Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

her Valo
nemtom, nekem rohadtul bejott mar a HZ-k hangja is... amugy hamarosan lesz egy ilyenem, amiben 81-85 kombinacio lesz :-))

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Match
Én egy les paulba szereltem egyszer 85(bridge)81(neck) összeállítást, hát a 85 elmegy, de végülis engem annyira nem hatott meg az egész éjemdzsí. Amíg nem hallottam csak felvételrõl addig áradoztam hoyg milyen jó, aztán hoyg kipróbáltam....inkább mégse 😊) Amúgy a legjobb összeállítás amit én hallottam emg-be az a 85(bridge)89(neck)

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

H. Peti
ja akkor custom. igen Celestion hangszórók vannak benne ami azért jól cseng a szakmába. Hát nézelõdök még, azért tippek jöhetnek!

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

H. Peti
Nem nem, csak az erölködõre 40. A piköp 60-as lesz kábé ugy tudom. Hard rock némi blues beütéssel. Azt nem vágom hogy ha kiválasztunk(segitségetekkel) egy párat a gépbe, akkor honnan szerzek, mert ugy tudom iszonyú nehéz beszerezni itthon speckósabb pukat.

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

p)ec
Jól, van, ne válaszoljatok😄

Lateralus, beillesztenéd a fenderes linket, mert nekem nem jeleníti meg.
Kösz!

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

her Valo
---Lateralus:
tenyleg kicsit csicsas az az aronyozott koptatolap.. de ahogy nezem, vagy cserelve volt a fogolap, vagy nem vittek tulzasba rajta a jatekot...

---H.Peti:
40-50-bol akarod kihozni az egeszet, vagy csak az erolkodot?
Mert pickupbol amit mar erdemes beletenni annak legalabb 20e darabja.. a blues hardrock az azt jelenti hogy blues hardrokk beutessel (avagy forditva), vagy hogy eztis aztis? Erostiobol a Kustomok az alacsonyabb kategoriakban jobban megerik az arukat, ugyanugy celection hangszorok vannak bennuk, csak nem az van rairva hogy marshall...

H. Peti
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Epi LP100 ba szeretnék majd karácsony után pu-t cserélni, de dillemában vagyok, nemtom milyet kéne. Gondoltam Dimarzio Paf Pro-ra esetleg, Seymour Duncan SH2-es Jazz modell, vagy Alnico2Pro? Legtöbbször max tónussal játszok hid vagy nyakpiköpállásnál, középen nem áll soha a váltó. olyan blues hardrock szerû témához kéne. pl. guns. mégvalami olcsóbb "szobaerõsítõ" sem ártana mert a mostani izomdurva vermona vm10 es nem elégít ki 😊. Arra is várok javaslatot ugy 40-50 rugóig lenne rá keret. Volt erre is kiszemelt, Custom vagy tranyós marshall. Nos? Kösz a segitséget elõre is.

No. 0001 Stratocaster:

Aranyozott koptatólap, he-he. Kicsit túlzás. Amúgy állítólag nem ez a valódi legelsõnek gyártott Strat, csak ez viseli a 0001-es sorszámot. De az egyik elsõ példány, az biztos, 1954-bõl.

p)ec
Mivel senki nem válaszolt újra feltenném a kérdést;
egészen pontosan mit takar a w/piezo, a w/ Matching Headstock, és az Inlay w/ Matching Headstock megjelölés?

her Valo
Amugy ma probaltam ki az LTD-t eloszor erolkodon (a proban). En tartottam tole hogy az EMG HZ-k nem valami jok, de olyan kemenyen szolnak, hogy mostmar 100% hogy a Horizon customomba amint lesz ra penzem belerakok ket EMG-t... eddig aszittem a mesa miatt szol ugy a talicska, de inkabb az íemdzsíííííí

her Valo
egy gityo szallitasa az USA-bol atlagosan kb 20-25e Ft (kijohet olcsobban is, de akkor nagyon lassan lesz itt).
továbbá fizetni kell vámot(8%), majd a teljes osszegre (tehát 108%) jon rá a 25% ÁFA. Ezenkivul a posta 950 Ft kezelesi koltseget szamol fel a vamkezelesert pluszba. Mas koltseg ha joltudom nincs. Milyen LTD-t akarsz hozatni? Nemkell egy LTD H-301?

