Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
olyan 1 perc körüli loopok lennének a jók, mert szerintem annyit mindenki szivesen elszólózik eg jó alapra, az megoldható?

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
leírhatnád milyen alapok (stílus/hossz stb...)

Match
😊) valóban érdekes, de nekem csak kazin van meg.
Engem ugyan így érdekelne az Icon!

gergou
Haliho emberek, valakine video formatumu fileban nincs meg a koncert? Mert en kihagytam az mtv-set, es szeretnem latni, ahogy Kirk elbassza a szolokat, olyan kivancsi vagyok😊)

`Take a look to the sky just before you die`

Match
Szokták mondani hogy két gitár van a földön 😊

Match
amugy nagyon szar volt a hangosítás, meg minden technikai szar, tehát nem csoda ha kis csúszások voltak 😊 A személyzetet biztos jól lebaszták.
Amugy meg nem csak a végén gabalyodott bele 😊 volt olyan amelyiknek a közepén, de valamelyiknek az elejét nagyon elbaszta 😊

amiket hallottam koncerteket eddig, azért azokon ennyire nem gabalyodott bele a szólók végébe 😛

Match
Merthogy?
Soxor elb*szta, de leglaább így olyan feelingje volt mint régen 😊

Kirk apánk szólói viszont nekem nem tetszettek...

Match
Rob az isten 😊
A beállásai elsõ osztályúak 😊
Már ozzynál is tetszett a játékstílusa (na meg a BLS-nél).
Amugy isonyú technikáûs basszeros, elég csak megnézni mit csinál a dreamerben.

Kössz szépen a kossuth kottát, majd +próbálom eljátszani.
1ébként magamtól semmit nem tudok le kottázni úgyhogy kár lett volna 5 évig is próbálkoznom..
Match:
Hát nem lesz hallgathatatlan,ha rajtam múlik!Csak néha nem a legjobb a hangzás,ha bekötöm a gityót a gépbe.Valahogy "kiheréli" az egészet,pedig nem olyan szar a hangkártyám.De igyexem kihozni a legjobbat magamból:-)Ezt a másik verziót lécci magyarázd el újból,mert,lehet,hogy hülye vagyok,de nem vágom így elsõre.Ki,mit tesz,mihez?Úgy az egészet légyszi:-)

Match
Jó ötlet! viszont ugy kevesebb a keverési lehetõség, de mondjuk matávbarátabb. Viszont akkor még egy verzió: van egy mp3- amiben az adig elkészült anyag van, és van egy 1 perces alap, amit mindig mindenki mielõtt fejjátsza, hozzátesz (estleg 2-t is hozzátesz, pl ha egy hosszu kitartott han van a szóló végén, és a kitartott hang alatt kezdõdik a másik szóló). Így csak az utolsónak kell letöltenie a hosszú file-t, tehát az elejére játszhatnak a modemesek.
Getkey: szégyeld is magad 😊 A tudás nem számít, csak ne legyen halgathatatlan 😊 Én is remélem hogy sokan csatlakoznak.

Satchfan
Lassan indulok Szegedre,pénteken újra itt vagyok.Csõ mindenkinek!Jó gyakorlást!

www.satriani.com

Satchfan
Van 1 új variációm:
Csinálunk egy kb egy perces alapot,úgy,hogy kijöjjön az egészséges ütemszám,stb... Ezt mindenki szépen letölti és rájátsza a saját kis szólóját.Ezt szépen saját néven felrakja a szerverre és amikor mindenkié kész,akkor hozzáfûzéssel egymásra másoljuk a fájlokat.Ez mp3-nál úgy mûködik,hogy összefûzi egy számként,amit összemásolunk.A végén megkapjuk a teljes impro-t és nem kell mindenkinek letöltenie a bazinagy 10perces alapot,amikor fel akarja játszani a szólóját.

www.satriani.com

Satchfan
Itt is megbeszélhetjük,hogy milyen style legyen 😊 Sztem elég lenne egy sima 12 ütemes blueskört 10 percen keresztül nyomni.Úgysem a kiséret a lényeg..

www.satriani.com

Hello Mindenkinek!
Huhh,hát már elég rég óta nem írtam semmit,úgyhogy szégyellem is magam.:-)
Ez a gitárpárbaj dolog szerintem is király!Én is támogatom,és szívesen részt is vennék benne,persze csak amennyire hangszeres tudásom megengedi.:-)Remélem mások is így lesznek vele!Tök jó lenne,ha beindulna a dolog,és csatlakoznának még jópáran!Naszóval:Mindent bele Emberek!

