Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szerintem abból a lyukból mászott ki a kukac
ezek szerint férges a gitárod
lehet ha bedörzsölnéd féreghajtóval.. talán segítene
ezek szerint férges a gitárod
lehet ha bedörzsölnéd féreghajtóval.. talán segítene
Ez húzós. Gyorsan csekkoltam is a sajátomat. ez biza a felelõtlen anyagválasztás oka lehet, valószínû már a gyártáskor benne volt.
http://www.tenke.hu
Sziasztok!
A minap a következõre lettem figyelmes: Elõvettem az 5 éves Cort G200-amat. A fogólapon a 7. érintõnél egy kis lyukat vettem észre, mely korábban nem volt ott. Pár érintõvel lejjebb pedig egy 1-2 mm-es fehér kukacot. Kérdés: WTF? Ez most mi? Újkora óta a gyári dobozban tartom. Az apró lyuk nem összetéveszthetõ a szokásos rózsafa fogólapos barázdákkal és résekkel. Képek:
A minap a következõre lettem figyelmes: Elõvettem az 5 éves Cort G200-amat. A fogólapon a 7. érintõnél egy kis lyukat vettem észre, mely korábban nem volt ott. Pár érintõvel lejjebb pedig egy 1-2 mm-es fehér kukacot. Kérdés: WTF? Ez most mi? Újkora óta a gyári dobozban tartom. Az apró lyuk nem összetéveszthetõ a szokásos rózsafa fogólapos barázdákkal és résekkel. Képek:
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Ez olyan szépen hangzik ahogy mondod <#alien>#alien>
Megvárom hogy kijöjjön az új frissítés, addigra talán el tudom adni a fél házat, és veszek egy podot.
Milyen gyakran jönnek ki a frissítések?
Megvárom hogy kijöjjön az új frissítés, addigra talán el tudom adni a fél házat, és veszek egy podot.
Milyen gyakran jönnek ki a frissítések?
hát most be van ígérve a soldano slo100 (clean, crunch, od) az elõzõ patchben jött a plexi lead 100 + bright csatorna és egy flip top bass erõsítõ amit én pl tisztára használok 😄
szerintem fog még jönni most valamiért a soldano-t késõbb kapjuk mint akiknek hd300 vagy hd400-asa van, volt is belõlle nem kis háborgás hogy az 500-ashoz meg a pro-hoz nem adták ki, van egy olyan érzésem hogy valami nagyobb frissítést terveznek a két nagyhoz és azért csúszik most
szerintem fog még jönni most valamiért a soldano-t késõbb kapjuk mint akiknek hd300 vagy hd400-asa van, volt is belõlle nem kis háborgás hogy az 500-ashoz meg a pro-hoz nem adták ki, van egy olyan érzésem hogy valami nagyobb frissítést terveznek a két nagyhoz és azért csúszik most
Úgy néz ki, hogy a debreceni gyerek vissza utalja a pénzem, de levesz magának belõle 5 ezer ftot..mert olyan hülye vagyok..valami kamatot emleget meg lekötést.
Akárhogy is, örülök, hogy sikerül visszaszereznem a nagy részét.
utóírat: Pénzt soha ne bízzatok rám.
Akárhogy is, örülök, hogy sikerül visszaszereznem a nagy részét.
utóírat: Pénzt soha ne bízzatok rám.
Szerinted a POD 500 ashoz is jön még ki rengeteg erõsítõ modell, mint az X3 sorozatnál..
Annál volt kb 70 valahány gitárerõsítõ, vagy egy tucat bass erõsítõ modell, meg még jópár dolog, 96 effekt.
Szóval most kb huszon valahány erõsítõnél járunk a pod hd sorozatnál.. ez szerinted meddig fog bõvülni?
Annál volt kb 70 valahány gitárerõsítõ, vagy egy tucat bass erõsítõ modell, meg még jópár dolog, 96 effekt.
Szóval most kb huszon valahány erõsítõnél járunk a pod hd sorozatnál.. ez szerinted meddig fog bõvülni?
