Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

már próbáltam,de egészben sehol nem találtam.

her Valo
kazaa, winmx, ilyeneekel probalkozz...

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Egyébként le lehet valahonnan szedni a Cliff'em-et,a moszkvai,vagy a Justice koncerteket full verzióban?

A Cliff'em all tényleg jó,csak sajnos még nem láttam az egészet,de bepótolom.

her Valo
az a koncert is megvan teljesben :-)
eleg eszmeletlen embertomeg volt ott, ám egyetertek JHetfielddel, szerintem is a Justice meg a Cliff 'em all az igazi...

Match
ez az ikon olyan and justice black egyveleg

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
a gitárgyík lap tényleg jó, csak mellékelhetnék hogy hova vannak tekerve a cuccok...mert igy azért közel sem az igazi (inkább mondjuk ugy, hogy több mint a semmi)

Match
na szedem ezt az ikont. Tegnap nem mûködött a 3 szerverbõl egyikse...ma már 6 mirror van 😊
A 91-es a monsteers of rock? azt láttam, elég jó koncert, bár a kedvencem mindig is a live shit+cliff em all páros

Egyébként a Metallica koncertekre visszatérve,látta valaki a '91-es moszkvai (Tushino-reptér-i) videókat?Szerintem nagyon királyak!És az az embertömeg...

Jaja,MTVE van itthon,én meg a "sima" MTV honlapját néztem. :-)

Satch:
Köszi a tippet,megnéztem az oldalt és van rajta egy csomó hasznos infó.Majd szemezgetek belõlük. :-)

Egyébként ha kíváncsiak vagytok az ICON-ra,akkor szombaton 14:00 órától megnézhetitek az mtv-n.(már ha valaki még nem tudná esetleg az idõpontot)Csak azért írom,mert az mtv honlapján 6-ára hirdették este 9-re,aztán meg nem adták le,most meg megint utánanéztem és szombatra írják mindenhol.:-)

Match
kirknek gyakaran elbasszák a hangerejét 😊

gergou
Eloszor is a kedvenc egyutteseim:
Nightwish
Symphony X
Yngwie Malmsteen
Dreamtheater
Pink Floyd
Mike Oldfield
Metallica
Rammstein😊)
Manovar
.......... meg ami most nem ugrik be...

Ja, es gitaroztam egy ujat, sztem nem lett olyan rossz, de a regi serverunkre nem tom feltolteni, mert a host mar nem letezik😞(

`Take a look to the sky just before you die`

her Valo
volt par szam aminel nm volt jo a hangszin, de azert nekem bejott ugy egeszeben a konci... (megvan mp3-ban is, ha csak hallgatni akarom :-)) ) Szal szerintem jol nyomtak, mondjuk James tenyleg picit el vollt szalva neha, de az meg belefer :-)

gergou meg biztos nagy crystal fan :-)) mondjuk ami vicces: gitartanaromek megmetalositottak az egyik szamukat, ugy mar egesz jo lett :-)

her Valo
valahol olvastam hogy jopar van neki abbol a szeriabol, de lehet hogy kacsa volt...

her Valo
gergou:
nekem megvan az egesz 99-es woodstocki koncert, es szerintem mega feelinges... mas volt a feeling akkor mint pl a régi nagy Seatle-i koncin ( az volt a brutal justice konci ) , ez erezheto, de szerintem nagyon is jol jaccottak mindent!!!!!!!

Match
neeeem, van egy igitárja, ami az elsõ 50bõl van, irta is hogy arra nygaon büszke, de azért nem mind (az leheteetlen lenne)

her Valo
malmsteen-nál az a durva, hogy nem csak hogy annyi gitárja van, de a nagyrésze az elso 100 legyártott fenderbol van... ez a durva szerintem...

gergou
Hat ugy oszinten az uj Metallica albumrol: nagyon szar az intro alapjan... Sajnalom ezt az egyuttest, a ride the kightining albumuk, es a 80 as evek vege, 90 es evek eleje ota igen szarokka valtak.... Van par 1999 ben keszult clippem, elo koncertekrol, amiben a For whom the bell talls, Fade to black, The One -t probaltak ujra eloadni... Oszinten szolva fertelmesen szarul, mintha valami kis magyar egyuttes jatszana Metallicat😊) En sajna mar reg kiabrandultam beloluk...

