Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Figyuljatok! Segítség kellene az elektromos gitárok fizikáját illetõen! Aki tud mondjon már nekem olyan linket ahol ezt részletesen elmagyarázzák!

H. Peti
hát ez nagyon nagyon komoly

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

p)ec
Satch: a témával kapcsolatban találtam egy tanulmányt :
tanulmány a témával kapcsolatban, amit találtam én.

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Satchfan
Hát ez a gitár tényleg durvácska... De hát manapság ugye már a 10 éves kislányokból is popcsapatot faragnak (lásd: fláuörsz), amihez ugye kell mutatóba kis gitáros gyerkõc is...

www.satriani.com

H. Peti
Lateralus, erre mondják azt, hogy sosem lehet elég korán elkezdeni. 😊 És valóban ugyan a hangszerpiacra még nem törtek be. MÉG! De ha ilyen ultrabrutál gépeket csinálnak lassan mi is ennek a márkának a nagykövetei leszünk 😊)) najónem...

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Match
Semmit sem kell....ha basszuson akarsz tanulni akkor tanulj basszuson.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Pedig kezdtem reménykedni, hogy ez egy normál gitár, csak valahol Banglades legmélyebb bugyraiban készült. De nem !
Ez egy márkás termék. Egy világszerte ismert játékbabagyártó terméke. 3-6 éveseknek. 😊))

H. Peti
gyerekek!! Itt a gityó amirõl szól a fáma!!! 😊))
Köszi Én... jó kis cucc nemdebár?

H. Peti
Match hajrá 😊 De az én Osanos gityómnál jobbat ugyse találtok!
Kár hogy nekem nincs scannerem...

Match
Ma a metroújságba láttam 3500 ft-ért 64 centis fa gitárt 8akusztikus)....van rajta kb 1 oktáv 😊) nagyon lol, majd beszkennelek ide egy képet róla 😊

H. Peti
ööö nemtom melyikben, mert az akciós ujság is róla, de sztem a pest környékiekben biztos van, ha pesten van auchan akkor tuti ott is. Ja és neked akartam irni, hogyha tabbol nyomod, akkor ajánlom a guitar pro 4.0 -át, mert rengeteg féle akkordfogás mód van benne, mind kereszt, mind "natur" fogásmódok, rengeteg skála, stb.. ha nem ismered töltsd le, egyébként kotta is van benne szal elég profi progi nekem sokat segit. www.guitar-pro.com, a tabok pedig www.mysongbook.com hozzá, gp4, és gp3 kiterjesztésûek, ha mégse érdekelne sorry.

H. Peti
Na az van hogy auchan-ban van a gitár, nemtudom hogy milyen konkrétan, de teljesen ugy néz ki mint egy frankó gitár 😊
Már ami a képen látszik, szép csicsás dobozban van és az van melléirva hogy: Elektronikus gitár 1.790
És frankón húrok vannak rajta számszerint hat, fekete szinû, eléggé ibanezes formavilág, tremolokar, és piköppök, persze biztos muanyag meg ilyenek de azért nagyon durva 😊
Különben errõl az mtv-s dologról pedig nekem is a véleményem mint her Valo-nak, csak én még hozzátenném, hogy a többi popmetál csapatnak mág általában Les Paul lazul a nyakban térdig leengedve és teljesen egyenes háttal képesek gitározni, mindig is irigyeltem õket, ja és közben tök ütemtelenül ugrándoznak, a gitár jó hogy nem repül ki a nyakukból, ennek ellenére fantasztikus rimusban képesek játszani csuklótörés/görcs nélkül, van mit tanulni...

her Valo
nem celzas volt, csak leirtam hogy manapsag a PRS biztos meno, mer minden maleszajunak az log a nyakaban az emtívín

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Ez a "gazdaságos" gitár dolog komoly ? Nem olvastatok félre egy 0-át ? Még 17-ért is gyanús, de nem tudom elképzelni, hogy 1700-ért ki lehet hozni egy gitárt úgy, hogy azon az áruháznak még haszna is legyen. 1700-bõl jóformán a húrkészletet nem veszed meg rá. Nem valami mûanyag gitár ez a gyerekeknek karácsonyra. Mint a fröccsöntött mobil csecsemõknek. 7 hangon csörög és "hallózik". Ennél egyszerûen nem tudok komolyabbra gondolni. De ha ez mégis "használható" elektromos gitár, akkor lehet, hogy veszek 3-mat 😊

her Valo
az ESP Custom gitárom szeretné tudni mérjárt le szegény... szal megvalaszolhatnad... talam mert a numetalos csokak mind PRS-sel a kezukbe ugralnak?

p)ec
Apropó, halottátok az új dream kislemezt? Petrucci nem nyújt benne vmi hatalmasat, és a számnak eléggé Lie utánérzése van...

p)ec
Neeeeeeeeeeeeeeeem, neeeeeeeeeeeeeeeem... *zokogva a földre rogy*
azt már hallottam, hogy a metró árul ötvenért metró gitárt, de ez...

