Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hangoláshoz elég olcsó, de körülményesebb módszer ha veszel egy hangvillát. Általában "A" hangra van hangolva. Kicsit megütöd, odatartod a füledhez és a hallott hang alapján beállítod a gitár "A" húrját, aztán hozzá a többit. Teljesen kezdõként ez elég nehézkes.
Elég olcsón lehet kapni hangolósípot is. Ez egy mûanyag síp, aminek 6 sípja van a hat húrnak megfelelõen. Egyenként belefújsz és hozzá hangolod a húrokat.
A legolcsóbb az interneten keresni valami gitárhangoló programot. Pl. itt van egy:http://www.dreadscott.com/Guitar.html
Itt rákattintasz a húrnak megfelelõ jelölésre és lejátsza a megfelelõ hangot. Vannak hasonló programok is, amit a gépedre átmásolhatsz és nem kell mindig a netre felmenni.
A számítógépes/netes hangolók ingyenesek, de csak a gép elõtt tudsz hangolni velük, nem viheted magaddal. Meg ugyanaz a hátránya, mint a sípnak, hangvillának, hogy egy kezdõnek kicsit macerásabb lehet hallás alapján megtalálni a jó hangmagasságot.
A legjobb módszer, amit Valo írt, hogy pár ezresért veszel egy hangológépet. Ez néhány ezertõl a csillagos égig terjedhet árban. Néhány ezerért már egész megbízhatóakat kapni.
A többség hasonlóan néz ki mint ez. Gitárkábellel bedugod az elektromos gityót, aztán megpengetsz egy húrt és a mutató szépen ki fogja jelezni, hogy jól van-e behangolva, vagy húzni, esetleg engedni kell rajta. Ha középen áll meg, akkor oké. A picit drágábbakon van külsõ mikrofon is fõleg akusztikus gitárokhoz jó. Így a megpengetett hangot ezen keresztül hallja. A még komolyabbak (és drágábbak) az ún. kromatikus hangológépek már azt is tudják, hogy nem a szokásos hangolású gitárokat is beállíthatsd. (Vannak, akik pl. a megszokottnál mélyebbre hangolnak. Kérdezz meg csak itt néhány fószert 😊

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...
elsõ leckénk kezdõknek: Y.J.Malmsteen - Full shred apreggios from hell

olyat vegyel aminek van beepitett mikrofonja
kb asszem 4-5Ft-tol kezdodnek az arak
hat a hasznalat az tipusonkent valtozik, mindenesetre nem tul bonyolult, meg ahol veszed biztos szivesen elmagyarazzak..
És hogyan kéne használni?
kb mennyibe kerûl?
bocs a sok kérdésért

Programmal meg megtanulni gitarozni hat nem tudom.. talan az alapokat el lehet sajatitani de mindenesetre en nem tudok ilyen progirol 😊
tudtok olyan progit ajánlani amivel be tudnám hangolni a klasszikus gitáromat meg amivel lehetne tanulni?
Többhetes stressz...
Nem akarom összeszemetelni a topicot, ezért csináltam egy bõvebb összefoglalót a stúdiódolgokról, képekkel gazdagon illusztrálva. Legalább nekem is megmarad emléknek, és nem felejtek tovább, mert sok részlet már elfelejtõdött.
Szóval, ha van egy szabad órád 😊)), akkor:
<a href="http://www.godolloweb.hu/aebsence/studio/studio.htm">KATT</a>

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Tul képpen mindenkinek a keze (és a füle) válogatja).
Véleményem szerint a vastagabb húrok erõsebben szólnak, szebben jönnek ki rajtuk az üveghangok (szép telten, nem olyan nyávogósan). Én most 11-est haszbnálok, ha lehetne kapni 12-es ghs-t akkor azt használnék. Ha hírtelen vékonyról vastagra váltasz akkor szét fogja szedni a kezed.
Ha fordítva akkor pedig vicces lesz rajta játszani 😊)
JÓmagam, mostanába az akusztikust nyúzom általában, azon 13-asa készlet van, aztán mikor néha hozzémkerül az elektromos akkor (a 11-es huron) féletlenül jönnek ki ilyen 2,5-3 hangos nyújtások 😊)
szal, érthetõbben, arra gondoltam, a szám a papírdobozon, pl d'addario exl110.
Annyira azért nem vagyok lamer, hogy a héthúros gitárt, vagy a húrok neveit ne ismerjem. 😊
Azért kösz, hogy válaszra méltattál.
Most hogy a húrok számai? Az hoyg hány van (6 huros, 7 huros stb) vagy a sorszámai? 😊)) (elsõ második harmadik 😊))
Vagy a vastagságánk a száma? (.008 .011 .050 stb)
új Dream Theater album
Egyébként, bizonyítván, mekkora lamer vagyok (még😄)
, egy újabb kérdést intéznék a nagyonokosakhoz. >Egészen pontosan< mit jelentenek a húrok számai? Persze, tudom, hogy az egyik a vastagság, de pl melyiket mihez érdemes használni, vagy mik a hátrányai... kösz. \"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"
2. Leginkább sehogy sem játszuk be. A zenészer, akik feljátszották nem tagjai a csapatnak és nem is tudnának mindig velünk jönni. Tervbe van véve egy sampler, amivel bejátszhatjuk idõnként a hiányzó hangszereket, de ez nagyon költséges. Legolcsóbb eset pedig egy asztali minidisc volna, amirõl be tudnánk játszani a témákat. Azonban jelenleg nincs erre anyagi keretünk. Másrészt meg nem akarom megint a lerágott csontot a hazai koncerthelyeket szapolni, de 90%-ban egy CD játszót sem tudnak az élõ zene alá keverni, többségében 30 éves gyalázatosan széthasznált NDK-s keverõkkel, vagy az égvilágon semmivel nincs felszerelve egy klub.
Újra elõvettem az albumotokat és még mindig Qrv@ jó 😊)
Na az ömlengésen kívül..
Az lenne a kérdésem, hogy
1. Milyen cucccokon vettétek fel (fõleg a gitár érdekel 😊
2. Koncerten hogy játszátok be a furulya,hegedû,stb.. szólamokat?
www.satriani.com

`Take a look to the sky just before you die`
Igazából egy basszusgitár (a bal kézhez) és egy normál gitár (a jobb kézhez), és a 2 kezes tapping technikájával kell rajta játszani.
Ennyire jöttem rá, de hogy hogy a francba szólal meg ugy, mintha pengetnék arra nem.
www.satriani.com
az osszes ibanez koreat veri... Sztem kurva allat kis gityo😊
Egyébként ezt nézze meg mindenki, akit érdekel, a stick nevû hangszer, és hogy hogy is mûködik;
www.stick.com
Amikor elõször megláttam Greg Howard vidókat
, elhatároztam, hogy egyszer én is megtanulok rajta játszani.
Egyébként, ha vki nem ismerné, annyit tudok, hogy pl a Dream Theater Myungja, és A Liquid Tension Experiment Tony Levinje is játszik (asszem mindketten chapman) sticken.
de mivel neked van ilyen gityod inkabb irj velemenyt rola te 😊)

De ha tiszta víz került bele és a sajnálatos baleset után közvetlenül kapcsolják be, akkor kalap-kabát...
www.satriani.com
igaz csak 5 eves de sikerult elboritania a gitaromat aminek a nyakvege
de en megusztam egy kis pillanat ragasztoval 😊) igaz egy vekony csik meg mindig latszik de nem veszes...
Zoomot viszont remelem nem kapcsoltad be egybol vagy igen??.. ha szetkapod es varsz vele
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
Sajnos a gitározáshoz nem értek (hangolás). Tempóra nemtom segít-e inkább lassabbra gondoltam.
Én személy szerint a Madtracker nevû progit használom. Ti mit ajánlotok?
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
Még pár kérdés így a végére:
Azt írtad, hogy 4-5 mp-es hangminta kellene. Ebbe nem sok fér bele, de ha jön hosszab cucc, az is kellene? Meg milyen tempóban nyomjam, milyen hangolással?