Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ma voltam gitárcentrumban, meg a medgyesiéknél..egyik helyen sincsen dunlop heavy core huzal, viszont a megyesiék dugig vannak elixírekkel

AtomHeart
Gondolom magyar dalhoz keres...

AmadeusLiszt: igazan ketlem, hogy talalnal backing track-eket magyar dalokhoz, meg az angolokhoz sincs mindegyikhez, csak a nagyon nepszeruekhez... Miert kell amugy?

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

miva? már különbözõ nyelveken is vannak backing trackek? és ez miben nyilvánul meg?

Nem tudjátok magyar backing tracket hol tudnék letölteni?
Fehercsoki
Akkor maradok Ernie Ballnál, nekem puhább húr kéne most. Egyébként csak standard E hangolásban használom.

majd most lassan átállok dunlop heavy core ra..és majd elmondom a tapasztaltakat

én használok rotot,
valamivel keményebb, feszesebb mint a slinky félék.
Mintha valamivel agresszívabb hangja lenne drop hangolásokban.
48 ast használtam. 46 os talán még elég lenne egy drop D hez

Fehercsoki
Rotosound húrt használ itt valaki? Vélemények érdekelnének róla.(10-46osat vennék, elég olcsó)

beszarok..jólvan.. kifizettem végre az ibanez de7 es pedált, aztán megakarom venni nagyba a másik pedált is a CF7, chorus-flanger pedált, erre meg valamelyik szemét geciláda megvette elõlem. Azt kb várhatok még vagy 2 hónapot amíg végre hajlandó lesz valaki eladni nemzetköziben is.

Frequency
Örülök hogy segíthettem <#awink>Azért nézz be késõbb is,szerintem lesz majd valaki aki érthetõbben elmondja majd neked.

norbre
ahaa.. köszi.. asszem értem 😉

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Frequency
Nem tudom mennyire vagy otthon az angol nyelvben..sajna hirtelen magyar nyelven nem találtam jobbat.A hozzászólásokban is van pár ötlet:

norbre
szintén köszi, és bár ezekkel tisztában vagyok, de szintén nem segítenek annak eldöntésében hogy ha nem ismert az ütemjelzés, akkor hogyan döntöm el, hogy az mondjuk 3/4, vagy 6/8?

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Frequency
"HANGOK HOSSZA

A hangoknak nem csak magasságuk, hosszuk is van. A hangok hossza áttételesen idõben,
secundumban is kifejezhetõ, de mivel ez is RELATÍV, ezt most kihagyom. Általában egy
szerzeménynek adott a tempója, amit vagy a dobos határozza meg, vagy valaki beszámo-
lással adja meg. Ehhez a tempóhoz igazodik a hangok hossza.
HANGOK NEVE HOSSZÚSÁGUK SZERINT: egész, fél, negyed, nyolcad, tizenhatod,
harmincketted, hatvannegyed, stb.
A hangok hossza csökkenõ rendben felezõdik. A leghosszabb az egész, ez csökkenthetõ
matematikailag a végtelenségig, de már a hatvannegyednek sincs sok értelme.
Amit megadunk tempót, mérõnek, taktnak nevezzük. A leggyakoribb takt "negyed" hosszúsá-
gú. Ezért a negyed hosszúságú hangot tekinthetjük alapmértékegységnek.
Ennek alapján a hangok hossza:
EGÉSZ: négy negyed értékû, négy takt hosszú, négyet számolunk rá. (egy, két, há, négy)

FÉL: két negyed értékû, két takt hosszú, kettõt számolunk rá (egy, két)

NEGYED: minden takt egy hang

NYOLCAD. minden taktra két hangjegy jut.

TIZENHATOD: minden taktra négy hang jut.

HARMINCKETTED: minden taktra nyolc hang jut.

HATVANNEGYED: minden taktra tizenhat hang jut.

Kottában: Az EGÉSZ hang üres "karika", kissé ovális, szár nélkül.
A FÉL hang üres "karika", szárral.
A NEGYED hang fekete, satírozott "korong", szárral.
A továbbiakban minden hangjegy fekete. Felírásuknak két módja van. Lehet "zászlós" vagy
"gerendás". A "zászlós" módot akkor használjuk, ha egy "nyolcad", vagy annál rövidebb érté-
kû hang egyedül szerepel a kottában. A több ilyen értékû hangokat un. "gerendákkal" szokás
összekötni. A gerenda, vagy zászló alkalmazása csak formai különbség. Egy zászló is 1/8
érték, egy gerenda is 1/8 értékû hangokat jelöl.
A NYOLCAD hangnak egy zászlója van, vagy egy gerendával kötnek össze belõle
többet.
A TIZENHATOD hangnak két zászlója, van, többet két gerendával kötnek össze.