Valo: van egy angolszász ország, mifelénk úgy híjják, Amerika 😄D

H. Peti
Ma olvastam Tesco vagy Auchan ujságba hogy van eletronikus gitár 1.790 FT-ért,igen erõsen gondolkodom rajta, gondoljatok bele 22 bund, 2 szimpla 1 dupla pu, tremolokar. minden ami kell

her Valo
most komolyan... van ember aki ezt megveszi?

p)ec
Az lenne ja, de akkor már beteszem a linket, hogy az is tudja, melyik az, aki nem ismeri...
link, hogy az is tudja, melyik ez, aki ezt nem ismeri

guest, neked hogy sikerült beillesztened a leszpólt?

H. Peti
jaja ez a lakókocsis, vazze hát ez valami hányinger ...

Match
Pec: fogadjunk a lakókocsi 😊)) Így látatlánból sztem az a legroxxabb gitár amit az epiphone csinál 😊

H. Peti
ez a dizájncenter sajna kaki, nem látszik shemmi

p)ec
Ja és itt egy dizájncenteres Epiphone (sztem ezért vkinek s*ggberúgás járna😄):

p)ec
Ráadásul az a kis zöld tremolóizé(?) is ízléstelen😊

Match
Hát sztem ez undorító!
Egy ilyen gitárba az az érték hoyg oylan idõs, és hogy annyira szarrá van játszva...nem az hoyg így van gyárilag megcsinálva...
Steve ray vaugnhan gitárja pl iylen volt...az nem semmi aahogy azt szétjátszotta.

Szóval ez egy "új" hangszer.

Nyugodj meg, nekem se !
Itt van egy ugyanolyan gitár:

p)ec
ööö... Lat, ezen a címen nálam nem jön be semmi, amit a gitárokhoz tudnék kötni...

Errõl az összerakásról jut eszembe, hogy azt hiszem Kirk Hammettrõl járta az a mese, hogy miután megvesz egy új gitárt szétszedi darabokra és újra összerakja, hogy ne legyen annyira nyers, gyári.
Jimmy Hendrix is állítólag mindig lecsavarozta az új Fenderei nyakát és a nyak-test találkozásánál tükörfényesre polírozta, úgy rakta újra össze, mert szerinte a Fendereknél ezen a ponton sok hang "elveszik" a nem kellõ illesztés miatt.

H. Peti
Ugyanabból a sorozatból nem. Arra gondoltam hogy a "gitársztárok" mindíg valamennyire személyreszabatják a gitárt amit vesznek boltba, mer' az nekik még tool nyers. Kb ahhoz lehet ezt hasonlitani mint amikor régen a Dacia kocsi volt a menõ, de sajna miután megvetted mégegyszer össze kellett rakni, azután lett "auto". Na persze nekünk földi halandóknak bõven király a bolti Gibson vagy Fender is
Lateralus ez elég komoly, bár ahhoz hogy egy ilyen gityót vegyél eléggé vastag pénztárca kell, de az tény minnél öregebb egy jó minõségû hangszer annál jobb.

Eredeti régi gitárt vétek átfesteni. A középkori templomi freskókat sem festik le újra, max. restaurálják.
Divat a lepukkantság, meg a használt dolgok. Miért divat megint a koptatott farmer ?
Egyébként pl. a Fender Custom Shop (a Custom Shop megjelölést arra használják, amikor egy gyár kimondottan egy vevõ igényeihez mérten rek össze egy hangszert), szóval a Fender Custom Shop gyárilag csinál neked "beöregített" hangszert, régi kiadású vintage modellek után, ami persze új, de úgy néz ki, mintha...
3 félét lehet ezekbõl rendelni:
Van a sima NOS (New Old Stock), ami egy régi hangszer zsír új változata. Ugyanúgy néz ki, mint mondjuk egy 51-es Telecaster (Nocaster), amikor kihozod 1951-ben a boltból.
Aztán van az ún. Closet Classic változata ugyanennek. Ez a nevébõl adódóan úgy néz ki, mintha 1951 óta vigyázva használták volna és fõleg gitártokban tartották, de azért már elmúlt volna 50-éves. Kifakítják a színét, apróbb karcok stb. Egy jó állapotú 50-éves használt hangszer benyomását kelti.
Aztán van a legdurvább az ún. Relic. Ami gyárilag meg van dolgozva, hogy egy 50 éve széthasznált gitár kinézete legyen. Kopott, fakó, karcos. Van hogy a fáig lekarcolják, koptatják róla a festéket.
Azt mondanom sem kell, hogy ez a legdrágább a 3-féle közül és a zsír újnak kinézõ a "legolcsóbb".

