Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AtomHeart
"Elõfokcsövesnél is kell várni bekapcsolás után mielõtt ténylegesen elkezdeném használni az erõsítõt?"

Nem kell varni.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Fehercsoki
Hát annyiból már újra megvenném az erõsítõt😄😄 Ilyen csõ van benne. Amúgy mennyire gyakori hogy tönkremegy a csõ? Mennyire problémás kicserélni? (pl. kell forrasztani vagy csak simán kiveszem és berakom az újat? Elõfokcsövesnél is kell várni bekapcsolás után mielõtt ténylegesen elkezdeném használni az erõsítõt?

fecska
hát a tranyósba max kimegy a tranyó azt kicseréled egy újra az 4-5ezer forint a csövesbõl meg max kimegy a csõ az meg csõtõl függ 20-40e ft de a hangja kárpótol szvsz klasszisokkal jobban szól a elõfokcsöves mint a full tranyós

Ha énekkísérethez kell akkor elsõ kettõ, ha szólójátékhoz akkor a második kettõ (testforma miatt). Szerintem érdemes tömör fedlaposat venni ha van rá pénz, az akusztikusoknál nagyon sokat dob a hangzáson, úgyhogy én ki is kilõném a Fendert. Elektronikája a CJF1-nek a legjobb szvsz, szerintem jobb hangja van, mint a sima Cort pickupoknak, de csak bass és treble poti man rajta, mid nincs.
Ha az MRE és az SFX-E között vacilálsz, akkor szerintem testforma szerint dönts, ha az SFX-E és a CJ1F között, akkor próbáld ki õket valahol. Lehet hogy a CJ1F middle potiját ellensúlyozza mondjuk, hogy sokkal alacsonyabban vannak a húrok (én anno elektroakusztikus kategóriában egy ~70 és egy ~110 ezres gitárt próbáltam, és amikor a kezembe vettem a 110-est, akkor mondtam a boltosnak, hogy a másikat felejtsük el, erre szívesen áldozok, mert sokkal kényelmesebb). Másfelõl meg a contert/jumbo/auditorium/grand auditorium testformájú kitároknak van természetes középkiemelése, szóval lehet, hogy nem is kell az a mid poti.
Fehercsoki
Ezek közül szerintem a Fendert, de persze a legjobb megint csak az, ha mindet kipróbálod.

Fehercsoki
Elõfokcsöves erõsítõk mennyire hajlamosak meghibásodni? (ahhoz képest hogy a tranzisztorosok szinte egyáltalán nem a csöveseknél meg érdemes pótcsövet/biztosítékot tartani)

SrAta
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy elektroakkusztikus gitár vásárláson gondolkozok és, hogy milyeneket ajánlanátok?
Én ezeken gondolkoztam:
Fender
Cort MRE
Cort SFX-E
Cort CJ1F
Köszi szépen!

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

elitehun
Tuti van valami más baja. Nem akarok senkit se megsérteni, de az én barátaim tuti megértenék és nem akadnak ki, max akkor ha van valami más bajuk is 😄
fecska
most ugy osszevesztem egy baratommal, mert rarakta az afd100ra a kolajat lebasztam erte mondta h miert baszom le ilyen hulyeseg miatt, mondtam hogy azert mert 800000 a cucc es van belole 2 magyarorszagon, erre elkezdi hogy a baratsagot nem lehet penzert megvenni, es h tobbet er nekem az erosito mint a baratsagunk....

Hecker007
húú de fail ez most részedrõl 😄 xD

puki puki <#taps>

Fehercsoki
Igen én is így értettem😊 Bár szerintem egy ilyen 38 ezres gitárnál ez nem akkora hátrány mert úgysem arra lesz használva.

Hecker007
annyi lehet hogy gyors szólónál a pu nem különíti el a hangokat szépen és mosott lesz a hang, ezen nem nagyon lehet a technikával javítani, én is észrevettem hogy sokkal jobban szólnak a gyors szólok a DiMarziókkal mint a gyári INF hangszedõkkel, sokkal jobban hallatszódik hogy milyen hangokat szólaltatok meg, nem mossa egybe a hangokat szépen el lehet különíteni õket

AtomHeart
"kicsit zajosak a pickupok, de csak gyors szólónál érzõdik, egyébként nem"

Akkor nem a pickupoktol jon a zaj, hanem a technikadon kell finomitani, megfeleloen nemitani a hurokat, melyeknek nem kell szolnia.