A kovetkezo GnR cover elott kiprobalom majd, most egy Queen coveren dolgozok, utana ket Van Halen lesz, ideje megvillantanom az Axist is... <#hehe>#hehe>
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
<#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
Látod ezért nem fognak téged beengedni a menyországba.
Ez a természet megcsúfolása amit te mûvelsz.
Ez a természet megcsúfolása amit te mûvelsz.
"hagyományból, meg tisztelgésbõl nem szoktak multit használni a 800 ashoz meg onnan lefelé, super lead, super bass, jtm, x83, plexik stb.
Ezekhez rendhagyóan ha lehet analóg pedálokat használnak."
Es Gibson LP + multieffekt meg Guitar Rig? <#eplus2>#eplus2>
Ezekhez rendhagyóan ha lehet analóg pedálokat használnak."
Es Gibson LP + multieffekt meg Guitar Rig? <#eplus2>#eplus2>
használnak hozzá multit 😄 TC-Gmajor/II is multi effekt, a marshallnak is van ilyen rackes multija, jó persze torzító pedálokból csak analóg 😛
persze simán meglehet csinálni, én is így szoktam állítgatni, sõt közben akár fel is lehet venni
igaz bizony.. hogy nézne az már ki..
hagyományból, meg tisztelgésbõl nem szoktak multit használni a 800 ashoz meg onnan lefelé, super lead, super bass, jtm, x83, plexik stb.
Ezekhez rendhagyóan ha lehet analóg pedálokat használnak.
De amúgy nincs neki semmi akadálya hogy ráköss egy multit.
Olyan mintha a gázkonvektort piszkavassal próbálnád meg kitakarítani, két különbözõ kor teknikája.
hagyományból, meg tisztelgésbõl nem szoktak multit használni a 800 ashoz meg onnan lefelé, super lead, super bass, jtm, x83, plexik stb.
Ezekhez rendhagyóan ha lehet analóg pedálokat használnak.
De amúgy nincs neki semmi akadálya hogy ráköss egy multit.
Olyan mintha a gázkonvektort piszkavassal próbálnád meg kitakarítani, két különbözõ kor teknikája.
Pod 500 assal megtudom azt csinálni, hogy minden be van dugva.. pod csatlakoztatva a számgéphez..
játszok a gitáron, és közben a számítógépen állítgatom, finomhangolgatom a pod beállításokat, miközben gitáron játszom rajta..és azonnal hallatszódik is az amit állítottam rajta, majd ugyan ilyen könnyen a beállításomat el is tudom menteni a podban egy presetben, amit bármikor elõhívhatok majd késõbb akkor is ha nincs csatlakoztatva a számgéphez?
játszok a gitáron, és közben a számítógépen állítgatom, finomhangolgatom a pod beállításokat, miközben gitáron játszom rajta..és azonnal hallatszódik is az amit állítottam rajta, majd ugyan ilyen könnyen a beállításomat el is tudom menteni a podban egy presetben, amit bármikor elõhívhatok majd késõbb akkor is ha nincs csatlakoztatva a számgéphez?
Nah ez az a kis dög 😄 sajnálom hogy az enyémet eladtam, pedig sok idõt öltem a rendbetételébe, ezek még eredeti japán cuccok bitang jó hanggal
amúgy a legjobb úgy megtanulni gitározni hogy nincs sok effekted meg akármi, én egy egycsatornás erõsítõn tanultam meg a legtöbb dolgot, csak tiszta hangszín volt rajta, meg egy fasza rugós zengetõ, utánna mikor meglett az me5-ös boss azzal már lehetett állatkodni is, egy kis plusz eq, torzító/od, delay, chorus, imádtam azt a kis vackot pedig még meg is rázott egyszer 😄
úgy érzem hogy fogok megint venni egyett pedig itt a hd500, de itt annyira el lehet veszni a beállításokban és a részletekben hogy többet állítgatom a hangszínt mint amennyit gitározok :S 😄
ha még most tanulsz gitározni nem baj az hogy kevés állítási lehetõség van, több idõd marad a gitározásra és jobban megtanulod hogy hogyan lehet a neked leginkább megfelelõ hangszínt elérni azzal amid van
úgy érzem hogy fogok megint venni egyett pedig itt a hd500, de itt annyira el lehet veszni a beállításokban és a részletekben hogy többet állítgatom a hangszínt mint amennyit gitározok :S 😄
ha még most tanulsz gitározni nem baj az hogy kevés állítási lehetõség van, több idõd marad a gitározásra és jobban megtanulod hogy hogyan lehet a neked leginkább megfelelõ hangszínt elérni azzal amid van
Tudom mire valók csak mint mondtam nem foglalkoztam vele eleget eddig,hogy kicsavarjam a gitárból meg az erõsítõbõl együtt azt a beállítást aminek tetszik a hangja.
