Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
Na ez a modell sem egy olcsó darab:

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
viszont elõny hogy aztán a basszeros boldogan énekelhet nightwisht 😊

Match
18 éven aluliaknak nem ajánlott, azon felüli leendõ sorozatgyilkosoknak kötelezõ😊

Satchfan
Látom magam elõtt, ahogy hátralépek egy ilyen gityóval és a mögöttem levõ basszerosnak középtájon beakasztok egyet a lába közé...

www.satriani.com

Match
De, az elsõ a rockingbird, a második a gladiator, mindkettõt az iRad gyártja, megtalálod a www.edromanguitars.com -on.
A harmadik egy Extreme Custom Designs prototípus, ugyan ott találod õket mint a iRadokat.

De van. Ez az új Gillette borotválkozókészlet 😊

Valo:

Pedig gitárládák közül a VOX az még tán énekre is jól szólna. Elvileg a Rocktronnak monoban le kéne adnia a 2*55Wattot azon a ládán. A láda bír annyit amúgy ? Viszont, hogy neked, meg a zenekarnak elég lesz-e ennyi, az már más kérdés. Amúgy ha kevésnek tûnik, akkor próbáljatok az éneknek valamilyen zenekartól nagyon elütõ frekvenciatartományt találni, hogy kiszóljon mögüle. Lehet, hogy borzasztóan fog szólni az ének magában, de zenében már nem annyira.

Satchfan

www.satriani.com

Satchfan
Nincs valamilyen fantázianevük a dizájncenteres gityóknak?

www.satriani.com

Match
Satch: a fekete az egy ritka, egyedi, és szupertitkos Satch Signature series 😊
Valo: beszámítod a squierem? 😊)))

Satchfan
De feketében nincs 😊)))

www.satriani.com

her Valo
aztan ha ugy alakulnak a dolgok még az is lehet hogy megtartom...

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

her Valo
okés... csak azert ajanlottam neked, mert ha jollattam hasonlo stratoid vannak, beillene a sorba

Match
igen, de végülis, az ugy nekem elég huzos, ugyhogy szerintem hanygolni fogjuk 😊

her Valo
lehet...

tényleg.. mailt megkaptad? alkudozni lehet :-))

Match
Valo: nem gyilkolnának le a hurok...a nyak hossza meg a hangolás miatt lazább lenne mint a 9-es hur E-re hangolva

her Valo
---Lateralus
jaja, egy VOX 2x12-es gitárládát használnék az énekre... csak azért érdeklõdtem hogy jóe meg iylenek, mert ha nem, akkor nem csereberélem el magamnak...

---Meccs:
ensem.. de en nm veszek ilyet az biztos.. legyilkolnának a húrok... amugy ilyenje van most szeriaban James bacsinak is... mondjuk azonkivul hogy az egyik JITS videon a kezebe vette hogy meglegyen a reklam nem hinnem hogy nagyon hasznalja...

Match
Valo: köszi, bár igazából nem értem minek a hosszabb nyak.
Satch: a hangjuk nem tudom milyen, mindenesetre nagyon kell vigyázni vele hogy a nagy zóúzásba le ne szúrjál valakit 😊
Amugy ha az ebay-en rákeresel a nighthawkra, akkor találs egy olyat mint a tiéd csak pirosba (pontozott nyakkal)

Satchfan:már én is láttam eredeti Gibson-t trapéz helyett pontokkal,szóval ettõl még biztos tényleg eredeti.Amúgy nagyon király lehet!
Mikor gitározni kezdtem ez volt az,amelyik a legjobban tetszett.(Na meg persze az Explorer):-))

Satchfan
Ezek is csak egy sikítós metálbulira jók,gyakorolni sztem elég gázul lehet rajtuk...
Azért elfogadnám õket,ha ingyé adnák 😊)
A hangjuk milyen lehet???

www.satriani.com

her Valo

itt irja milyen vastag hurokkal szerelik gyarilag + a hangolast

Match
Továbbá ennek is vannak hiányosságai:

Match
És ráadásként egy enyhe technikai gondokkal küzdõ gitár:

Match
Mivel a designcenter egy ideje hanyatlik, erre a hónapra ajánlok egy pár versenyzõt:

Match
Hello emberek!
Lenne egy kérdésem.
Mit tudtok a baritone gitárokról? Mer hogy saját ismereteim szerint (következtetések), 4 hangal lejjebb van hangolva, és hosszaba nyaka (27").
Nos, ez a kettõ eléggé üti egymást szerintem, mert ugyebár minél mélyebbre akarsz hangolni, annál vastagabb húrokat kell venni, hogy a kellõ húzása meglegyen. Nahát viszont ha erre így, ahogy én leírtam valaki húrokat is akar tenni, akkor oda már egy 6 huros basszusgitárkészlet kell, ami nem valószínû hogy lehetséges. Tehát valaki aki esetleg tudja felvilágosíthatna.

Satchfan
Kicsit kiszíneztem a képet,ilyesmi az enyém,csak az érintõknél trapéz helyett pontok vannak (ezt én sem értem,miért,de a sorszám szerint eredeti Gibson ):

www.satriani.com

Satchfan
Ja még annyit hozzátennék,hogy a Nighthawkon a hídnál lévõ humbucker akkora jelet ad le,hogy szétszakad a ház 😊) Tele van középpel,viszont ha megfelezem,nagyon gyenge hangja lesz...

www.satriani.com

Satchfan
Gergou: Az Ibanezen friss húrok voltak,a Nighthawkon pedig félévesek 😊) 1ébként tényleg sokkal másabb a hangjuk...