És lehet venni öregített alkatrészeket is 😊

De van olyan is, hogy komoly gitárkészítõk, hobbisták foglalkoznak régi kinézetû hangszerek reprodukálásával. Na az az igazi ! Pl. volt valahol egy oldal (sajna nem tudom hol van), ahol egy fickó pontról pontra leírja, hogy csinált "eredeti" 1951-es Nocastert (nagyon ritka). Olyan szinten, hogy régi elfekvõ, több évtizedes raktárkészletekbõl szerzett be az eletronikához ugyanolyan drótokat, stb, és eredeti Fender alkatrészeket csiszolt, koptatott öregített, rozsdásított be. Sõt, ha szétszeded a gitárt, akkor ceruzával az akkori minõségellenõr lemásolt aláírása is ott van a nyak és a test kapcsolódásánál. Olyan dolgokat is figyelembe vett, hogy a lakkréteg színe milyen módon változik a za évtizedek alatt. A szériaszám is "eredeti". Csavarról csavarra ugyanaz a hangszer és öregnek tûnik. Avatatlan szemlélõ, de még viszonylag avatott sem mondja meg, hogy nem 50 év feletti a gitár. Egy ilyen hangszer értéke padig csak dollár 10ezrekben mérhetõ. Bár ezt a fickó magának csinálta.
Nagyon komoly. 😊

Ez pl. egy új gyártású Relic Strato:
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1031&message=6466623

p)ec
Valo: vááá, azt még úgy ahogy megértem, hogy nem festik újra, de mi értelme van egy álrégi gitárnak? sztem nézzen ki úgy, ahohgy kinézhet...

Peti: szal ugyanabból a sorozatból két gitár nagyon különbözõ fából készülhet?

her Valo
en ugyerzem hogy ha EMG-k lesznek a gityomba, akkor mar 70%-os lesz a soundom, amint tudok szerezni egy TS 808-as ibanez tube screamert akkor 80%-os, es az már fasza... annal jobbat mar csak 10000000x vastagabb penztarcaval tudnek kihozni...

H. Peti
hát én a dimarzio.com és a seymourduncan.com -ról szrzem az infót, meg mint most pl, más emberek véleményét kérem ki, akkor van igazán nagy szerencséd, ha egy hozzáértõbb emberkének pont olyan gitárja van mint neked, akkor sokat tud segíteni egyébként pedig sajna nagyrészt zsákbamacska van, hiszen pl, mondjuk eldöntöd hogy te mindenképp Sambora hangzást akarsz, akkor az elsõ dolgod ugye 1. milyen a gitár?(márka,tipus/fazon)
Hangszedõ: Seymour, Dimarzio, EMG, stb...
na viszont ugye ki tudja milyen az erölködõ pontosan, nincs e "megoperálva", hogy a gitár full bolti e, nincs rajta semmi személyreszabás ésatöbbi ésatöbbi, igy nagyon nehéz a pickup vásárlás, mert olyan soha nem lesz a gitárhangod mint amilyenre vágsz, vagy csak ritka esetben. Ezért kicsit zsákbamacska a dolog sztem. Vagy rosszabb lesz vagy jobb(ami ugye fasza), de pont olyan amilyet akarsz csak a legritkább esetben. Persze ha milliárdos vagy nem számít mindez amit irtam

her Valo
---Nightwing:
jo az explorer, de nekem abbo csak egy kell majd, egy ESP Hetfield modell, de az még odébb lesz...

---ZzZz:
a Medgyo is csak rendelesre hoz EMG-t, a Seymour-t forgalmazza mar egy joideje...

---

ec:
nemszoktak az olyan gitarokat ujrafestetni, ezekben epp az a lenyeg hogy lelakottak kicsit, nagyon sok ceg foglalkozik azzal hogy ujonnan olyan gitart csinalnak ami mar 40 evesnek nez ki...

p)ec
Egyébként az "infókat" a hangszedókrõl hangminták (meg persze játék, de én nem tok annyi gitárt kipróbálni😄) alapján gyûjtitek össze? Tudom, hogy hülye kérdés, de azért szívesen tudnám, ha netán én is hasonlóban törném a fejem...

