Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bakker... mennyi jo ESP van most ebayon... huhuuuu KH2, ouija, relic, JH modellek dögivel..
Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...
---Kutulu:
hát a rekkes végfokban akkor, 2:90-es Mesaban van vagy 8db 6l6 csõ, 2 12at7 és 1 12ax7. Szal abban is ott figyel egy kisebb erdõ...
rack-re nekem azt mondták hogy az szinpadon jobb, mert egyszerubb, fej meg studioban, amikor van ido allitgatni. mondjuk en nekem a dual fej felé húz a szivem...
---JHetfield: és az probléma?
hát a rekkes végfokban akkor, 2:90-es Mesaban van vagy 8db 6l6 csõ, 2 12at7 és 1 12ax7. Szal abban is ott figyel egy kisebb erdõ...
rack-re nekem azt mondták hogy az szinpadon jobb, mert egyszerubb, fej meg studioban, amikor van ido allitgatni. mondjuk en nekem a dual fej felé húz a szivem...
---JHetfield: és az probléma?
Most lattam Mesa Triple Rectifiert atszamolva 2kiloert:] csak az a szapas, hogy usan kivul nem szallitjak:]
nah megcsekkoltam... valszeg kelleni fog, mert kellenek az alap effektek (wah,delay,chours,volume,flanger)... mondjuk olvasva a leirast brutko lesz beallitani:] ,szal egyenlore ez is megfogja tenni... azt nyar vegen rendeles kulfoldrol:]
ebbe bennevan minden =
http://www.wizard.net/~jtsinger/AXdocs.pdf
http://www.wizard.net/~jtsinger/AXdocs.pdf
mert az effektek erdekelnenek hogy mik vannak... mert oke hogy 7db torzito... de pont az ami legkevesbe szamit:]
mondom nekem csak azert kene hogy nyerjek egy kis penzt.. eladom enyem megveszem ovet es marad kessem... es szinte ugyanaz az effect..
de nem akarom Lateralus idejet huzni ha van ra masik vevo [ te 😊 ]
de nem akarom Lateralus idejet huzni ha van ra masik vevo [ te 😊 ]
dehogynem csak gondolom neked Lateralus e kell... sokkal olcsobban adja mint en az enyemet es szinte ugyanazt tudja az ax30as mint a 300as...de ha sok penzed van

akkor valszeg kenytelen leszek megalkuszni Lateralus-al ha nem talalok jobbat elfogadhato arban honap vegeig:]
de dontsd el gyorsan hogy kell e vagy sem 😊 mert ha kell akkor en lemondom a bizniszemet es nem adom el az ax300asomat..
Hat hogy en mennyiert adom el azt nem mondom meg mert Lateralus akkor nem adja el ennyiert
amugy szerintem teljesen korrect pedal sok effectel jo torzitoval...
csak a pressure pedalja hasznalhatatlan.amugy en idaig csak jot hallottam rola.
amugy szerintem teljesen korrect pedal sok effectel jo torzitoval...
csak a pressure pedalja hasznalhatatlan.amugy en idaig csak jot hallottam rola.
te is tudnal irni vmi nfot a multirol? mert korbe neztem van ahol dicserik van ahol kicsit huzos kritikat irnak... nomeg mennyit kernel erte... mondjuk Lateralus multija csak annyiba lenne jobb, hogy van mellette taposo pedal ami eleg sokat szamit:]
csak azert nem mind1 hany cso fityeg ottan:] mert bizonyos fejekbe van annyi hogy meg a fuledbe is dughatsz:]
Annyit szólnék hozzá, hogy igazból a csöves torzítást könnyebb effekttel modellezni, mint magát a csöves végfokot, ergo sztem. többet számít, hogy a végfok csöves, mint az elõfok! Ugyebár az megadja azt a telt karaktert a tiszta hangoknak is, meg a effektbõl jövõ torznak is, arról nem is beszélve, hogy 6L6 rulz.
sor mar megvolt
hetfield :
ha kell akkor nyugottan vigyed mert nekem most egy ax300asom van .. nekem csak a penz miatt kene...
ax300g eladom Lateraluset megveszem es marad egy kis penzem ,amibol tudok uj pickupot berakatni stb...
hetfield :
ha kell akkor nyugottan vigyed mert nekem most egy ax300asom van .. nekem csak a penz miatt kene...
ax300g eladom Lateraluset megveszem es marad egy kis penzem ,amibol tudok uj pickupot berakatni stb...