Match
Tényleg õvé a 0001-es strato?????
Bazz arról nem lehet képet szerezni?

Csak a jellemzõ gitárjaikat írtam. Page egy 58-as Fender Telecastert használt a Led Zep indulásakor, de utána leggyakrabban egy 58-as Gibson LP Standard volt a kezében (a Zep mûködése alatt). Persze más gitárokkal is játszott. A Lukather is fõleg MusicManon nyomja, de szintén használ Telecastert is. A Yesbõl a Howe is tucatnyi gitárral nyomja, de ez a Gibson a kedvence. Satriani detto, rengeteg gitárja van. A Pink Floydos Gilmourról már nem is beszélve, mert köztudomásúlag hatalmas gitárgyûjtõ, milliós értékû gitárokkal. Az õ tulajdonában van pl. a 0001 sorszámú Stratocaster, meg tucatnyi muzeális gityó.

Az mondjuk jól látszik, hogy ezek a tradícionálisabb elõadók, inkább tradícionálisabb gitárokat használnak (vannak kivételek). Szóval Gibson-Fender mániások. Ezért ajánlottam, hogy valami olcsóbb gyártású Fender jó lehet. A Gibsonok általában drágábbak.

Match
hát, hoyg Jimmy Page LP standardot hsznált az egy kicsit durva kifejezés 😊) Volt neki signature is, csík beszüntették, és egy átalakított (asszem csak elektronikailag) LP Custom volt úgy emléxem, de ha rosszul emléxem akkor javíts ki.
Az ES-175 meg kurvajó gitár, és lhetettkapni 999 dolcsiért...szerintem az nem egy nagy ár érte, kár hogy az ilyeneket magyarországon 1999ért mutatják fel.

Ezeket szeretik használni e csapatok (elõadók):

Toto: gitár - MusicMan SL signature, erõsítõ - Rivera
Led Zeppelin: gitár - Gibson LP Standard, erõsítõ - Marshall SLP 1959
Pink Floyd: gitár - Fender Stratocaster, erõsítõ - Hiwatt
Yes: gitár - Gibson ES-175, erõsítõ - Fender Twin Reverb '65
Satriani: gitár - Ibanez JS, erõsítõ - Marshall 6100

250-bõl ezek nem igazán jönnek ki, de pl. egy használt japán Fender Stratoval már egész jó úton vagy. Erõsítõ meg otthoni gyakorlásra egy kis átlagos szobakombó bõven elég.

her Valo
stilusfuggo... de annyibol mar lehet oreralni...
pl megveheted az en ESP LTD H-301-es gityomat 150-ert :-))

p)ec
Höhöjj annyiért egy kezdõnek már lehet rendesen hangszert vásárolni nagyon. De mondjuk azt azért még leírhatnád, hogy vajh autentikus mandzsúr country-t avagy svéd punk-menuettet akarsz játszani, mert a kettõhöz nem feltétlenül jó ugyanaz a szerszám...

p)ec
Egyébként itt pontosan mit takarnak a lehetõségek a a modell és a nyak alatt?

(Na ki ne nézzetek, eszem ágában sincs ilyet rendelni... majd terveznek egyet )

p)ec
Én tisztán használom a középsõ pickupot, és szeretem is a hangját...

Match
szerintem inkább valami orosz csodamodelrõl származó 20 kilós öntöttvas tune-o-matic 😊)

Satchfan

www.satriani.com

Satchfan
Fender Original Floyd Rose

www.satriani.com

Bigsby 😊

Match
nah, megnéztem a videókat. Elég durva hogy valakinek a gitárján a hidat a kezéhez igazítsák...kíváncsi lennék milyen tremoló illene a kezemhez .)

her Valo
egyetertek, en is tok feleslegesnek tartom a kozepso pickupokat... az uj "!!!Ouija!!!" gityomban is ket EMG humbukker lesz :-))

