Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AmadeusLiszt: igazan ketlem, hogy talalnal backing track-eket magyar dalokhoz, meg az angolokhoz sincs mindegyikhez, csak a nagyon nepszeruekhez... Miert kell amugy?
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
valamivel keményebb, feszesebb mint a slinky félék.
Mintha valamivel agresszívabb hangja lenne drop hangolásokban.
48 ast használtam. 46 os talán még elég lenne egy drop D hez
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
A hangoknak nem csak magasságuk, hosszuk is van. A hangok hossza áttételesen idõben,
secundumban is kifejezhetõ, de mivel ez is RELATÍV, ezt most kihagyom. Általában egy
szerzeménynek adott a tempója, amit vagy a dobos határozza meg, vagy valaki beszámo-
lással adja meg. Ehhez a tempóhoz igazodik a hangok hossza.
HANGOK NEVE HOSSZÚSÁGUK SZERINT: egész, fél, negyed, nyolcad, tizenhatod,
harmincketted, hatvannegyed, stb.
A hangok hossza csökkenõ rendben felezõdik. A leghosszabb az egész, ez csökkenthetõ
matematikailag a végtelenségig, de már a hatvannegyednek sincs sok értelme.
Amit megadunk tempót, mérõnek, taktnak nevezzük. A leggyakoribb takt "negyed" hosszúsá-
gú. Ezért a negyed hosszúságú hangot tekinthetjük alapmértékegységnek.
Ennek alapján a hangok hossza:
EGÉSZ: négy negyed értékû, négy takt hosszú, négyet számolunk rá. (egy, két, há, négy)
FÉL: két negyed értékû, két takt hosszú, kettõt számolunk rá (egy, két)
NEGYED: minden takt egy hang
NYOLCAD. minden taktra két hangjegy jut.
TIZENHATOD: minden taktra négy hang jut.
HARMINCKETTED: minden taktra nyolc hang jut.
HATVANNEGYED: minden taktra tizenhat hang jut.
Kottában: Az EGÉSZ hang üres "karika", kissé ovális, szár nélkül.
A FÉL hang üres "karika", szárral.
A NEGYED hang fekete, satírozott "korong", szárral.
A továbbiakban minden hangjegy fekete. Felírásuknak két módja van. Lehet "zászlós" vagy
"gerendás". A "zászlós" módot akkor használjuk, ha egy "nyolcad", vagy annál rövidebb érté-
kû hang egyedül szerepel a kottában. A több ilyen értékû hangokat un. "gerendákkal" szokás
összekötni. A gerenda, vagy zászló alkalmazása csak formai különbség. Egy zászló is 1/8
érték, egy gerenda is 1/8 értékû hangokat jelöl.
A NYOLCAD hangnak egy zászlója van, vagy egy gerendával kötnek össze belõle
többet.
A TIZENHATOD hangnak két zászlója, van, többet két gerendával kötnek össze.
A továbbiakban az elv azonos, csak a zászlók, gerendák száma növekszik (1/32-ted 3,
1/64-ed 4 zászlós, vagy gerendás).
A szünetjeleknek is meghatározott hosszuk van. Az elv hasonló mint a hangjegyeknél,
felezõdik az értékük.
EGÉSZ szünetjel: 4/4 értékû, kis hasáb alakú. A kotta 4. vonaláról lóg lefelé.
FÉL___ szünetjel: 2/4 értékû, kis hasáb alakú. A kotta 3. vonalán áll felfelé.
NEGYED szünetjel: 1/4 értékû, az írott a "z"-betûhöz hasonló, a nyomtatottat nem tudom
semmihez hasonlítani. A képen látható.
A nolcad, tizenhatod, stb, szünetjelek hasonlók, mint az írott negyed szünetjel, csak
nincs a "z" alaknak alja. A nyolcadnak egy, a tizenhatodnak kettõ zászlója van. Tovább felezõdõ értékeknél mindig egyel több a zászló.
itt egy példa (Pdf 150kb) ..
a végén van egy 3/4, és egy 6/8 .. a 3/4-ben is van egy csomó olyan ütem ami csak nyolcadokkal van tele, és az 6/8-ban is ami negyedekkel.. még csak azt sem mondhatnám hogy a 3/4nél a negyedes ütemek vannak hangsúlyban
általános iskolás gyereknek próbáljuk magyarázni az ütemet, ritmust hangokat stb.. elõfordulhat, hogy lesz feladat, hogy meg kell állapítani egy kottából az ütemjelölést (2/4, 4/4, 6/8 stb)..
azt nem tudom, hogy mitõl függ, hogy egy ütem mikor 3/4 vagy 6/8? van erre valami szabály?
köszi..
"oktató videókat nézni minden egyes, a játékban és a valóságban elõforduló technikáról" na ezt például nem nagyon hiszem el, ennek a játéknak nem lehet az a célja, hogy minden benne legyen, egyszerûen pénzügyileg nem érné meg nekik belerakni.
"A kezdõk egyfelõl ki vannak segítve a kezdeti bénázásból és valóban olyan az aktuális sound, mintha egész ügyesen gitároznál, másfelõl viszont ez a kegyes hazugság szerintem a hangulatot ugyan nagyban növeli, de a valós gitártanulás kárára mehet" Na mégis csak Guitar Hero lett ez is?:S
"a Rocksmith-ben ugyan felettébb élvezetes gitározgatni, de a játék nem tanítja ügyesen a gitározást." Nem meglepõ.
Ezektõl eltekintve azért várom már hogy megjelenjen.
http://playstationcommunity.hu/note/7881
#34599 Igen van benne sok erõsítõ meg pedál csak elég gagyi mindegyik, mivel egy egyszerû játéknál nincs igény minõségi hangzásra és nem is érné meg nekik elkészíteni.
megtaláltam végre azt a pedált amit hónapok óta keresek az ebayen, végre van egy olyan amit ide is szállítanak.
Erre fel vasárnap van, és nem mûködik a bankom, és így nem tudom kifizetni a pedálomat..és holnapra lehet valamelyik szemétláda megveszi elõlem =(
de az biztos hogy ezek adják a hangját. én félévente elõfokot évente végfokot cserélek, és csak annyi hogy kiveszed meg beteszed (rossz az aki rosszra gondol)
E között és egy tranzisztoros között nem éreztem akkora különbséget mint egy full csöves és vox 20+ között.
De nyilván vannak komolyabb elõfokcsövesek is ettõl.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
amúgy meg nagyon sok minden függ az elõfoktól is, meg a végfok csövektõl is, a kimenõ trafótól, meg a power trafótól is.. minden beleszól a végleges hangba, talán a legtöbbet az elõfok elrendezés, a gain cascade
Rákérdeztem a csõre akkor én is,már nem emlékszem pontosan,de biztos,hogy nem ilyen több 10ezres árat mondott ott a srác,meg élettartamot is kérdeztem és tudom,hogy gondolkoztam a vox-on is pont azért mert nem volt vészes ez a macera a csõ miatt.
Csak aztán meghallgattam egy 5 wattos full csövest és akkor jöttem rá,hogy elõfokcsõ szerintem önmagában nem annyira nagy durranás. Mintha a végfokcsõ adná a dinamikát inkább,bár én mûszakilag hülye vagyok ezekhez csak a fülemre hallgattam.