Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ja igen..télleg.. de az más ügy volt..
viszont visszakaptam 55 öt.. 5 ezret megtartott magának a fiú..mert gondolom, hogy ilyen béna vagyok .. ááááá =(

joshua
Majdnem az összes gitárral kapcsolatos cuccom diákhitelbõl van. Még úgy gondolom megérte😄

AtomHeart
"miért?..."

Nem te utaltal 40k helyett 100-at par hete..?

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

miért?...
ne is mond.. most húzott le a diákhitel központ 1.6 millával..
el akarták venni a házunkat, meg a kis autómat..
ezért volt náluk a forgalmija.. végülis nagy nehezen kifizettem nekik.. ami eredetileg 1,2 millió volt..csak valahogy õk 1.6 ra emelték, úgy hogy klönbözõ bûvészmutatványokat végeztek..papírokat tologattak, és a sok illeték rátett még 400 ezret.. és még örülhetek, mert el akarták árverezni a családi házunkat amiben lakok.. ami kb 20x többet ér mint a diákhitel tartozásom..
szóval.. elegem van.
miért mindig engem bánt az élet...
ne vegyetek fel diákhitelt.. annyit nem ér a diploma... és még az a sok szívás a tanulással is..annyit végkép nem ér.. és még neked kell fizetned

Hecker007
annyiért meg már a HD PRO-kat adják kb 😄

AtomHeart
Meg szerencse, hogy nem kellett atutalnod a penzt, kulonben 200k-nal tartanank... <#vigyor3>

Hecker007
nincs, ki kell húzni nekem se tetszett ez a megoldás, egy kapcsoló ennyi pénzért elfért volna a hátulján

nem baj, ha lejár a gari majd vágog a hátára egy lyukat aztán kap egy kapcsolót 😄

csak engem utál mert azt hiszi hogy én vagyok a kocsis..
pedig nem..

jah =(
ezt mondta a faszi is kecskeméten a mcdonalds parkolójában, hogy gyakorlatilag vettem egy újjat =(

de viszont nincs garancia már rá..
ááááááááá úúútálom a rendõröket.. még soha semmitõl nem védtek meg..viszont leszophatják

Hecker007
Fazerka állítsd le magad, unalmas már...

Fehercsoki
Annyiért már újat is kaptál volna😄

a podon nincs is bekapcsoló gomb.. ahogy bedugom a tápot máris világít össze vissza..
hogy lehet ezt kikapcsolni?
vagy ezentúl mindig ki be kell dugdosnom a tápot ha használni akarom?

Igazából 155 be került..
mert cegléden két fiatal pisis hülye rendõr lemeszelt és megbüntetett 40 ezerre, mert nem volt nálam hirtelen a kocsi forgalmija.
úgyhogy jól elbaszták a napomat.. pedig nem bántok senkit.. mégis én vagyok a bûnözõ.. pár napja meg betõrtek két szomszédomhoz is.. elvittek ezt azt..
kijött a rendõrség.. körülnéztek, megírták a papírokat és ennyi..el is mentek, és le se szarták az egészet, nem is foglalkoztak vele..

Hecker007
ehhez tudod mit adtak, 1 quick manualt meg az advanced manualt, 1 usb kábelt, meg 2 darab képeslap nagyságúr reklám cetlit, jah meg az imbusz kulcsot + tápot mindenféle villával hogy bárhol a világon használni tud, itt nem volt kitömve felesleges cuccokkal a doboz, line6-nek nem szokása ahogy eddig tapasztaltam

Fehercsoki
Nem a pénz számít, hanem hogy neki még külön utána kell járni és ezeket beszerezni csak hogy használni tudja pedig kifizetett érte 115k-t.

AtomHeart
Imbuszkulcscsomag mindenfele merettel 4-500HUF. USB kabel 200HUF. Drivereket, segedprogramokat, manualt meg letoltod a gyarto honlapjarol. Azt utalom a legjobban, amikor egy termekhez mellekelnek egy fel kilonyi kezikonyvet mindenfele nyelven es 5 cd-t elavult szoftverekkel...

Fehercsoki
Érdekes hiányos cuccot úgy hirdetni hogy tökéletes állapotú...

nem volt..
modnom csak a doboz volt, a pod maga, meg a táp és semmi más..
mi hiányzik még?
papírok sem voltak.. semmi

Hecker007
kábelrendezõ és nincs gond 😄
amúgy tök mindegy milyen kábel, ha mûködik mûködik.
Nekem amúgy volt a dobozban 1 kb 2m-es kábel, ezek szerint akitõl vetted nem adott oda hozzá mindent, imbusz kulcs volt benne a pedálhoz?

most szerdáig várnom kell.. addig nem tudok usb kábelt szermányolni..
addig használom a nyomtatóm rövid kábelét..
istenem, felfordul a gyomrom, olyan kosz van a kábelek körül..

Hecker007
Amit Fehércsoki kolléga linkelt az van mellé is leírásnak, abban minden benne van, pc-vel összekötve meg ha nem egyértelmû a program akkor írj egy pü-t aztán adok egy skype elérhetõséget és segítek, de tényleg nem bonyolult az egész, a legnehezebb talán az erõsítõhöz belõni a kimenetet, meg a bemeneti ellenállását a podnak.