De héten volt egy ráérõs napom és rászántam magam,hogy következetesen végigpróbáljak egy jó pár lehetõséget. Így jutottam oda,hogy egyszer csak elõjött az a hang ami eddig hiányoltam.
De amúgy meg a hangerõ is nagyon sokat számított,hogy feljebb merészkedtem vele.
De héten volt egy ráérõs napom és rászántam magam,hogy következetesen végigpróbáljak egy jó pár lehetõséget. Így jutottam oda,hogy egyszer csak elõjött az a hang ami eddig hiányoltam.
De amúgy meg a hangerõ is nagyon sokat számított,hogy feljebb merészkedtem vele.
Nem az elnevezésükkel van gond, hanem azzal hogy nem tudod mire valók... Ha eltekered a hangszín potikat persze hogy szar hangja lesz.
persze nyilván írhattam volna azt is,hogy van rajta egy 3 állású pickup kapcsoló,meg egy hangerõ és egy hangszín állító potméter...
de a mondani valóm lényege ugyan az marad
és igen, másfél hónap alatt én még nem tudtam megtanulni mindent a gitározással kapcsolatban,de majd igyekszem....
de a mondani valóm lényege ugyan az marad
és igen, másfél hónap alatt én még nem tudtam megtanulni mindent a gitározással kapcsolatban,de majd igyekszem....
de így volt,de meggondoltam magam. 😊
Körbejártam és szóltam mindenkinek,hogy ha nem tudják elviselni majd akkor szóljanak él lejjebb veszem.
6 lakásos társasház nem vagyunk sokan,megértõek a szomszédok,azt mondták ha nem este meg éjszaka nyomatom akkor nem zavarja õket.
Körbejártam és szóltam mindenkinek,hogy ha nem tudják elviselni majd akkor szóljanak él lejjebb veszem.
6 lakásos társasház nem vagyunk sokan,megértõek a szomszédok,azt mondták ha nem este meg éjszaka nyomatom akkor nem zavarja õket.
Tekerentyûk meg kapcsolók?:S Szerintem inkább ne gitározz ha 1,5 hónap gitározás után is itt tartasz.
"Gondolom a 30-assal sem váltom meg a világot,de azért csak nagyobb hangszóró van benne."
Nem te magad irtad, hogy berhazban laksz, a cube-on sem mered feltekerni a hangerot..?
Nem te magad irtad, hogy berhazban laksz, a cube-on sem mered feltekerni a hangerot..?
többek között ezért nem mertem a 15-öst venni...
Gondolom a 30-assal sem váltom meg a világot,de azért csak nagyobb hangszóró van benne.
Gondolom a 30-assal sem váltom meg a világot,de azért csak nagyobb hangszóró van benne.
Nekem nagyon bejön ez a kis doboz..
Egy 50 vagy 100 W os kis fejegységnek vagy kombónak, nagyon is lenne létjogosultsága, mert a szimulációs rész atom jó benne, meg az effektek is nagyon jók.
Egy gond van ezzel a kis dobozzal. Lószar kis hangszóró van benne, amin keresztül valahogy nem érzõdik a szimulált erõsítõk ereje..
Egy 50 vagy 100 W os kis fejegységnek vagy kombónak, nagyon is lenne létjogosultsága, mert a szimulációs rész atom jó benne, meg az effektek is nagyon jók.
