Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

her Valo
Ja amugy megvan az egesz Malmsteen video, mármint az amin az Arpeggios From Hell van rajta. Ha valakit érdekelne... Ja meg egy '94-es koncert 2 CD-s vezsönben

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

her Valo
Jól beszéltél Lateralus!

JHetfield
G-dur -t bepenget

Gladiator:

Oké, hogy azt írtad, nem akarsz keménykedni, de tök az jött le nekem az írásodból, hogy mégis. "Elektromos a menõ", "az a masszív". Szerinted ebbõl mi jöhet le egy olvasónak ? Hogy lazázni kell a gityó, a haverok, csajok elõtt. Mondjuk ez is egy szempont, de könnyen végzi a gitár egy-két hónap után a sarokban, befelé fordítva; jobb esetben a falra akasztva, mint szobadísz. Kezdetben laza lesz, az biztos, meg menõ, meg fogják nézni a csajok, meg a haverok, hogy "b...meg, de zsír cuccod van !" De egy idõ után már nem leszel vele menõ, csak ha tudsz rajta valamit játszani. Nem kell pengének lenned, de valamit csak villantani kell majd vele. Egy kívülállónak ez lesz a menõ, de neked meg addig sok hónap (év) vízhólyagos, unalmas gyakorlás. Aztán lesz egy pont (tehetségtõl függõen elõbb vagy késõbb) amikor már azért fogsz játszani rajta, mert érzed, hogy amit játszol az téged is szórakoztat, mert kezd önálló dalokká összeállni a dolog. Na, eddig eljutni kib...tt nehéz.

Nem akarlak én megbántani, mert én is és még biztos sokan itt, úgy kezdtük, hogy villantani is akatunk a világ elõtt a gitárral, de emellett még ott kell lennie másnak is. Mondjuk valami zeneszeretetnek, vagy bizonyítási vágynak, hogy "leszek olyan, mint a Hammett", vagy "le akarom játszani ezt a Malmsteen szólót", csak a hozzászólásodból ezt nem éreztem, csak a magamutogatási vágyat, mert az a keményebb, a masszívabb, a szebb, a modernebb. Ne legyen igazam ! Legyen az, hogy fél év múlva még olyan szívesen veszed elõ pengetni, mint akkor, amikor megkaptad.

Egyébként annyiban tényleg jobb elkezdeni akusztikuson játszani, hogy nem kell annyit rá költeni, és ha elfogy a türelem, akkor nincs nagy bukta. Ha EG-112-vel számolsz, akkor az 50 körül van, de úgy semmit sem fog szólni, a most reklámozott szett meg (gitár, erõsítõ, pánt, húrok, hangoló) 80 ezer. Pacifica-val meg 100 felé jár.

Akusztikushoz nem kell semmi különös. 50 ezerbõl egy sokkal komolyabb akusztikusat kapsz, mint elektromosat...és a csajok hogy imádják !!! Ha-ha !

her Valo
mert nem ad tejet fûzabálás nélkül, nem vérzik vágás nélkül, nem lesz vizes fürdés nélkül és nem beszél marhasagokat kerdezes nelkul?

JHetfield
regebben volt egy ilyen irat, hogy miert jobb a gitar a nonel😄

her Valo
---dashed:
miért kellene? ez olyan mintha azt mondanád hogy trabanton kell megtanulni vezetni... teljesen tok mind1 hogy milyen gitáron tanul az ember. Azaz nem teljesen, de amit irtal az szerintem nm igaz...

---Gladiator:
hát.. a gitár olyan mint egy nõ.. törékeny, és vigyázni kell rá.. mondjuk szerintem aki töri a hangszert az nm is zenész... mindenesetre amit leirtal ugy inkabb egy elektromosat vegyél.. csak ugye ahhoz kell erolkodo is..

Gladiator
?ki akart vele keménykedni? direkt odaírtam, hogy nm azt akarok, ha az akusztikusos részre gondolsz, hogy olyat tanárok, meg öreg taták használtak, azt úgy értettem, hogy nekem nem tetszik, túl régimódi.

Gladiator:

A hozzászólásodból ítélve semelyik. Vegyél inkább egy favágótõkét, meg egy jó fejszét, az levezeti a fölös enrgiát.

Bár nem lehet vele keménykedni, nem is laza.

