel vannak szerelve, de nm jelenti ez azt hogy jo a bolt...

her Valo
Hat most igazabol az a helyzet, hogy nagyjabol itthon gyakorolgatok, neha a dobossal osszevergodunk, es akkor zuzunk egy fel napot.. de javaban itthon nyomulok (egyenlore...)
amugy nm metallica hangzasra utazom, ami hangra teccik azt veszem meg.. a Masrhall JackHammer pedalt is aze vettem mer bejon a hangja, oszt nm mer marshall meg hogy kivel reklamozzak... Az erolkodofejet majd megkerdem pontosan milyen.. igazabol nekem erositofejben is csak a teljesitmeny a lenyeg, meg hogy csoves legyen.. a fej torzitojat nm is akarom hasznalni, mert vannak uberkiraly rackes torzitok... szal gondolkodom ezerrel hogy smint kellene...

ja amugy a dobosommal gitarost keresunk... ha valaki erez eleg elszantsagot, stb, irjon... iranyvonalat talaljatok ki.. :-)))

JHetfield
sikits kurva!!! live shit dvd coming soon!!!

JHetfield
pff...egy van a rakoczin meg egy a westendbe...de egyiket se mondanam egy kign boltnak:]

A szobaerõlködõnek benne van a nevében hová való. Otthonra tökéletes. Csak gyakorolni jó, de arra a legjobb, akár egy multival is.

Szóval nem JCM2000 DSL ? Pedig abban van tudtommal Super Lead 50Wattos. Vagy esetleg ez egy 1959-es Super Lead ? Az k...va jó cucc ! Bár a gitárosunk két éve 100ért adott el egy ilyet "baráti áron". Milyen a színe, piros ? Szerintem nem metalra való, de próbáld ki... A 160 elég necces ár érte, nem tudom.

Persze, hogy erõsítõt kell elõbb venni, aztán effektet. De ha csak otthon akarsz gyakorolni a szobában, akkor tökéletesen jó egy multieffekt is magában. Ha zenekarosdiban gondolkodsz, akkor elõször találd meg a neked legjobban bejövõ erõsítõt. Ne az alapján válassz, hogy milyen zenekar hangzását szereted, mert olyan soha nem lesz. Még ha megveszed a Mesa Boogie cuccot, akkor sem fogsz "metallicán" szólni. Azt válaszd, amelyik neked a legjobban bejön hangzásilag.

her Valo
---- © Lateralus
Szerinted milyen sorrendben erdemes venni a dolgokat? Erositofej+lada es aztan egy jo (rack) multi, vagy forditva? nmtom hogy kis szobaerolkodon el lehet e jol rofogni egy jo multival.. valami ART vagy Rocktron cuccal...

her Valo
meg gondolkozsom rajta, meg kell meg hozza nemi love, mer lada is ko hozza.. Amugy ez annal regebbi minthogy JMC2000 lenne... amugy metalra kel.. Metallica ezerrel.. most epp a Black album szamait tanulom szep sorjaban..

Ez ugyebár az újabb széria a JCM-ek között, ami a Marshall vezetõ szériája, bár sokan esküsznek a régebi sorozatok JCM900, vagy még inkább 800 hangjára. Ízlések és pofonok !

JCM2000 Super Lead mindenképpen megéri 160ért, ha jó állapotban van és metalt akarsz rajta játszani. Új ára úgy 300 ezer körül van. Torzítója nagyon bika. Nem is kell mellé külön pedál.

De szerintem abból az 50Wattból sehogy se lesz 80, de azért hallani fogod,he-he !

JHetfield
ugyan ugy van clean, chours, reverb, od1, sd1

JHetfield
persze 100wattos tehat szamoldki hogy akkor mennyit nyom😊

JHetfield
hat kilo80ert full csoves jcm900 imho brutkobb:]

Ktulu
Az sztem nem rossz ár...
her Valo
160e Ft-ert vesztegeti a csavo...

her Valo
nmtom hany eves, de nincs lestrapalva.
50W-os elvileg, de 80W-ot ad le...

Ktulu
A Mai új torzító árakat elnézve ennyit bõven megér. márcsak a tudása miatt is!
JHetfield
Attól függ...kerdes hany wattos...vedd alapul egy hasznalt JCM900 kb 180ropi...ami azert mar mervado...

her Valo
Ti mennyit adnatok egy jo allapotu (nm lestrapalt) Marshall Super Lead Full csoves fejert?