Getkey: Ja,a Nighthawk is az enyém.Olyan mint a #4787-es kép,csak feketében.(Soha nem láttam még másik feketét 😊

www.satriani.com

Szép jó napot mindenkinek!
Satchfan:Nem vagyok nagyon képben,a Nighthawk,amivel feljátszottad a számot a tied?:-)

gergou
Nekem az Ibaneznek sokkal jobban tetszik a hangja....Sokkal komolyabb erzeseket kelt az emberben😊

`Take a look to the sky just before you die`

Valo:

Nyugodj meg, én se nagyon értek hozzá 😊)))
Jó lenne látni és kísérletezgetni vele. Így ez ilyen "telefonon bombát hatástalanítok dolog". "Vágd el a piros vezetéket ! Olyan nincs ?! Akkor a zõdet." 😊)))

Elvileg elég kell, hogy legyen. Mindenképp monoban használd, ha lehet kapcsolni.

Ha állítható az impedancia, akkor gondolom a láda valami gitárláda. Próbáld ki azt, hogy 4ohmra teszed. A végfokot meg monóra és 4ohmra, és mindkét bemenetrõl megpróbálsz rámenni.

Satchfan
Az enyémeket is nyugodtan 😊)

www.satriani.com

gergou
Edited:

` udv emberek, a szokasos serverre feltoltottem 2 uj filet, 3.9 es verzioszamu metalok tolem, ha valakit erdekel, nyugoDtan hallgassa meg😊)`

gergou
udv emberek, a szokasos serverre feltoltottem 2 uj filet, 3.9 es verzioszamu metalok tolem, ha valakit erdekel, nyugottan hallgassa meg😊)

her Valo
amugy ehhez az ohmos dologhoz nm ertek...

her Valo
amugy a hangszorokra 8ohm van irva

her Valo
Input Impedance: 8 ohm (L/R) stereo / 16 ohm mono / 4 ohm mono

És a láda hány Ohm ellenállású ?

her Valo
rocktron velocity 100

This single space little monster kicks out an amazing 40 watts per channel at 8 ohms (and an even more amazing 55 watts at 4 ohms) of blistering power.

Input Impedance: 10Kohms, Maximum Input: +20dBu, Maximum Gain: 26dB, Dynamic Range: over 100dB, Frequency Response: ±1dB, 20Hz - 20KHz, Output Power: 55 watts @ 4ohms, 40 watts @ 8ohms, 28 watts @ 16ohms, Power Consumption: 402 watts, 3.5A @ 115VAC CE Approved.

her Valo
en egy Marshall Lead 50-es fejen nyomom, egy 1960B ládával. ezt olyan 3/4-ig tekerem ki hogy a dob mellett jol szoljon.

a sztereo vegfok az 2x50W-os... ha berakok egy elofokot ele akkor (szerintem) mar biztosan jo hangerot fog kinyomni?

Valo:

Attól függ milyen hangosak vagytok együtt, meg te milyen hangosan énekelsz. 😊 Ezt így nem tudnám megmondani.
Az 50W sztereó végfok az 2x25Wattos ?

Azért elég vékonynak tûnik.

JHetfield
rpx400 -hoz azert jol jonne meg egy ControlX footswitch pedal is😊 es asse olcso dolog😊

her Valo
---Lateralus
enekre egy 2x12-es láda és egy 50W-os stereo végfok elég?

her Valo
POD XT-t olyan 120-140 kornyeken lehet szerezni ujonnan idehaza... persze jo helyen kell venni, kulonben meg a 180at sem sajnaljak elkerni erte...

JHetfield:

Olyan 390 dodó környékén van. De az itthoni forgalmazó árlistáján nincs fent.

Hja igazad van, bár ez azért még újdonság. Az XT is valamikor tavaly év végefelé jött ki, és most, hogy erre más komoly gyártók is rámozdulnak, biztos van benne valami (ha más nem, valamiféle kereslet). Szóval látunk még ilyesmit a jövõben, úgy látszik.

Amúgy kijött az énekes verziója is 😊

JHetfield
mennyi egy ilyen digitech mostansag?😄

her Valo
---Lateralus:
a Line6 a POD-nál alkalmazta már ezt az USB-s dolgot. Öszinten szolva nekem csak emiatt tetszik a POD, mert nem kell hozza ultrabrutal hangkartya meg mega izom gép hogy felvegyel valamit, viszont ennek a modellezzunk le mindent dolognak nem vagyok a hive, bar itthoni gyakorlasra nem lenne rossz, csak arra meg kicsit drága...

Satchfan
Remélem nem cseszem el a linkelést....

Kis gyönyörûség 😊)

www.satriani.com

Egy kis érdekesség a PC-s gitárosoknak a Digitechtõl. Az új multijuk USB csatlakozóval van felszerelve, valamint felvevõprogram is jár hozzá. Így pl. a realtime effektezés nem terheli meg a PC erõforrásait, csak a felvételre kell koncentrálnia.

Digitech RPx400

milyen idos?, passz.. en vettem kb 1 eve az elso gazdatol..total jo allapotban van en is csak itthon hasznaltam + kb 10szer volt velem proban de ott se volt kitekerve soha..