Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JHetfield
kuldtem mailt:] A peavey 5150 Van Halen szeria pedig mindent megmagyaraz😄 Rocktogon lehet befigyel szinten csak a szabadidotol fugg😉

5150-est a próbán 2,5-es hangerõn használjuk, pedig a dobosunk ütt, mint az állat, de koncerten sem volt még 4-es felett 😊

SB128-al ne nagyon próbálkozz, mert SB Live alatt normális hangfelvételre nincs jó kártya. Az én gépemben s egy õsöreg 1500-Ft-os Yamaha chipes kártya van. MP3-at hallgatni jó, de a múltkor megpróbáltam vele demót felvenni. Inkább nem írom le a végeredményt...

her Valo
amugy megprobaltam felvenni hangmintát, de a szuperjo SB128 olyan repedtfazek hangot csinal a cuccbol mint a disznó... még azért próbálkozom...

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

her Valo
uhhhhhhhaaaaa.... 5150az már rerobbantja a fejed olyat szól... nm rossz

amúgy én már azt várom, hogy az új album jöjjön ki a Metal Factory-ból...

Fellép még az Isten Háta Mögött (indusztriális- meshuggah-kisgyermekek elõl elzárandó) és a Convoy (laza-dallamos-õsrock-feeling metal).

Tõlük annyit tudok csak technikai téren, hogy az IHM gitáros énekesének LTD SG-je van, a Convoy gitárosának meg Gibson SG-je. Szóval lehet hasonlítgatni, hogy melyik szól nagyobbat.

JHetfield:

Ja, kösz !
Turnénak hívott klubjárás õsszel volt, mert úgy volt, hogy a lemez akkor jön ki. Ehhez képest nem jött ki csak év végére, a "turné" meg lefutott. Szóval besz...tuk egy kicsit.
Most tartunk egy pár álomásos bemutatót. Két hét múlva Gödöllõn lesz a lemezbemutató. Pest az elõzõ körbõl kimaradt, de most jobban rámozdulunk, mert távoli bulikat rizikós bevállalni. Szóval jövõ héten meg Pest(Rocktogon). Ha van kedved (kedvetek) gyere (gyertek) le, mert élõben sem lesz gyenge. Igazság szerint azért kéne a két hét határidõ az effekt eladásához, mert Gödöllõn még használni akarom utoljára, aztán búcsú.

Szóval febr 7-én fél 8-tól fél 11-ig lélegzetelállító 😊)) buli a Rocktogonban ! Lesz ingyen promolemez osztogatás, mézeskalács, zsákbafutás !

És, hogy ne legyek annyira offtopic itt a buli gitár tech-ridere:

- Yamaha SF500 gitár (Seymour Duncan Screamin Demon pickup)
- D'Addario (0.11 nickel) húrok
- Roland GP-8 effekt
- Peavey 5150 fej + 5150 láda

- Warwick Pro Line bass
- D'Addario húrok
- Gallien-Krueger RB400 fej + Soltész láda

JHetfield
mar latom a gozfelhoket ami egyenesen a Metal Factory -bol jon😄

Coine, The A&O
úbazz.. 'Tallicások megnézegetni JITS-t...komolyságok, kaparom a vakolatot... 8)

JHetfield
Es meg valami amit meg hozza fuznek szerintem ezzel az albummal sikerult a "magyarnepzenet" egy lepessel elorebb vinni ami a jelen korban igen nagy tett!

JHetfield
Lateralus: meghallgattam az uj albumot es kiraly!😉 utokepes es nem csak itthoni viszonylatban:] turne varhato?:]

JHetfield
hmm... mintha eltunt volna az elozo hozzaszolasom:]

her Valo
csúcs....
miatyánk....

JHetfield
Noh... irtam metallica message boardba, hogy ejtsek utba magyarorszagot is:] imatkozzatok!

JHetfield
Lateralus: mailt megkaptad?:]

her Valo
nemtudom... japcsiknal van egyedul kiirva az ara, de mar nm emlexem mennyi.. kb annyi lehet mint egy EMG ha jol emlexem.. de zuz is mint allat... de az EMG azert megis csak EMG...
na íme a berendezés... (nyugi.. nm készülök fotósnak )

a többi a linkeken...
http://www.extra.hu/F1Racing/cuccos2.jpg
http://www.extra.hu/F1Racing/cuccos3.jpg
http://www.extra.hu/F1Racing/cuccos4.jpg
http://www.extra.hu/F1Racing/cuccos5.jpg

+még egy Kustom kombó.. egyenlõre ennyi

JHetfield
jah... telleg ne menyj el fenykepesznek amugy ...amugy kivancsi vagyok mennyiert szamitjak meg az esp humbuckert itthon... biztos nem lattak meg😄

her Valo
ja az igaz...
mondjuk majd ha lesz dellám, akkor ESP humbucker helyett berakatok egy EMG 81-et.

minnyá feltoltodnek az elemek, akkor nyomatok fel par kepet a full szerkorol

JHetfield
elkuldve:]

JHetfield
oke... megy oda:]

Bazz, nem használom már azt a mélcímet !

Ide kûggyé: mélcím

JHetfield
ha a feje tetejen levo lesarkitas forditva lenne akar jacko is lehetne persze feliratoktol eltekintve

JHetfield
hangzasra gondoltam:] szal most kicserelem sajatomba esp pickre akkor nem igazan lesz kulombseg hangzasba:]

her Valo
????