Her valo: a fej vagy végfok témában szólnék egy kicsit. Mert teljesen másra megy a kettõ. A normál fejekben is ugy van hogy végfok+elõfok (vagyis fordítva 😊). naugyebár az elõfoknak mindenképpen illik csövesnek lenni, és sztem egy normál fejben a végfoknak is (a combokba szokott általában "félcsöves" lenni, vagyis hogy a végfok tranyós). Viszont a csövekbõl kihozható normális teljesítmény 100 watt (akinek volt/van 120 wattos marshallja pl az tudja hogy gyakran pukkannak a csövek benne), e felett pedig annyira tul van hajtva, hogy hamar tönkremegy. A végfok viszont csak a hang erõsítésére megy, tranzisztoros, nem szól bele a hang karakterébe. Tehát a fej, az hangzást ad, a végfok meg hangosít. És ez részben magyarázza a csöves fejek jobb hangzását is, vagyis hogy azért szólnak jobban, mert kicsit beleszólnak a hang karakterébe, tehát kis torzításuk van.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Döntsetek má' végre ! 😊))
De ne sört befele, hanem, hogy mi legyen.
her Valo:
Én fej párti vagyok.
A fej nagyjából az elvárt "konzervhangzást" nyújtja. Ha megveszed nagyjából tudni fogod, hogy mondjuk a Marshallod, hogy szól majd. Könnyebben szállítható, igénytelenebb. Mindennapi használatra (koncertre, próbára) alkalmasabb. Fõleg a hazai mostoha klubbhelyzetet nézve.
De ne sört befele, hanem, hogy mi legyen.
her Valo:
Én fej párti vagyok.
A fej nagyjából az elvárt "konzervhangzást" nyújtja. Ha megveszed nagyjából tudni fogod, hogy mondjuk a Marshallod, hogy szól majd. Könnyebben szállítható, igénytelenebb. Mindennapi használatra (koncertre, próbára) alkalmasabb. Fõleg a hazai mostoha klubbhelyzetet nézve.
Ha Lateralus nak jovo honapig raer es ha neked most nem olyan fontos akkor vinnem a cuccost..
Ehem... hat figyi... ha Dashed aszondja jovohonapba telleg megveszi akkor atengedem neki... csak akkor tudjuk mi a helyzet... mert azert meg nezelodom:]
vagy vegyek simán egy olyan cigisdoboz erõsítõt meg egy marshall ládát? :-)))
---Lateralus
neked mi a véleményed az erõlködõfej és a végfok témában?
neked mi a véleményed az erõlködõfej és a végfok témában?
Na, akkor JHetfield, te léptél az elsõ helyre. Ha kell valami plusz info a géprõl, kérdezz !
Nem akarok zsákbamacskát árulni. Leírtam, hogy az effekt mennyi idõs, mi a hibája, mennyit kérek érte. Ha valakinek kell megveszi, ha nem úgy is jó, mert folyamatosan használom. Ha van róla kérdés, arra is válaszolok. Nem haragszom rád Dashed, de azért szólhattál volna elõbb, hogy nem fog mûködni a dolog.
Nem akarok zsákbamacskát árulni. Leírtam, hogy az effekt mennyi idõs, mi a hibája, mennyit kérek érte. Ha valakinek kell megveszi, ha nem úgy is jó, mert folyamatosan használom. Ha van róla kérdés, arra is válaszolok. Nem haragszom rád Dashed, de azért szólhattál volna elõbb, hogy nem fog mûködni a dolog.
Udv..
Lateralus:
Boccs de ugy latszik nem jon ossze az effect..
kene nagyon de max jovo honapban tudnam megvenni, nincs penzem es ami van azt is egybol tejelni kell.
Lateralus:
Boccs de ugy latszik nem jon ossze az effect..
kene nagyon de max jovo honapban tudnam megvenni, nincs penzem es ami van azt is egybol tejelni kell.
roadking kéccer annyi mint a dual.. azé annyi lóvém nincs..
vedd meg tõlem a chameleont... mondjuk remélem már hétvégén gazdára talál...
JHetfield:
Tessék !
KORG AX30G
gitár multieffekt pedál
7 éves, megkímélt állapotban, teljesen mûködõképes (kis, mûködését nem befolyásoló hibával)
50 gyári program
16 egyéni beállítás
27 effekt -rengeteg állítási lehetõséggel
(köztük 7-féle torzító)
hatásos zajszûrõ rendszer
effektláncból külön kivehetõ effektek
be és kimeneti jelszint szabályozás
külsõ expression és hangerõ pedál lehetõség
fejhallgatós gyakorlás
magyar nyelvû tájékoztató
(a kép az eladó effektrõl készült)
ára: 25.000-Ft + Ajándék Bespeco Expression pedál (hangerõpedálnak is használható)
Tessék !