Galy
köszi a tippeket!
Fehercsoki
Jó kis gitár, anno én 37k-ért vettem, 2 évig megvolt, soha semmi baj nem volt vele, a hangja is szuper ilyen árban, kicsit zajosak a pickupok, de csak gyors szólónál érzõdik, egyébként nem. Viszont azt tudnod kell, hogy nem igazi Les Paul, vékonyabb mint a mostani SG-m, valamint nincs értelme semmit kicserélni benne, mindenképp új gitárt kell venned ha megunod. 20k-val többért van Epiphone LP 100, ez már rendes vastagságú és jávor fedlap van a testen, megéri benne hangszedõket cserélni akár.(de alapból ugyanazokkal a hangszedõk vannak benne mint a Special 2-bel, viszont ebben jobban szólnak)Persze megint 10k-val többért már van G-400 ami sokkal jobb mint ez a 2 LP. Szerintem vegyél használtan valamit. LP standardot sokan hirdetnek gitarshopon.(az kb olyan mint a G-400 csak LP)

Galy
szevasztok!

Kinéztem egy Epiphone Les Paul Special II-t, tanulógitárnak

Epiphone LP-S II

Van személyes tapasztalata valakinek vele? Ahogy olvastam, annyit megér, amennyiért lehet kapni.

Thx elõre!

elitehun
Ha nyár lenne, unatkoznék és nem fájna úgy a torkom hogy majd belehalok akkor kipróbálnám 😄
V43 1105
Jólvan Kocsis.. ülj le egyes.. vagy Ambrus ? <#gonosz3>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

AtomHeart
Nektek koszonhetem, hogy nem szolok szarabbul, szal ez a minimum reszemrol... <#integet2>

fecska
ja amúgy köszi hogy megemlítettél a videódnál 😉

AtomHeart
Johet a valaszvideo! <#taps>

sz4bolcs
Lol, annyira megtetszett ez a cucc, hogy én is megtanultam 😄😄

Am zseniálisak ezek a Brian May szólók, az mellett, hogy baromi dallamosak, még egy kezdõ is meg tudja tanulni õket pötyögni.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Fehercsoki
Aha de a 3 vastag húr az alapból minden húrkészletnél ilyen, köszi a segítséget.

sz4bolcs
Aha, görcsöl, meg nem élvezi. Részeg vagy?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

joshua
H-S-S elrendezésben hídnál egy Seymour Duncan SH-4, középen és nyaknál pedig 1-1 EMG S-1 szerintetek passzol? Mármint nem túl nagy a jelszintje az SH-4-nek?

wounded, hogy a húrmag, még egy védõ tekercs köpenyt kap, a hangzás miatt

AtomHeart
wound, egy vastagabb magra van ratekerve egy vekonyabb draut.

Fehercsoki
Húroknál mit jelöl a húrvastagság melletti "w"? Pl. itt.

csinálni kéne limonádét most már

megosztok veletek egy fontos dolgot, hogy kell finom limonádét csinálni.
Kamasz korom hosszas kisérletezései eredménye.

Fogsz egy kilo friss citromot, ledarálod, vagy turmixxal finom péppé mixeled.
Berakod egy nagy lábasba, raksz hozzá, 10-20 deka citrátot, ízlés szerint, meg cukrot ízlés szerint. Meg 8 liter vizet.
Elkezded forralni.
Közben lenyomsz pár epikus metallika riffet.
Néha kevergeted. Ha látod hogy kezd forrni, elzárod.
Megvárod amíg teljesen kihül, és berakod a hûtõbe, lehûtöd.
Majd másnap ihatod.. és isteni finom savanyú, természetes ízû citrom dzsúz a jutalmad.

Hecker007
biztos hogy tudod közben variálni

várjá má ... <#idiota>

folyamatos loop visszajátszás közben, tudom variálni a pod effektjeit, modellezõ cuccait?

Vagy ha nem =(, akkor vennem kell egy reamp boxot, az meg drágaszág.

Fehercsoki
Nyilván, mivel 2x annyiba kerül és nagyobb hangszóró van benne...

ez nagyon jónak tûnik.. ennyi bõven elég loopban
Viszont így nem köthetek semmit a pod és a gitár közé.. max ha a megfelelõ sound keresésekor nem számítom bele azokat a pedálokat.

Hecker007
Gyári adat:
48-second Looper

még nem próbáltam benne, mert nekem valahogy nem megy a looper kezelése, mindig roszkor indítom 😄

Ez jól hangzik, és ez hány másodpercet tud felvenni?
Megnézed nekem?

Hecker007
olyat tudsz hogy ugye loop van benne az fel tud venni valamennyit, és ezt oda rakod az effekt láncon belül ahova akarod, így ha gitározáskor berakod a lánc elejére akkor az elvileg csak a tiszta hangot veszi

sanzik
beszarás ez a vypyr 30 !
ehhez képest a kis cube egy pöcsköszörû volt...
Annyit szeretnék még kérdezni a POD 500 assal kapcsolatban, hogy tudok e olyat csinálni, hogy
Gitár - pod - gitár erõsítõ - pod - gitárerõsítõ végfok - kabinet

Gondolom úgy hogy a pod effekt loopjába kötöm be az erõsítõt, majd a pod kimenetét meg ráküldöm az erõsítõ effekt loop return jára.