Match
lehet hogy 30 kell

Match
nemtom, összejövünk egy páran, akkor megbeszélhetjük, hogy milyen style legyen, meg hogy ki mennyit játszik, mert lehet hogy nem is kell 10 perc.

Satchfan
Ez a 10 perces dolog nem rossz,de speciel az én esetemben egy hét kéne,mert csak Szegeden tudok felvenni normálisan.Az ötlet sirály,csakhát idõigényes,de ráérünk 😊) Az alap 1ébként milyen lenne? Bluesos,esetlek 1 dögös R'n'R?

www.satriani.com

Match
Hamárugyis itt vagyok...Valaki nem tud nekem slide leckéket?

Match
Rattack: Én fej mániás vagyok, tehát azt javasolnám inkább 😊 Beszéltem már olyannak, aki egy 100-as powerstate fejen nyomult, és azt mondta hogy semmiért nem cserélné el, viszont a comborol most hallok elõször.
Mondjuk a fejet sem hallottam még, de kinézetre szép
Satch: hát, ehhez se ártana egy pár ötlet 😊
elõször ugy gondoltam hogy egy hosszu loop (bass meg dob) menne egy mp3-ba. Viszont lehet hogy meg lehetne oldani máshogy.
Tehát lene teszemazt egy 10 perces mp3 (mondjuk 10 ember szólójával, de annyian ugyse leszünk 😊) és mindenki felvesz rá 1 percet, majd visszatömöríti mp3-ba, és feltölti ujra.

Satchfan
http://www.absolute.hu/tanfolyam/effects/?page=chorus

www.satriani.com

Rattack
Szeva!
Van egy problémám erõsítõvásárlással kapcsolatban: Vajon egy Powerstate chorus-100-as kombót érdemes venni, vagy egy pg-100-as fejet? Van amúgy egy 100W-os ládám+fej hozzá, de a fej elég szar. Az egész cuccot el tudnám passzolni kb. 40 ezerért, de ha a fejet veszem meg, akkor a régi házikészítésû fejet már nem lehet eladni. A láda amúgy nem rossz, de 1 házi cucc azért csak nem az igazi...
Egyébként mit csinál a chorus effekt?
Elõre is kösz!
Satchfan
Az ötlet jó,de hogyan valósítod meg?

www.satriani.com

Match
Pedig a mutatóujj használata általában hatásos 😊
Amugy a gitárpárbaj nem verseny.
A lényege hogy egy egyszerû számot több gitáros játszik, aztán egymás után kialnak szólózgatni egyet. Mikor az egyik befejezi, akkor jön a másik.
A mult héten voltam egy ilyenen....elég profi emberek voltak ott 😊 Mindegyik játszott mágr legalább 15 éve 😊 A végén mind a 7 gitáros fent volt, és eljátszották a jonnye B. goode -ot, valamit amit nem ismerek meg a hey joe-t.
7 gitárossal maga volt a káosz 😊

gergou
Match : en benne lennek, bar sztem te nyernel😊

Satchfan : Atlag nekem is elojon a kisvukk, aztan minden remek masnap, de tegnap ez nem jott ossze, nem tom miert( ill. nem volt kedvem az ujjammal a torkomat birizgalni😊)

Match
bár, elég nehezen megvalósítható

Match
csinálni kéne egy online gitár párbajt 😊
Ki lenne benne?

