Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szal nincs külön 7 húros kápó?
\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Szerintem lehet rá capot tenni simán, viszont valami jót, mert láttam mátr lyat hogy eléggé szétb*szta a gitár nyakáût eyg gagyi capo.
Satch: Azon azért nem úgy van fûzve mert az a gibson, nem az amit zakk használ! Gondolom sejtitek hoyg hamarosan belinkelek egy képet arról a húrozásról 😊
Választ a kérdésre: semmiben, viszont a kinézete meg fog változni: Kurvajól fog kinézni 😊
Match! Isten ments,h ezen besértõdnék, vagy baszogatásnak venném 😊 Azért van a fórum, h az ilyen dolgokat + dumáljuk 😊
Kérdés mindenkinek: Mennyiben változna a hangja a 7 húros ibanezemnek, ha az egész testrõl leszedetném a festéket >😊)) ???????
www.satriani.com
2 kérdés:
Match=Match_logout, csak lusta belépni?😄
Lehet 7 húrosra kápót kapni? Mindenféle ciszrehangolás helyett...

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...
2 híd?...

Match: Úgy hallottam, h Zack W Gibsonjainál a húrlábba visszafelé van befûzve a húr, tehát a fej felöl fûzi és a húrláb fölött nyomja vissza.Áll. így testesebb és fémesebb a hang.
www.satriani.com

A régi vintage, több évtizedes hangszereik, pedig a Gibson hasonló gitárjaival vetekednek.
Amúgy a cég már 130 éves. És az 1900-as évek elsõ felében kiváló gitárokat gyártott, saját modelleket.
A baj akkor következett be, amikor 57-ben felvásárolta a céget a terjeszkedõ Gibson. A 60-70-es évek fordulóján áttették az Epi gyártását Japánba, aztán évek múltán Koreába. Természetesen ez a minõség fokozatos leépítésével járt. Így lett az Epiphone-ból a "szegény" emberek Gibsonja.
De a régi saját márkaneveit pl. Sheraton most is érdemes venni, csak nem annyi mint a farostlemez Epiphone SG.
"De mondjuk azt azért még leírhatnád, hogy vajh autentikus mandzsúr country-t avagy svéd punk-menuettet akarsz játszani, mert a kettõhöz nem feltétlenül jó ugyanaz a szerszám... "
Szal érted.

most nemrégiben viszont elkezdtem gitározni (év eleje óta)
Pec: a kis piros X nem annyira 😊
A ritkaság a rock és egyéb elektromos gitárt igénylõ stílusokban zenélõ lányok.
Egyébként szerintem a zene minenkinek megváltoztatja a gondolkodását (mármint a zenélés), és egyfajta igényt ad, hoyg igényes zenét halgasson. Ez most nem diszkóellenes. Merthogy mindenben lehet igényeset alkotni. Lehet igényes annyira egy black metal album is mint egy Vivaldi gitár concerto, pedig nagyon eltérõ stílus.
Anita2:
Az, hoyg magántanárhoz jár az jó, viszont tényleg nem árt ha van kivel zenélnie, mert az mégiscsak jobb. Persze ez nem eleinte fontos, hanem akkor amikor már eljut egy olyan szintre hogy mással is együtt tud játszani.
A dícséret viszont nagyon fontos egy gyereknél. Én 14 évesen azt kaptam legelõször a fejemhez, hoyg olyan béna vagy hogy inkáb add fel...na és ilyenkor már azért is. Viszont 9 évesen ez még nem hiszem hoyg eszébejutna, meg akkor még nincs benne az a tinéddzser anarchizmus 😊))
Dícsérni meg csak finoman kell, ahogy lateralus is mondta.
nem srác, csaj, de az még ritkább😄
Anita2: nagyon fontos, hogy nemcsak a szemmel látható technikai fejlõdés, kottalvasás fejlõdés, hanem apró "hozzáállásbeli" változás is. egy idõ után egyre inkább "gitárközpontúbbak" lesznek a gondolatai, ami a technikai képzettségen túl is sokat segít. Nem ez a lényeg, de ennek megnyilvánulása, hogy pl. az elején, ha a gitár szemben van vele mondjuk fejjel lefelé, többet kell keresgélnie, hogy rábökjön egy hangra, mintha a kezében lenne a hangszer. Ez egy idõ után egyáltalán nem jelent problémát, ahogy természetesebben kezeli majd a hangszert. Már csak ez sokkal élvezetesebbé tezsi a játékot.
Rövidesen megjelentetem legújabb kötetemet A hangszeres játék kognitív pszichológiája címen. 😄

Aztán meg jó ha olyan haverokat szerez (bár ebbe te nehezen tudsz beleszólni), akik szintén zenélnek, mert lesz közös téma és elképesztõen motiválják egymást. Fõleg ha a haver is gitáron játszik. Pl. valamelyik muzsikálisabbnak kinézõ haver szüleit kéne óvatosan terelgetni, hogy nem akarják-e õk is ahhoz a tanárhoz járatni a gyereküket ? 😊
Amúgy meg a zenéléssel egy bizonyos területen valóban több lehet másoknál.
A kézméret tényleg nem sokat számít! Én mondjuk 14 éves voltam amikor kezdtem, de ez már viszonylag késõ...igazából minél hamarabb, annál jobb.
Ha jó a tanár, és a gyerek i késztetést érez arra hogy zenéljen, akkor nem fogja feladni.
Így a sztoriból eszembejutott hogy milyen lenne ha összeismerkednék egy csajjal , akirõl kiderül hoyg jobban játszik mint én 😊)) Szerintem elpirulnék mint még soha 😊
Én is ilyen korúan kezdtem. Saját példámból azért annyit tanácsolnék, hogy folyamatosan legyen a gyerek felé valamilyen motíváció, ami miatt nem hagyja abba. Az elején még tök jó, hogy "hú, gitár...szól...peng..stb", de aztán hamar elveszti varázsát és marad a gyakorlás és a biflázás skálákkal, akkordokkal. Mondjuk a tanáron is sok múlik, hogy mennyire ösztönzi a tanítványt (és itt nem a kötelezõen jövõ hétre feladott skálákra gondolok, mert azzal nem fogja.) Nálam is néhány hónapon belül elmúlt a varázs és abbahagytam, nem érdekelt a "lecke". Aztán a gitár évekig porosodott a sarokban, egyenként elpattant rajta vagy 4 húr és 13-14 korban jött a rockzene, ami újra elõvetette velem a kopott gitárt (2 húrral 😊)
De 9 évesen még nincs ilyesmi és nagyon kell vigyázni hogy a gyerek ne érezze második iskolának, kötelezõ valaminek az egészet. Meg az elején jó darabig nem lesz ám sikerélmény. Semmi sem fog úgy szólni, ahogy kéne. Az elején kínszenvedés az egész. Ez a kritikus idõszak.
Viszont ha kitart és pár évig nyomja, akkor egyre jobban fedezi fel benne az élvezetet, a zenélés örömét. Esetleg saját kis dalokat is ír. Aztán már újra fõhet a fejetek, mert 14 éves kor körül nyúzni fog egy elektromos gitárért 😊

bp-n a 190Ft mar jo, vanahol 250 ugyanaz...

(remélem nem tévesztettem el a mûsort 😊
). Boltban 190Ft/db kornyeken repked az araMondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...
Végül megnézted a Glass Prisont?