Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

H. Peti
Ez igaz! Az én baráti körömben is sok mozgolódás van gitárosok terén, van ugy hogy egyik pénteken felmegyek és ott egy srác aki basszerezik, jövõhéten megint felugrok ott a basszeres gyerek, de ott egy ritmusgitáros akit megint nem ismertem addig, szóval igen ez igy megy. Csak velem speciel az a baj, hogy olyan zenét szeret(ek)nék majd játszani, amit egy haver sem akar bevállalni. Ha mégis lenne kedve akkor meg az a para hogy nincs cucca. Max ey akusztikus,de könyörgöm...nem unplugged irányba akarok haladni. Szóval nehéz ügy, és tényleg, legnehezebb dobost, meg basszerest találni. Sztem. Ja és még két kérdés. Van állitolag valami szerver ahol gityóscuccok vannak, annak mi a cime? a másik, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én utálom magam visszahallgatni, úgyértem játék közben jó hallgatni magam, de ha felveszem és utána visszahallgatom, akkor elfog a hányinger, mert nagyon kritikus vagyok magammal szemben és minden apró bakit észreveszek és ez annyira elcseszi az összhatást, hogy már nem is vállalkozok ilyenre.Ti szeretitek magatok visszahallgati?

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Hát igen a hirdetéses, netes dolog a legnagyobb lutri.
Elsõ bandaként úgy szokott általában alakulni a dolog, hogy azonos zenei ízlésû haveri társaság elhatározza, hogy õ is olyan zenét akar játszani, mint a kedvencei. Ebbõl van, hogy egy-két tag játszik bizonyos ideje hangszeren, de van, hogy senki, csak mindenki választ egy hangszert és nekiállnak, és akkor fokozatosan fejlõdik a dolog. Vagy kitartanak és mindenki egyszerre fejlõdik, vagy aki kilóg, nem annyira odaadó, az kimarad a csapatból.
Nekem is úgy indult anno, hogy haverokkal ökörködtünk. Nekem volt egy szar NDK-s elektromos gitárom, egy másik haveromnak egy szar ruszki akusztikus, a harmadik tag meg nekiált párnákat püfölni aztán játszottunk magunknak meg a kismagnónak. Alkalmanként összejöttünk és egyszer lejött játszani velünk az egyik haver ismerõse, aki egy kezdõ thrash metal csapatban püfölte a bõröket, és ezzel megvolt az igazi dob is. Aztán ez a dobos srác késõbb felhívott, hogy menjek énekelni ebbe a thrash bandába...és igy tovább, mindig volt egy ismerõs (vagy ismerõs ismerõse), aki játszott valamin.

na majd jövöre 😊)

H. Peti
majd beajánlak haveroknál, mert õk hasonlo zenét akarnak játszani, bár gitárosok megvannak,😊 de ki tudja...

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

én egy ska-punk zenekarban szeretnék játszani + vokal

H. Peti
majd videokonferencia. webkamera stb. igazi cyberpank v. Virtual Guitar Jamming.😊 Vagy feltölt az illetõ szerverre valami témát, vagy inkább többet és akkor kiderül nagyjából hogy mennyire fakezû.

hát nemtom, neten hülyeség, mivan ha valami faszokkal kerülsz össze akik nemtudnak zenélni, vagy mittom... zenekart ugy kell csinalni ha ismered az embert, és tudod hogy hogy játszik. serintem...

H. Peti
ánem én nem én nem azért én tényleg nem, nem. Abszolút nem.

Match
Miért? 😊
sOKAN Kezdenek el amiatt gitározni hoyg bejöjjenek a csajoknál..csak aztán nem tanulnak meg....és emiatt azt hiszik hogy m indenki azért gitározik hoyg menõ legyen a csajoknál 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

H. Peti
na amugy ez csak vicc volt, ez a csajozos gitározos dolog, nehogy komolyan vegyen valaki, mert az para lenne 😊))

Match
Én azért kezdtem el gitározni mert tetszett hoyg amit a sabbath játszik azt el lehet játszsani ugyanugy 😊 Meg persze azért mert azt mondták hoyg annyira béna vagyok hoyg soha nem fogok megtanuni 😊
Ez a topic nyitás tényleg nem rossz ötlet, de a zenekaralapítás nehézkes neten 😊)
Volt már párban részem 😊

H. Peti
Én is a csajok miatt kezdtem el gitározni, igazából egy em, am váltás a maximum, de a csajok ugysem értenek hozzá, engem meg menõnek néznek, az amerikai pop-pank bandáktól ellesek egy két jó mozdulatot(térdnél lévõ straton barrét fogok hibátlanul, közbe persze ugrálok mint az állat és persze még váltom is ütemre az akkordokat, meg éneklek is egyenes háttal) még pluszba. 😊))) najónem. csak egy humorbonbon volt, egyébként a csajok nem a tamtamot viszik hanem a dobverõt ..hhee😊))
Ezt a dobos basszus, bellentyûs, énekes topicot megfontolom 😊)
Match:
"Tiltott zenészkereskedelem folyik az SG fórumon - ma az rtl klub hiradóban 😊" ez jó 😊

Legyenek a tieid, úgyis fakezû mind !