Egy gond van ezzel a kis dobozzal. Lószar kis hangszóró van benne, amin keresztül valahogy nem érzõdik a szimulált erõsítõk ereje..
Amúgy a kis cube is teljesen jó volt csak erre már akkor jöttem rá mikor odaígértem a szomszédnak,hogy eladom neki.
Béna voltam,keveset foglalkoztam a beállítással pedig nincs rajta sok lehetõség,de végül csak egy kis hangerõ kellett rá meg az közepet, bass-t feltolni,meg a gaint is és máris tetszett ahogy szól.
Ja meg röhögjetek ki de eddig a gitáron is csak úgy vaktában csavargattam a tekerentyûket meg a kapcsolókat. De most már egész jól összeállt,hogy mit hova rakjak a kívánt hangzáshoz.
Úgyhogy már a gitár is jobban tetszik ahogy szól erõsítõtõl függetlenül.
Béna voltam,keveset foglalkoztam a beállítással pedig nincs rajta sok lehetõség,de végül csak egy kis hangerõ kellett rá meg az közepet, bass-t feltolni,meg a gaint is és máris tetszett ahogy szól.
Ja meg röhögjetek ki de eddig a gitáron is csak úgy vaktában csavargattam a tekerentyûket meg a kapcsolókat. De most már egész jól összeállt,hogy mit hova rakjak a kívánt hangzáshoz.
Úgyhogy már a gitár is jobban tetszik ahogy szól erõsítõtõl függetlenül.
nem tudom ezen még nem gondolkoztam <#ticking>#ticking>
a másikat veszteség nélkül tudtam tovább adni,ebbe vypyr-ben azért mindenképp több a lehetõség,nem tudom majd meglátjuk....
a másikat veszteség nélkül tudtam tovább adni,ebbe vypyr-ben azért mindenképp több a lehetõség,nem tudom majd meglátjuk....
Es ha semmivel sem erzed majd jobbnak..?
Sok pénzem nincsen, ennyi volt amit max rá akartam szánni. Fender mustang,Line6 spieder,meg a Pevey volt kinézve,ebbõl szerettem volna választani,de nem tudom meghallgatni egy helyen egymás mellett mindhármat és idõm sincs ez után szaladgálni most.
Csak szerettem volna egy kicsit jobbat mint ez a cube 15xl.
Valószínû ha a végleges sokszázezres csöves erõsítõmet veszem majd ha véletlenül rám szakad egyszer a bank akkor több idõt fogok a kiválasztásra szánni. <#wink>#wink>
Az nekem nagyobb veszteség most ha munka helyet napokat töltök erõsítõ keresgéléssel.
Csak szerettem volna egy kicsit jobbat mint ez a cube 15xl.
Valószínû ha a végleges sokszázezres csöves erõsítõmet veszem majd ha véletlenül rám szakad egyszer a bank akkor több idõt fogok a kiválasztásra szánni. <#wink>#wink>
Az nekem nagyobb veszteség most ha munka helyet napokat töltök erõsítõ keresgéléssel.
"Aztán meg is untam és végül megrendeltem a vypyr 30-ast,mert most hangszerdiszkontban le van akciózva."
Igy csak akkor erdemes gitaros cuccokat vasarolgatni, ha sok penzed van.
Igy csak akkor erdemes gitaros cuccokat vasarolgatni, ha sok penzed van.
Dunlop Heavy Core 48 as húrt.
Azért jó mert ez a húr különlegesebb mint a többi, valami oknál fogva lehangolt gitáron is elég feszes marad. Drop c re is nagyon jó, de láttam már valakit drop B ben pengetni ezt a 48 as húrt, és jól szólt, és még így is használható volt.
Ha az nincs akkor egy slinky 48 ast vegyél..
Ez jó standard E hez, meg nagyon jó drop D hez is.. de a drop C-t már nem nagyon bírja, oda 52 es kell már.
