Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
:
tanulmány a témával kapcsolatban, amit találtam én.
\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"
www.satriani.com
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Ez egy márkás termék. Egy világszerte ismert játékbabagyártó terméke. 3-6 éveseknek. 😊))
Köszi Én... jó kis cucc nemdebár?

Kár hogy nekem nincs scannerem...
Már ami a képen látszik, szép csicsás dobozban van és az van melléirva hogy: Elektronikus gitár 1.790
És frankón húrok vannak rajta számszerint hat, fekete szinû, eléggé ibanezes
formavilág, tremolokar, és piköppök, persze biztos muanyag meg ilyenek de azért nagyon durva 😊
Különben errõl az mtv-s dologról pedig nekem is a véleményem mint her Valo-nak, csak én még hozzátenném, hogy a többi
popmetál csapatnak mág általában Les Paul lazul a nyakban térdig leengedve és teljesen egyenes háttal képesek gitározni, mindig is irigyeltem õket, ja és közben tök ütemtelenül ugrándoznak, a gitár jó hogy nem repül ki a nyakukból, ennek ellenére fantasztikus rimusban képesek játszani csuklótörés/görcs nélkül, van mit tanulni...
Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

azt már hallottam, hogy a metró árul ötvenért metró gitárt, de ez...

Valo: van egy angolszász ország, mifelénk úgy híjják, Amerika 😄D
Tesco vagy Auchan ujságba hogy van eletronikus gitár 1.790 FT-ért,
igen erõsen gondolkodom rajta, gondoljatok bele 22 bund, 2 szimpla 1 dupla pu, tremolokar. minden ami kell
link, hogy az is tudja, melyik ez, aki ezt nem ismeri
guest, neked hogy sikerült beillesztened a leszpólt?

Egy ilyen gitárba az az érték hoyg oylan idõs, és hogy annyira szarrá van játszva...nem az hoyg így van gyárilag megcsinálva...
Steve ray vaugnhan gitárja pl iylen volt...az nem semmi aahogy azt szétjátszotta.

Itt van egy ugyanolyan gitár:

Jimmy Hendrix is állítólag mindig lecsavarozta az új Fenderei nyakát és a nyak-test találkozásánál tükörfényesre polírozta, úgy rakta újra össze, mert szerinte a Fendereknél ezen a ponton sok hang "elveszik" a nem kellõ illesztés miatt.
Lateralus ez elég komoly, bár ahhoz hogy egy ilyen gityót vegyél eléggé vastag pénztárca kell, de az tény minnél öregebb egy jó minõségû hangszer annál jobb.
Divat a lepukkantság, meg a használt dolgok. Miért divat megint a koptatott farmer ?
Egyébként pl. a Fender Custom Shop (a Custom Shop megjelölést arra használják, amikor egy gyár kimondottan egy vevõ igényeihez mérten rek össze egy hangszert), szóval a Fender Custom Shop gyárilag csinál neked "beöregített" hangszert, régi kiadású vintage modellek után, ami persze új, de úgy néz ki, mintha...
3 félét lehet ezekbõl rendelni:
Van a sima NOS (New Old Stock), ami egy régi hangszer zsír új változata. Ugyanúgy néz ki, mint mondjuk egy 51-es Telecaster (Nocaster), amikor kihozod 1951-ben a boltból.
Aztán van az ún. Closet Classic változata ugyanennek. Ez a nevébõl adódóan úgy néz ki, mintha 1951 óta vigyázva használták volna és fõleg gitártokban tartották, de azért már elmúlt volna 50-éves. Kifakítják a színét, apróbb karcok stb. Egy jó állapotú 50-éves használt hangszer benyomását kelti.
Aztán van a legdurvább az ún. Relic. Ami gyárilag meg van dolgozva, hogy egy 50 éve széthasznált gitár kinézete legyen. Kopott, fakó, karcos. Van hogy a fáig lekarcolják, koptatják róla a festéket.
Azt mondanom sem kell, hogy ez a legdrágább a 3-féle közül és a zsír újnak kinézõ a "legolcsóbb".
És lehet venni öregített alkatrészeket is 😊
De van olyan is, hogy komoly gitárkészítõk, hobbisták foglalkoznak régi kinézetû hangszerek reprodukálásával. Na az az igazi ! Pl. volt valahol egy oldal (sajna nem tudom hol van), ahol egy fickó pontról pontra leírja, hogy csinált "eredeti" 1951-es Nocastert (nagyon ritka). Olyan szinten, hogy régi elfekvõ, több évtizedes raktárkészletekbõl szerzett be az eletronikához ugyanolyan drótokat, stb, és eredeti Fender alkatrészeket csiszolt, koptatott öregített, rozsdásított be. Sõt, ha szétszeded a gitárt, akkor ceruzával az akkori minõségellenõr lemásolt aláírása is ott van a nyak és a test kapcsolódásánál. Olyan dolgokat is figyelembe vett, hogy a lakkréteg színe milyen módon változik a za évtizedek alatt. A szériaszám is "eredeti". Csavarról csavarra ugyanaz a hangszer és öregnek tûnik. Avatatlan szemlélõ, de még viszonylag avatott sem mondja meg, hogy nem 50 év feletti a gitár. Egy ilyen hangszer értéke padig csak dollár 10ezrekben mérhetõ. Bár ezt a fickó magának csinálta.
Nagyon komoly. 😊
Ez pl. egy új gyártású Relic Strato:
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1031&message=6466623
Peti: szal ugyanabból a sorozatból két gitár nagyon különbözõ fából készülhet?
Hangszedõ: Seymour, Dimarzio, EMG, stb...
na viszont ugye ki tudja milyen az erölködõ pontosan, nincs e "megoperálva", hogy a gitár full bolti e, nincs rajta semmi személyreszabás ésatöbbi ésatöbbi, igy nagyon nehéz a pickup vásárlás, mert olyan soha nem lesz a gitárhangod mint amilyenre vágsz, vagy csak ritka esetben. Ezért kicsit zsákbamacska a dolog sztem. Vagy rosszabb lesz vagy jobb(ami ugye fasza), de pont olyan amilyet akarsz csak a legritkább esetben. Persze ha milliárdos vagy nem számít mindez amit irtam

