Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Satchfan
mármint az új album...

www.satriani.com

Satchfan
"olyan kocsog zenet jatszik, amire a nep javanak szuksege van" - errõl csak annyit, hogy sztem a nép javának ez NEM fog tetszeni 😞(((

www.satriani.com

gergou
JA, meg annyit, hogy viszont kellemeset csalodtam😊) A sajat gitaromban, mert hogy a hangja leveri az albumban levoket az biztos, Kirk mintha nem is lenne ott?? Minek van szologitaros, ha nem szolozik?? Baromsag, bar olyan repedt szar tompa hangjuk van a gitaroknak is, hogy kedvem nincs hallgatni, ez nem metal, hanem szemet a szo szoros ertelmeben😞

`Take a look to the sky just before you die`

gergou
Edited:

Linkincica😊

gergou
Na volt szerencsem nekem is az uj Metallica albumhoz.... Hat a velemenyem:

Erre mondjatok, hogy Likicica? Ez utanzatnak is szar, de meg mennyire, Jamesbol minden vadsag, es termeszetesseg eltunt, olyan kocsog zenet jatszik, amire a nep javanak szuksege van,... Hol van ez a Wiplash elo koncertbeli hangulattol, hol van ez a Ride the lightiningtol, vagy az Aint ma` bitchtol? Sehol, a Metallica meghallt...Matchnek igaza van, ez egy szemet album... Azert adtak melle 2 cdt a regi szamokkal, hogy legyen , ki megvegye, mert en 1* hallottam az albumot, es tobbszor nem is fogom hallgatni, mert bantja a fulemet, semmi sem hangzik jol, a dob tenyleg repedt vodor hangu, a gitar meg midi gitarnak sem nevezheto( mint a kozeli szorakozohelyen a szintetizatoros gitar erffektek😊 szal a koronat James teszi fel, mert ilyen fost regen hallottam, az egesz ugy ahofy van szar...😞

Satchfan
Ja egyébként õ Szabó Sándor...

www.satriani.com

Satchfan
Ezen sem lehet olyan könnyû játszani...

www.satriani.com

Satchfan
A 10 húros gitárra visszatérve.. A Zenészmagazinos Szabó Sándor is penget ilyet,csak õ klasszikusban...

www.satriani.com

Match
ehhe, eg yidzert a zakk wylde lap fórumából: "metallica without solos is like a man with out a dick"

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match

Match
leginkább arra hogy kirk mit csinál

Match
jah 😊
Az ugy a jó 😊
De amugy kíváncsi vagyok hogy játszák élõbe....

her Valo
halottakat akarsz nézni?

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

thx. még aszem kell egy kicsit gyakorlonom, hogy az ujjam se törjön le 😊)
Match
a dvd rip engem is érdekelne majd

Match
a dvd-n mi van?

Match
Jah, és a mostrani hammerbõl egy idézet (nem pontosan): "A kiadó mondta hogy ez az album nem felel meg a mostani divatnak, mire én: ÉS?"
James Hetfield

Match
számomra ez már nem metallica (linkinica )
Amugy a reloadnál nem 20 évesek voltak, a loadnál szintén nem...és az véleményem szerint sokkal jobb anyag....
Amugy az egy dolog hogy a zene szar ugy a hogy van, de a hanzás is olyan hogy bántja a fülemet. Az egész (az összes szám ) pedig maga olyan idegesítõen rendszertelenül szólal meg, hogy egyszerüen ha cd lenne széttörném és megenném.
A dob ugy szól mint valami szar fazekat ütne lars pergõ helyet...a gitár nagyon jó hoogy le van hangolva.....szép vékonyka hurokat faszául lehet hallani....minden hangszernek elmondható csak gitárnak nem.
James hangján rendesen csak azt hallom hogy MONEY MONEY MONEY. Semmi oylan érzés nincs benne mint eddig. Sõt! Eddig James bácsi énekelt...dallamok stb, de most? A legtöbb helyen inkább versel/beszél.
Emeli az összhangot az a pár éktelen ordítás.
Hogy nincs szóló, arról csak valamelyik linkinpark/limpbizkit/crazytown (nemtom melyik pontosan) interju jut eszembe, amibe azt mondták hogy gitárszólókra nem kíváncsi a nép, hanem lendületes zene kell csak nekik. Na mint látjuk ezt lars bácsiék is meghallották, hogy ez a trend, egye fene...kövessük.
Ezek után a tagok basztatását abbahagyom.
Azt szokták mondani hogy a disappear olyan amatõr szám, hogy egy egyszerû garázsban dekkolo banda 5 perc alatt összedobja (mondjuk én imádom).
És akor erre mit mondanak? Hogy akármelyik fél perce alakult csövesekbõl álló banda összedobja egy 25 éves magnóval, pár vödörrel (dob gyanánt) meg egy jól lehangolt jolánával?
Sajnos ez az igazság.
De végülis pisszelek ahogy valo mondta, és bólogatok a zenére 😊) (csak inkább akkor a Black Label Societyre)