Match
Hát, ezt a morse gitárt már akkor is néztem amikor elõször láttam, de most hogy láttam a bekötési rajzát, már annyira sem értem mi az értelme mint régen 😄DD
A petrucci videókat már én is szedem...nagyon kiváncsi vagyok rá!
Szerintem a középsõ pickup tök felesleges....akármennyit is tesznek oda...nem szoktam használni, esetleg akkor ha nem tudom levenni a hangerõt annyira, hogy ne torzítson, akkor rákapcsolok a középsõre+az elsõre, és akkor lecsökken a kimeneti jelszint (Mert nekem a középsõ be van eresztve teljesen, tehát rohadt messze van a húroktól)

p)ec
mondjuk ez csak két színû...

p)ec
(seej ez ekkora?😊)

hehh... ööö... izé... bocs azoktól, akiknek lassú a net a képért... 😊

p)ec
Ja, Satch, elõször én is hanyattdõltem tõlük. A legfaszább, miután Petrucci azt mondja, hogy "I love the frets!" 😊

Egyébként is vannak még érdekes dolgok a Musicman oldalán.

Ez Például a Steve Morse Signature Model kapcsolási rajza...
Ja. Régi haverunk és rajongónk. Kb. fél éve õ dobol nálunk, amikor a fõbandája és ideje megengedi, mert eredeti dobosunk külföldre távozott.

Milyen "állatra" gondolsz ? 😊

Satchfan
Zsííííííííír!!!!!!!!4
Most töltöm a videket!
Királyak a képek is!
THX!

www.satriani.com

p)ec
Hejj de cédajó oldalt találtam!

Videók a mûhelybõl ahol a Musicman Petrucci Signature Modelt tervezték. Nagyon érdekes (Petrucci jammelget, vizsgálják a kezét, igazítják a kivágást), és nagyon jó minõségû.

Jp proto

Satchfan
Talált süllyedt... pihent állapotban voltam

www.satriani.com

Match
milyen olcsón?

her Valo
ha valakit érdekel...
egybenyaku ESP LTD H 301 gityo szép zõd színben elado.
EMG HZ hangszedok, fix hid, keménytok.

Ár: 150e Ft

her Valo
aki a trialba vesz barmi gitárt vagy ahhoz cuccot az megérdemli amit kap...

Match
én már játszottam olyanon...mondjuk ettõl egy picikét nagyobb volt, de szerintem közel sem éri meg az árát.

Gerzson
Leem komboról van valakinek valami tapasztalata?

www.trial.hu

www.trial.hu árulja

Match
Na nehoyg méár naygon süllyedjen a topic....vettem húrt az akusztikusra: Ernie ball 11-es foszfor-bronz...valami kurvaszépen szol (ja és persze fender thin pengetõvel...még nem találtam pengetõt amivel szebben szólt volna az akusztikus)

p)ec
Én vmi 5 húros basszus-tabbal ötvözött raszta hajtincsekre tippelek😄
Vagy ez hülyeség?

Nd
Hali. Valaki, aki ért hozzá, please küldjön nekem beállitasokat ax1500- hoz, mert most szereztem és még nagyon béna vagyok vele. Elõre is köszi.

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

p)ec
ez eléggé elcsúszhatott... 😉
olyan, mint valami depressziós nagymacska😄

Satchfan
#6329 és # 6330 egy rasztahajú emberkét ábrázolna, csak kicsit elcsúszott a kép...

www.satriani.com

p)ec
Satch, azért elmagyarázhatnád, mit akartál😄

PResident Evil
de kell... attól még kell 😄

Satchfan
Feladom.....

www.satriani.com

Satchfan
Hát ez nem olyan lett, mint itt az ablakban volt....

=5============= |\
===6===3======= /O , | |
=====2========= == | |
=========1===== \O ' | |
===========1=== |/

www.satriani.com

Satchfan
Akkor nem is kell már a basszer...

=5============= |\
===6===3======= /O , | |
=====2========= == | |
=========1===== \O ' | |
===========1=== |/

Remélem érthetõ vagyok 😊))))))))))))))))))))

www.satriani.com

PResident Evil
another topic ! 😊

[Walaki]D`Lair
pfff

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu