Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
Pec: Na látod én meg fordítva vagyok...az elsõ gitrom egy 35 ezer forintos legend...még ma is azt mondom hoyg kéynelmesen tudok rajta játszani a strato után...tehát nagyon jó gitár.
Amit megvettem 60-ért akusztikus, az meg valahogy nem az igazi...a hangja tetszik cask hiányzik belõle valami(tudjátok mindig egy icipici ami b*ssza az ember fülét), a nyaka viszont nagyonjó...ezért vettem meg.
De próbáltam egy 133 ezer forintos ibanez akusztikust, aminek a nyaka kurvajóvolt (lakkozatlan mahagóni), a hangja is szar gyári húrokkal gyönyörû, csak kiocsit tompa, de új húrokkal viszont nagyon szép lehetett volna az biztoos. Volt cutaway is rajta....egy problémája volt...a húrok 2 centire vopltak a nyaktól 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

p)ec
Ugyan én sem rajongok a tábortûzdokgokért, de örülök hogy az elsõ gitárom akusztikus lett. Késõbb vettem egy elektromost, de most újra az akusztikuson tanulok klasszikus gitárt. Az is az elõnye, hogy én pl. 23-ért egy tök jó Hohner akusztikus gitárt vettem, míg elektromosból ennek a kétszereséért is csak sz@rt kapsz... persze ezek az árak új hangszerekre vonatkoznak.

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Match
Én: fogalmam sincs hogy mirõl beszélsz 😊
Kép linkeléshez elsõsorban regisztrálnod kell magad, aztán lesz egy oylan gomb hogy ..és azzal )

Match
Hát az akusztikus pár milimáéter vastag fából készült, a teste tul, képp olyan mint egy doboz, ami a hangokat felerõsíti, és egy bizonyos karaktert ad neki. Ezzel szemben az elektromos tömör testû, kb 4 centi vastag (ez változó) így a test rezgése nem annyira lényeges, a hangot un. hangszedõk (pickup-ök) SZEDIK ÖSSZE ÉS EGY KÁBELEN KERESZTÜL AZ ERÕSÍTÕ felerõsíti, majd nyomja a tömegnek hoyg ZUZZATOK!!!: )

Hogy mit érdemes mewgvenni az szerintem atótl függ hoyg mit akarsz játszani.
Általában azt mondják hoyg az akusztikus nyerõ mint elsõ gitár, de hogyha mondjuk eleinte nem érdekelnek az iylen tábortûzdolgok, és nem jársz tanárhoz akkor meg fogod unni. Ha valami jó tanárhoz jársz akkor ajánlott az akuszztikus...ki tudja, lehet hoyg még egy jó jazz szólistát faragnak belõled.
Lényeg a lényeg, hoyg oylat vegyél szerintem amilyenen játszaniu akarsz késõbb.

Match
Na ezt mindenki nézze meg!
Huhh, ez a gityó....nagyondurva....54-es strato..benne vannak a szögeknek a nyomai, amivel a festésnél fogják fel a gitárt....durva...meg érdekes is amiket írnak hoyg miylen egy ilyen õskori (lassan 50 éves) gityó.

hi!tudom hülyének fogtok nézni de azért megkérdezem.
mi a különbség az elektromos és az akusztikus gitár között
és melyiket éri megvenni egy nagyon kezdõnek?

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

Match
Azrét mustang mert a Ford Mustang 35 évfordulójára csinálták (gondolom ezért 35 darabot). Szerintem szép, de itt csak nekeemn teccik 😊

Dehát ez egy Strato ! 😊

Match

Na ez a másik mustang....35 készült belõle, nem 25, de az árárt már le se írják 😊

Itt van e !
Fender Mustang:

1964-81-ig gyártott középkategóriás modell. Nagyok 60-as évek fíling. Most is van a Fender termékskálában egy reissue változat belõle.

Match
Naéás egy érdekesség:
Az alábbi gitár lett az Ed Roman lapon (a világ leghíresebb (és talán legjobb) gitárkészítõje) a 2003-as év legjobb gitárja.
JET Earlewood

MitagDÁS nem csúnya, bztos nagyon jó is csak kurva giccses.

p)ec
Ehh... egy szót kihagytam... 😄
Kösz a képeket, így elnézve errõl ebszélt😄 azt mondta, egy nagyon egyszerû gitár 2 hangszedõvel, de hihetetlen hangja van. Amikor a Fender elkezdett mûszárítást használni, megnõtt a régi Fenderek ára, és okos emberek elkezdték felvásárolni az itthoniakat, és Amerikában eladni... azóta is veri a falba a fejét szegény... 😞

Match
De itt van egy jobb:

Match

Na tessék Pec, itt van neked egy ilyen vadló 😊)
Ha jól emléxem a fender japán gyárainak futószalagáról még gördülnek le ilyenek...

