Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AtomHeart
Jol nez ki. Szinre a kedvencem a limited edition LP-k Santa Fe Sunrise szinben. (Meg az attetszo lila, mintazott faanyaguak, meg az '59-es reissue-k...)

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Istenem, jó hogy kinõttem a gyerekkori írégységemet, különben szarul érezném most magam. =)
Szép gitár.
Nekem is van egy lp-m, de az epi, majd eladom, és lehet veszek egy feketét, epit.

fecska
úgy van egy 60as traditional zebra trans red
élõben sokkal szebb, sokkal narancsosabb a színe, szinte világít

Úgy látszik mintha egy eredeti amerikában készült gibson traditional 1960 LP lenne zebrákkal.
Az 59 es széria a legendásabb

fecska
ki találja ki ki õ?

na és hogy tetszik? 😊

Köszi a segítséget, lehet egy egy unalmas délutánon átforrasztom és letesztelem😊
AtomHeart
Oriasi kulonbseg lesz, lasd Slinky hozzaszolasat lejjebb!

Hecker007
nyakhoz mindegy, hídhoz ajánlott az F-space

Tehát akkor max lejjebb kell állítani de akkor nagy különbség ezek szerint nem lesz?
A másik kérdésem hogy floydos gitárba feltétlenül F-spaced pickupot kell rakni vagy sima is jó?
Fehercsoki
Nyaknál hangosabban fog szólni, mivel a nyaki hangszedõ kb. középen van és ott rezeg legjobban a húr.

Egy pickup hangzását mennyire befolyásolja az elhelyezkedése(híd v. nyak)?
A régebben raktam a gitárba egy mo'joe-t a hídhoz de azon gondolkozom lecserélem egy super 3-ra vagy crunch lab-re és ezt meg átrakom a nyakhoz csak kérdés hogy hogy fog ott szólni...
AtomHeart
"Persze az értelemszerû ha nincs rá pénzed akkor nem mész tanárhoz. "

Meg mindig nem ertesz. Meg ha van is penzed, lehet, hogy jobban jarsz, ha azt elsorozod (lehet, hogy nem)...

Persze az értelemszerû ha nincs rá pénzed akkor nem mész tanárhoz. És mindenben itt is vannak koklerek.

AtomHeart
"Szerintem tanárhoz járni nem kidobott pénz."

Irtam en ilyent? Figyelembe kell venned, hogy mennyi idod/penzed van, es mennyire fontos, hogy hatekonyan tanulj gitarozni! Ha csak hobbibol, szorakozasbol pengeted pl., nagyon kis lesz a megterulese a tanarra koltott penznek, de meg mindit Te dontod el, hogy akarsz-e ebbe fektetni...

Meg a tanarok kozott is vannak koklerek, akik tenyleg nem jobbak semmivel a neten fellelheto oktatovideoknal.

Nem kétlem, hogy benne van de akkor se kapsz visszajelzést, hogy jó vagy nem amit csinálsz. Pl lehet hogy megtanulsz egy egyszerû dalt ami pár akkord meg egy nem túl bonyolult ritmus. Meg jól el is tudod játszani csak éppen a dög hiányzik belõle meg a feszesség. És ilyenekben tud sokat segíteni egy tanár. De persze mindenki azt csinál amit akar, de azt továbbra is tartom hogy tanárhoz járni nem kidobott pénz.

Fehercsoki
Szerintem alapok nagyon szépen benne vannak pl. az Új Gitáriskolában is.

Szerintem tanárhoz járni nem kidobott pénz.Fõleg amikor elkezd az ember gitározni.Mert legalább akkor az alapok jól vannak megtanulva. Azokra már lehet építkezni. Még ha nem is profi gitárosnak készül az ember de ha az alapokkal tisztában van akkor utána már könnyebb akár ilyen youtube leckékbõl is tanulni.

a legnehezebb dolog amit egy gitárral csinálhatsz..
pénzt csinálni

AtomHeart
Nyilvan a leghatekonyabban profi tanarral lehet fejlodni, de ha nem akar hivatasos zenessze valni, nem biztos, hogy megeri azert is fizetni...