A továbbiakban az elv azonos, csak a zászlók, gerendák száma növekszik (1/32-ted 3,
1/64-ed 4 zászlós, vagy gerendás).

A szünetjeleknek is meghatározott hosszuk van. Az elv hasonló mint a hangjegyeknél,
felezõdik az értékük.
EGÉSZ szünetjel: 4/4 értékû, kis hasáb alakú. A kotta 4. vonaláról lóg lefelé.

FÉL___ szünetjel: 2/4 értékû, kis hasáb alakú. A kotta 3. vonalán áll felfelé.

NEGYED szünetjel: 1/4 értékû, az írott a "z"-betûhöz hasonló, a nyomtatottat nem tudom
semmihez hasonlítani. A képen látható.
A nolcad, tizenhatod, stb, szünetjelek hasonlók, mint az írott negyed szünetjel, csak
nincs a "z" alaknak alja. A nyolcadnak egy, a tizenhatodnak kettõ zászlója van. Tovább felezõdõ értékeknél mindig egyel több a zászló.

norbre
köszi, bár egyenlõre nem sokat segít a megértésben 😊

itt egy példa (Pdf 150kb) ..
a végén van egy 3/4, és egy 6/8 .. a 3/4-ben is van egy csomó olyan ütem ami csak nyolcadokkal van tele, és az 6/8-ban is ami negyedekkel.. még csak azt sem mondhatnám hogy a 3/4nél a negyedes ütemek vannak hangsúlyban

norbre
sziasztok.. némi off ha belefér, egy kis segítséget szeretnék kérni..
általános iskolás gyereknek próbáljuk magyarázni az ütemet, ritmust hangokat stb.. elõfordulhat, hogy lesz feladat, hogy meg kell állapítani egy kottából az ütemjelölést (2/4, 4/4, 6/8 stb)..

azt nem tudom, hogy mitõl függ, hogy egy ütem mikor 3/4 vagy 6/8? van erre valami szabály?

köszi..

én vettem meg, ja, de nem tudtam kifizetni még

Fehercsoki
És most olvastam egy youtube videó alatt hogy késik is a gitár hangja a játékban...ASIO-t azért belerakhatták volna.

Fehercsoki
Jó lett volna ha olyan ember ír cikket róla aki tud gitározni=/

"oktató videókat nézni minden egyes, a játékban és a valóságban elõforduló technikáról" na ezt például nem nagyon hiszem el, ennek a játéknak nem lehet az a célja, hogy minden benne legyen, egyszerûen pénzügyileg nem érné meg nekik belerakni.

"A kezdõk egyfelõl ki vannak segítve a kezdeti bénázásból és valóban olyan az aktuális sound, mintha egész ügyesen gitároznál, másfelõl viszont ez a kegyes hazugság szerintem a hangulatot ugyan nagyban növeli, de a valós gitártanulás kárára mehet" Na mégis csak Guitar Hero lett ez is?:S

"a Rocksmith-ben ugyan felettébb élvezetes gitározgatni, de a játék nem tanítja ügyesen a gitározást." Nem meglepõ.

Ezektõl eltekintve azért várom már hogy megjelenjen.

Fehercsoki
Köszi elolvasom.

Frequency
Fehercsoki
Nem azt írtam hogy egyáltalán nem tanít semmit, csak pár alap akkordot tanít meg kb., persze jó hogy gyakorolsz, én is kíváncsi vagyok már rá, hogy milyen.(és mint írtam fõleg a minijátékokra, mivel azok nem kötöttek mint a benne lévõ számok, folyamatosan nehezednek, elvileg azoknál már vannak skálák is)

#34599 Igen van benne sok erõsítõ meg pedál csak elég gagyi mindegyik, mivel egy egyszerû játéknál nincs igény minõségi hangzásra és nem is érné meg nekik elkészíteni.

Frequency
Csak mert gyönyörû:

Frequency
No meg a 80 pedál efekt miatt is érdemes beszerezni.

fecska
már miért ne tanítana semmit? gyakorlás, és közbe ntanulsz, ugyan olyan mintha skáláznál oda vissza, csak ezt élvezed is....

Fehercsoki
Igen csak azon kívül hogy hogy fogj le pár akkordot semmire nem tanít meg. Persze ettõl még érdekes lehet, ki fogom próbálni.(bár fõleg a minijátékok miatt)

Frequency
A legjobbkor jön ki ez a stuff:

AtomHeart
"This listing has ended." A fotora ra van irva nagy betukkel, hogy SOLD. Ha te nyerted a licitet, nem kell aggodnod, ha meg tul sokat kesnel a fizetessel, irj elotte az eladonak!