Match
Pec: Valo pár száz hozzászólást mondott😊
Amúgy az nem az a mustang....mert az a világ egyik legdrágább gitárja, ha jól emléxem 35 ezer dolcsi, és mindössze 25 darab készült belõle....de azért utánanézek.
Kár hoyg nem ismerem ezt a glass prison-t,de azéért meghalgatom

p)ec

p)ec
Rémlik valami, de az nem pár hozzászólással van lejjebb😄

Mellesleg megint van egy linkem - avagy hogy néz ki a Dt - Glass Prison elsõ szólója, ha nem Petrucci játssza...

Tényleg hallottátok az új Dreamet? Hatalmasat csalódtam a bandában... 😞(

her Valo
pár száz hozzászólással korábban van belinkelve, Match nyomta fel, ilyen idiota lovak vannak a fogolapon

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

p)ec
Höjj ez rendesen szét van kopva...

Ismeri valaki a Fender Mustangot? A tanáromnak volt régen, de sehol nem találok róla képet.

Match
Na még száz év és az enyém is ilyen lesz:

😊)

Match
Ez amúgy az epiphone...nem értem amúgy hoygan csinálják.....némelyiknek 3 darabból van a nyaka, némelyik 1-bõl, aztán némelyik White szinû, némelyik meg Antik white (vagy AGED..). Ez így random üztemmódba gördül le a géprõl? 😊

p)ec
Night: sztem ha lenyúlod simán ülsz 3 évet 😉

H. Peti
Jaja. Zakk ugyebár 😊
szgery: Köszi hogy segitesz, igazából,tudom hogy mit cseszek el és hogy hol , csak annyira bepöccentem magamra hogy ilyen béna vagyok, hogy gondoltam már leirom hotha valamit nagyon hülyén csinálok, de nem mert ugy csinálom ahogy mondjátok, csak sok gyakorlás kell még, amugy nem mindig rezeg a felette lévõ húr, csak ha szar "formában vagyok". És köszi mégegyszer hogy segitettek. szgery, a problémánk ugyanaz(banda)

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Match

Satchfan

www.satriani.com

Match
akkor megyek amerikába, legalább nem kell válogatni 😊)))))

Satchfan
Hát ti aztán termeltek... Inkább nem is szólok hozzá semmihez; annyi az új téma, h estig itt ülhetnék 😊
Yngwie felesége sztem nem egy jó nõ. Tipikus amerikai cicababa.

www.satriani.com

p)ec
sztem nyújta 1. és 3. ujjal ,aztán, amikor a 3ast visszereszted, az egyest "hagyd feljebb," hogy letompítsa😊

H. Peti
Igen Match, jól látod, ez a gond, de majd csak megoldom, gyakorlok mintállat. És köszi! Ma már nem gitározom többet, mert lehet összetöröm a hangszert. Hisz az a hibás, nem én nem tudok játszani 😊)

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Match
Hát ezt senki nem fogja tudni elmagyasrázni neked 😊 Egy mód van: practice practice and practice.
Nagyjából értem hoyg mi a gond....tehtá hoyg nyújtasz mondjuk egyet a G-n, és akkor mikor leveszed az ujjad akkor a D berezonál...
Lehet a bal kezeddel és a jobbal is tompítani valahogy, de tényleg csak gyakorlással tudod megoldani.

H. Peti
oké, kb ez a gondom. mondjuk nyujtasz egy húrt, és a fölötte levõhöz hozzáérek picit, és ahogy elveszem onnan az ujjam, az a hur(nem amit nyujtottam) amelyikhez picit ugye hozzáértem, berezonál. Köszi, majd gyakorlom, bár igazából, néha mikor jobb "formában" vagyok, akkor nem annyira jellemzõ, de ma valahogy nagyon trén nyomom

her Valo
ezt igazabol nem nagyon ertem hogy mi a problemad, de ugy tanitjak, hogy ha nem akarod hogy a felette levo hur barmit is csinaljon, akkor azzal az ujjaddal amivel lefogsz egy hangot, a felette levo hurhoz hozza kell enyhen erni, es akkor nem fog beleszolni a témába... persze ehhez sok gyakorlás kell...

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

H. Peti
ok, figylej már, nekem mindgyá' szétrobban a hülye fejem.!!! Hogy a büdös picsába kell azt megcsinálni, hogy mikor nyújtasz és mondjuk nem tetü lassan, hanem gyorsan, akkor a fölötte lévõ tetves húr ne rezonáljon,m eg ne is adjon hangokat csak kussoljon??? Ez csak millió év gyakorlás, vagy van erre valami külön metódus???

