Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

p)ec
Ja persze, az öreg húr is lehet hamis.

Match: elárulnál olyan dolgokat, mint például varced body, mit higy összerakni, mivel mit kell még csinálni? 😄 Nagyon megköszönném ám. Az oldalon csak a festésnél találtam árakat... egy egész gitár kb. mennyivel jön ki olcsóbban, mintha boltban vennél egy hasonlót? Mondjuk az nem semmi, hogy megtervezheted magadnak... 24 bundos scalloped nincs? 24 bundos nyakat egyáltalán nem láttam...

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

her Valo

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

her Valo
ez olyan mint a Gyuri Malmsteen...

her Valo
Bakk Wylde

her Valo
LesPaul Studio Zekkvájdosítva

her Valo
a fade to black szolo eleg erdekes lett...
+szerintem tulsagosan fennvagy a hegyen=kevesebb delay kellene rá...

p)ec
párhuzam, hidadról - a szerk.

p)ec
szgery: elállítódott az oktávpárjuzam. linkelj be egy képet a kidadról, és biztos lesz, aki megmondja, hol lehet beállítani.

gergou
Udv mindenkinek, a serverunk( ftp.x3.hu) re felnyomtam egy kis uj( 17 mega😊 altalam gitarozott anyagot, hallgassatok meg😊

User: gitarozas

pass: gitar

`Take a look to the sky just before you die`

Match
Elég furcsa....elvileg lehetetlen, de hát murphy itt is jeleskedik: ami elromolhat, az el is romlik. Ami meg nem, az is.
Lehet hogy csak ferde a nyak, bár attól még tisztának kellene lennie.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
Én ennyire nem ástam bele magam, de egy quilted maple top-os carved les paul égerbõl, AAA birdseye nyakkal ebony fogólappal 650 dolcsi. Tehát ami neked kell az se sokkal több, olyan 650-800 között van valahol (najó, nemhiszem hoyg meglessz 800)

H. Peti
jajj, Les Paul természetesen 😊 de fasz vagyok 😊

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Match
nem árt a formát is megválasztani 😊 aztán ha megvagy akkor írsz nekik egy levelet hogy ez így mennyi idõ és mennyi pénz amíg legyártják.

H. Peti
ez nagyon kemény, nem semmi meló lehetett ezt összehozni!! Match, nem volt most türelmem végigmazsolázni mindent, majd talán holnap, minden esetre erre volna szükségem.

Body: mahagony flat top body
Top wood: Carved(?)ez, akkor nem jo a flatra gondolom... maple

Neck:
Neck construction: 1-piece mahogany
Fingerboard wood: 22 fret ebony
Inlays: Pearl block
Binding: Single-ply white
Profile: Rounded
Scale length/Nut width: 24 3/4"; 1 11/16

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Match
már lehet hogy ezt linkeltem, de annyira durva:

Match
120 ezer...ha semmi különleges kívánságod nincs 😊) persze a faanyaggal meg extra kívánságokkal (pl full scallop)) meg lehet dobni akár 150-re is.

H. Peti
Huhh, az biztos hogy nem semmi meló, most marhára beleméjedtem ebbe a warmoth-ba, mindjárt összeállítok egy szettet és kiszámolom mit kóstálna😊 csak ugy natur festés minden nélkül, csak nyak és test.

Match
ja, és a faáron ne nagyon problémázz, az a legkevesebb. Számokld azt hoyg a híd van legalább 25 ezer, pickup 15 minimum darabja, elektronika +10, kulcsok 15. Persze ezek átlag árak. A bundok, straplock, nut és egyéb huncutságok megint kitesznek vagy 10-20 ezer forintocskát.
Szerintem ha tudsz jó faanyagot szerezni, akkor csak neck-thru-ban gondolkodj.

Match
az iztos hoyg jó érzés...csinálni is...imádtam azt a fadarabot amit én is csináltam. Mot is nekiálnék egynek csak a nyakkal vagyok gondba...

