Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...
Oké, hogy azt írtad, nem akarsz keménykedni, de tök az jött le nekem az írásodból, hogy mégis. "Elektromos a menõ", "az a masszív". Szerinted ebbõl mi jöhet le egy olvasónak ? Hogy lazázni kell a gityó, a haverok, csajok elõtt. Mondjuk ez is egy szempont, de könnyen végzi a gitár egy-két hónap után a sarokban, befelé fordítva; jobb esetben a falra akasztva, mint szobadísz. Kezdetben laza lesz, az biztos, meg menõ, meg fogják nézni a csajok, meg a haverok, hogy "b...meg, de zsír cuccod van !" De egy idõ után már nem leszel vele menõ, csak ha tudsz rajta valamit játszani. Nem kell pengének lenned, de valamit csak villantani kell majd vele. Egy kívülállónak ez lesz a menõ, de neked meg addig sok hónap (év) vízhólyagos, unalmas gyakorlás. Aztán lesz egy pont (tehetségtõl függõen elõbb vagy késõbb) amikor már azért fogsz játszani rajta, mert érzed, hogy amit játszol az téged is szórakoztat, mert kezd önálló dalokká összeállni a dolog. Na, eddig eljutni kib...tt nehéz.
Nem akarlak én megbántani, mert én is és még biztos sokan itt, úgy kezdtük, hogy villantani is akatunk a világ elõtt a gitárral, de emellett még ott kell lennie másnak is. Mondjuk valami zeneszeretetnek, vagy bizonyítási vágynak, hogy "leszek olyan, mint a Hammett", vagy "le akarom játszani ezt a Malmsteen szólót", csak a hozzászólásodból ezt nem éreztem, csak a magamutogatási vágyat, mert az a keményebb, a masszívabb, a szebb, a modernebb. Ne legyen igazam ! Legyen az, hogy fél év múlva még olyan szívesen veszed elõ pengetni, mint akkor, amikor megkaptad.
Egyébként annyiban tényleg jobb elkezdeni akusztikuson játszani, hogy nem kell annyit rá költeni, és ha elfogy a türelem, akkor nincs nagy bukta. Ha EG-112-vel számolsz, akkor az 50 körül van, de úgy semmit sem fog szólni, a most reklámozott szett meg (gitár, erõsítõ, pánt, húrok, hangoló) 80 ezer. Pacifica-val meg 100 felé jár.
Akusztikushoz nem kell semmi különös. 50 ezerbõl egy sokkal komolyabb akusztikusat kapsz, mint elektromosat...és a csajok hogy imádják !!! Ha-ha !

miért kellene? ez olyan mintha azt mondanád hogy trabanton kell megtanulni vezetni... teljesen tok mind1 hogy milyen gitáron tanul az ember. Azaz nem teljesen, de amit irtal az szerintem nm igaz...
---Gladiator:
hát.. a gitár olyan mint egy nõ.. törékeny, és vigyázni kell rá.. mondjuk szerintem aki töri a hangszert az nm is zenész... mindenesetre amit leirtal ugy inkabb egy elektromosat vegyél.. csak ugye ahhoz kell erolkodo is..
A hozzászólásodból ítélve semelyik. Vegyél inkább egy favágótõkét, meg egy jó fejszét, az levezeti a fölös enrgiát.
Bár nem lehet vele keménykedni, nem is laza.
http://www.rocktron.com/products/chameleon2k.html
és milyen style-ban nyomulsz?
valamennyi zajt minden pickup csinál, különben miért használnának különféle zajzárakat a vérprofi cuccon játszó gitárosok is? Kottagyáros? egy kotta az még nm gyártás :-) és inkább TAB-ban kéne
a kotta nekem is kéne..
amúgy minden pickup zajos.. erre találták ki a zajzárat.. abbol a legjobb a Rocktron HUSH-C. Malmsteen bácsi is olyat haszbál.. hiddel, még az EMG 81 is zúg...
Most akkor hogy is van ez?
Az a baj, hogy "malmsteenesen" szól a pick-up, ezért le akarod cserélni egy DiMarzio Malmsteen modellre ?
jotanacs.. ment le rola mindent, nekem is visszajott egy idore, aztan vegleg megadta magat....
---Match:
azert mert a strato hangzas lenyege abban van hogy három single coil van a gitárban, és azon a három szent helyen ahova anno (véletlenül) a Fender cég berakta õket. Ha nem ott lennének, nm lenne olyan a hangja. Szal ezert lehet megolni egy stratot egy humbuckerrel, persze ugy is jo hangja lesz, csak nm az a tipikus strato...
---_kefe_
nem a pickup számít igazán a hangzásnál, többet nyom egy brutal erolkodo, vagy egy baro overdrive effekt, meg hasonlok.. masik meg hogy rakhatsz EMG-t a gitarodba, ha nincs jo testhangja pl, vagy nincs hozza csak egy szobaerolkodod, mert azon nm lesz harapos hangja...
)Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Nekem nem nagyon sürgõs. Egyébként Gödöllõn lakom, ha ez nem nagy gond, bár nem több utazás, mint mondjuk a III.kerbõl a XVIII-ba. Õrs Vezér Térrõl HÉV-el kb. 40 perc, onnan sétálva max. 10.
her Valo:
Nem tudom. Mindent írnak róla a cég hivatalos oldalán csak technikai adatokat nem. Viszont ritkaság, mert a világon csak 100 darab készült belõle, válogatott tölgyfából, aranyozott alkatrészekkel és a tulajdonos sajátkezû aláírásával. Mindezért 200 dolcsit kell kipengetni és elemrõl is mûködik. A tipusszáma alapján szerintem 7 wattos lehet.
Most kuporgattam penzt Uj pickup ra.. elosszor most azt szeretnem megvenni..
Kb 1-max2 het es vinnem ha igy jo...
Addig mailbe kuldmar el legyszives a telszamod vagy a cimed ,hogy kepbe legyek hova kell majd erte menni..
ADA Mp-1-gyel eszmeletlen brutalis.. effektbol mar toppon vagyok.. most johet az uj gitar!
Lateralus: ez hány wattos ez a izé?
Szóval, PIGNOSE :

