Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PResident Evil
mondom 😊

[Walaki]D`Lair
LOL....raszta hajad lesz én arconröhöglek...😄DDDDDDDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

PResident Evil
hát nem akarok többet költeni mint a rasztára, szal 30k - 60k - ig 😊

Satchfan
Van egy eladó Kustom 65W-osom, ha érdekel vkit!

www.satriani.com

Gerzson
ja láttam onnan jutott eszembe

her Valo
azer vicces hogy egy MG fej 150e Ft, amikor annyibol mar Lead vagy SuperLead 50-es fejet is lehet kapni, es hat szerintem eg es fold a kulonbseg

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

her Valo
ez a marshall nemer semmit...
a nevet kell megfizetned ami ra van irva, ha neked megeri akkor hajrá.. én azonos kategoriaban a Kustom 16W-os erositojet ajanlanam, az is ebben az arban van, de az megis éri

milyen multirol?
neten nezz utana mit tud, ha valahol látsz belole itthon boltban probald ki, aztan rendeld meg :-))

Gerzson
és küldföldrõl rendelt pl. multieffect-ról tudtok valamit mondani?
mert hallottam, hogy ott olcsóbb minden, de hogy kell lebonyolitani a dolgot?

valaki csinált ilyet?

Satchfan
Ha jól sejtem, ez is tranyós...
Nekem sima Valvestate-m van, 30W-os, de még ez is csak otthonra jó, próbára kevés. Sztem 30e-ért egy 10W-os erõsítõ... ...felesleges...

www.satriani.com

Gerzson
Sziasztok!

www.marshall.hu-n akciós cuccok vannak

Marshall MG10CD
10W-os gitárerõsítõ

29.900Ft

ezzel mit érek? érdemes ilyet venni?
eléggé hangos? jó az overdrive-a?

Satchfan
Durva ez a Stick video...
Kurv@ jól szól!!

www.satriani.com

Nd
Hi. Tud valaki nekem irni Ax1500-hoz franko beállitasokat?
köszi
[email protected]

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

_chokey_
President: milyen árkategóriába gondolkodsz?
PResident Evil
hmnmmm... most akarok egy fasza bõgõt venni... egyéb tanács ?

Match
Chokey Mesterem! Hát aláírás 😊
Nem tetszik az idézet? BLS - Berzekers-nek a refrénje....Igazi sörözös fíling 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Szombaton Pesten a Kultiplexben
II. Heavymetal.hu Fesztivál:

Agregator
Cay-os (A)
Stereochrist
Kiju (I)
Cadaveres de Tortugas
Aebsence
Grindman

Gyertek el, ha tudtok !

_chokey_
Mármint Match-nél
_chokey_
Drinkin', pukin', pissin', and fightin'
and startin' all over again.
Ez miez?
p)ec
ehhh ehhh... a második linket elrontottam... de sebaj itt a hibabepótlás az Úrban.

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

p)ec
Én minden nap megtisztítom a húrokat, mielõtt elpakolom aludni, és szerintem már egy nap kihagyás is hallatszik...

Tényleg, ha már így a higiéniánál tartunk... ugye nem baj a festéknek, ha ablaktisztítóval törölgetem? 😊

Amúgy meg itt vannak érdekes oldalak vannak, amiken nem vannak képek, amiket megtaláltam, és ide illesztettem be.

mi az a stick, és hogy kell rajta játszani + 2 faja kisvideó

ez meg majdnem ugyanaz, csak van neki teste is, meg gondolom máshova van hangolva.

Az ftp meg nem jön be... 😞

Match
Az más...amõgy a gitár hangját is nehéz megállapítani így gépen, mert azért az igazi egy erölködõn jön ki. Az a gond hogy én is a játékot figyeltem, nem a hangzást és most nincs idõm már megint leszedni 😊 Tehát majd máõskor írok bõvebb véleményt.

gergou
Ez csak egy amolyan ossze visszasag, en most nem magamrol, hanem a gitarom hangjarol vartam velemenyt😊 de majd igyekszem osszehozni valmi komolyabb cuccot...