Egy alakalom után kicsit elhamarkodott a véleményed szerintem. Lehet, hogy az interneten van egy csomó lecke de az nem szól neked ha valamit nem jól csinálsz.

ha ugyan az a szedõ van elõl hátul, akkor a nyaknál lévõ szedõnek kicsit mélyebb és tompább, lassabb lesz a hangja, jazz féle zenékhez jól jön az ilyen.

A hídnál lévõ fényesebb, feszesebb, pontosabb ezért gyorsabb is.

Hecker007
ez fogós kérdés, én pl szóló közben is szoktam váltani a kettõ között úgy érzésre hogy mi hol szól jobban és attól függõen, de torzítva ritmusozásnál inkább a híd szedõt szokták, tisztánál meg inkább fordítva

H-H hangszedõ elrendezésnél általánosan melyiket használják ritmusra és melyiket szólóra (tételezzük fel, hogy ugyanolyanok a hangszedõk, tehát csak pozícióban különböznek)?
igen ez volt a cél, de a telecoustic nem erre való. azt hittem lehet akusztikusan is használni, de egy idõ után borzasztó hangja van. viszont nagyon sok pénz áldoztam rá és még egy akusztikus gitárt venni jelenleg nem szeretnék, tanulok azon amim van.

Szeretem a cicákat

AtomHeart
Ha teged az effektek izgatnak fel, miert akusztikusat vettel..? Szvsz egy akusztikusban a jellegzetes szaraz gitarhang a lenyeg...

úgy legyen, csak elõször is jó lenne megbarátkoznom valamilyen féle hangzásvilággal. havernál volt rakás effekt, na az egy élmény volt simán ellehet játszadozni a hangokkal, nulla tudással is 😊(azt nem mondom hogy külsõ hallgatónak is ugyanúgy kellemes élmény e, de jelenleg nem is az a cél 😄)

amúgy a múlt hónapban voltam tanárnál, és meg kell mondjam az internet drága birtokában erre nem hiszem hogy manapság szükség lenne. nagyon drága, és semmivel sem ad többet egy google searchnél. sõt még a feszület is benne van az emberben hogy basszus mindjárt lejár az 1 óra. annyi értelme volt viszont hogy ott nála egy WAH pedállal nagyon-nagyon komolyan szólt a Telecoustic gitár. minden kezdeti csalódásomat elrepítette messzire, szóval azóta nagyon szeretem 😄

Szeretem a cicákat

AtomHeart
Hamar tul fogod lepni azt a szintet, amikor akkordoknal kulon kell figyelned az ujjakra...

szólóknál az a jó hogy jobb esetben csakis egy húrra kell figyelni, ebbõl a szempontból élvezetesebb is gyakorolni, mint 3 vagy 4 ujjal egyszerre lent tartani a húrokat. de tudom, elkell kezdeni nincs mese 😊

Szeretem a cicákat

AtomHeart
Nyugodtan vagj bele minel hamarabb az akkordokba, sokkal konnyebb oket begyakorolni mint a legalapabb szolos technikakat megfeleloen elsajatitani!

na akkor mégis csak igazuk van, igazából csak szólókat gyakorlok rajta, akkordokat nagyon hanyagolom mert részemrõl még iszonyat nehéz memorizálni õket (ráadásul túlkomplikált egy minimális hangváltozáshoz képest)

Szeretem a cicákat

AtomHeart
Most nezem, hogy ennek ugyanakkora a menzuraja, mint egy stratocasternek. Ha szolozol rajta es sokat hajlitasz, erdemes lehet vekonyabb szettet hasznalni. Ha csak akkordokat jatszol, akkor nem.

Akusztikusokon sokkal nagyobb a jelentosege a hur vastagsaganak, nagy mertekben befolyasolja a hangerejet...

a kis Telecousticom-on 11-es akusztikus húr van és mindenki (1 és fél ember) mondja azt hogy bizony 9eset kéne venni rá mert ez így olyan mintha drót kötelen játszanál. Szal nem tudom mi tévõ legyek.

Szeretem a cicákat

AtomHeart
Amugy a hangszerdiszkonttol rendelhetsz olcso Darco es Rotosound akusztikus es elektromos szettet, a postazas 300HUF koruli.

