Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PszihoApu:

Hangoláshoz elég olcsó, de körülményesebb módszer ha veszel egy hangvillát. Általában "A" hangra van hangolva. Kicsit megütöd, odatartod a füledhez és a hallott hang alapján beállítod a gitár "A" húrját, aztán hozzá a többit. Teljesen kezdõként ez elég nehézkes.
Elég olcsón lehet kapni hangolósípot is. Ez egy mûanyag síp, aminek 6 sípja van a hat húrnak megfelelõen. Egyenként belefújsz és hozzá hangolod a húrokat.
A legolcsóbb az interneten keresni valami gitárhangoló programot. Pl. itt van egy:http://www.dreadscott.com/Guitar.html
Itt rákattintasz a húrnak megfelelõ jelölésre és lejátsza a megfelelõ hangot. Vannak hasonló programok is, amit a gépedre átmásolhatsz és nem kell mindig a netre felmenni.
A számítógépes/netes hangolók ingyenesek, de csak a gép elõtt tudsz hangolni velük, nem viheted magaddal. Meg ugyanaz a hátránya, mint a sípnak, hangvillának, hogy egy kezdõnek kicsit macerásabb lehet hallás alapján megtalálni a jó hangmagasságot.
A legjobb módszer, amit Valo írt, hogy pár ezresért veszel egy hangológépet. Ez néhány ezertõl a csillagos égig terjedhet árban. Néhány ezerért már egész megbízhatóakat kapni.
A többség hasonlóan néz ki mint ez. Gitárkábellel bedugod az elektromos gityót, aztán megpengetsz egy húrt és a mutató szépen ki fogja jelezni, hogy jól van-e behangolva, vagy húzni, esetleg engedni kell rajta. Ha középen áll meg, akkor oké. A picit drágábbakon van külsõ mikrofon is fõleg akusztikus gitárokhoz jó. Így a megpengetett hangot ezen keresztül hallja. A még komolyabbak (és drágábbak) az ún. kromatikus hangológépek már azt is tudják, hogy nem a szokásos hangolású gitárokat is beállíthatsd. (Vannak, akik pl. a megszokottnál mélyebbre hangolnak. Kérdezz meg csak itt néhány fószert 😊

her Valo
azaz csak arpeggios from hell, a full shred a kiadvany amin rajta van, ha esetleg az elso lecket le szeretne tolteni pszichoapu

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

her Valo
azt Te rosszul tudod...
elsõ leckénk kezdõknek: Y.J.Malmsteen - Full shred apreggios from hell

her Valo
persze hogy lehet
olyat vegyel aminek van beepitett mikrofonja
kb asszem 4-5Ft-tol kezdodnek az arak

hat a hasznalat az tipusonkent valtozik, mindenesetre nem tul bonyolult, meg ahol veszed biztos szivesen elmagyarazzak..

a hangolót azt lehet hangszerüzletbe vásárólni?
És hogyan kéne használni?
kb mennyibe kerûl?
bocs a sok kérdésért

hangolsahoz van sok progi de ha csak akusztikus gityod van akkor kell hozza egy microfon .. de szerintem hangolot mar egesz olcson lehet kapni azzal jobban jarnal..
Programmal meg megtanulni gitarozni hat nem tudom.. talan az alapokat el lehet sajatitani de mindenesetre en nem tudok ilyen progirol 😊
sziasztok kezdõ vagyok most tanulok gitározni ezért szeretném ha segítenétek.
tudtok olyan progit ajánlani amivel be tudnám hangolni a klasszikus gitáromat meg amivel lehetne tanulni?

her Valo
najo, de a vegeredmeny szerintem nagyon jolett!!!

Pedig k@@va szar volt.
Többhetes stressz...

her Valo
bar most van az a fazis amikor mar nagyon kellene egy basszeros es megegy gitaros.. volt mar egy probank ket gitarral, es olyan dogosen szolt mint az allat, cskhat nehez megfelelo embert talalni :-(

her Valo
énis elolvastam, állat lehetett... remelem egyser legalabb nekem is lesz ilyenben reszem :-))

Már nem mûködik így ?