`Take a look to the sky just before you die`

Match
ÉN: szerintem sem érdemes tisztÍtani a húroka, én is max annyit csinálok hoyg játszás után megtörlöm õket egy ronygyal, de azt sem mindig.
Pec: ftp.x3.hu
login: gitarozas
pass: gitar
Lateralus: azért egy húrmagasságért sztem hangszerész még nem kell 😊) Legalább is én rohadtul sajnálnám azt a pénzt amiért megcsinálják (az már egy új húrkészlet 😊)

Gergou: Próbálj meg írni egy egyszerû alapot és rra írni egy szólót, impro nélkül, vagy egy számot feljátszani egy az egyben úgy ahogy az eredetiben van (najó, nem hangról hangra, csak hogy úgy szóljon és ne legyen hamis).

Gabye:

Lehet a széthasznált húrok miatt is (eldeformálódtak, rozsdásak), de az is amirõl néhány napja szó volt, hogy rosszul van beállítva a gitár nyaka, vagy talán a láb. A húrt lefogod az egyik érintõnél de kicsit hozzáér egy másikhoz is és ettõl rezonál.
Húrokat nem nagyon szokták tisztítgatni. Cserélni szokták 😊
Van ilyen húrtisztító kefe, meg folyadék, de az csak arra jó, hogy gyakorlás után az izzadtságot leszeded vele. Az öreg fakult hangú húrt cserélni kell ! Cseréld le és ha ezután is zörög, akkor beállítási probléma - hangszerész.

p)ec
Egyébként mi is a szerver címe?😄

p)ec
Gabye: húrtisztítóval? 😛
De az is elég, ha elõtte kezet mosol.

Nd
Hello. Érekel valakit egy Boss DS1 használt, de nagyon szép állapotú torzito pedál?

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

gergou
Udv, a szokasos servrunkon van egy kis friss altalam gitarozott anyag, hallgassatok meg, osztan kis velemenyt varnek😊

`Take a look to the sky just before you die`

Match
Vagy ha netán nem akar visszahajolni, akkor használható visszacsapó íjnak 😊

Match
van vlahol egy lyuk a nyakon és ott egy imbuszkulcsal lehet húzni vagy engedni.

Satchfan
Akkor leöntheted már alkohollal is 😊)

www.satriani.com

Match
Egyetértek lateralussal! Ha netán elhajlana a nyak egy kicsit, akkor is húzol a páálcán és máris egyenes. De szerintem nem hajlik el, lásd nekem is van gitárom ami már a 21. életévét tölti be (oh istenem, már nagykorú...milyen hamar felnõnek 😊)))

Aham. Thx.

A húrok nyakfeszítése minden húros hangszerre vonatkozik. Ugye nem kell bemutatni a több száz éves, ma is hibátlan hangú és állapotú Stradivari, vagy Amati hegedûket ?

her Valo
tranyo helyett elektroncso van benne, amitol teltebb, utosebb hangja lesz a gitar hangnak

Yetike:

Csak, hogy pontosítsunk. A kérdés így szólt egészen pontosan: "normál szóló gitárnak mennyi idõ alatt hajlik el 'drasztikusan' a nyaka".

Erre válaszoltuk azt többen, hogy NORMÁL gitárnak, amit NORMÁLISAN használnak, DRASZTIKUSAN nem hajlik el a nyaka.

Itt nem a húrfeszítés miatti kis mértékû elhajlásról volt szó, mert azt drasztikusnak, vagy kórosnak nem lehet hívni. Ez természetes. Amennyiben a mértéke zavaró módon kihat a gitárjátékra is, akkor állíttatni kell.
A drasztikus elhajlás (vetemedés) amirõl a kérdés szólt, betegség. Cserélni kell a nyakat. Általában két dolog miatt következik be:

-Fos a gitár
-Fosul bántak vele

her Valo
nemlehet hogy csak rosszul van beallitva a haverjaid gitarjanak a nyaka?

Ez az flémeljetek csak jól van.

Valaki felvetette, hogy lehet hogy az akkord lefogásom a rossz. Én erre azt mondtam, hogy az nem rossz, hanem az ütemmel van a bajom. Mi a probléma ezzel??

Annyit mondtam, hogy a régi gitároknak elhajlik a nyaka erõsen, és megkérdeztem egy szaküzletben, hogy a merevítõs nyakok is elhajlanak e erre azt a választ kaptam hogy igen, csak sokkal tovább bírják, illetve két haverom gitár nyakán is észre lehet venni egy bizonyos hajlatot. És mivel én sem vagyok gitárszakértõdiplomászvillamosmérnök és nem szedek szét naponta 30++ gitárt, gondoltam megkérdezem az itteni Szakértõktõl, hogy õk hogy is gondolják ezt.