`Take a look to the sky just before you die`

Match
attól függ, én csak azt láttam ami a neten van fent (képekben). Eddig a legdurvább amit hallottam az malmsteené volt, ami töb mint 170 gitár azt hiszem, és mind a házába. ezt így írta az interjúba hogy "A gyakorlás nekem nem szó szerint értendõ. Mikor eszembejut, játszogatok egy kicsit. Mivel több mint 170 gitárom van a házamban ezért mindig van 1 méteres körzetbe egy"

Match
na persze amirõl én álmodok, azt kirk megvalósította 😊

Match
Mondjuk van ami poénból, vagy egyszerûen mániából van 😊) pl ha milliomos lennék, azzal kezdeném hogy minden fender vintage fenderbõl 1 db 😊 + egy floyd rose-os 😊 Aztán jöhetnek a gibsonok 😊

her Valo
azt gondolom hogy nem pijenbol gyujtogettek ossze annyi gitart... a Nothing Else Matters klippben pl a Kirk asszen snittenkent mas gitart fog a kezeben (mondjuk nm hiszem hogy pont emiatt, de ide illo pelda )

Match
Viszoint lateralisnak igaza van hogy vannak számok amikben használják, sztem elég erõteljesen hallani, mert sokal inkább csilingelõbb 😊)) (I Love Stratoz 😊)

Match
Dashed: megvan, egy pár hónapja kölcsönadtam...talán hamarosan visont látom 😊 majd értesítelek.
Valo: a szólókat tuti nem fendereken nyomatják fel. VAnnak interjuk kirkel, amikben mondja hogy lp a kill em allon szinte mindenhez egy gibson flying V-t használt. Jah, és még a metallica encyclopedian is lehet találni tippeket az equipment historyban.

Lateralus:
Bocs,hogy nem vettem a lapot.Azért gondoltam,hogy nem rosszindulatból írod.

Valo:

Nem tényként írtam, inkább példaként getkeynek. Az biztos, hogy használnak Fendert is pl. az eltérõ hangkarakter miatt. Mi is 4 teljesen különbözõ gitárt használtunk a felvételeknél, gyakran egy számon belül is többet. Mindig amit az adott téma megkívánt. Akkor gondold el, hogy van ez pl. a Tallicánál. Nem csak pózolnak azokkal a gitárokkal, amiket mondjuk a One and a Half.. videóban látni. Szerintem, ha kell akár riffenként váltogatják.

getkey:

A Linkin Parkos dolog amolyan poén akart lenni, ha a trash eredeti jelentését nézed. Mondjuk látom nem jött be.

her Valo
OKS, bar szerintem ugy nemleszel Te sem bennfentes a Metallicanal ahogy egyikunk sem.. mindenesetre lehet gyujtogetni a jo cuccokat, aztan hasonlo soundot kikeverni! Csak ne MT pedallal csinald..

Hát jó lenne bennfentesnek lenni,de sajna ott még nem tartok.De ha az leszek,rögtön értesítelek.

Lateralus:oksa,akkor elírtam.A lényeg hogy nem Linkin Park,meg a Limp Bizkit féle vonulatra gondoltam.Amúgy abszolút METALLICA rajongó vagyok.(többek között) :-)

her Valo
azt vágom.. csak aszittem esetleg bennfentes vagy

her Valo
amugy aszondod a szolokat Fenderen nyomtak fel?

Valo:azért mondtam,hogy pontosan nem tudom,és nem is találtam még meg.A többit,ami a legtöbb Metallica oldalon van,meg mindenki ismeri.
Match:változó,hogy mekkorára állítom a torzítást,kipróbáltam már egy csomó beállítást,de még lehet találni újakat,modjuk általában szeretem ha sok rajta,de kipróbálom,hogy mit tudok kihozni belõle kis torzításnál,hátha sikerül valami.:-)

her Valo
hát szépen lassan az a cél :-)))

Valo:
Pontosan sajna nem tudom. Miért, stúdiót építesz ? 😊

getkey:

A Metallica olyan 85-86 körül THRASH metalt játszott. A "trash" metal az az új Linkin Park 😊

megvan meg az a ds2??? esetleg nem tudnal felrakni par hangmintat ? kivancsi lennek ra
Match
Getkey: mekkorán van a torzítás azon a MT-n?
Mikor szervízbe volt a gt-3asom (anno, azota 6-os van 😊)) akkor kaptam kölcsönbe egyet, hogy az majd jobb lessz az én torítómnál (DS-2). Na kb 5 percet játszottam vele, valóban nehéz volt belõle normális hangot kicsiholni szólóra, de ha eléggé leveszed a torzítást akkor lehetséges...

her Valo
azert irtam hogy PONTOSAN. A neten sokhelyen ki van irogatva pár cucc, de azt kenheted a hajadra

Na,megnéztem.Megtaláltam,hogy milyen gitárokat használnak a stúdióban,de kimondottan felvételre használt effekteket és erõsítõket nem találtam,csak azt hogy miket használnak úgy általában mindenhol.Van egy pár...De gondolom azokat ismered.Ha nem,akkot szólj és leírom,vagy leírhatom a stúdió gitárokat is,ha érdekel.