AtomHeart
Mit csinalnek vele, kossem a ToneLab-re? <#vigyor3>

nem fogod megvenni elõlem?

AtomHeart
Link?

áááááááááááááááááááááááááá
megtaláltam végre azt a pedált amit hónapok óta keresek az ebayen, végre van egy olyan amit ide is szállítanak.
Erre fel vasárnap van, és nem mûködik a bankom, és így nem tudom kifizetni a pedálomat..és holnapra lehet valamelyik szemétláda megveszi elõlem =(

nekem meg ez

Fehercsoki
Errõl nekem rögtön ez ugrott be:

nem is tudtam hogy raiden tud gitározni

joshua
Nekem ez a kedvencem tõle

nyálgitár

AtomHeart
Ez a tag fogselymet hasznal hurok helyett <#idiota> es qrvajol tolja:

AtomHeart
Azert gondolom az elado allitgatta neked az erositoket es mondta, hogy mire kell figyelni..? <#vigyor3>

Fehercsoki
De nem érted😄 Azért modellezõ erõsítõ mert más erõsítõk hangját modellezi, nincs saját hangzása. És ezekbõl az erõsítõ modellekbõl van benne 33, szóval ha pont olyat raknak be neked ami nem tetszik az még nem azt jelenti, hogy az erõsítõ nem jó. Majd ha meglesz az erõsítõ írok egy kis összehasonlítást vypyrrel.(mindkettõben van Krankenstein modell)

fecska
igen es mivel tranyosba nincs olyan trafó mint egy csövesbe kimenõ trafó illesztõtrafó power meg mi a rák én nem értek hozzá
de az biztos hogy ezek adják a hangját. én félévente elõfokot évente végfokot cserélek, és csak annyi hogy kiveszed meg beteszed (rossz az aki rosszra gondol)

sanzik
Én ezt hallgattam meg,nem az mondom,hogy nem szólt jól,de nem estem tõle hanyatt.
E között és egy tranzisztoros között nem éreztem akkora különbséget mint egy full csöves és vox 20+ között.
De nyilván vannak komolyabb elõfokcsövesek is ettõl.
SrAta
Igen énekkísérethez kellene, Én a Fendert pusztán a márkanév miatt preferálom, a Cort elektromos gitárommal meg tökéletesen megvagyok elégedve😄 Szal azzalsincs semmi bajom, de akkor nekem az elsõ kettõt érdemes nézegetnem, mondjuk bemegyek és kipróbálom mindet😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Fehercsoki
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, akkor azt hiszem nem kell félnem az elõfokcsõtõl😊 Sanzik amúgy van a Vox-ban 33 különbözõ erõsítõ, nyilván ebbõl sok olyan van amit nem használna az ember, szóval ha pont egy ilyennel teszteled le akkor nyilván nem tetszik, Vypyrnél például csak a Kstein használható.(metálra)

nekem van egy elõfokcsöves marshallom is, az olyan, hogy bekapcsolod, és még vagy 10-15 másodpercig nem jön belõle hang, várni kell, aztán szépen lassan elõjön és lassan felhangosul üzemi szintre.. meg kell várni azt a pár másodpercet hogy bemelegedjenek a csövek.

amúgy meg nagyon sok minden függ az elõfoktól is, meg a végfok csövektõl is, a kimenõ trafótól, meg a power trafótól is.. minden beleszól a végleges hangba, talán a legtöbbet az elõfok elrendezés, a gain cascade

sanzik
Mikor vettem az erõsítõt meghallgattam egy párat és ott volt a vox elõfokcsöves cucca,de annyira nem éreztem benne,hogy ez hû meg há lenne.
Rákérdeztem a csõre akkor én is,már nem emlékszem pontosan,de biztos,hogy nem ilyen több 10ezres árat mondott ott a srác,meg élettartamot is kérdeztem és tudom,hogy gondolkoztam a vox-on is pont azért mert nem volt vészes ez a macera a csõ miatt.
Csak aztán meghallgattam egy 5 wattos full csövest és akkor jöttem rá,hogy elõfokcsõ szerintem önmagában nem annyira nagy durranás. Mintha a végfokcsõ adná a dinamikát inkább,bár én mûszakilag hülye vagyok ezekhez csak a fülemre hallgattam.
AtomHeart
En az enyemet csak "siman hasznaltam", nem volt gond vele...

Fehercsoki
Elvileg ebbõl a 12AX7-es csõbõl csinál az erõsítõ egy 1 wattos power ampot. Szóval ennél akkor nem kéne semmire figyelni, csak simán használni akár egy tranzisztoros erõsítõt?