Azért jó mert ez a húr különlegesebb mint a többi, valami oknál fogva lehangolt gitáron is elég feszes marad. Drop c re is nagyon jó, de láttam már valakit drop B ben pengetni ezt a 48 as húrt, és jól szólt, és még így is használható volt.
Ha az nincs akkor egy slinky 48 ast vegyél..
Ez jó standard E hez, meg nagyon jó drop D hez is.. de a drop C-t már nem nagyon bírja, oda 52 es kell már.
Egy napja az erõsítõket hallgatom youtube-on folyamatosan,már nagyon kész lettem tõle. Hangszerboltba hiába mentem, nem volt minden amit meg szerettem volna hallgatni.
Ezeknek a netes videoknak megy némelyiknek olyan szar a hangja,hogy ez alapján nem lehet eldönteni semmit.
Aztán meg is untam és végül megrendeltem a vypyr 30-ast,mert most hangszerdiszkontban le van akciózva. Kedden meglesz elméletileg.
Ezeknek a netes videoknak megy némelyiknek olyan szar a hangja,hogy ez alapján nem lehet eldönteni semmit.
Aztán meg is untam és végül megrendeltem a vypyr 30-ast,mert most hangszerdiszkontban le van akciózva. Kedden meglesz elméletileg.
Én a gyárit 2 hónap alatt széttéptem😄
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
cort kx5
648mm
Nem tudom milyen hangolásban akarom a legtöbbet használni,mivel másfél hónapja kezdtem ezt az egész gitározást,de gondolom standard E egyelõre.
És metalos stílust szeretnék majd nyomni ha majd tudok már valamennyire gitározni.
648mm
Nem tudom milyen hangolásban akarom a legtöbbet használni,mivel másfél hónapja kezdtem ezt az egész gitározást,de gondolom standard E egyelõre.
És metalos stílust szeretnék majd nyomni ha majd tudok már valamennyire gitározni.
Igen, koteles visszautalni, ha nem teszi, feljelentheted.
Gondolom ha vissza akarná adni akkor már akkor szólt volna mikor megkapta a pénzt és látta,hogy többet küldtél.
De azért ne hagyd ennyibe szerintem.
De azért ne hagyd ennyibe szerintem.
Debrecenben vannak a szülei, de õ meg az usában melózik.. még soha nem láttam.
Attól függ kivel üzleteltél, nem tudom hogy feljelentheted-e ha nem adja vissza, hiszen te utaltad el neki, nem pedig elvette.
Ezt nézzétek milyen hülye vagyok..
Vettem valamit egy gyerektõl 40 ezerért.. aztán netbankon véletlenül 100 ezret utaltam neki. A cuccot megkaptam amit vettem, de most hiányzik 60 ezer ft..
most derült ki a számlakivonatból.. írtam neki
szerintetek vissza fogom kapni a 60 ezret ?
=(
Vettem valamit egy gyerektõl 40 ezerért.. aztán netbankon véletlenül 100 ezret utaltam neki. A cuccot megkaptam amit vettem, de most hiányzik 60 ezer ft..
most derült ki a számlakivonatból.. írtam neki
szerintetek vissza fogom kapni a 60 ezret ?
=(
Mond el, hogy milyen gitárod van, hány centi a nyaka, a nyeregtõl a hídig.
Mondd el, hogy milyen hangolásban használnád legtöbbet, és hogy milyen stílusú zenét játszanál legtöbbet.
Utána tudok válaszolni.
Mondd el, hogy milyen hangolásban használnád legtöbbet, és hogy milyen stílusú zenét játszanál legtöbbet.
Utána tudok válaszolni.
Ha szeretném,hogy legyen itthon tartalékban húrkészletem akkor milyet érdemes vennem?
Nem tudom a kx5-ön milyen van gyárilag de ezt nem érdemes alapból kicserélni?
Nem tudom a kx5-ön milyen van gyárilag de ezt nem érdemes alapból kicserélni?
kompressor helyet próbáld a tube OD-t szólónál és ritmusnál is, a ritmus-nál a gain-t vedd visszább kicsit és több közepet neki, de csak óvatosan, a magasat én kb 8-8.5 körülre raknám