JHetfield
Lateralus: kuldtem egy mailt... sikits ha megerkezett

JHetfield
bar en nem csipem az egy hum egy single verziokat:]

JHetfield
amugy viccen kivul... imho a pickup -on kivul mas nem dobja meg a gitar szintjet:]

her Valo
ja a lényeg lemaradt
http://www.nhl.hu/trash/ESP/

her Valo
nyah.. elkeszultek a kepek..
nem a legjobb minõség, sorry de nem vagyok fotós... remélem azért a lényeg látszik... ha még valami kép kell akkor lehet kérni, aztán vagy megtudom csinalni vagy nem...

her Valo
basszerozni?
hát nm jellemzõ.. (plane nm miskolcon :-) )mondjuk a Black star basszer részét el tunam nyomni az biztos... csak elaludnek kozben olyan valtozatos...

Match
Valaki nem akar basszusozni itt egy miskolci zenekarba? 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

JHetfield
oke... lassu voltam😄

JHetfield
ehe... amugy latom meg egyeseknek tanulnia kell a nevem leirasat😄 kb. 10bol 9x elirjak😄

Vagyis JHetfield akart lenni a megszólítás, csak sötét van és fél szemmel a "Híd Túl Messze Van"-t nézem 😊

JGetfield:

DGCFAD

és

CGCFAD a hangolás nálunk, illetve a gitárosunknál, mert én nem gitározom 😊

Match
amugy szinte minden 1000 dlcsi feletti amerikai gitárra igaz hogy jó.

Coine, The A&O
gondoltam rá én is, de sajna akkor játszanak németeknél 😞

her Valo
lehet hogy geci, de jo gityokat csinalnak nagyon

Match
hat igen. amugy az ESP egy rettentõen geci cég. Sztem elég gáz hogy nincsennek széria darabok

her Valo
amugy azt birom a learazasakban, hogy ilyenkor derul ki, hogy meg ha 50% ert adja, akkor is keres rajta...

her Valo
amit ennyire leáraznak.. hm... az no comment...

Match
DE AKCIÓBA 54%OS LEÁRAZÁSON 600 AZ ISTEN SZERELMÉRE, AZÉRT KÉRDEZEM!!!! 😊

her Valo
M1000D......list $1399.00.....our price $717.70
szal nm 600 :-)) amugy valami kulonbseg biztos van.. ha másnem az hogy nem annyi ideig pihentetett fából csinálták, meg nm kapsz hozza Kirk által hitelesített eredetlevelet :-)
képeket hamarosan csinálom...
nm mondom.. igényed az van :-)

Match
hátz igen, de 600 az nem sok érte, elvégre origonal floyd rose+2 EMG81, már az is húzós 😊

JHetfield
Hat ltd... de imho nem er meg 700dolcsit:]

Match
http://www.elderly.com/new_instruments/items/M1000D.htm í-- itt meg lehet nézni...sztem egy KH-2 relic felszereltségre, csak minõségre nem vagyok benne biztos

Match
malmsteen 8ason játszik, de felfelé növekszik neki is, és az E hurja már olyan mint az enyém (a 10-esbõl).
Képek: nyak, bundok, inlayek, pickupök, test, egész gitár, fej, test hátul, tremolo, locking nut, potik+kapcsoló, rugók közelrõl, nyak hátulról, oldalsról, test oldalról, alulról, mindenhonna, a nyak ugyan így, meg a fej is 😊 Kb ennyi 😊

Amugy mit szoltok ujjonnan megér egy ESP LTD M1000 600$? Boltban, garis, nem használt

her Valo
a gitár maga 3,7kg

a húr témáról annyit, hogy az éppen témában lévõ malmsteen meg 8-as hurokony jatszik :-) Tehat azt sem kell leszolni...

her Valo
na hazajott a fenykepezo...
milyen kepeket nyomassak?

JHetfield
hmm utana neztem... sajna fizikai keptelenseg hogy summerrockra tallicak jojjon mivel 3helyen koncertezik a harom nap alatt{]

Match
JAh, tegnap malmsteen telefonált hogy kéne neki egy másodgitáros az itteni koncertre, megadtam a mail-edet JHetfield 😊)
Valo: képeket + hangokat szeretettel várok 😊 Amugy maga a gitár hány kiló? mert az inkább számít mint a tokkal együtt, elvégre koncerten az nem lóg rajtad.
Malmsteen koncerten én is ott leszek akkor 😊

Húrok: Én 10-es GHS-t használok E-re hangolva, de most akarok fél hangal lejjebb hangolni, de akkor lehet hogy cserélem inkább 10/11 hibridre, vagy 11-re. Amugy kirk barátunk is 10-esen játszik. De ha megnézitek Steve Ray Vaughan-t, akkor az õ gitárján 13-as hurokat láttok, és annak a gitárnak aztán van hangja. Sokat számít a húr! Pl.: halgassátrok meg Tony Ilommy gitárját (8-as hurkészlet 1-el felpakolva, alulra +1 E és lehangolva egy hangal 😊) és zakk wylde gitárját (drótkötelek .011-.065 fél hangal lejjebb hangolva).