Ilyen a vintage pálca. Amint látható görbén kell bemarni, és elég mélyre. Nem eccerû megoldani, de ha megcswinálod, akkor minden elismerésem neked! Ha eccer rájövök hogy "Hogyan csináljunk gitárnyakat egyszerû háztartási eszközökkel" akkor én is nekiállok egynek 😊)

H. Peti
Köszi MAtch és Pec neked is. Na az van hogy asztalosmuhely lenne, teljes felszereléssel. Tehát ez nem gond, a faárakkal vagyok gondba, de most ez nem is érdekel. Inkább megnézem az oldalakat, amiket irtatok, aztán majd eldöntöm. De olyan jó érzés lehet egy igazi saját gityón játszani ami a te lelked egy darabja, meg minden... na majd kiderül 😊

Match
Szerintem is ezen a kettõn érdemes szétnézni. De gondolkozz el hogy a nyakat meg tudod e egyáltalán csinálni. Nem azért mondom mert hogy lenézlek, hanem mert a nyakhoz kurvajó fa kell, lehetõleg erõsen edzett. Továbbá kell bele egy pálca is, amit nem eccerû beletenni. És nem utolsó sorban baromijó gépek kellenek hozzá (najó, igazából csak egy halálpontos szalagfûrész kell nagyon hozzá).
Gondolj bele. Kifaragod a nyakat, mindent ami kell rá, még a fejet is meg tudod hajlítottra csinálni. Aztán ketté kell vágni hozsszában (a fogólapot levágni), belemarni a pálcát (tehát egy kurvajó marógép is kell), aztán ha mindez faszául sikerül akkor visszaragasztani a fogólapot...ha még ez is megy akkor még bundozni is kell, amit minimum tizedmiliméterre, de inkább századmiliméter pontossággal érdemes betenni.
Szerinem látogasd meg a WARMOTH Lapját...vannak áraik rendesen de jók is. Szeirntem érdemesebb itt megrendelni a testet meg a nyakat mint megcsinálni (és még olcsóbb is mintha te csinálnád 😊)

p)ec
Jajjj, azt akarom beszerezni már egy jó ideje! newm tudsz segíteni?😄

Peti, pont mostanában volt róla szó; errõl volt szóû

errõl is

H. Peti
ohh, köszi, rohanok az elsõ nonstop guitar shop-ba! 😊

a Nagy gitárköny c. könyven benne van asszem 😛

H. Peti
Good Night! Valaki segytsen! Kéne nekem egy könnyen értelmezhetõ gitárkészitéssel foglalkozó oldal, ami nagyjából lépésrõl lépésre leirja a témát! Asszem benevezek egy saját készitésû gitárra jövõre! köszzz

Match
mret windows-ba a felvételi hangerõ kisebb mint a lejátszási. Ahol a hangerõ ket állítod ott beállítások/tulajdonságoknál allítsd át felvételre, és ott lehet bûvészkedni

p)ec
Jajjj... 😄 és azt nem tudjátok, miért lehet halkabb a gitár felvételkor, mintha csak úgy játszoagtok?

Match
Mikivel jobban szól.
Hogy mi történne? Jobb esetben csak kurvaszarul szól, rosszabb esetben leég a bemeneti erõsítõ a hangkártyában 😊

p)ec
"Ezt a torzításos valamit nem értem hoyg hogy gondolod."
Jobban szól, ha mikrofonnal veszik fel, nem?

"nehogy rákösd az erõlködõt közvetlenül a gépre!!😊"

Egyébként akkor mi történne?😄

Match
Hát annyi nekem sincs 😊 De ha lenne arra költeném 😊
Elég nekem a mostannit fejlesztgetni. Elõreláthatólag csak új kulcsokat, hátsó pickup-öt, koptatólapot és tremolót akarok venni 😊)) 2 év mulva kész is lesz 😊

hát 1 milliom nincs gitárra 😊

Match
Ezt írta H. Peti is...
Amúgy a butított gitárok között is vannak elég durvák...

ugytudom hogy az epiphone a gibson leányvállalata

Match
Pec: cool edit pro
Legalább is én ezt használom..és úgy tudom satch is, bár õ lehet hogy azóta fejlõdött 😊 Ezt a torzításos valamit nem értem hoyg hogy gondolod.

p)ec
Az erõsítõm füzetébe az van írva, hogy ne kapcsoljuk be, ha nincs rákötve láda. Tudom, hogy vonalból nem igazán érdemes torzítva játszani, de ha a gépre kötném rá, azt sem szeretné?