AtomHeart
Ezen a téren szerintem nincs legolcsóbb üzlet, ha egy bizonyos üzletben a legolcsóbb az egyik keresett termék, lehet, hog a legdrágább lesz a másik. Az, hogy hol mi van épp raktáron meg csak a helyszínen lehet megtudni, szal ha az a +-1000HUF gond számodra, szopcsi...

szerk: "egy 9-es akusztikus és elektromos pakkot" - akusztikusra az nagyon vekony lesz!

Segítsetek nekem: Budapesten és környékén hol találhatóak a legolcsóbb húrok ? nagyon szívesen vennék egy 9-es akusztikus és elektromos pakkot de ezektõl a 2500 forintos áraktól az összes hajam kihullik. (Ernie Ball, vagy D'addiro-t részesíteném elõnyben de itt most a hangsúly az áron van)😊

Szeretem a cicákat

AtomHeart
A 85k-bol 80 lett: MIM Strat

AtomHeart
"Made in Japan" neha tobbet tud erni egy "Fender" feliratnal, foleg miota Koreaban/Kinaban is gyartatnak cuccokat...

Mexikoi STD stratot meg 85k-ert lattam a tegnap.

na ja, de elég szomorú hogy már ennyit ér egy régi nagy név. persze egyszerû a dolog, nem szabad a külsõségekbe beleesni hanem meg kell nézni hogy valóban HASZNÁLHATÓ e a hangszer, vagy csak dísztárgy.
kérdés:

kapok 10-ért valami jó kis erõsítõt valahol ?

Szeretem a cicákat

Hecker007
sokra mész vele, láttam már olyan mexikói stratot, sõõt még nekem is volt egy olyan példányom amit esélytelen volt normálisan beállítani annyira szar volt, olyan húrelállása volt hogy gyorsabb szólókat nem lehetett rajta normálisan eljátszani. és bármit csinált vele a hangszerész is, azt mondta hogy ezt sose fogja tudni tökéletesen beállítani, az a baj hogy fender és fender között is óriási különbségek vannak, van 1-2 olyan széria amit nem szabad megvenni, a mexikóiakat meg nagyon meg kell nézni, én azért mondtam a deluxe stratot a squiertõl mert arról többen is mondták hogy jobb mint a vele hasonló árban lévõ fenderek, meg kényelmesebb is. Fender hangszedõt meg lehet rakni abba is 😄

de azon mégis rajta van hogy Fender !

Szeretem a cicákat

Hecker007
ha az a strato tényleg 87-es akkor megér 100k-t simán bár bocs, sokszor jobb a hangjuk mint egyik másik fendernek, ki kell deríteni hogy tényleg akkor készült-e, meg kell nézni hogy rendben van-e és meg kell hallgatni a hangját

nem rossz gitárok a Squierek, például a Deluxe strat-ok jobban szólnak mint a kb hasonló árban lévõ mexikói fenderek

Fehercsoki
100k-ért már majdnem mexikói fendert kapsz...Squier nem ér ennyit! Rockra/metálra nem annyira jó szerintem.

adamq01
Mi a véleményetek az 1987 Squier stratoról?

Rock/metal-ra jó a hangja?
100E-ért jó vétel?

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

fecska
Le kéne mosni a kocsit, meg újrahúrozni az összes gitárom, meg kipucolni a szobám, megcsinálni az olasz házit, és kaját adni mert nincs itthon senki, szóval jöhetsz 😄

AtomHeart
Nemreg en is vegigjartam 4-5 boltot BP-n, altalaban nem volt olyan, amilyent kerestem, ahol meg volt, ott 500-1000HUF-al dragabb volt, mint neten...

tenkenorman
hozzánk jöhetsz, de jövõhéten hoznak 15 mázsát 😄😄😄

http://www.tenke.hu

Hecker007
senkihez, tessék dolgozni xD egy kis farakásba senki nem hal bele <#eplus2>

ahhww, most napokig nem tudok majd gitározni, hoztak egy csomó fát és szegény nyeszlett testemnek fát kell pakolgatnia, mert anyám kitalálta, hogy átállunk fatüzelésre. =(
megszökök itthonról.. kihez mehetek lakni?

Hecker007
debrecenben rendelésre van dunlop 😄