Gladiator
Help! Milyen gitárt vegyek? Nem nagyon tudok, életemben 2x-3x gitároztam eddig. Én elektromosat akarok, emrt az tök menõ, meg szép, meg minden, de az akusztikusnak sokkal szebb hangja van, viszont tök csúnya, és nem nagyon lehet vele keménykedni, mondjuk én nem is keménykedni akarok, de akusztikussal az öreg taták, meg a gitártanárok szoktak csak játszani, az ma már nem nagy izé. Na, szal segítsetek, mert mindjá itt a karácsony, és már el kéne döntenem. Ja, meg az akusztikusak olyan könnyen törnek, volt nálam kölcsönbe, kiszakadt a láb, meg egy csomó minden eltört, elrepedt rajta, és az nem jó, de az elektromos masszívnak néz ki. Ha elektromosat kapnék, akkor vagy Yamaha Pacifica 112-t, vagy EG 112-t kapnék. Melyik jobb nekem? Na, help, csõ!

her Valo
Nekem ADA-Mp1, Rocktron Chameleon2000, és egy DOD Malmsteen Overdrive. Ehhez még majd kell egy jó erõlködõfej, és szerintem már világbajnok hangzása lesz. Most se rossz, mert a Chameleonban van erosito szimulator...
http://www.rocktron.com/products/chameleon2k.html

her Valo
hehe... most irt valami hulye, hogy van egy boss gt-6-ja, es hogy becserelem-e neki egy TC Electronics G-Major-ra... komolyan mondom annyi orult van..

her Valo
hát nekem Fenderem még nem volt, egy darabig nem is lesz, viszont most végülis strato jellegû gitárom van, de ebben azért jóval gyengébbek a piköpök, szal zúgnak rendesen ha torzítva van, de a Chameleon2000-ben van HUSH zajzár, szal nm jelent problémát...
és milyen style-ban nyomulsz?

Gladiator
ha vki most akar venni gitárt karácsonyra, és kezdõ, annak tudom ajánlani a www.musichello.hu-t, ahol egy Yamaha gitár, egy tok, pengetõk, erõsítõ, meg minden ami kell egy gitárhoz van egy csomagban, és csak 81000 ft. a gitár egséz jó.

her Valo
amúgy összesen 5éve gitározom. Te?

her Valo
---Match
valamennyi zajt minden pickup csinál, különben miért használnának különféle zajzárakat a vérprofi cuccon játszó gitárosok is? Kottagyáros? egy kotta az még nm gyártás :-) és inkább TAB-ban kéne

her Valo
---Match:
a kotta nekem is kéne..
amúgy minden pickup zajos.. erre találták ki a zajzárat.. abbol a legjobb a Rocktron HUSH-C. Malmsteen bácsi is olyat haszbál.. hiddel, még az EMG 81 is zúg...

Match:

Most akkor hogy is van ez?

Az a baj, hogy "malmsteenesen" szól a pick-up, ezért le akarod cserélni egy DiMarzio Malmsteen modellre ?

JHetfield
ohom...van rola kottad? mert erdekelne a cucc... kicsit faraszto lekovetni:]

her Valo
---Coine:
jotanacs.. ment le rola mindent, nekem is visszajott egy idore, aztan vegleg megadta magat....

---Match:
azert mert a strato hangzas lenyege abban van hogy három single coil van a gitárban, és azon a három szent helyen ahova anno (véletlenül) a Fender cég berakta õket. Ha nem ott lennének, nm lenne olyan a hangja. Szal ezert lehet megolni egy stratot egy humbuckerrel, persze ugy is jo hangja lesz, csak nm az a tipikus strato...

---_kefe_
nem a pickup számít igazán a hangzásnál, többet nyom egy brutal erolkodo, vagy egy baro overdrive effekt, meg hasonlok.. masik meg hogy rakhatsz EMG-t a gitarodba, ha nincs jo testhangja pl, vagy nincs hozza csak egy szobaerolkodod, mert azon nm lesz harapos hangja...

Coine, The A&O
Rohanok oda, olvashatok vissza, majdnem 1 heti infót 😊

Coine, The A&O
Dehogy hal meg a topic, csak a wincsóm...majdnem, de túlélte, SZAL ÚJRa itt vagyok, csõ alle.

