Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lateralus:Kösz a linket,sikerült meghallgatni és szerintem nem rossz a dolog.Ha még eszedbe jutna valami,akkor légyszi írd meg.Próbálok overdrive ,vagy super od hangmintát is keresni,de még nem találtam.Mondjuk jó lenne kipróbálni,hogy élõben hogy szólnának a metal zone-al,úgyhogy valszeg kölcsönkérek egyet vmelyik ismerõsömtõl.

Ha a Dry gombra kattintasz, ki tudod kapcsolni az effektet és meghallgathatod effekt nélkül is ugyanazt a témát.
A Wet gomb meg az, amikor rálépsz a pedálra.

Remélem megy nálad !

getkey:
Elmagyarázni nehezebb, úgyhogy hallgasd meg !

Nem DOD, de

Compressor / Sustainer

A "Listen" gombra kell kattintani.

Match
Jah még effektekbe jó a V-wah, talán PW-3 vagy ilyesmi a neve.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
Én még mindig az SD-1-et vagy az OD-3-at tudom ajánlani. A compressor meg amugy sosem árt .)
Ez a berakás dolog megmozgatta a fantáziámat 😊) Beleiratom a stratom nyakába hogy "Metal Up Your Ass" 😊)

Kösz Lateralus!A Compressor/Sustainer+Mt-2 párosítás jó lenne?Mármint ahhoz a hangzáshoz,amit leírtam.Sajnos az effektek hangzása terén nem igazán vagyok járatos,úgyhogy bármilyen ötlet jól jönne.

H. Peti
na megvettem a gitárt, a bizninsz: régi ibanez+40 rongy, de nagyon zsiros hangja van és csavarozott a nyaka 😞 bár én nem észleltem eddig semmi galibát. megkérdeztem a sráctól mennyi a trapéz berakás, azt mondta hogy 25 körül van. vazze...na majd lesz valami most happy vagyok.😊)
Jackson pick upok vannak benne. tapasztalat? Nekem mondjuk tetszik, de azért én nem vagyok egy olyan rohadtul nagyon nagyon hozzáértõ.

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Vintage 52 használt listáján pl. fent van egy DOD Compressor/Sustainer 12-ért.

Galy
Olyan hangzást , mint amilyen a Death-nek van (volt)
Valo:
Simán gitárszólókhoz kellene,mert van egy MT-2 -esem,ami riffeléshez nekem tökéletes,de a szólókat nem lehet vele tisztán játszani.Egyébként Metallica,Guns'n'roses és Satriani számokhoz kellene.Szóval torzító az okés.Ha veszek overdrive-ot hozzá,ahogy írtad,akkor nagyjából mit tudok belõlük kicsikarni?

her Valo
mit akarsz jatszani? es mi neked az olcso?
szerintem 50alatt nem lehet meguszni a dolgot.
pl veszel egy overdrive pedalt, es egy torzito pedalt hozza.

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani szólózáshoz olyan effektet(szimplát),amihez olcsón hozzá lehet jutni?Ha valakinek vannak tapasztalatai e téren,örülnék,ha megosztaná velem.

her Valo
hm... nm rossz... majd kiderul egy honap mulva mit is alkottak.. elso dolgom lesz megvenni a CD-t amint megjelent!!!
addig meg Black album mánia van, szepen tanulgatom a számokat

Mivel itt sok 'Tallica fan van beírom.
Bele lehet hallgatni az új album nyitónótájának 2 perces live verziójába a

www.allmetallica.com -on.

Ennyibõl még elhamarkodott lenne bármilyen véleményt mondani, de nagyon kenik-vágják a srácok 😊)

her Valo
ez igyvan... a csavarozott nyakkal csak akkor van gond, ha szarul van megcsinalva. Fender hangzas egyik alapja a csavaros nyak :-)

Az ég világon semmi, ha igényesen van megcsinálva. Gagyibb illesztésnél a nyak rezonanciájának nagy része elveszhet ezen a ponton. Ez lehet a legnagyobb gond.

A legnagyobb elõnye pedig a többi illesztéssel szemben, hogy a nyak javítása, beállítása, cseréje sokkal egyszerûbb.

gergou
edited:

Miert egyebkent mi a gondd a csavarozott nyaku gityokkal? Mert az en Ibanezemnek egyebkent csavarozott a nyaka...

