Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

her Valo
yeeeee! itt a hó! lehet menni rallyzni!!

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

JHetfield
egy also e-t ... kis javitas

JHetfield
hmm... engem az erdekelne, hogy satriani bacsi hogyan csinalja azt a tipikus vinnyogast amikor penget es also e-t es furan fogja a tremot:]
Biztos tudjatok mire gondolok:]

JHetfield
az a gaz, hogy mar en se tom mert annyit irtam fele hogy echo etud😄 a masik gaz, hogy pont reggel vittek el a digifenykepezogepet... szal majd bekopizom kezzel:]

her Valo
tuggya bráner, lényeg hogy jól hangzzon :-)

JHetfield
hmm nekem van Echo Etud temam ami kicsit hasonlo hangzasu:]

her Valo
okey, johet minden :-)
mondjuk az arpeggioz from hell erdekelne leginkabb, de ha Match ennyire nm adja.. akkor majd leszedjuk mi magunknak :-)

JHetfield
Thx, powah... jol nezki... 3-4 huros arpeggios rulz... majd nyomatok neked 6huros temat ha erdekel:]

her Valo
mail kuldve...
ehh.. na ez a gitár ez olyan bazzzeeeeeee!

laza Ibanez JEM... hmm.. occsóé van, veszek belole egybõ 10et

JHetfield
her Valo
hehe... na ma mar tudtam gityozni... rozsaszin parduc rulez... jot lehet ilyenekkel mokazni...
---JHetfield:
adj mailt, mert txt-be csinalom...
---Match
oks, akkor beken vagyol hagyva, csak gondoltam ha mar leszedted egy reszet megoszthatnad velünk, de ha nm akkor nm..

JHetfield
sajnos...

Coine, The A&O
ez az arc mindenhova benyög vmit.

JHetfield
ez most hogy jott ide?:]

her Valo
bazze

JHetfield
zacsko az orr ala😄

her Valo
kössz.. az a szar hogy igy gitarozni sm lehet, mert felpercenkent fujni kõ az orrom... hogy rohadna szét ez a nátha..

JHetfield
okej... jobullast...:]

her Valo
oks.. ha meggyogyultam egybol nyomom fel, most nincs kedvem tab-ot irogatni..

JHetfield
yep... valahol nekem is van egy PG asszem...:]

her Valo
kell a Paul Gilbert?

JHetfield
de te megoszthatod ami neki dobtal😄

her Valo
yah.. aza csaj csak ahhoz ert hogy b*ssza szet a gitart a foldon.. mert az milyen menõ is...
amugy ugylatszik Match nm kivanja megosztani velunk azt a tabot..

JHetfield
hat igen... nala valszeg nagyobb leszel mert csak a klippekbe fog neha hangszert amit pengetni mar igencsak elfelejt😄

JHetfield
ez csak poen... amugy, ha nem gaz ide is dobhatnad kottat:] Jol jon az ilyen cucc kis gyakorlasra:]

her Valo
ehh ehhh..
azert ha szuletett tehetseg is valaki, ket honap alatt meg a vizholyagos idoszakon se jut át...

Lehet, hogy a két hónap alatt már az is kiderült volna, hogy született tehetség vagy és most Match, meg her Valo arról diskurálna: "Figyu, nincs meg tabban az új Gladiator Arpeggio Master Course ?"

her Valo
de meg azt nm ertem, ha ket honapja megvetek miert nm adtak mar oda? jo hogy karacsonyi ajandek, de mar csakorolhattal volna valamit, aztan leszurhatnad a hull a pelyhest

her Valo
szkaember vélemény? remelem nem arra gondolsz hogy az eladó véleményét, mert azoktól max annyit szabad kérdezni hogy van e, és hogy mennyibe kerül...

Gladiator
na, gitárról annyit. anyámék már 2 hónapja vettek vmilyet. elõre félek, hogy milyet, mert nem igazán értenek hozzá. remélem kikérték vmi szakember véleményét. csõ

Coine, The A&O
asszondják utánna dobnak egy "rövid" 6 hetes Eu turnét.
csak jönnek közelebb, mint dajcsland.

Szerintem, ha Magyarországra nem is, de Bécsbe azért eljönnek. Ha négyen-öten kimentek egy kocsival, akkor jegy + benzin + sörök olyan 20k körül kijöhetnek.

Egy jó hír mára (nekem): Végre megjelent a lemezünk !!!

her Valo
hat jah, nemi cash kell hozza, de megeri szerintem

JHetfield
alap... olyan 50k-t ossze kell gyujteni...

her Valo
hát akkor nyáron kocsiba be és irány németország!!!!!