her Valo
szal písz van, tekerd fel a hangerot, aztan bologass a zenere

her Valo
Meccs:
ejszaka vagy 4x meghallgattam az albumot, es azt mondom tovabbra is hogy a stiluson belul jo anyag. Gitarszolokat nagyon hianyolom, marcsak azert is mert kivancsi vagyok Kirk papa merrefele fejlodik . A Metallica nem halt meg, csak más zenét nyomnak. De gondolj bele.. nem 20 evesek, eleg furan nezne ki ha meg mindig ugyanazt csinalnak... Az egesz albumon ami nekem nem teccik, az Larsz eszetlen duplazasai, de az is biztos csak aze van mer megvicceltek a fiuk es aramot vezettek a szekebe

her Valo
ammegmi?

Match
Számomra a metallica meghalt!

her Valo
ha megveszi valaki az eredetit akkor valami avi-ba lenyomhatna a DVD-t... en nekem ez a style annyira nm jon be hogy megvegyem az albumot....

her Valo
nem rossz ez ebben a stilusban, persze nm fogja letaszitani a dobogo legfelso fokarol nalam a justice albumot az biztos...

lejött, de nem ilyent vártam... 😞

a 0 mit jelent annál nem kell lefogni sehol semmit?, a H val mit kell csinálni, és a 0h1?? elõször nem fogok semmit majd az 1es boundot?
és amikor 15h17 van, meg közbe egy másik hûron 13, akkor lefogom a 15 öt, a 13at a másikon, pengetem, majd felhúzom a 15öt 17 -re? Nektek gumiból van a kezetek, hogy lehet egyszerre 3 különbözõt lefogni?
Akit érdekel ilyenformán az új Tallica album (MP3, 192 Kbit)

Nem fake, viszont a letöltés nem garantált mert már sokan rámozdultak. Nekem lejött.

AZ EGÉSZ ALBUMON NINCS GITÁRSZÓLÓ !

ftp://wijzijn:[email protected]:58585

Közben rájöttem ki rendelte meg ezt a 10 húros basszgityót 😊))

dreamlake
Korábban láttam érdekes formájú gittyókat, voltam bátor beilleszteni kettõt.
Hogy mire jó a jobb oldali? A lapát ötlet nem rossz 😊. Valami 3 méteres embernek csinálták valószínû, akinek még 20 centis ujjai is vannak hozzá.
Match
Valo: jó képek 😊 Kitûnõ a kontraszt a csunya daisy rock és a nõ között 😊
Amugy a 6 huros bassusgitár sztem már hülyeség....én arra mondtam elõször hogy baseballütû van a nyaka helyén...merthogy olyan is

nemrég muzzik tvcsatornán láttam egy brutális spanyol gitárvirtuózt, ilyesmi 10 húroson nyomulni. Valahogy nála nem tûnt egyáltalán soknak az a +4 húr 😊

her Valo
eshamár... akkor itt van megegy undormány, a háttérben termeszetesen láthatóak a kis virág gityók :-))))

her Valo
a dizájn centerbe...

Mivan, má' elektronyos hárfát is gyártanak ?!