Akkor talán így:
KATT

Satch:

Nem akarom összeszemetelni a topicot, ezért csináltam egy bõvebb összefoglalót a stúdiódolgokról, képekkel gazdagon illusztrálva. Legalább nekem is megmarad emléknek, és nem felejtek tovább, mert sok részlet már elfelejtõdött.

Szóval, ha van egy szabad órád 😊)), akkor:

<a href="http://www.godolloweb.hu/aebsence/studio/studio.htm">KATT</a>

Az egy húrmárka.

p)ec
Kösz Match, bár azzal sem vagyok tisztában, mi az a ghs.

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Match
Uhh, most találtam egy durva kis nyakat 400 dolcsiért: Ébenfa (az egész!!!).

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
Nah konkrétan a daddariok jelzéseit nem ismerem, de a hurok vasaagságában lévõ különbség az egyik kedvenc témám 😊)
Tul képpen mindenkinek a keze (és a füle) válogatja).
Véleményem szerint a vastagabb húrok erõsebben szólnak, szebben jönnek ki rajtuk az üveghangok (szép telten, nem olyan nyávogósan). Én most 11-est haszbnálok, ha lehetne kapni 12-es ghs-t akkor azt használnék. Ha hírtelen vékonyról vastagra váltasz akkor szét fogja szedni a kezed.
Ha fordítva akkor pedig vicces lesz rajta játszani 😊)
JÓmagam, mostanába az akusztikust nyúzom általában, azon 13-asa készlet van, aztán mikor néha hozzémkerül az elektromos akkor (a 11-es huron) féletlenül jönnek ki ilyen 2,5-3 hangos nyújtások 😊)

Satchfan
Úgy minden...
Milyen cucc volt, effektek, stb..
Elõre is köszi !

www.satriani.com

p)ec
ehhhh....

szal, érthetõbben, arra gondoltam, a szám a papírdobozon, pl d'addario exl110.

Annyira azért nem vagyok lamer, hogy a héthúros gitárt, vagy a húrok neveit ne ismerjem. 😊
Azért kösz, hogy válaszra méltattál.

Match
Nah hát ebbõl a húros dologból én semmit sem értek 😊)
Most hogy a húrok számai? Az hoyg hány van (6 huros, 7 huros stb) vagy a sorszámai? 😊)) (elsõ második harmadik 😊))
Vagy a vastagságánk a száma? (.008 .011 .050 stb)

p)ec
Beszúrom már ide, hátha valakit érdekel még rajtam kívül, és nem futott még bele;

új Dream Theater album

Egyébként, bizonyítván, mekkora lamer vagyok (még😄) , egy újabb kérdést intéznék a nagyonokosakhoz. >Egészen pontosan< mit jelentenek a húrok számai? Persze, tudom, hogy az egyik a vastagság, de pl melyiket mihez érdemes használni, vagy mik a hátrányai... kösz.

1. Csak a cuccok felsorolása érdekel, vagy a felvétel részletezése is ?
2. Leginkább sehogy sem játszuk be. A zenészer, akik feljátszották nem tagjai a csapatnak és nem is tudnának mindig velünk jönni. Tervbe van véve egy sampler, amivel bejátszhatjuk idõnként a hiányzó hangszereket, de ez nagyon költséges. Legolcsóbb eset pedig egy asztali minidisc volna, amirõl be tudnánk játszani a témákat. Azonban jelenleg nincs erre anyagi keretünk. Másrészt meg nem akarom megint a lerágott csontot a hazai koncerthelyeket szapolni, de 90%-ban egy CD játszót sem tudnak az élõ zene alá keverni, többségében 30 éves gyalázatosan széthasznált NDK-s keverõkkel, vagy az égvilágon semmivel nincs felszerelve egy klub.