Satchfan
Power Tabban csináltam és onnan exportáltam html-be. Az E és a Q a ritmus: negyed és a nyolcad,néhol pontozottan.

Gergou: Az én agyam nem sípol,mert még este a kis vukk elvitte a gyomromból a felesleges alkoholt.1ébként sztem ha az ember tisztességesen berúg és forog a világ,jobb ha elmegy porcelánbuszt vezetni,mert a másnap akkor nem annyira más...

www.satriani.com

gergou
hat tegnap en is adtam az agysejteknek, szal most sipol az agyam min` atom😊

Match
mi a franc az az E meg a Q?

Satchfan
Vazzeg... Nem nagyon vettem a lapot... Tegnap este mocskosan berúgtam és még nem forog az agyam 😊)

www.satriani.com

Satchfan
Vigyázz!Az A csitári hegyek alatt - bár ugyanazzal a néhány hangal kezdõdik - más dallamot követ.Az egyik ereszkedõ,a másik emelkedõ.A Kossuth nóta "d,t,l,m" - szolmizálva,míg az utóbbi "m,l,d,m".Hasonlítanak,de más a kettõ.

www.satriani.com

Satchfan

www.satriani.com

Satchfan
Az a címe,hogy Kossuth induló és nem Hungarista,csak egy magyar induló...
"Kossuth Lajos azt üzente
Elfogyott a regimentje
Ha mégegyszer azt üzeni
Mindnyájunknak el kell menni
Éljen a magyar szabadság
Éljen a haza"

Ha kell a tab,majd józanon leírom neked...

www.satriani.com

Match
Kossuth Lajos azt üzente...igy van az eleje...ez valami népdalféleség sztem.
Amugy marhabonyolult, nyugodtan leszedheted fülre is.

Csõsztök.
Már tudok gitározni. Na ez jó poén volt, de azért akkor is.
Nem tudnátok hogy mi a címe annak a Kossuth rádiós szignálnak ami
" Éljen a magyar szabadság, éljen a haza "
, ilyen régi zene megy alatta, és annak a TAB jára kiváncsi lennék, ha tudnátok segíteni..
Satchfan
legalább ez tetszetõs 😊)

www.satriani.com

Match
na jo, csak az intro uj 😊

Match
Új lapja van a metallicának. Az intró elég jó (legalábbis nekem tetszik)

Satchfan
Gondolom sokan tudjátok már,de azért egy info: MetallicA LIVE hétvége az MTV-n...

www.satriani.com

Match
eltörte még párszor a kezét hogy ne keljen dolgozni 😊

Match
Amugy én nem is vártam tõlük egy whiplash szintû lemezt, mert azért azóta tényleg eltelt 20 év.
Én inkább (az elmondottak alapján) egy reload szerû lemezt képzeltem el, olyan intenzitással, mint ami az aint my bitch-ben, vagy a Through the never-ben. Nem is gonoltam ara hogy a justice-os témákig visszamennek.

her Valo
Õ biztos szorfozott mikozben Jmes feljatszotta az albumot :-)

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Match
Én kirk apánkat nem is hallottam az albumon....vagy lehet hogy gyökeresen megváltozott a hangzása.

gergou
Jah, az lesz valszleg, inkabb a regebbi kemeny szamokat😊)

Satchfan
ne hallgasd...

www.satriani.com

gergou
Ilyen nincs, ahogy haladok az albumban, egyre jobban egnek all a hajam, ilyen rossz metal utanzatot meg nem hallottam, meg a pengeto is kiesett a kezembol😊)

gergou
JA, bar a Darido is tetszett nekik, meg tetszik nekik a sok egyeb szar szemt fos cucc, mint ez, a kocsog gyerek bevagja a magnoba a kocsiba, azta` a haveokka egyutt razzak ra az utcan 10 km/h val, full hangerove` menve, csak hogy halljak az utcan, itt biza az uj Metallica album szol, ahelyett, hogy egy kis For whom the bell tallst, vagy Fade the blacket nyomnanak😊