JHetfield
Noh... tallica boyzok elkezdtek tesztelni az uj basszerokat... kign:] csekk a hivatalos oldalt meg a jits oldalt is:]

her Valo
khm.. a stratot megolod ha kicsereled a hatso hangszedot humbuckerre. Azaz a strato hangod fog ugy eltunni mint az allat. Vegyel vele DiMarzio Yngwie Malmsteen Szerias piköpöt, az dupla tekercselesu, úgy szól mint az állat. Szerintem humbuckerrel kicsinalod azt a gitart.. de ez csak magan velemeny...

her Valo
amugy Gödöllõ rulez.. én Mogyoródra járok próbálni (ott van a telek). Bár Szilasliget és Mogyoród között ne utazzon senki alkoholmámoros állapotban, mert ki fogja dobni a taccsot(egyik haverom mogyoródi, és volt már pár élménye )

her Valo
hát mindenesetre ez akkor jó ha már végképp nincs mire szorni a penzt

Dashed:

Nekem nem nagyon sürgõs. Egyébként Gödöllõn lakom, ha ez nem nagy gond, bár nem több utazás, mint mondjuk a III.kerbõl a XVIII-ba. Õrs Vezér Térrõl HÉV-el kb. 40 perc, onnan sétálva max. 10.

her Valo:

Nem tudom. Mindent írnak róla a cég hivatalos oldalán csak technikai adatokat nem. Viszont ritkaság, mert a világon csak 100 darab készült belõle, válogatott tölgyfából, aranyozott alkatrészekkel és a tulajdonos sajátkezû aláírásával. Mindezért 200 dolcsit kell kipengetni és elemrõl is mûködik. A tipusszáma alapján szerintem 7 wattos lehet.

Mennyire lenne surgos????
Most kuporgattam penzt Uj pickup ra.. elosszor most azt szeretnem megvenni..
Kb 1-max2 het es vinnem ha igy jo...
Addig mailbe kuldmar el legyszives a telszamod vagy a cimed ,hogy kepbe legyek hova kell majd erte menni..
her Valo
hát nmtom.. mutogassa a segget aki akarja.. én inkább gitározom.. megjött a Chameleon2000.. igy mar nem nehez metallica szolokat jatszani, csak rá kell tenyerelni az autowah-ra ADA Mp-1-gyel eszmeletlen brutalis.. effektbol mar toppon vagyok.. most johet az uj gitar!
Lateralus: ez hány wattos ez a izé?

Persze jól elk...tam a linket, mert GIF és nem JPG a kép !

Szóval, PIGNOSE :

És hogy mindenkinek megjöjjön a kedve a gitározáshoz, itt van az eheti szépségdíjas egy Pignose erõsítõ:

Nem akar már senki gitározni. Csak a Big Bradör meg a Léjt a Téjt, mi ?!

Mindenki két hétig sikeres médiasztár akar lenni azzal, hogy megmutatja a hájas seggét a világnak, ahhoz még gyakorolni sem kell. Kit érdekel a gitározás, meg a gitár topic !

Dashed !

Mikor kell az AX30G ? Befejeztem vele a mûködést.

Ktulu
Hullaszag terjeng... jönnek a sírásók...
her Valo
lassan lehet földelni a topikot... mi van emberek?

her Valo
---szarka:
mi lenne a kérdés?

her Valo
kezd megdögleni ez a topik...

her Valo
hát a yamaha tényleg csak ronda... legalabb szerintem ha kemenyebb zenet akar játszani az ember akkor egy kustom erõlködõvel is ott van, sõt.. még jóval elõrébb..
de ez a kis izé ez durva nagyon :-))) a mesa mellett meg olyan mintha kis barkácskapaláccsal mennél bontani :-))

JHetfield
ajanlom figyelmetekbe a gibson es yamaha design-t... ronda, de finom😊 ...bar inkabb csak ronda😄

Szóval a Gitározás topic eheti dizájn díjasa:

A Kis Lanilei hableány erõsítõ !

Lehet, hogy nyitok ide egy gitár dizájncentert (a la Fábry), annyi idétlen kinézetû cuccot lehet találni a neten.

Eddig azt hittem, hogy a Pignose erõsítõket nem lehet überelni. De igen ! Találtam ennél cifrább dolgokat is. Majd késõbb beszúrom.