Amúgy valami basszusgitárfélének nézem, megalomániás basszistáknak. Ez sajnos egy betegség. Aszondom, amin 6-nál több húr van és gitár, az már perverz dolog...😊

her Valo
ha leszeded a hurokat meg vagodeszkanak is jo :-)))

Match
A jobb oldali modell azért jó, mert kivállóan használható lapátnak, és a lapátolás közbeni szünetben lehet rajta gitározgatni....tehá ez egy általános moráljavító lapát .)

her Valo
a baloldali meg egy Lynch ESP koppintás csak a tipikus hazai manufakturakra jellemzo mega fenyezessel...

her Valo
a jobboldali 10huros gitar mire jo?
ja es ki az aki ezen meg jatszani is tud?
ezmá szerintem fasság...

dreamlake

gergou
En mindenkepp azt tanacsolom, hogy ha elhataroztad, hogy nekialsz guitarozni, akkor kezdd el nyugisan, elsore nem kell egy draga gittyo, ba hasznaltan balkezest nem tom hany helyen lehet kapni az orszagban... Ha valami kerdesed volna, nyugodtan fordulj az itt levokhoz...

koszi.. az oldal megvolt csak vak vagyok es nem lattam az a "listen the j-station" feliratot 😉
2 kulonbseg van

elefe forditva van 😊)

+ dragabb
gergou
az nincs megkulonboztetve, de abbol latod, hogy egy vonalban vannak e a szamok, ha igen akkor egy mozdulattal penditesz annyi hurt, amennyit lefogsz, ennyi...

thx mindenkinek, úgy érzem nagy sztár leszek a gitártudásommal 😊)
+1 : mivel van megkülönböztetve hogy az egészet végigpengetem 1 mozdulattal, vagy csak egy húrt?
gergou
Match a lenyeget mar elmondta, szoval a szamok azt jelolik, hogy hanyadik fem darabnal( boundnal) kell lefogni a hurt... Ha egymas folott vannak a szamok, az azt jelenti, hogy egyszerre kell rezegnie azoknak a huroknak, ha van koztuk valamekkora differencia, akkor egymas utan, ahogy a tabon latod szal:

E------4---------------------
B------4---------------------
G------2---------------------

Tehat ez azt jelenti, hogy a felso 3 huron lefogod a 3 hangot, es mindharom hurt megpendited...

E------4-------------------
B---------2----------------
G-------------2------------

Ez azt jelenti, hogy egymas utan szepen lejattszod a hangokat, eloszor az elsot, aztan a masodikat...( az aktualis fretnel lefogva...)

ezeket a hangmintakat hol talaltad?? kivancsi lennek ra.
her Valo

hmmmm...

Ok. a hat sáv a húrokat jelöli.
Mi az a fret? A számokkal mit kell csinálni?
---------------------------------------------------------------------
---0h1-1-0h1-1-0h1-----0h1-1-0h1-1-0h1-------------------------------

Intro (Guitar 2)
--------13------13----13---------------------------------------------
---15b17----17----17-------------------------------------------------

Chorus
Igen ez kurvára látszik, de nem baj. Tehát modnjuk ehhez hogy kezdje hozzá?

Hallás után csak annyit hogy nincs semmi zenei érzékem. De küzdök 😊)
Meg azzal mit csináljak ami nincs meg tab ban, és nincs külön szóló, hanem csak zene közben játszanak vmit, azt ki lehet vhogy hallani belõle?

csak ennyi ..
Coine, The A&O
off :
elõbb lesz stanger 5 nappal !
/met./

JHetfield
hat draga mulatsag atbundozni az egeszet:] www.vintage52.hu ... oroszlan mellett van pont az uzlet es ott foglalkoznak ilyesmivel vagy ha kell akkor az oroszlanos csavo telo szamat megadhatom es akkor nem kell kulon boltba bevinned hanem vele megbeszeled a bizniszt:] bar ha ez az elso eset akkor csiszoltasd... vagy allitasd be mert lehet a hurmagassagoddal vannak gondok:]