Match
300-ért max egy studiót veszel, amire azt mondják hoyg elég szar 😊) Izlés válogatja 😊 A gibsson kicsit elszált az árakkal 😊 Ajánlom a www.gbase.com -ot, ahhol ezer dolcsiért néha nagyonjó gitárokat lehet kapni

H. Peti
akkor fasza, köszi. Amugy nincsenek sztem elkopva egyántalán, bár használtan vettem, csak jó tudni, hogy miazábra. A következõ gitárom amugy tuti hogy Gibson lesz. 300.-nál huzom meg a határt, azért már kapok valami használt Les Paul-t gondolom, bár ez még a jövõ zenéje, azt is elképzelhetõnek tartom, hogy nem tuningolom a mostanit, hanem majd jövõre veszek egy Gibsont, arra már tán érdemes is áldozni . Ezt meg eladom a csába.

Match
Nem megalama, inkább csak én vagyok hülye és nem tudom hoyg hívják magyarul 😊
A nut ami felül tartja a húrokat (a "0"-ik bund), általában mûanyag, csont, vagy grafit (persze ez kategóriától függ, egy jó középkategóriá gitárnál már biztosan csont).
Hát, legegyszerûbb úgy egnézni, hoyg húrcserénél a fény felé tartod, és akkor láthatod mennyire vannak kopva...érzékelni valahogy úgy leeht hoyg zizeg a húr, d lehet hoyg csak alacsonyan vannak a húrok.
Szerintem fölösleges panaszkodnod azon hoyg a bundok kopva vannak e, mert ahhoz kib*szott sokat kell játszani! Nekem a Legend (my first love: )) meg van kopva eléggé, de tökéletesen üzemel, pedig már a nyaka is sok helyen fekete a kopástól.

H. Peti
Figyu lenne egy amatõr kérdésem, honnan tudod, hogyha a bundok szarok már? ugy értem mik a jelei? berezonál a hang vagy mi? és a másik. miazanut?😊 (ez megalama kérdés, bocs..)

Match
Ahh, a pénznek ehhez semmi köze 😊)))
Ezt a csiszolást még nagyon át kell gondolnom, de szerintem nem fogom megcsinálni....bár egy idõ után el kezd szinezõdni a nyak, akkor elég vintage kinézete van 😊
Amúgy nem tudom miért nem merem, mert a baszusgitáromnak évek óta le van csiszolva a nyaka, és nagyonjó, a squiernek csak vagy fél éve, de az is nagyon jó😊
Mindegy, azért a main stage gitáromon nem kisérletezgetek 😊) A nut csere is elég húzós volt 😊

H. Peti
najó, megkaphatna ha nagyon könyörögne

Match
Én eltartanám háziállanak 😊)

H. Peti
azt az isten fáját! Ez nem semmi ez a csajszi. Bár a felsõ képen kicsit lófeje van, de az alsón bomba. Hogy lehet egy ilyen gusztustalan palinak, ilyen nõje, (csak nem a péénz) 😊)

H. Peti
durvaság ez a gép, Kicsit játszanék rajta az tuti. Bár annyira nem jön be, de azért különleges.

Match
April Malmsteen:

Match
oooh, ok, mindjárt megkeresem megint .))
Adig is itt egy kép az early zakk-rõl...õ is tudta hogy kell kinézni:

H. Peti
ööö Match! Na az van, hogy értem én, gondoltam hogy kissé drága a gép, de én azt mondom, fogj egy flexet és ess neki😊)) najó nem, azért mondtam, mert hogyha a Szkvájer jó lett, akkor nem hiszem hogy a fendert elbaszod, ha mégis, akkor veszel egy új nyakat. Számit?
Esetleg azt a képet beszúrhatnád, tudod én is kicsit felejteni akarok 😊

Match
Amúgy igaz hoyg csak kövérebb meg magasabb lett 😊

Match
Bazzeg, most nézem yngwie feleségét.....húúúú, egy ideig elfelejteném miatta a gitározást 😊

Match
Havernak kellett valami szalagabvatós baromságra...
A csiszolt nyak király....egyszerûen leírhatatlanul jó....
Amúõgy azért nem merrem mert az egyik 70 ezer forint, a másik 370 😊))

H. Peti
nem sokat változott 😊 csak kövérebb lett , meg magasabb 😊

H. Peti
jézus fasza, egyet nekem adhatna igazán, neki most mit számit nem, mondjuk a legratyibb állaptban lévõt, ami gondolom igy is 1 mila körül van.