Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
meg amúgy nehéz összehozni egy mûködõ bandát?
Hogy alakul ki a zenekar stílusa?
Meg hogy lesz egyáltalán népszerû egy zenekar?
ez nem szép dolog, nem bántok senkit
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
De igazad van, egy rockkoncert nem hangverseny😊) Ha elbaszol vmit és jól reagálszakkor az jön le hogy faszán improvizálsz😄
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
én ugyan nem csináltam még YT videót, és nem is fogok, én színpadra mentem, ott is, és itt is a giártudásod az már ne mannyira szempont (aki bénán játszik úgyis kifütyölik😄D) inkább az elõadás mód meg a hang.
ne azt mondják már hogy némmá azt ott áll mint fasz a réten, és az nem jó 😄
neked meg akkor játsz úgy abból is gyakorolsz 😄
régen úgy gyakoroltam, h bedugtam a rádiót, és kimentem a kertbe, és szaladtam és közben gitároztam 😄
nem röhög komolyan ,vezetéknélküli cuccal, szaladtam elõre hátra, fa alatt, padot átugorva medencét körbe stb 😄
egy pók van a falon vagy mi a fasz ?😄
élvezd a saját játékodat, én is tudok úgy játszani hogy nem nézek rá a kezemre, sõtt a hátam mögött meg foggal is tudok játszani 😄 de akkoris, nézni szoktam a kezem, hogy hûbazdmeg ily gyorsan is tud mozogni az ujjam, vagy vigyorgok rázom a fejem stb...
TESSÉK ÉLVEZNI AMIT JÁTSZOL!
sokkal szívesebben néz valakit az ember, ha az fel van szabadulva, mint aki görcsöl, ha nem megy egyszerre a mozgás és a játék az se baj, nézzed a kezed és úgy mozogj, vagy üsd le azt a pókot a falról 😄
amúgy a játék hibátlan (Y) 😊
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Szeretem a cicákat
<#idiota>#idiota> Egyre jobb az élet.
Ha tetszik, akkor like/subscribe/share, pls! <#vigyor3>#vigyor3>
A tucat gitárok fája még ki sincs száradva sokszor rendesen, ezért az olcsó gitárok nyaka akár meg is vetemedhet.. különbözõ ferdülések léphetnek fel.
Még a legdrágább fenderek meg ESP-k sincsenek sokszor pöccre becsiszolva, csak max kicsit beljebb kalapálják a bundokat szerintem ott ahol kiáll.
Youtubon faszi panaszkodott, hogy az LTD jének jobban meg vannak csinálva a bundjai mint az eredeti ESP-jének.
Ja még azt akarom mondani, hogy ha veszel egy gitárt, és meg vetemedeik a nyaka.. a legjobb hogy ha vársz egy-másfél évet hogy rendesen kiszáradjon a fa, és csak aztán vidd el újra csiszoltatni a nyakat.. ha megéri a munkát.
Egy gitárbuzi ismerõsömnek vennék ajándékot szülinapjára. Nem tudtok valami érdekes dolgot? Vagy hol tudok ilyeneket nézni?
Köszi
és megtanulom youtuberól a szakmát.
majd egy olcsó gitáron tanulgatok.. bundok beállítása, becsiszolása, bund csere stb
Ha ezt megtanulom, az jó lesz. Mondjuk ha kiköltözök angliába, vagy francia országba, már meg is tudok élni ebbõl.
Ez egy elég speciális szakma, nincs hivatalos okj-s képzése, és mivel elég drága ez a munka, alacsony az alkatrész költség (bund vas, ragasztó, nyereg) sokat lehet vele keresni, kb mint egy jó fodrász, az is tízezreket keres naponta.
Egy gitár beállítás, bund csiszolás nyugaton kb 10-15 ezer körül van. Az kb fél-egy óra munka.
Újra bundozás itthon 35-40, nyugaton 3-4 száz dodó. Kb 3-4 órás melóra saccolom.
7. nyak-test osszecsavarozas - nehany esetben ki kell pockolni a megfelelo szog eleresehez, pl. http://www.ehow.com/video_2375080_how-guitar-neck-shim.html
Meg tremolos hidaknal van meg egy csomo szpas...
1. Nyak merevítõ pálca
2. Híd ( húrmagasság )
3. Híd ( oktáv távolság )
4. Húrvezetõ nyereg (reszelgetés) szakemberrel
5. Hangszedõ magasság
A maple juhar fa a világ egyik legkeményebb és legrugalmasabb fája.
Hidakat meg íjjakat csinálnak belõle. Nem fog eltõrni még akkor sem ha már egyértelmûen látsz egy C kanyart a nyakban.
Viszont valószínû hogy a merevítõ csavar elõbb marja be magát a fába.
Nem ott szoktak 8 adokat húzni a gitáron, hanem a nyaki rögzítõcsavarokon, amivel a nyakat a testhez csavarozzák.
Úgy szokták, hogy meghúzzák feszesre átlósan haladva, de nem túl feszesre.
Aztán pár naponta mindig lehet húzni rajta még egy kicsit, kb egy nyolcadot, míg végül feszes marad a csavar és már nem kell tovább húzni, feszíteni.
szerintem nem kell megijedni tõle,nem törik az olyan könnyen ha ésszel van állítgatva
Igen, tonkre tudod tenni.
"Csak az zavar hogy nem teljesen egyenes"
Mint irtam, nem is kell egyenesnek lennie!
Ha viszont meg akarod tanulni a palca meg hid allitgatasat, most, olcso gitaron kene probalgatni.
Szedd ki a tremoló rugóját akaszd ki.. szedd ki a tremolót, majd utána tekergesd a hidnál a csavarokat..majd tedd vissza a tremolót meg a rugót.. és próbáld ki hogy jó e a húrmagasság.
De nem csak floydos gitárnál..hanem kb az összes gitárral ez a helyzet..
talán kivétel a tom hidak, meg a stratón lévõ vintage cucc..
Ezt mar sok helyen olvastam es sok gitaron probaltam, de valoszinuleg vak vagyok, a nyak gorbuletet nemigen tudom erzekelni ezzel a modszerrel. <#idiota>#idiota>
Amugy szerintem sem kene ennyire ovatoskodnia Fehercsokinak, inkabb egy olcso gitaron tanulja meg a palca beallitasat, mint majd az almai Suhr-jan... <#vigyor3>#vigyor3>
Szerk: es ez persze zorgest jelentene!
aztán elkezded tekerni a pálca végét, és a homorú fa lassan kiegyenesedik, próbáld meg szemmértékkel mérve egyenesre tekerni, aztán a húrok magasságát beállítani, hogy ne zörögjenek.. miközben normálisan be van hangolva.
Érdemesebb azért drop hangolásban beállítani, hogy ha lehangolod a gitárt akkor se zörögjön.
Egy húr kb 8-10 kg erõvel húzza a nyakat, ez ellen tart a pálca.
Szóval ezt is állítani kell általában, de nem nagy ügy, olvass róla, hogy is van ez és kezdj bele.