Mindenki két hétig sikeres médiasztár akar lenni azzal, hogy megmutatja a hájas seggét a világnak, ahhoz még gyakorolni sem kell. Kit érdekel a gitározás, meg a gitár topic !
Mikor kell az AX30G ? Befejeztem vele a mûködést.
de ez a kis izé ez durva nagyon :-))) a mesa mellett meg olyan mintha kis barkácskapaláccsal mennél bontani :-))
A Kis Lanilei hableány erõsítõ !
Eddig azt hittem, hogy a Pignose erõsítõket nem lehet überelni. De igen ! Találtam ennél cifrább dolgokat is. Majd késõbb beszúrom.
Persze közben eljátszottam az ötlettel, hogy egy metal színpadon, hogy festene a kicsike egy Mesa Rectifier mellett. Valahogy így:
Ime az eredeti 7 watt-os Little Lanilei ! Egy kis erõsítõ tele hangzással ! Ez az az erõsítõ, amely 7 wattos õrületével, maga a a tûzokádó csöves hangzás. Abszolút tökéletes lehet felvételhez, gyakorláshoz, vagy útközben ! Most hi-gain kiemelõ lábkapcsolóval !
Ez a hivatalos reklámszövege a cuccnak ! Beszarás !
...és persze a hozzá való láda (szigorúan kézzel készítve persze)
Ennek már sokkal tekintélyesebbek a méretei, fõleg ha a nagyobb, 12 inches hangszóróval rendeljük (35*35*30 cm)
Minkét egység érdekessége az elõlapon található egyedi Kis Lanilei hableány domborhímzés.
Az ára kb. 188 ezer forintnak megfelelõ amerikai keményvaluta.
Aranyos !
Garantált siker egy black metal bulin !

Gondolom jobb ha nem fesziti a tremolot a hur mikozben allitgatom nem????
Amugy nekem egy srac azt mondta hogy elosszor le kell szedni a hurt aztan a tremolorol a rugo le , es kivenni az egesz tremolot es csak utanna szabad a 2 csavaron allita... Ez igaz????
a hur meg bevan rendessen jaratva , lassan 1.5 honapja van rajta 😉
JHetfield:
ilyesmi volt az a gitar? Mert ez is $2500

Drágább, mint egy Signature KH modell ?
Amúgy úgy hallottam, h. a Gibson beszigorított és ezért nem árulhat több Explorer típusú gitárt se az ESP senki más (nem gyárthatnak többet v. vmi ilyesmi).
Ugyanis ti. a Gibson hozta be elsõként az Explorer formát.
Ti errõl mit tudtok ? Ez mondjuk csak 1 hír, ugyanúgy lehet kapni az Explorereket, ami nagyon helyes dolog 😊