----------------------------------------

Mindenki zenekart akar itt alapítani, csak az a gáz, hogy ha összeállnátok, akkor lenne egy 7 tagú gitárzenekar. Mindenki gitározik. Nyisson mindenki kamu basszusgitáros és dobos topicokat és az odatévedõ tehetségeket szépen bezsebeli a saját csapatába !
Persz mindenki gitározni akar, mert a buli után a gitáros megy el a legjobb csajokkal 😊

Match
Michael angelo-t sokan ismerik?
Szerény a csávó...malmsteen hozzá képest még kezdõnek sem minõsül 😊

Match
Tiltott zenészkereskedelem folyik az SG fórumon - ma az rtl klub hiradóban 😊

H. Peti
hoppá! Akkor õk az enyéim! Lateralus, megmentettél 😊

Match
Nekem meg összew kéne már hozni a zenekart...minden megvan csak tul lusta vagyok😊)

Jövõre eladom a gitáromat és feloszlatom a zenekart 😊))

H. Peti
ha összefutsz szabadúszó bõgõssel, ritmusossal, dobossal, énekessel, billentyûssel, akkor irányítsd hozzám õket. köszi.

jövöre veszek egy es-t epiphonet...meg csinálok egy zenekart 😊)) elhatároztam

H. Peti
aztakurva.

www.vam.hu

He-he-he !
Most nézem egy másik honlapon, hogy meg kell fizetni a vámot+áfát és pluszban még a vám ÁFÁ-ját is, tehát amit egyszer már kifizettél, azt még "megáfáztatják". Igaz, hogy ez csak 2%, de akkor is...Beszarok ! Kb. 36%-ot kell rászámolni a gitárra + a postaköltséget.

H. Peti

Match
Bazzeg, nem hittem el hoyg 81 új üzenet bvan 😊))) na most olvasok 😊)

H. Peti
huhh, akkor addig spórolok, köszi Lateralus, hogy utánanéztél! Lehet spóroltál nekemm 30 at. 😊

jó ez igy 😊

Jövõ május 1-tõl (az EU-ba lépés idõpontjától). Az EU-n belüli országokból számazó termékekre megszûnik a vámkötelezettség és a hazai ÁFÁ-t sem kll kifizetni, csak az ottanit (ha van) és nem lehet visszaigényelni. Akkor tényleg csak a postaköltség lesz a plusz.

Tévedtem: nem 28500, hanem 28200 Ft a határ.

Amúgy a Vám és Pénzügyõrség honlapjáról:

"Az interneten, vagy csomagküldõ szolgálattól megrendelt vámáruk esetén, amikor az ellenszolgáltatás fejében érkezik be, vagyis fizetünk érte, a vámteher - a beérkezett vámáru/k értékétõl függetlenül - az általános szabályoknak megfelelõen kerül kiszabásra.

Ilyen esetekben az ügyfelet nem illeti meg a 28.200.-Ft-os vámkedvezmény, tehát a vámáru/k teljes értéke után kell a jogszabályban meghatározott vámot és egyéb közterhet megfizetni."

Egyéb közterhen itt az általános forgalmi adót érti.

H. Peti
naja epiphone(butitott Gibson ugye)
és Squier (butitott Fender) hasonló eset, de ugye ahol sajnos "szûkös" a pénztárca...

$659 ez a gityo (epiphone)

némi külömbség a gibson zakk: $3000

"ibanez is használja ezt a rúnát? vagy ez ilyen szabvány"

Szabvány a ló...szt ! Kópia a javából !
A japán gitárgyártóknak is meg kellett tanulniuk valahogy elektromos gitárt csinálni. 60-70-es években másból sem éltek, mint a nagyokat koppintották. Itt speciel egy Gibson Les Pault.

el kell sepernem a lehullot leveleket... :|

E-bayes rendelésrõl kérdezzétek her Valo-t ! Õ szokott onnan rendelni viszonylag gyakran.
Amúgy hivatalosan a 28500-Ft fölötti árúkra vámot és magyar forgalmi adót kell fizetni. Pl. egy 100ezer értékû gitárra olyan 8-10 % vám jön (számoljuk 9%-nak), ez így 109ezer. Erre jön a 25% ÁFA, és így 136ezer cucc+postaköltség+egyéb költségek.

😊))

H. Peti
na szal most epileszpólvan nekem 😊

H. Peti
ehgész pofás, jó kis Ibanez ár/teljesitméby legjobb, anno nekem is az volt. Igaz az ratyi volt nagyon
most epileszpól

inkább újítsd fel a régit (ha van)

ilyen gitarom van amugy 😮

😊))

H. Peti
igen? Durva akkor viszont vedd meg azt mert akkor az nagyon megéri, bár ki tudja hogy szól....

20-ért már lehet régi regentet, 50-est

H. Peti
nemtom, mondom 15 v. 20. 😊

hány wattos? 😄

ok, figy lehet megveszem. 😊

H. Peti
50 watt?? 18-ért soha nem veszel ötven wattost max a sanghaj piacon 😊

H. Peti
Vajdi, mondom én 1 éve vettem huszonötért, semmi baja szép állapot, 15 vagy 20 watt, de bivaly. 18 ért jutányos sztem. ha kell kell, hanem nem 😊

50W?

mer nekem meg nincs combom 😞 az meg kéne hogy megtanuljak gitarozni rendesen, mer fejhallgatóval macerás 😛

H. Peti
18 és engem többet nem látsz.😊 Komolyan.

15 ezerér odadod?😊)