Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem kell varni.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Ha az MRE és az SFX-E között vacilálsz, akkor szerintem testforma szerint dönts, ha az SFX-E és a CJ1F között, akkor próbáld ki õket valahol. Lehet hogy a CJ1F middle potiját ellensúlyozza mondjuk, hogy sokkal alacsonyabban vannak a húrok (én anno elektroakusztikus kategóriában egy ~70 és egy ~110 ezres gitárt próbáltam, és amikor a kezembe vettem a 110-est, akkor mondtam a boltosnak, hogy a másikat felejtsük el, erre szívesen áldozok, mert sokkal kényelmesebb). Másfelõl meg a contert/jumbo/auditorium/grand auditorium testformájú kitároknak van természetes középkiemelése, szóval lehet, hogy nem is kell az a mid poti.
Olyan kérdésem lenne, hogy elektroakkusztikus gitár vásárláson gondolkozok és, hogy milyeneket ajánlanátok?
Én ezeken gondolkoztam:
Fender
Cort MRE
Cort SFX-E
Cort CJ1F
Köszi szépen!
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Akkor nem a pickupoktol jon a zaj, hanem a technikadon kell finomitani, megfeleloen nemitani a hurokat, melyeknek nem kell szolnia.
Kinéztem egy Epiphone Les Paul Special II-t, tanulógitárnak
Epiphone LP-S II
Van személyes tapasztalata valakinek vele? Ahogy olvastam, annyit megér, amennyiért lehet kapni.
Thx elõre!
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Am zseniálisak ezek a Brian May szólók, az mellett, hogy baromi dallamosak, még egy kezdõ is meg tudja tanulni õket pötyögni.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
megosztok veletek egy fontos dolgot, hogy kell finom limonádét csinálni.
Kamasz korom hosszas kisérletezései eredménye.
Fogsz egy kilo friss citromot, ledarálod, vagy turmixxal finom péppé mixeled.
Berakod egy nagy lábasba, raksz hozzá, 10-20 deka citrátot, ízlés szerint, meg cukrot ízlés szerint. Meg 8 liter vizet.
Elkezded forralni.
Közben lenyomsz pár epikus metallika riffet.
Néha kevergeted. Ha látod hogy kezd forrni, elzárod.
Megvárod amíg teljesen kihül, és berakod a hûtõbe, lehûtöd.
Majd másnap ihatod.. és isteni finom savanyú, természetes ízû citrom dzsúz a jutalmad.
folyamatos loop visszajátszás közben, tudom variálni a pod effektjeit, modellezõ cuccait?
Vagy ha nem =(, akkor vennem kell egy reamp boxot, az meg drágaszág.
Viszont így nem köthetek semmit a pod és a gitár közé.. max ha a megfelelõ sound keresésekor nem számítom bele azokat a pedálokat.
48-second Looper
még nem próbáltam benne, mert nekem valahogy nem megy a looper kezelése, mindig roszkor indítom 😄
Megnézed nekem?
Gitár - pod - gitár erõsítõ - pod - gitárerõsítõ végfok - kabinet
Gondolom úgy hogy a pod effekt loopjába kötöm be az erõsítõt, majd a pod kimenetét meg ráküldöm az erõsítõ effekt loop return jára.
Szóval így ezzel a felállással tudok e olyat csinálni, hogy feljátszok egy gitár riffet, és azt a pod felveszi, vagy a számítógép rögzíti a podon keresztül, de csak a nyers gitár jelet, ami közvetlen a gitárból jön ki ( de közben az effektezet és torzított jelet hallom), majd ha végeztem a gitározással, visszajátszom a podon a riffet, miközben tekergetem az effekteket, meg az erõsítõt állítgatom.
Nagyon remélem ilyet is lehet csinálni, mert akkor azonnal kell vennem egyet.
Úristen, eszméletlen hasznos kis jószág.. olyan szintû erõt, meg agressziót bele tudok vinni így a torzított jelbe, effekt loopon keresztül, valami elképesztõ..
Ha meg extra fényes tisztára van szükségem, azt is könnyen beállíthatom.. csak úgy vág a magas hang.
5 bandos, frekvencia, level, és bandwitch
Ha van rá lehetõségetek próbáljatok ki egy ilyet, meg fogjátok szeretni.
15 ért vettem behringer PEQ ultra-q pro, megérte
Nem eredeti az, elso foton ott a "licensed ..." felirat! Egy eredeti kb annyiba kerul, mint a teljes gitarod ujan! <#vigyor3>#vigyor3>
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
Látod hogy a többiek is elbeszélgetnek itt mindenrõl, nem feltétlen csak a zenérõl, sõt ha jobban megnézed a láncfûrész és fûkaszát kínáló 😄 hsz-edet se töröltem, sõt én még egy jót is röhögtem rajta, de látod abból nem lehet flém és még érdeklõdõ is akadt, de ebbõl az emo fiúkat keresek dologból flémelés, buzizás stb lesz, nekem meg egyszerûbb ezt megakadályozni és törölni 1-2 hszt mint utána takarítani a felesleges hsz-eket és figyelni arra hogy ki írt esetleg olyat aminek lényegi tartalma is van és nem csak a flame war része. Azt se akarom hogy a modik ide járjanak, nekem nem hiányoznak meg szerintem neked se. Részemrõl én ezt a vitát lezárnám elsõ mondatomban ott a megoldás kulcsa hogyha ez téged annyira foglalkoztat.
Uff.
szerintem ennek itt nem sok helye van, keress erre megfelelõ fórumot.
képzeld el, te egy GLP-vel a válladon, kisétálsz a színpadra, mögötted 200W Marshall cucc, és 2000W PA erõsítés. Feltekered a hangerõt a gitárodon, felkapcsolódnak a reflektorok, és elkezdesz játszani, minden hang letépi a fejed, a lábdob, mint egy szeretõ apa úgy hátbavág, és a basszustól a gyomrod is rezeg. A közönség ordít, hangosabban mint a kurvaanyázás a melegfesztiválon 😊. És amikor elkezd a banda együtt játszani, akkor nyugottság tölt el, és elégedettség, aztán vége a koncertnek, és a közönség ordít érted, a bandával, és a roaddal megisztok egy felest, vagy tizet, és elégedetten hazamentek 😄
Ez jó esetben, de szerintem el tudod képzelni.
Egy mûködõ banda? kell hozzá 4-5 ember aki egy hullámhosszon van, és egy mûfajt szeretnek.
Úgy alakul ki, hogy általában a szólógitáros, és az énekes stílusa keveredik, és a többieknek ezt kell játszania 😄
népszerû?
koncerteztek. Nagyon sokat. aztá namikor jól megy, akkor elmentek egy stúdióba, és felvesztek egy anyagot, publikáljátok, elkülditek kiadóknak, reklámoknak, fesztiváloknak stb. aztán amikor meghívnak, és a rádióba adják akkor szerintem népszerû a banda 😊
Szeretem a cicákat