Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
eleg eszmeletlen embertomeg volt ott, ám egyetertek JHetfielddel, szerintem is a Justice meg a Cliff 'em all az igazi...
Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
A 91-es a monsteers of rock? azt láttam, elég jó koncert, bár a kedvencem mindig is a live shit+cliff em all páros

Köszi a tippet,megnéztem az oldalt és van rajta egy csomó hasznos infó.Majd szemezgetek belõlük. :-)
Nightwish
Symphony X
Yngwie Malmsteen
Dreamtheater
Pink Floyd
Mike Oldfield
Metallica
Rammstein😊)
Manovar
.......... meg ami most nem ugrik be...
Ja, es gitaroztam egy ujat, sztem nem lett olyan rossz, de a regi serverunkre nem tom feltolteni, mert a host mar nem letezik😞(
`Take a look to the sky just before you die`
gergou meg biztos nagy crystal fan :-)) mondjuk ami vicces: gitartanaromek megmetalositottak az egyik szamukat, ugy mar egesz jo lett :-)
gergou:
nekem megvan az egesz 99-es woodstocki koncert, es szerintem mega feelinges... mas volt a feeling akkor mint pl a régi nagy Seatle-i koncin ( az volt a brutal justice konci ) , ez erezheto, de szerintem nagyon is jol jaccottak mindent!!!!!!!

`Take a look to the sky just before you die`
)Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...
Valo: a szólókat tuti nem fendereken nyomatják fel. VAnnak interjuk kirkel, amikben mondja hogy lp a kill em allon szinte mindenhez egy gibson flying V-t használt. Jah, és még a metallica encyclopedian is lehet találni tippeket az equipment historyban.
Bocs,hogy nem vettem a lapot.Azért gondoltam,hogy nem rosszindulatból írod.

Nem tényként írtam, inkább példaként getkeynek. Az biztos, hogy használnak Fendert is pl. az eltérõ hangkarakter miatt. Mi is 4 teljesen különbözõ gitárt használtunk a felvételeknél, gyakran egy számon belül is többet. Mindig amit az adott téma megkívánt. Akkor gondold el, hogy van ez pl. a Tallicánál. Nem csak pózolnak azokkal a gitárokkal, amiket mondjuk a One and a Half.. videóban látni. Szerintem, ha kell akár riffenként váltogatják.
getkey:
A Linkin Parkos dolog amolyan poén akart lenni, ha a trash eredeti jelentését nézed. Mondjuk látom nem jött be.

Match:változó,hogy mekkorára állítom a torzítást,kipróbáltam már egy csomó beállítást,de még lehet találni újakat,modjuk általában szeretem ha sok rajta,de kipróbálom,hogy mit tudok kihozni belõle kis torzításnál,hátha sikerül valami.:-)
Pontosan sajna nem tudom. Miért, stúdiót építesz ? 😊
getkey:
A Metallica olyan 85-86 körül THRASH metalt játszott. A "trash" metal az az új Linkin Park 😊
Mikor szervízbe volt a gt-3asom (anno, azota 6-os van 😊)) akkor kaptam kölcsönbe egyet, hogy az majd jobb lessz az én torítómnál (DS-2). Na kb 5 percet játszottam vele, valóban nehéz volt belõle normális hangot kicsiholni szólóra, de ha eléggé leveszed a torzítást akkor lehetséges...

amugy a MT hangja szerintem semmivel nem lesz olyan hogy azon szolozni tudj. Alapjaraton szerintem az az effekt az ilyen tressmetál nyúmetál vonalra valo, Metallicahoz semmikeppsem sem hasznalnek ilyet, akkor inkabb egy Marshall JH-1-es torzito pedal, azt megdobod valami jo kis kompresszorral meg meg valamivel es egy amator szinten jo hangot kaptal.
Mindenesetre szerintem is sok a torzításod. A kevesebb néha több.
Olyan hangzásod soha nem lesz, mint a Metallica-nak, Satrianinak. A Metallica is vagy ezernyi gitárt használ egy lemezen. Ritmusra röfög egy ESP, szólóra meg rájátszik egy Fender.
Nézd, nem tudom, hogy milyen most a hangzásod és azt sem, hogy igazából mit szeretnél. Azt írtad "nem lehet vele tisztán játszani", mármint az Boss-al. Nem tudom mit értesz ezen, hogy torz ? Vagy zajos ?
Ha valami nem tiszta az nem lesz tisztább semmitõl, max. valami Noise Gate-tõl.
A szólónál az a lényeg ugye, hogy megfelelõen kiemeljük a ritmusjátékból, valami karaktert adjunk hozzá. Ezért írtam általánosan a Kompresszor/Sustainer párost. A kompresszor a szólónál megpengetett hangok elejének "ütést" ad, a rosszabbul megfogott hangokat azonos erõsségûre hozza a többivel, a sustainer pedig a hosszan csengõ hangok lecsengését növeli. Ezek bármi mellé jó effektek, torzító mellé is. Aztán jó lehet valami EQ is, ami a szólónál megváltoztatja a hangkaraktert. Vagy valamilyen Enhancer / Exiter (ki hogy nevezi). Aztán lehet kísérletezni pl. delay-el. Ha nagyon rövid, akkor "vastagítja" a hangot, ha hosszabb, akkor pedig "símítja" a szólót. Zengetéssel is érdekesebbé, símábbá lehet tenni a szólót. Nagyjából ezeket használnám és kábé ilyen fontossági sorrendben. Viszont nem vagyunk egyformák, így másnak lehet, hogy más jön be. Ezeken felül pedig még tucatnyi effekt van, amivel egyedibb jelleget lehet adni egy szólónak, wahtól kezdve a flanger /phaser pároson át a különféle ufo hangzásokig akármi, bár ezek nem javítanak.
Torzítót mondjuk biztos nem tennék egy másik torzítóra, de lehet, hogy valakinek ez jön be. Aztán lehet, hogy tetszene neked, csak ne nagyon szokd meg, mert pl. egy stúdióban egy komolyabb hangmérnök dob tõle egy hátrabukfencet 😊
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június