Satchfan
Lateralus! Hozzád lenne 1-2 kérdésem!
Újra elõvettem az albumotokat és még mindig Qrv@ jó 😊)
Na az ömlengésen kívül..
Az lenne a kérdésem, hogy
1. Milyen cucccokon vettétek fel (fõleg a gitár érdekel 😊
2. Koncerten hogy játszátok be a furulya,hegedû,stb.. szólamokat?

www.satriani.com

Match
Nem igazán szerettem azt a gityót

gergou
Match! Inkabb irjal valamit a volt Aria gitarodrol, mert erdekelnenek a tapasztalataid😊

`Take a look to the sky just before you die`

Match
amugy qrvára tetszik ez a hangszer, csak nem értem hgy most ez azért szól így mert a csávó kurvaugyes, vagy valami csinálja helyette hoyg így szól.

Match
Nah ez a stick elég érdekes hangszer.
Igazából egy basszusgitár (a bal kézhez) és egy normál gitár (a jobb kézhez), és a 2 kezes tapping technikájával kell rajta játszani.
Ennyire jöttem rá, de hogy hogy a francba szólal meg ugy, mintha pengetnék arra nem.

Satchfan
Nem vagyok képben... megnéztem a stickset, de nem vágom,hogy MI IS EZ KONKRÉTAN???

www.satriani.com

gergou
En 70 ezerert vettem, es kurvara jo rajt jatszani,
az osszes ibanez koreat veri... Sztem kurva allat kis gityo😊

p)ec
Gergou, én is próbáltam már egy Aria pro II-t. Nekem eléggé bejött, az árához képest fõleg. Kb. 40 volt használtan, igaz eléggé összekaristolva (na jó, borzastóan nézett ki... ). A nyaka nekem is tetszett, b*szott könnyû volt rajta játszani. A hangját nem hallottam, mert akkor épp új gitárom volt, szóval nem érdekelt annyira. Mennyiért vetted?

Egyébként ezt nézze meg mindenki, akit érdekel, a stick nevû hangszer, és hogy hogy is mûködik;
www.stick.com
Amikor elõször megláttam Greg Howard vidókat , elhatároztam, hogy egyszer én is megtanulok rajta játszani.

Egyébként, ha vki nem ismerné, annyit tudok, hogy pl a Dream Theater Myungja, és A Liquid Tension Experiment Tony Levinje is játszik (asszem mindketten chapman) sticken.

gergou
igen vettem, es neked mi a velemenyed rola? En eddigiekben elegedett vagyok, de hangszedo csere lesz az biztos...😊

Hellhammer
Hát precízebben így van. Azt nem tudom, hogy még régebben egy vámos haverom magyarázott olyasmit, hogy 28000 Ft érték alatt nem kell vámot fizetni. Ez most így van, vagy csak bizonyos esetekben?

her Valo
postakoltseg az sebesseg es suly fuggo dolog, a vam az az ar 8%-a, majd az igy kapott erteknek veszik a 25%-at, amit mint AFA kell kicsengetned +1000FT postai kezelesi koltseg +az atutalasi koltseg az elado fele, es mar meg is van (joesetben) amit rendeltel...

Hellhammer
Néz szét a www.ebay.com-on, pontosabban itt sokkal olcsóbban hozzájuthatsz sokmindenhez, még úgy is, hogy rájön kb. 33% vám+áfa + 15& körüli postaköltség. Ha minden jól megy 2-3 hét alatt itt is van.

gergou
a helyzet a kovetkezo: A gitar kurva szep, eloben meg szebb. a nyaka valami irrealisan jo, en ilyen kategoriaju gitaron ilyen jo, kenyelmes nyakat meg nem lattam😊 A hangja: hat, a humbucker nem az igazi, azt cserelni fogom emgre, a single pickupok egesz jol szolnak, azok tetszenek. a tremolo eleg kemeny, sztem a rugok kicsit szarok bent, szal ezt is cserelem valszleg... de osszessegeben nagyon elegedett vagyok vele...