Lat: Kösz a linket! Miért nem festeti újra?😊

H. Peti
köszi Guest a képet 😊
Paul Gilberttõl láttam egy oktatóvideó szerût régebben, hát nem gyenge a csávó az biztos. Az én hangszedõimrõl legyen elég annyi hogy Jackson...olyan zajos hogy õrület, a hangjáról inkább nem is beszélek. Ha ti vesztek azt hol teszitek. Úgyértem hol van nagy választék, amit nem kell elõre rendelni? Mert egy csomó helyen azt mondták, hogy szóljak, majd hozatnak egy két héten belül, aztán az egészbõl annyi lett, hogy hónapokkal késõbb is csak hitegettek.

her Valo
de mivel nekem nincs annyim, ezert egy tobbszorosen modositott KH2-bol fog eloallni az ouija modellem

her Valo
amit a kepen latsz abbol oleg keves keszult, olyan 5000 USD korul szokott elkelni darabja ha ippeg eladasra kerul... csinaltak meg belole skull & crossbones inlayekkel is, de nekem ez a moon-star inlayes jon be nagyon!

Persze, hogy lehet ! Szinte mindent lehet. Azt teszel bele és oda, ahová neked tetszik (meg ami belemegy). Arra azért ügyelj, hogy a nyaknál egész más egy pickup hangkaraktere, mint a hídnál.

Match
Nekem is mostanában forog a pickupcsere hátulra,mert az elsõ pu hangjával abszolút meg vagyok elégedve, de a hátsó túl gyengén szól az elsõhöz képest (a középsõ meg cask azért kell hoyg ne legyen lyukas a koptató 😊)
De sztem ha cserélem akkor Pearly gates megy bele (seymour duncan) mivel azt teszik a fenderekbe.

Match
utánanézve gilbert is tone.zone.t használa hídnál...mindegy a lényreg hogy jó hangja van 😊

Match
Nekem pickup-be a idmarzio tone-zone tetszett a legjobban hídnál, és a humbucker from hell a nyaknál (paul gilbert-mnek is iylen van elõl, a hátsót nem tudom).
Amúgy még angyon ütõsen szólnak a dimarzió evolution-ök.

Guest
Az oldalon, ahonnan linkeltél, több darabból volt összerakva a kép, ezért tûnt el a többi része... 😊

H. Peti
he??nem fért be a nyaka 😊

H. Peti
Köszi Lateralus! A seymour honlapján már az összes cuccost meghalgattam, viszont nem tudom hogy az én gitáromba ezek hogy szólnának, mert mégis másképp dörren egy Gibsonba mint egy Epiphone-ba. Nekem még ajánlották a Dimarzio Paf Pro-t, nem tudom milyen lenne aha keverném... Bridge: Dimarzio, Neck: Seymour, ez igy para, vagy elvileg lehet? Elsõ picköpcserém lesz szal ebben még full lama vagyok. Bots. her Valo mennyit kóstál egy ilyen gép?
Ez a mostani amibe piköp kéne csak hogy tudjátok nem egy fél millás hangszer..😞

her Valo
hm... hát ez egy ESP KH2 Ouija, Kirk mester legszebb gityoja szerintem... még nincs ilyenem, de folyamatban a dolog...

H.Peti:

Próbáld megkeresni, hogy kedvenc gitárosaid milyen hangszedõt használnak. Slash pl. Seymour-Duncan APH-1 Humbuckert használ (állítólag).
Egyébként a Seymour-Duncan pickupok hangját itt meghallgathatod mp3-ban.
Ezeket hallgasd:

Slash
SH-2 Jazz
Full Shred
Screamin Demon

A Jazz modelt inkább akkor vedd, ha visszafogottabb, melegebb hangzásra vágysz. A Slash pickup jó lehet ilyesmi zenéhez, szép karakteres a torzítása. Ha melegebb hangot akarsz határozottab torzításszõnyeggel, akkor a Full Shred lehet jó. A Screamin Demon inkább a keményebb hard rock-metal zenékhez jó. Határozotabb torzítással, több magassal.

P)ec:

a link - http://home.tampabay.rr.com/richm/dave54strat.jpg

H. Peti
emg-t nem akarok semmiképp, na mindegy majd akkor utánajárok mi lenne a jó kombináció. Tényleg nem kell valakinek a Vermona erõsítõm

her Valo ez a te géped? Milyen típus/márka? ibanezesnek tûnik...