KORG AX30G
gitár multieffekt pedál
7 éves, megkímélt állapotban, teljesen mûködõképes (kis, mûködését nem befolyásoló hibával)
50 gyári program
16 egyéni beállítás
27 effekt -rengeteg állítási lehetõséggel
(köztük 7-féle torzító)
hatásos zajszûrõ rendszer
effektláncból külön kivehetõ effektek
be és kimeneti jelszint szabályozás
külsõ expression és hangerõ pedál lehetõség
fejhallgatós gyakorlás
magyar nyelvû tájékoztató
(a kép az eladó effektrõl készült)
ára: 25.000-Ft + Ajándék Bespeco Expression pedál (hangerõpedálnak is használható)
Na leírom mi a pálya nálam és hogy mik a dilemmák... Kéne nekem egy multieffekt meg egy erõlködõ, nagyjából mind1 melyiket venném elõbb, mert vsz. együtt nem jönnének még ki, bár ki tudja... Most úgy néz ki, hogy lenne erre a célra kb. 600$-om és lenne aki hazahozza nekem a cuccokat, csak az a kérdés, hogy mi lenne a legjobb kombináció.
azt nem vágom, hogy a fejen ugye van tiszta meg torzitott csatorna.. namost az is midivezérelhetõ? vagy azt hogy kapcsolod mondjuk koncin?
termeszetes en a fejre eszkusom... mivel nekem is az van termeszetesen a csoves fajabol:] iszonyat nagy dog van benne:] kesobbiekbe erdemes kombozni... fej+vegfok:]
amugy meg olyan jol mutat az ember háta mögött egy dual rekto fej 

hát a ládát biztos itthon veszem meg, mert a szállítás miatt elég húzós dolog lenne kintrõl behozatni... meg marshall ládát akarok, az meg idehaza is van...
amugy még mindig nemtudok valamit... végfok vagy fej a jobb?
amugy még mindig nemtudok valamit... végfok vagy fej a jobb?
mondjuk arról fogalmam nincs mitõl lesz egy elektroncsõtõl jobb a hang, mivel nem értek ezekhez, de jobb lesz és ez a lényeg :-) (ha valaki vágja valami emészthetõ verzióban leírhatná..)
A vegen ugyis mesa-t fogsz venni!😄 szal ha mar vmit tervbe vettel akkor ne engedj kulomben nem nagyon lesz cash-ed ra😊 amugy ha nincs ladad akkor vegyel rocktron vegfokot meg hozza egy ladikot:]
Okej... honap vegen lenne esedekes (ekkor hozza a postas a fizut😊, ha dashed nem jelentkezik... ja meg be tod meg1x pasztezni a cuccot ide?
Pl most értettem meg mi a különbség a csöves meg a nem csöves hang között. És hát csõ for ever!!! Mondjuk most szerintem a mesa elõtt kipróbálok egy Rocktron Velocity120-as végfokot, ugyanis az kb harmadannyiba kerul...
nem, csak próbálom megtalálni azt ami nekem a legjobban bejön. Most ez a Voodu nagyon bejön, mert pont olyan a hangja neki mint amit én akarok, szal tökéletes, csak még vagy két hónap lesz mire mindent kiismerek benne, mert annyi menu van benne hogy sok :-)
ja, eladom az mp-1-et is, ha érdekel valakit, mert a voodu mellett arra sincs már szükségem..
ja, eladom az mp-1-et is, ha érdekel valakit, mert a voodu mellett arra sincs már szükségem..
JHetfield:
Oké, ha nem jelentkezik, akkor a tiéd a biznisz !
her Valo:
Hová lesz ez a sok ketyeregyûjtögetés ?
Hangszerboltot akarsz nyitni ? 😊
Oké, ha nem jelentkezik, akkor a tiéd a biznisz !
her Valo:
Hová lesz ez a sok ketyeregyûjtögetés ?
Hangszerboltot akarsz nyitni ? 😊
mondjuk jolenne ha elvinne valaki, mert akkor tudnek belole venni egy MESA BOOGIE simulclass 2:90 vegfokot..
chameleon 2000 erdekel valakit? itt porosodik a polcon... mondjuk ha nem viszik el, beszerzek egy mikrofont, es jo lesz enek effektnek