Fehercsoki
AtomHeart
A Line 6 honlapjarol nem tudsz letolteni valami kezikonyvet?

szóval ami engem érdekel nagyon, hogy hogy tudom irányítani a podomat a pc rõl, win 7 van rajta, hogy tudom a presetjeimet elmenteni a pc rõl majd elõhívni a podról, meg hogy hogy tudom irányítani podról a loopert.
Mást nem kell.

asszem vennem kell hozzá egy jó hosszú usb drótot

Na.. megvettem a pod 500 asomat.
Van egy doboz, amiben van, a dobozban benne van a pod 500 as, elég súlyos darab.
Van hozzá egy táp csatlakozó és ennyi.
Nincs benne cd vagy könyvecske..
hogyan tovább?

Hecker007
van hozzá nagyon fasza kézikönyv, amúgy baromi egyszerû, felrakod a line6 monkey nevû progit, regisztrálsz a line6 oldalán, a majmos cuccba bejelentkezel és szépen update-elsz mindent meg telepítesz, ha a pod szoftverét frissíted akkor meg kérdezi hogy szeretnéd-e hogy vissza állítson mindent gyárira, de asszem máshol is vissza lehet állítani. A kezelése meg géprõl nem nehéz, podról viszont rá kell jönni a dolgokra, az már nem olyan könnyû, nekem se megy még minden :S pedig már megvan több mint másfél éve :S 😄

holnap megveszem a podomat..
de akkor majd segítened kell, hogy mit hogy tudok benne beállítani, meg hogy tudom a számgéprõl irányítani kényelmesen.. meg elmenteni a beállításaimat..
nem értek hozzá, szal segizel nekem?

AtomHeart
"fõleg ha mondjuk vastagabb húrok után váltasz vékonyra"

Vastagabb huroknal anyagtol fuggetlenul meg kell tagitani rajta a furatokat...

AtomHeart
A nyereg nyilvan csak akkor befolyasolja a hangokat, ha nem fogod le a hurt, fem hiddal elesebben fog szolni. Regebb a csont volt a nyero, mostanaban nagyon sok anyagbol keszitenek nyerget (speci muanyagok, grafit, mindenfele fem otvozet), az olcso muanyagok (amilyenek altalaban a gyariak) kivetelevel mindegyikrol hallani jot...

a mûanyagokkal az a baj, hogy azok olyanok mint valami rezgéscsillapító, elvesznek a hangkitartásból és felharmonikusokból

jaja.. a csont nyereg a menõ most

Fehercsoki
A hangzásról nem sokat tudok, azért szokták ajánlani a mûanyag nyereg lecserélését mert kikophat, fõleg ha mondjuk vastagabb húrok után váltasz vékonyra, akkor azok zöröghetnek a nagy lyukban. Vintage gitárokban csont nyereg van, az biztos jó.

joshua
Amúgy egy gitár hangjába mennyit számít bele a nyereg anyaga, minõsége? Van különbség egy fém és mondjuk egy gyári fenderen lévõ (gondolom) mûanyag között?

Nem is lehetne emo..ha akarna se.
kb 18 éves kor felett már nagyon nehéz cuki emonak lenni

115 ért enyém a pod..
holnap megyek érte kecskemétre.. megvenni
Szóval akkor..
hogy kell majd visszaállítani a gyári preseteket?

Fehercsoki
Nagyon el vagy tévedve ha szerinted õ emo...Egyébként meg nem a haja miatt szúrtam be ezt a 2 videót.

AtomHeart
Ismerd fel a gitarost:

(En 9-et nem ismertem fel.)

ez milyen nevetséges már.. van vagy 60 éves és megpróbál emózni a hajával..beszarok

Fehercsoki

Hecker007
esetleg még vannak ilyen hard gate-ek talán azt lehetne erre a célra beállítani

joshua
Fender Atomic humbuckert nem tudjátok hogy kis hazánkban lehet-e valahol kapni?

elvileg igen.. de azzal meg az a baj, hogy nagyon magasra kéne állítani a köszöb értéket, és nagyon hosszúra a decayt..
ezek a kapuk, azért elég gyorsan vágják a hangot, és ezért nem tudnád arra használni amire szeretnéd.

az egyetlen megoldást az out of phase elrendezést tartom

AtomHeart
Hat elvileg a noise gate pont ezt csinalja, nem?

Neked egy olyan cucc kellene mint a compressor sustainer, csak olyan fajta aminél vissza negatívba is lehetne tekerni a levelt, és akkor pengetés után visszaesne a hangerõ és tönkre megy a sustain, ha úgy állítod be..
viszont egy baj van..én nem tudok arról, hogy ilyen pedál létezne

AtomHeart
"Hangerõpedált csak lenyomod ha azt akarod hogy haljon el a hang."

Egy arpeggional van gondom a sustainnel, amikor megpenditem a kovetkezo hurt, az elozonek meg csengenie kell, szal itt nem alkalmazhato a javaslatod.

"Amúgy a legegyszerûbb talán ha a pickupokat minél közelebb hozod a húrokhoz, ez eléggé csökkentheti a hangkitartást."

Hat elvileg az erosebb magneses ter csokkenti a hur rezgeset, viszont a hur kozelsege miatt megno a jelszint, ami megint az ellenkezo iranyba hat. Korabban probaltam emelgetni a pukikat, szamomra elonyos hatasa nem volt...

Fehercsoki
Nem úgy értem, hogy vedd lentebb a hangerõt...Hangerõpedált csak lenyomod ha azt akarod hogy haljon el a hang. Amúgy a legegyszerûbb talán ha a pickupokat minél közelebb hozod a húrokhoz, ez eléggé csökkentheti a hangkitartást.

AtomHeart
Csak ezert nem szeretnem moddolni az LP-t. :^) Talan van zajzar a ToneLab-en, azt fogom ma csekkolni...

AtomHeart
Hangerovel mar jatszadoztam, nem segitett.

Fehercsoki
Hangerõ pedál?😄