Dehogy próbáltam ! Most láttam meg elõször egy weboldalon, de nagyon bejött. Szívesen kipróbálnám, de ki nem mernék állni vele. Szerintem elég kis agresszív cucc lehet a leírás alapján.

Persze közben eljátszottam az ötlettel, hogy egy metal színpadon, hogy festene a kicsike egy Mesa Rectifier mellett. Valahogy így:

her Valo
ehhe.. kb mint egy kalapdoboz :-)) Lateralus: probaltal mar ilyet?

Persze ha valakinek ez túl sok, természetesen választhat kisebb változatot is:

Ime az eredeti 7 watt-os Little Lanilei ! Egy kis erõsítõ tele hangzással ! Ez az az erõsítõ, amely 7 wattos õrületével, maga a a tûzokádó csöves hangzás. Abszolút tökéletes lehet felvételhez, gyakorláshoz, vagy útközben ! Most hi-gain kiemelõ lábkapcsolóval !

Ez a hivatalos reklámszövege a cuccnak ! Beszarás !

Egy igazi metal állat motyó ! A Little Lanilei 33 wattos gitárfej: méretre kb. akora, mint egy 10 db-os írható CD csomag doboza (he-he).

...és persze a hozzá való láda (szigorúan kézzel készítve persze)

Ennek már sokkal tekintélyesebbek a méretei, fõleg ha a nagyobb, 12 inches hangszóróval rendeljük (35*35*30 cm)

Minkét egység érdekessége az elõlapon található egyedi Kis Lanilei hableány domborhímzés.
Az ára kb. 188 ezer forintnak megfelelõ amerikai keményvaluta.

Aranyos !

Garantált siker egy black metal bulin !

her Valo
fejsze nagy fába vágva bele.. elkezdtem Malmsteentol a Blue-t megtanulni.. aztán majd kideul hogy fog menni, az eleje még nem olyan turbós :-) itt meg mi van? dögvész? irjatok wazze!

ok.. koszi.. Ez idaig megvan.. csak azt nem tudom hogy leszedjem e a hurokat ?????
Gondolom jobb ha nem fesziti a tremolot a hur mikozben allitgatom nem????
Amugy nekem egy srac azt mondta hogy elosszor le kell szedni a hurt aztan a tremolorol a rugo le , es kivenni az egesz tremolot es csak utanna szabad a 2 csavaron allita... Ez igaz????

a hur meg bevan rendessen jaratva , lassan 1.5 honapja van rajta 😉
her Valo
hat jah.. $3700.. James bacsi gityoit ugyanis nm kaphatod meg mint szeria gitar, az kemenyen custom shopos dolog. Amugy szerintem nm gaz ha custom a gitar, sõt.. Végülis James szinte összes gityója ESP Custom... Explorert az ESP csal LTD-ben gyart, az meg nm az igazi... KH-t meg nyomjak ki mint a fenet.. onnan egyedul az Ouija ami igy nagyobb erteket kepvisel, bar abbol is sok van.. Ami uberallat, az a Frankenstein festesu KH-2. Na az brutalalladek! Amugy en nekem ha lesz annyi lovem, akkor ESP M-II lesz, mert vastag strato teste van, az meg kell, az Ibanez S szerianak nincs olyan jo vastag hangja.. Bár az igazi egy KH-2 lenne.. hmmm... majd elvalik.. Amugy szerintem a Gibson szivozhat, mert akkor ilyen szempontbol mi van a Fender Stratoval? Azt ugy masoljak mint állat.. ha nm lehetne kopizni szarba lenne sok gyár...
JHetfield:
ilyesmi volt az a gitar? Mert ez is $2500

JHetfield
Maga a formak nem levedettek, ha jol tom:] ennek alapjan egy csomo gitart be lehetne tiltatni:]

Coine, The A&O
3700 $ ?!?!?!?!?
Drágább, mint egy Signature KH modell ?

Amúgy úgy hallottam, h. a Gibson beszigorított és ezért nem árulhat több Explorer típusú gitárt se az ESP senki más (nem gyárthatnak többet v. vmi ilyesmi).
Ugyanis ti. a Gibson hozta be elsõként az Explorer formát.
Ti errõl mit tudtok ? Ez mondjuk csak 1 hír, ugyanúgy lehet kapni az Explorereket, ami nagyon helyes dolog 😊