Asszem valahol láttam,mit használnak felvételkor,utánanézek,de nem biztos,hogy jól emlékszem,úgyhogy nem ígérem biztosra,hogy meglesz.Amúgy az MT-2 esbõl elég jó trash-es(a korai Metallica elvileg ugye trash),meg Metallicás hangokat lehet elõvarázsolni(azért is vettem),de szólózni tényleg nem lehet vele,ezért keresek pedált.Na,utánanézek a dolognak.

her Valo
ha PONTOSAN tudod a Metallica miket hasznalt a felvetelekhez ird le lecci, mert erdekelne
amugy a MT hangja szerintem semmivel nem lesz olyan hogy azon szolozni tudj. Alapjaraton szerintem az az effekt az ilyen tressmetál nyúmetál vonalra valo, Metallicahoz semmikeppsem sem hasznalnek ilyet, akkor inkabb egy Marshall JH-1-es torzito pedal, azt megdobod valami jo kis kompresszorral meg meg valamivel es egy amator szinten jo hangot kaptal.

Tudom,hogy olyan sosem lesz(hacsak be nem szerzek egyet minden egyes cuccukból:-)),ezért is írtam,hogy nem is akarok pont olyat.Marad az általad is említett kipróbálás,így legalább kísérletezgethetek.

Nem lesz a kompresszortól tisztább, csak max. a hangok eleje lesz karakteresebb. Ki kell próbálni a boltban, hogy úgy bejön-e. Nem túl nagy az az MT-2, hogy magaddal vidd és mind a kettõt kipróbáld egyszerre.

Mindenesetre szerintem is sok a torzításod. A kevesebb néha több.

Olyan hangzásod soha nem lesz, mint a Metallica-nak, Satrianinak. A Metallica is vagy ezernyi gitárt használ egy lemezen. Ritmusra röfög egy ESP, szólóra meg rájátszik egy Fender.

Akkor csak kevésbé heavy metalosabbá válik,de akkor sem lehet igazán szólózni,nem lesz olyan,mint amilyet szeretnék.

es ha a torzitast kicsit lejebb veszed?
Lateralus:az a gondom a boss-al,hogy szólónál eléggé összemossa a hangokat.Ezt már egyébként más is írta a topic-ban valahol a közepe táján.Az egyik hang "belezeng" a másikba,az utána következõbe,talán így tudom a legérthetõbben leírni.Meg nem is az a tipikus "gitárszólós",éles,tiszta hangja van,hanem inkább riffelõs.Szóval nekem vmi ilyesmi éles,tiszta(bocs,hogy ismétlem magam) hangzás kellene.Vmi hasonló,ami mondjuk megközelíti a Metallica,Satriani gitárszóló-hangzást.Tudom,hogy pontosan olyan nem lesz,csak valami hasonlót keresek.Mondjuk az a compressor/sustainer nem rossz:-)

getkey:

Nézd, nem tudom, hogy milyen most a hangzásod és azt sem, hogy igazából mit szeretnél. Azt írtad "nem lehet vele tisztán játszani", mármint az Boss-al. Nem tudom mit értesz ezen, hogy torz ? Vagy zajos ?
Ha valami nem tiszta az nem lesz tisztább semmitõl, max. valami Noise Gate-tõl.

A szólónál az a lényeg ugye, hogy megfelelõen kiemeljük a ritmusjátékból, valami karaktert adjunk hozzá. Ezért írtam általánosan a Kompresszor/Sustainer párost. A kompresszor a szólónál megpengetett hangok elejének "ütést" ad, a rosszabbul megfogott hangokat azonos erõsségûre hozza a többivel, a sustainer pedig a hosszan csengõ hangok lecsengését növeli. Ezek bármi mellé jó effektek, torzító mellé is. Aztán jó lehet valami EQ is, ami a szólónál megváltoztatja a hangkaraktert. Vagy valamilyen Enhancer / Exiter (ki hogy nevezi). Aztán lehet kísérletezni pl. delay-el. Ha nagyon rövid, akkor "vastagítja" a hangot, ha hosszabb, akkor pedig "símítja" a szólót. Zengetéssel is érdekesebbé, símábbá lehet tenni a szólót. Nagyjából ezeket használnám és kábé ilyen fontossági sorrendben. Viszont nem vagyunk egyformák, így másnak lehet, hogy más jön be. Ezeken felül pedig még tucatnyi effekt van, amivel egyedibb jelleget lehet adni egy szólónak, wahtól kezdve a flanger /phaser pároson át a különféle ufo hangzásokig akármi, bár ezek nem javítanak.

Torzítót mondjuk biztos nem tennék egy másik torzítóra, de lehet, hogy valakinek ez jön be. Aztán lehet, hogy tetszene neked, csak ne nagyon szokd meg, mert pl. egy stúdióban egy komolyabb hangmérnök dob tõle egy hátrabukfencet 😊

H. Peti
A Boss sd-1 es overdrive pedál nem roszz nekem is olyan van, na és nem tool drága 16 rongy most asszem.

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Match:Neked is köszi a tanácsért,igyekszem utánanézni.