`Take a look to the sky just before you die`

gergou
Miert egyebkent mi a gondd a csavarozott nyaku gityoknak? Mert az en Ibanezemnek egyebkent csavarozott a nyaka...

H. Peti
'tod nekem ez a zsánerem. sose elég belõlük. 😊

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

her Valo
ebben a kepben azajo, hogy egy egy tipuson belul szinte a szeria aljatol a tetejeig ugyanugy neznek ki a gitarok.. szal nem lehet leszurni ebbol semmit... ugy nez ki mint egy LP :-))

H. Peti
Ha kurvára jó hangja lesz és frankó minden akkor kicserélem trapézos jelölésre az tuti,nanem nem vagyok gazdag meg semmi,de az tetszik és pont. Amugy very szép gityó, szal azzal nincs gond 😊 Persze ár alapján itélni nem lehet,de azért következtetni lehet. Kétlem hogy egy 40 ezres samick ugy szólna mint egy fender vagy bármi jó cucc.

Itt egy link sasoljátok meg. (nemtom hogy kell képet beilleszteni)

http://www.epiphone.com/default.asp?ProductID=42

Match
jah , és mégvalami H. Petinek: A pontok kicserélése qrvasokba kerülne 😊)) saccra sztem vagy 10-15 rugo minenképpen, hacsak nem papirbol akarod bele 😊)

Match
Satch, a te Nighthawkod 3 pickupös vagy 2?

Match
Továbbá megjegyezném hogy ne ítélj meg egy gitárt az ára alapján...pl én egyszer játszottam egy több mint 600 ezer forintos custom shopos gibson SG-n, és baromira nem tetszett. (mondjuk egy alapos tiszíttás lehet hogy nagyban javított volna rajta)

Match
ja, és van egy mondás hogy mindenkinek az a jó, amin játszik, tehát a tetszik, jó, széüp, kényelmes stb...akkor vedd meg.

Match
mondjuk rám nem muszály halgatni, mert én még jó epiphone-on nem játszottam 😊

Match
Epiphone-ról annyit mondthatok, hogy akkor éri meg megvenni ha nem csavarozott a nyaka...mert csak a legalája szériáknak van csavarozva, a többi ragasztott.

H. Peti
Az alap epik (les paul) azok a special II-esek, az egyik fajta valami szar fából van a másikkal megszagoltatták a mahagónit..😊 ezek 75-79 körül vannak. Az s 100 as szinte minden oldalon 130 ezer újonnan. Pl. Eldorado. Szóval ez tényleg jó vétel lenne igy ránézésre.Na majd holnap kiderül.Amúgy igazad van, Slash nem hiszem hogy egy ilyen "ócskasággal" játszott volna.

her Valo
gondolom ez az S-100 ez a belepo szeria... ki kell probalni, de azert ne varj megvaltast tole.. hogy volt Epije a Gunsbol barkinek, az ne nagyon erdekeljen, biztos nem ilyen volt.. a Hetfield kezebe is belenyomtak az LTD gitart reklamnak (igaz az 1000$ felett van..)
másik 90e Ft-os gitarnal kizart dolognak tartom hogy ne legyen zajos a hangszedo

H. Peti
ÖÖÖ, ja ja végül is nem is akarok egyenlõre, erre lóvét kiadni, majd max idõvel.Csak jó lenne tisztába lenni az árával.Amúgy még a kezdetek kezdetén,talán 86' körül volt Slash bácsinak egy epiphone les paul,lehet ilyet most a vintage-ban is venni valami butitott Slash-es Modell-t 125-ért.
Ja igen amikor az ibanezt vettem akkor is megnéztem a hogy a nyak nem egy domborzati térkép é. 😊 stb... nagyon remélem hogy minden frankó lesz a gépen. Üdv, majd még asszem irok.

gergou
Nekem is pottyok vannak az Ibanez gityomon, es ezer aztan telleg nem adnek ki penzt, hogy ezt kicsereltessem😊 Az Epiphone gityokrol en is jokat hallottam, foleg hogy az egyik Guns gitarosnak is volt olyanja, de az en tanacsom, hogy mindenkepp probald ki, mielott elvinned( hogy tetszik e a hangja, hogy a hangszedok nem zajosak e, es a nyakat kukkold meg, hogy sik egyenes legyen, min az Alsofodd, na meg azt is nezdd meg, hogy a potik nem recsegnek e tekergetes kozben, es az sem gondd, ha a boundok nincsenek elkopva...😊 Szal ez itten az en tanacsom.