A miért hajlana el tipusú válaszokat meg természetesen indokolom.

Amúgy köszönöm a válaszokat.

Match
Yetike: Ha már ennyire vágod akkor tényleg minek kérdezed?
Amugy vannak 58-as stratók, olyan a nyaka hoyg egy tized mm-t sem hajlott el....és az több mint húsz év!!!
Láttam már hetven akárhanyas Gibson L-5-öt.....valahogy az is egyenes volt.
Továbbá a strato plus-om 88-as, akárhoyg nézem 21 éve volt...a nyaka meglehetõsen vékony, de még így is képes ovlt egyenes maradni.
Tehát!
Ha elhajlott az két dolog miatt lehetett. 1. olyan a gitár (pl egy orosz csodamodell.....lehet az is régi (sõt, csak az lehet 😊)))
2. el van cseszve benne a pálca (vagy gyenge vagy túlfeszített).
3. megengedte a pálcát, lecsiszolta a nyakar, soxor vízbe áztatta és gyorsan megszárította....akkor talán meghajlik még egy jó gitár nyaka is.

Yetike:

Ha ennyire vágod, akkor miért kérdezted ? Meg van a válasz a kérdésedre: nem bír ki 20 évet sem.

Nem pistike vagyok az ovodából, az akkord lefogásom tiszta, nem fogok félre, minden húrnak tiszta hangja van.

Nekem a pengetés ütemével van problémám, hogy pl ott a katyusa, ott vannak a szöveg fölött az akkordok stb, de nem tudom hányszor kell pengetni milyen ütemben.

Gitárnyakkal kapcsolatban meg fogjátok már fel hogy nem azért hajlik el mert azt használja létrafoknak hanem A HÚROK FESZÍTÉSE miatt. Az meg hogy szarul tárolja mit jelent? Nem pucolja le fogkefével mindennap vagy mi?

p)ec
Vagy gyakorold úgy az akkordokat, hogy külön-külön megpengeted a húrkat, hogy mind szól-e.

p)ec
Yetike, sztem azért nem úgy szólnak az akkordjaid, mert amit az egyik ujjaddal lefogsz, azt egy másikkal letompítod, stb. Kérj meg vkit, hogy mutassa meg, mi a baj, vagy menj el tanárhoz!

Attól, hogy a húrok a nap 24 órájában feszítik a nyakat. Figyi, nem a levegõbe beszélek, haverom kb 20 éves akusztikus gitárjának már olyan ferde a nyaka mintha körzõvel húzták volna, és nem hiába volt már az én gitáromon is cserélve a nyak (használtan vettem), valószínûleg nem attól hogy eltört.

Mitõl hajolna el ?
Egy normál gitár nyaka biztos, hogy túlél téged. Bundot, fogólapot, a használattól függõen lehet, hogy kell cserélned, de a nyak mitõl hajolna el. Max. ha rosszul tárolják, vagy ütik vágják, de az meg nem a gitár hibája.

Ezt hogy érted? Egy idõ után csak elhajlik, ha mindennap használod.

Match
Egy normál gitárnak soha...

her Valo
fa fuggo
meg a legdragabb gitarnal is megvan ra a lehetoseg, de sokkal kisebb mint azokon a koreai csodakon amiken tennap meg futyult a madar

szoval ebben altalanositani nem lehet...

Thx. Még annyit kérdeznék, hogy egy normál szóló gitárnak mennyi idõ alatt hajlik el 'drasztikusan' a nyaka?

Match
Hát ahogy a szám diktálja...ezt elég nehéz leírni...valahogy rá kell érezni. Nem tudom melyik számot akarod eljátszani, tehát nem is sejthetem hoy hogy kéne pengetni.
A lényeg hogy mindig oda vissza pengeted, ésa hangúlytalan (nem tudtam jobb szót rá) részeknél, ami tulajdonképpen a ritmust adja neki, egyszerüen kicsit felemeled a kezed (a BALT!!!), ezáltal letompítod a húrokat és azok elhalgatnak. Bele lehet vinni tompított akkordokat is, de tényleg szinte lehetetlen ezt leírni....nekem is mutatták, ezt könyvbõl sosem fogod megtanulni. Amikor lehúzod, akkor egy kicsit lefele kell húzni a kezed, hogy az üres hangokat is letompítsa. Jobban nem tudok segíteni, talán majd a többiek.