szep..
de mivel neked van ilyen gityod inkabb irj velemenyt rola te 😊)
gergou
Ja, es kereken igy nez ki, konkretan ez a gitar:

gergou
Udv emberek, hozzajutottam egy Aria pro 2 es gitarhoz😊 Nagyon coolos, akinek van velemenye rola, az irjon csak😊

p)ec
Nightwing, õszintén együttérzek veled.. de komolyan...

Satchfan
te tudod... ha tetszik, vedd meg és tartsd száraz, hûvös helyen 😊)

www.satriani.com

Satchfan
szerintem ne zoomot vegyél újra, nézz körül más effektek háza táján is...

www.satriani.com

Ezt én sem értem, mert egy pohár víztõl elvileg nem lehet semmi baja, a víz szép lassan felszárad és utána be lehet kapcsolni. A kóla meg hasonló nyalánkságok már nyomot hagyhatnak.
De ha tiszta víz került bele és a sajnálatos baleset után közvetlenül kapcsolják be, akkor kalap-kabát...

Satchfan
Szerintem is várd meg míg kiszárad, nekem egyszer az esõ esett be az ablakon, persze rá az akkori zoomomra+az erõsítõre.Két napot vártam, aztán minden ment magától újra.

www.satriani.com

hat sajnallak es megertem, nekem is van hugom 😊)
igaz csak 5 eves de sikerult elboritania a gitaromat aminek a nyakvege szepen felbetorott 😞
de en megusztam egy kis pillanat ragasztoval 😊) igaz egy vekony csik meg mindig latszik de nem veszes...
Zoomot viszont remelem nem kapcsoltad be egybol vagy igen??.. ha szetkapod es varsz vele talan meg gyogyithato.
Balo
U.i.: A Metallicának elég változatosak az albumai (nincs nagyon két ugyanolyan hangzású)

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Balo
Ha zenekarnevet írok azt mondom, Metallica, de nem a St. Anger-re gondolok (ez elég metálos), inkább az S&M-re az kicsit lightosabb (jó nem mindegyik szám). Persze jöhet hosszabb is, csak úgy iránynak írtam.

Sajnos a gitározáshoz nem értek (hangolás). Tempóra nemtom segít-e inkább lassabbra gondoltam.

Én személy szerint a Madtracker nevû progit használom. Ti mit ajánlotok?

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Hellhammer
Még ennyi: ha esetleg írsz zenekarnevet, ami hasonló stílusban nyomja, mint amit Te szeretnél, az is lehet, hogy segít 😊

Satchfan
a 4-5 mp kb 1 ütem, ill különbözõ fillek lehetnek. Hajrá!

www.satriani.com

Hellhammer
Majd ahogy jönnek a dolgok, úgy veszegetek fel ezt-azt. Annyira azért számítsál, hogy a GuitarFX nevezetû progival lesz realizálva ez a dolog, mert azzal a legegyszerûbb felvenni a cuccot, meg ugye vannak benne effektek is 😊 (szóval a hangzás miatt írom ezt, mert egy nemtommilyen - azaz tudom: valami Gorilla Tube Cruncher a neve - erõsítõn küldöm át a jelet a gépbe, és nem a GuitarFX torzítóját használom hanem az erõsítõ beépített csöves torzító szimulátorát, a progi csak EQ meg Reverb/Echo cuccban segít 😊).
Még pár kérdés így a végére:
Azt írtad, hogy 4-5 mp-es hangminta kellene. Ebbe nem sok fér bele, de ha jön hosszab cucc, az is kellene? Meg milyen tempóban nyomjam, milyen hangolással?

Balo
Az is jöhet, de legyen benne azért dallamos is! Kössz elõre is! 😄