Ti milyen programmal játszotok fel számokat? Olyan kellene, ami természetesen több audio-csatornás, és midit is lehet alákeverni. Magix? Quartz? Tudom, a windows hangrögzítõ a legjobb, de nekem egy kicsit bonyolult a kezelése. 😄

A vodkaivásos kombó tényleg király,növeli az önbizalmat😊))
Kitartást a No boundaries-hez!😊)
Egyébként Jason-nak jók a "lassabb" számai is!

Speed kills!!!!!!

Hi mindenkinek!Basszus!Ezer éve nem írtam ide,de azért mindennap olvasgattam a fejleményeket😊))(Remélem elnézitek bûnömet)
De most annyi mindenrõl volt szó,hogy muszály írnom!😊)

Michael Angelot én is ismerem😊Láttam már 1-2 oktató,és koncert videóját!Hát..... Nem semmi a csávó!Embertelen,ahogy teker!!!Király a sérója is😊)Viszont nagyon hiányolom a dallamokat a játékából.Nagyon-nagyon tehetséges,és technikás,Malmsteen télleg kezdõ hozzá képest,de nekem akkor is hiányzik belõle a dallam😊))
Match,ha megtanulod a No boundariest tényleg Te leszel az isten😊))És nagyon állat a gitárja!! 29 bund asszem😊) "Built for speed"Töltsétek le a "Speed kills" videót!Egyébként nem tudom ismeritek-e Jason Becker-t,de érdemes utánanézni!Hatalmas tehetség!Fantasztikus számai vannak😊)Van a neten egy Cacophony nevû videó róla,hát az eszméletlen!Az elején jobb kézzel jojózik és csak ballal játszik,utána pedig tekerés meg virga 1000.000-val!Érdemes tõle meghallgatni a Rain-t.Iszonyat szép szám!

Más:saját magam visszahallgatása:ugyanúgy vagyok vele,ahogy eddig Ti is írtátok!A legapróbb hibát is észreveszem benne,amit más még csak véletlenül sem vesz észre😊)Néha akár 10x is rögzítek valamit,mire elégedett vagyok vele és másnak is megmutatom😊)))

p)ec
Mire jók ezek a bemélyedések? Nwem tûnnek kényelmesnek...

Match
És a warmoth féle Half scallo (12-22 bundig)

Match
Mí szerencse:

Match
Nah elkezdem megtanulni Michael Angelo-tola no boundaries-t...ha sikerül én vagyok az isten 😄DDD (bár már eccer próbáltam és nem sikerült).
Csak azt utálom hogy a 2 kezes tappingnél van egy 23-as bund is....és nekem olyan nincs...utálom hoyg nem 2 okbtávos a strato..mundjuk úgy hülyén nézne ki.
Láttam olyayt hogy strato-ra 2 oktávos nyak, és az elsõ pickup-ök ki kell hozzá szedni 😊 Undorító...ha megtalálom belinkelem 😊

Match
az a dom 7 a sima dur 7-es.
Én az elsõ zenekaromba egy haverom áltatl kerültem be, olyan egyszerûen hoyg beszélgettünk hoyg milyen lenne egy zenekar, aztán még aznap elmentünk egy szalagavatóra ahol ott volt az egész zenekar, és bemutattak mint "az új gitáros" 😊

kódolt üzenet

mittom én...

köszi szépen, akár lehetne is, de nemtom mérnem irok, talán mert nem jut eszembe egyszerre minden

----------------------------------
RAMONES nevûek a házba mennek

p)ec
A major az dúr, a minor moll.
A dom. gondolom domináns, a 7 pedig az alaphangra épülõ hetedik hang az alap hármashangzathoz.

vadji: nem lehetne kevesebb, hosszabb üzenetet írni? 😉

méghozzá: William G. Leavitt , A MODERN METHOD FOR GUITAR - volume1

mármint nem a Headwayböl , csak épp angol nyelvû köny (ha valaki félreértené, és azzal fordulna hozzám hogy hogy lehet angolkönyvbõl gitározni tanulni...)

angol könyvbõl tanulok gityózni (még az alapoknál😊)

nemtom mit jelentenek ezek hogy (vagyis hogy mi az akkor neve magyarul):

c(major)
c7(dom. 7th)
F(major)
Fm(minor) - hûû ebbe belefájdult a kezem

gergou
en sem...

`Take a look to the sky just before you die`