H. Peti
Heló sziasztok skacok!Szeretnék egy vásárlási tanácsot kérni tõletek ha nem gond. Na az van hogy most egy ibanez GRX40es tipusú hangszerem van, nem egy csúcs, de anno erre volt lé. Most van egy nagyon jó vétel szerintem. Epiphone Les Paul S-100. 90 ropi, szerintem király olcsó, bár még nem hallottam a hangját. Mit javasoltok?Epiphonról hallottam szart is sokat,de dicsérték is.Hmmm...A Másik pedig hogy ezen a bundok pöttyökkel vannak jelölve, szeretném ezeket trapézra kicseréltetni, tudom annyira nem lényeg ez, de azért nekem számít. Szóval mennyit kóstál egy ilyen "szépségmûtét". Na köszi elõre is a help-t! Csáó!

her Valo
oks...

gergou
Ok, szolj majd, ha aktualis lesz a dolog, aztan megbeszeljuk...

JHetfield
blues cuccba legjobbak:]

her Valo
amugy ez igaz... gitárt jokat csinal a Fender nagyon, meg blues kombokat is, masban viszont nm valasztanam oket...

her Valo
tudok, de ahhoz még el kell adnom a Stratot, hogy legyen lovem egy jo adag cuccot behozni hogy meg is erje... csak pengetoket meg hurokat hozni nm biznic...

Match
Valo tud, lentebb írta (Dunlop tortex). Amugy a fender nem tud semmit csinálni, csak elektromos gityót 😊) minden más amit csinál az sz*r 😊)) (na jó, az erõsítõik még jók).
De mugy a legtöbb hangszerboltban megtalálod, csak az ugy drágább.

gergou
Ok, koszi, en is most fender pengetot hasznalok, es eppen ez a gondom, hogy 3 napig tart, utana csak benazok vele, mert teljesen szijjekopik😊) Szoval azt mondjatok meg, ki tud nekem ilyet olcson szerezni, es Pesten lakik, mert a haverom el tudna erte menni... En sotet zalai vagyok😊 szoval itten nemhiszem, hogy megtalalhatoak az alant emlitett pengetok... Koszi...

Match
jaja, szerintem is izlés kérdése...mikor elõször rátaláltam a tortexre, rögtön vettem 10-et, mivel a fenderhez voltam szokva (ami maax 3 napig tartott reszeléssel), aztán egy ideig nem volt gondom a pengetõkkel

her Valo
arpeggiozashoz, bontogatashoz en is a hegyes pengetoket szeretem, de reszeleshez a tortex jon be... izles kerdese :-)

Match
hát, mióta azzal játszok (cirka fél éve) azóta már egy sima tortex az tmbpa, viszont azért szeretem, mert sokkal karakteresebben tudok vele játszani mint a sima tortexel.

her Valo
csak nehezebb a sharppal jaccani...

Match
neeeeem, a whiskeyben a JH-1 van nála

Match
dunlop big stubby (2 milis) vagy 1 milis tortex sharp. A sharp azért jó mert nehezen is kopik, ráadásul olyan hegyes hogy még ha el is kopik, akkor is sokkal hegyesebb mint a normál tortexek

her Valo
dunlop green tortex (.88)

gergou
Valaki nem tudna valami jo, hosszu eletu pengetot ajanlani? Mert mar unom, hogy mindig szarrakopik a vege, ja es ajanlhatnatok pengetot reszeleshez is, mert fogalmam sincs, melyik a legidealisabb ra....

her Valo
biztos jo erzes lehet amikor a gitar dombormuve belenyomodik jatek kozben az alkarodba....

her Valo
---Lateralus
ööö.. majd megkerdem, mert meg nem cserebereltem, es igy nincs nalam a láda...

---Meccs:
olyan aron biztos nem ahogy hirdetted, de ha megirod mennyiert gondolod, elbeszelgethetunk rola...

Rockingbird !!! Micsoda fantázia kellett ehhez a névadáshoz, he-he !

Ezt a testalakot úgy hívják eredetileg, hogy "Mockingbird" 😊
Gondolom nemsokára jönnek az iRad Pelecaster és az iRad Wes Paul fantázianevû gityók is.