jo az explorer, de nekem abbo csak egy kell majd, egy ESP Hetfield modell, de az még odébb lesz...
---ZzZz:
a Medgyo is csak rendelesre hoz EMG-t, a Seymour-t forgalmazza mar egy joideje...
---ec:
nemszoktak az olyan gitarokat ujrafestetni, ezekben epp az a lenyeg hogy lelakottak kicsit, nagyon sok ceg foglalkozik azzal hogy ujonnan olyan gitart csinalnak ami mar 40 evesnek nez ki...
Lat: Kösz a linket! Miért nem festeti újra?😊
Paul Gilberttõl láttam egy oktatóvideó szerût régebben, hát nem gyenge a csávó az biztos. Az én hangszedõimrõl legyen elég annyi hogy Jackson...olyan zajos hogy õrület, a hangjáról inkább nem is beszélek. Ha ti vesztek azt hol teszitek. Úgyértem hol van nagy választék, amit nem kell elõre rendelni? Mert egy csomó helyen azt mondták, hogy szóljak, majd hozatnak egy két héten belül, aztán az egészbõl annyi lett, hogy hónapokkal késõbb is csak hitegettek.

De sztem ha cserélem akkor Pearly gates megy bele (seymour duncan) mivel azt teszik a fenderekbe.
Amúgy még angyon ütõsen szólnak a dimarzió evolution-ök.

. Nekem még ajánlották a Dimarzio Paf Pro-t, nem tudom milyen lenne aha keverném... Bridge: Dimarzio, Neck: Seymour, ez igy para, vagy elvileg lehet? Elsõ picköpcserém lesz szal ebben még full lama vagyok. Bots. her Valo mennyit kóstál egy ilyen gép?
Ez a mostani amibe piköp kéne csak hogy tudjátok nem egy fél millás hangszer..😞

Próbáld megkeresni, hogy kedvenc gitárosaid milyen hangszedõt használnak. Slash pl. Seymour-Duncan APH-1 Humbuckert használ (állítólag).
Egyébként a Seymour-Duncan pickupok hangját itt meghallgathatod mp3-ban.
Ezeket hallgasd:
Slash
SH-2 Jazz
Full Shred
Screamin Demon
A Jazz modelt inkább akkor vedd, ha visszafogottabb, melegebb hangzásra vágysz. A Slash pickup jó lehet ilyesmi zenéhez, szép karakteres a torzítása. Ha melegebb hangot akarsz határozottab torzításszõnyeggel, akkor a Full Shred lehet jó. A Screamin Demon inkább a keményebb hard rock-metal zenékhez jó. Határozotabb torzítással, több magassal.
P)ec:
a link - http://home.tampabay.rr.com/richm/dave54strat.jpg
her Valo ez a te géped? Milyen típus/márka? ibanezesnek tûnik...