JHetfield
Yes, it's true!! Metallica will be on tour this summer!! Just announced, the band will be appearing at the Roskilde festival in Denmark on June 26, 2003. Also confirmed is an appearance at Rock Am Ring (Nurburgring , Germany) and Rock Im Park (Nurnburg, Germany), and while the specific date has not yet been determined, the festivals take place June 6-8, 2003.

More tour dates to come . . . . .

Gladiator
her Valo
gladiator! dobj egy mailt, aztan mondok egy szamot hogy kit hivj fel ha olcson akarsz western gitart...

her Valo
tudom én azt, ez afféle bemelegítõ gyakorlat :-)

Gladiator
Kösz a segítséget Lat, de én 30000ft körül csak ezt az egy Western gitárt találtam:

http://www.musichello.hu/index.php3?f=30&m=7&listID=9969

her Valo
odaért?

her Valo
nmtom mi a neve.. nekem ugy van leirva hogy PG-1 :-) feljátszottam tennap a gépre, ha gondolod elkuldom, meghallgatod aztan kiderul hogy az e... Blue? Elejet... de keveset, mert mondom most beallitasokkal jatszadozom.. meg felveszek.. tennap cirka 6 oran at "jatszadoztam"

her Valo
addig kellene, amig megcsinalja az elso fullos futamot felfele (gitar nyak kozepen indit E1-en, es visszamegy E6 1-re a vegen). Hát jah.. hang az van benne dögivel.. én most nm szedegetek lefele, mert programozgatom a Chameleont... Kell cserebe egy Paul Gilbert Arpeggio futam?

her Valo
figyi! az arpeggios from hell elejét el tudnád küldeni mailban?

her Valo
azt én is töltöm.. szinten jo lassu

Oké !

Akkor ne klasszikus (spanyol) gitárt kérj, hanem a Martin D sorozatára hajazó úgynevezett Dreadnought testû gitárt. Hívják egyes formáját Western gitárnak is, ha így veszitek, nagyjából tudni fogják mindenütt mire gondoltok. Nagyobb, masszívabb a teste, élesebb a hangja, mivel ugye fémhúrokkal szerelik (a klasszikust meg nejlonhúrral). Emiatt könnyebb felhúrozni is egy kezdõnek. A nyaka meg sokkal vékonyabb a klasszkus gitárokétól és így könnyeb lesz átszokni a fémhúros, vékony nyakú elektromosokra. Ha szorgosan gyakorolsz, a vízhólyagok, aztán a bõrkeményedések is elõbb meglesznek, he-he. Western gitárok olyan 30 ezer körül már egész jók vannak. Érdemes egy egyszerú elektromos hangológépet is beszerezni hozzá. Nem kell kromatikus, csak külsõ mikrofonja legyen, az meg szerintem majd mindegyiken van. Ja, meg egy pót húrkészletet. Célszerû hazaérve rögtön lecserélni az új húrkészlettel azokat, amik a vásárláskor is a gitáron voltak. Lehet, hogy hónapok óta ott korrodálódik már rajta. Persze ez nem kötelezõ, de a friss húroktól szebb lesz a hangja.
Aztán számolj be a végeredményrõl !

Gladiator
szebb a hangja. mert elég hüyén hangzik, ha megy a gõzöst játszok elektromosan, akusztikuson sokkal szebb hangja lesz. ha sikerül úgy nagyjából megtanulnom, akkor jövõ karácsonyra veszek elektromosat kérek

Azért az akusztikusok sem ropiból vannak. Ha kicsit hozzáütöd a szekrényhez, attól egy épp gitár nem reped el. Vagy már be volt az repedve, vagy nem is olyan kicsit nyomtál oda neki...

És mi gyõzött meg, hogy akusztikuson kezd ? Hogy nem akkora bukta, ha abbahagyod, vagy hogy szeretik a csajok ?

her Valo
ehh.. ha kicsit hozzáütõdött a szekrénynek? egy gitárra vigyázni kell, nem lebontani..

Gladiator
na, jó akkor akusztikuson kezdem.

a masszívat úgy értettem, hogy ami volt nálam akusztikus, azt mindenhol elrepesztetetm szinte, egy kicsit hozzá ütõdött a szekrényhez, és megrepedt, meg minden, de az elektromos masszívabbnak látszik, biztos nem repedne el, ha kicsit beütném vhova. és nem villogni akarok, nem mondtam el eddig még senkinek, hogy, hú én most karácsonyra elektromos gityót kapok, és kemény leszek, csak egy gyereknek, aki már régebben gitározik, és õ is most akar venni. na, kösz a helpet, csõ