Szóval így ezzel a felállással tudok e olyat csinálni, hogy feljátszok egy gitár riffet, és azt a pod felveszi, vagy a számítógép rögzíti a podon keresztül, de csak a nyers gitár jelet, ami közvetlen a gitárból jön ki ( de közben az effektezet és torzított jelet hallom), majd ha végeztem a gitározással, visszajátszom a podon a riffet, miközben tekergetem az effekteket, meg az erõsítõt állítgatom.

Nagyon remélem ilyet is lehet csinálni, mert akkor azonnal kell vennem egyet.

Vettem egy parametrikus EQ-t..
Úristen, eszméletlen hasznos kis jószág.. olyan szintû erõt, meg agressziót bele tudok vinni így a torzított jelbe, effekt loopon keresztül, valami elképesztõ..
Ha meg extra fényes tisztára van szükségem, azt is könnyen beállíthatom.. csak úgy vág a magas hang.
5 bandos, frekvencia, level, és bandwitch
Ha van rá lehetõségetek próbáljatok ki egy ilyet, meg fogjátok szeretni.

15 ért vettem behringer PEQ ultra-q pro, megérte

Fehercsoki
Igen de akkor miért van várólista?😄

AtomHeart
Inkabb az uzletek/importorok nem mernek raktarozni sokat, felnek, hogy rajuk rohad...

Fehercsoki
Amúgy ez mi hogy bármit akartam eddig venni mindig várni kellett rá? (gitárokon kívül) Minden erõsítõ/pedál/hangkártya stb. mindig hiánycikk. Ennyire nem éri meg senkinek eleget gyártani? Mindenre várólista van, ami elég gáz:S

AtomHeart
"Eredeti Floyd Rose Double Locking rendszer."

Nem eredeti az, elso foton ott a "licensed ..." felirat! Egy eredeti kb annyiba kerul, mint a teljes gitarod ujan! <#vigyor3>

AtomHeart
Ezzel maximalisan egyetertek, de egyelore meg nagyon kell osszpontositanom ahhoz, hogy ne baffam el, igy is csak 15-20. nekifutasra sikerul osszehoznom olyan minosegben, amivel meg tudok elegedni... <#vigyor5>

adamq01
eladó: http://gitarshop.hu/?tart=hirdetes&id=108165&lang=hu

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

Hecker007
Szerintem ezt itt nem kéne eröltetni, írd ki csetbe, vagy nyiss neki egy topikot, de légyszives NE ITT!!!
Látod hogy a többiek is elbeszélgetnek itt mindenrõl, nem feltétlen csak a zenérõl, sõt ha jobban megnézed a láncfûrész és fûkaszát kínáló 😄 hsz-edet se töröltem, sõt én még egy jót is röhögtem rajta, de látod abból nem lehet flém és még érdeklõdõ is akadt, de ebbõl az emo fiúkat keresek dologból flémelés, buzizás stb lesz, nekem meg egyszerûbb ezt megakadályozni és törölni 1-2 hszt mint utána takarítani a felesleges hsz-eket és figyelni arra hogy ki írt esetleg olyat aminek lényegi tartalma is van és nem csak a flame war része. Azt se akarom hogy a modik ide járjanak, nekem nem hiányoznak meg szerintem neked se. Részemrõl én ezt a vitát lezárnám elsõ mondatomban ott a megoldás kulcsa hogyha ez téged annyira foglalkoztat.
Uff.

Hecker007
a flame megelõzése végett lett cenzúrázva...
szerintem ennek itt nem sok helye van, keress erre megfelelõ fórumot.

fecska
milyen?
képzeld el, te egy GLP-vel a válladon, kisétálsz a színpadra, mögötted 200W Marshall cucc, és 2000W PA erõsítés. Feltekered a hangerõt a gitárodon, felkapcsolódnak a reflektorok, és elkezdesz játszani, minden hang letépi a fejed, a lábdob, mint egy szeretõ apa úgy hátbavág, és a basszustól a gyomrod is rezeg. A közönség ordít, hangosabban mint a kurvaanyázás a melegfesztiválon 😊. És amikor elkezd a banda együtt játszani, akkor nyugottság tölt el, és elégedettség, aztán vége a koncertnek, és a közönség ordít érted, a bandával, és a roaddal megisztok egy felest, vagy tizet, és elégedetten hazamentek 😄
Ez jó esetben, de szerintem el tudod képzelni.
Egy mûködõ banda? kell hozzá 4-5 ember aki egy hullámhosszon van, és egy mûfajt szeretnek.
Úgy alakul ki, hogy általában a szólógitáros, és az énekes stílusa keveredik, és a többieknek ezt kell játszania 😄
népszerû?
koncerteztek. Nagyon sokat. aztá namikor jól megy, akkor elmentek egy stúdióba, és felvesztek egy anyagot, publikáljátok, elkülditek kiadóknak, reklámoknak, fesztiváloknak stb. aztán amikor meghívnak, és a rádióba adják akkor szerintem népszerû a banda 😊

az a baj hogy igazából a Jó zene már csak népszerû Volt.

Szeretem a cicákat