JHetfield
Ktulu...ezt azert nem gondoltad komolyan...kiraly pedal meg minden...nekem az a kedvencem...de akkor 25ert mar ott van ujjonan Marshall Guv'nor 2:] es mar mas a skill...en egy eve vettem egy shredet kb 13ert es az megszolgalta az arat:]

Ktulu
Marsahall Shred Master effektpedál eladó 18e forintért.
Akit érdekelnek a részletek írjon!
Ktulu
Heheh, ez jó...
Coine
akkor, majd szólj, mert Malmsteen érdekel !

her Valo
Te nagyon imádsz engem, mert szikrázó a mosolyom,
remek a mimikám, és kiváló a modorom
fulembe súgod hogy szebb vagyok mint valaha,
finom a bõröm mint a baba valaga... :-))))

ehh... Prosectura.. ultraprimitiv, de nagyon állat... bár a furgerokalabaktol a hárdkór se semmi... rákaptam a punk zenere :-))

CD-t égetni? hamarosan.. amint eljutok a boltba.. mert haveromnak visszaadtam az irojat, ugyhogy vennem kell egy sajatot.. igyexem azert :-))

Coine
na akkor tucc nekünk CD-t égetni ?

her Valo
nah csak sikerult hazaerni igaz csak mer hetfon beiratkozas.... sux.. azaz annyira nm, de tudnek jobb programot is..

Coine
Minden relatív.

Ktulu
Nekem az már megvan 1 ideje , sztem azér annyira nem jó, hogy eredetiben kéne megvenni... De azér nagyon jó, de mégsem eléggé.
Coine
Szedjétek csak ezerrel, de áll. Kirk már ma játszott gitáron !!! Szépen felgyorsult a gyógyulása...sebaj, hétfõn lesz Mo-n új In Flames album...m1ek is megvenni originalban

Ktulu
Thanx!
Coine
http://free.x3.hu/coine/metallica/sept3_kh_300asf.asf

JHetfield
lehet szedni a fergeset...

JHetfield
megy felfele:]

JHetfield
okej...inprogress

Coine
haller !
JHetfield : Kirk injured 300K-s videot dobd már fel lécci X3-ra, tuti felfér másik mellé.

Ktulu
ez jo 😊)
Ktulu
ez jo 😊)
JHetfield
tul hangosak lettunk volna allitolag:] de akkor miert hivjak probateremnek:]]] ihhhihihi:]

JHetfield
jeee...sikerult probatermet foglalni, de nagy kinok aran...mostantol nyugatitol 5percre 7-9 ig zuzas!!! AAAAAAAAAAAAAA!!! egyik helyre nem akartak felvenni 8utan mert metalzenekart nem fogadnak:]

Mike at home
juj

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

JHetfield
nekem mar nincsenek jopar eve😄 de ez igaz...pl allva gitarozas megtanulasa mikozbe nyujtott 3as formacio a 3as lefogadtba E huron😊 lasd DT - pull me under😊

The Garrett
ja ja egyik haveromnak csuklógyulladás miatt abba kellett hagyni a gitározást...Azzal tényleg nem szabad viccelni.a 3. dolog pedig amig az ujjaid/ujjközeid nem "tágultak" ki eléggé addig lesz egy -két kellemetlen perced.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

JHetfield
csuklobol nem karbol:] amugy akkor telleg lefog szakadni a karod😄 a masik nem szabad eroltetni a csuklot az elejen mert akkor kovetkezik be a gyulladas es akar orokre is elfelejtheted a gitaros karriered ha nem ugyelszra:]

The Garrett
Hát az elején az összes ujjamról lejött a bõr.. a tetejérõl. DE utánna bekeményedett...meg van egy akkord emit az elején nem bírtam lefogni mert a hüvelykujjam megfájdult bele (F). a karom akkor jezdett fájni mikor elõször játszottam próbán ALivn: kurva élet c. számát. Utánna picit begyulladt a kezem. De mostmár nem nagyon jellemzõ...

szerintem ha a kezdeti nehézségeken túlteszi magát az ember ráérez hogy "hogy kényelmes" neki a gitár, és akkor sokkal lazábban tudja fogni a húrokat, akkordokat nem görcsösen.stb...

Mike at home
es nem fajt a karod, meg ilyesmi?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

The Garrett
Mike gitározni én pl megtanultam fél év alatt. Megtanulod az alapokat és utánna az egész csak gyakorlás kérdése. Pl elsõ hónapokban mikor megkaptam a gitárt reggel felkeltem ettem és utánna szinte csak gitároztam estig. 😄

Mike at home
kar, szivesen letoltenem, mint a Matrixban.
mert egyebkent tok jo lehet.
Ha most elkezdem, mire annyi idos leszek mint mondjuk most Zoran, akkor egesz jol fog menni.

Es mondjuk ha mast nem csinalok, csak ezt? (Azonkivul, hogy meghal a kezem)