Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
na leírtam a serrana-t powertabba. Felteszem a szerverre a match könyvtárba text-be is meg ptb-beis.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Látom majd mindenki belefolyt valahogyan a sweep picking témába,úgyhogy én is megteszem😊)

Hasonlóra emlékeztem,mint Satch de utánanéztem megint és kiderült,hogy rosszul emlékeztem
Nagyjából úgy van,ahogy Valo és Match mondta😊)

Itt van róla egy konkrét leírás videókkal együtt,külön jobb és bal kézre kitérve😊))http://www.cyberfret.com/techniques/sweep-picking/index.php

Érdemes megnézni!

Match
Dashed: jaja. az az alternate picking, amikor folyamatosan le fél le fel váltottan pengetsz.
Nah akkor leírom a serranat valamikor ha érdekel.
Satch: Pedig kíváncsi vagyok mi lehet a képen 😊

Satchfan
eltünt a linkelt képem 😞(

www.satriani.com

az alternate picking az az hogy folyamatos valtott pengetes van.. vagy rosszul tudom ?
Satchfan
De az enyémben is van igazság 😊)

www.satriani.com

HY... hat kramerem csak 22 bundos szal igy szivas 😞(
de a szam azert erdekelne plane miutan lattam a jojozos gitarszolos klippet.. ez az ember egy allat 😊
Satchfan
Sorry srácok, akkor rosszul tudtam. Én minden pengetésirányváltásnélkülihúrváltást sweep pickingnek neveztem.. Mind1.Lényeg,h megszólaljon a húr

www.satriani.com

Match
nekem mondod? 😊)
Szerintem tanulásra a legjobb a serrana...nem kell eljátszani, cask tudni...akkor már nem lesz gond az árpedzsókkal 😊

Match
Pec: én is meghalgatnám miylen hangokra képes, de ronda 😊 Bár nem orssz cask még dizájnból tennék rá vgy 5 kulcsot 😊
Satch: Szerintem amit te leírsz az az alternate picking.
A sweep valami olyasmi ahoyg írtad, hoyg n em változik a pengetés iránya, és (ahoyg Valo írta) csak végigsöpröd 1 lendülettel az összes húrt.
Szerintem...

Satchfan
Vagy rosszul tudom, h a sweep picking annyit jelent, h a húrváltásnál nem változik a pengetés iránya?

www.satriani.com

Satchfan
Remélem jó lesz, és nem csúszik el...
5 húron 2 oktáv:

E-------------------------------------------------------
H-----------------------------------------le-fel-le-----
G-------------------------------le-fel-le---------------
D---------------------le-fel-le-------------------------
A-----------le-fel-le-----------------------------------
E-le-fel-le---------------------------------------------

vissza:

E-fel-le-fel----------------------------------------------
H-----------fel-le-fel------------------------------------
G---------------------fel-le-fel--------------------------
D-------------------------------fel-le-fel----------------
A-----------------------------------------fel-le-fel------
E---------------------------------------------------------

www.satriani.com

p)ec
A telecaster sztem is ronda, de nagyon szeretnék egyet mondjuk a 60-as évekbõl. 😄 Miért szentségtörés a 12 húros strato? Igencsak meghallgatnám milyen hangokra képes... 😉

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Match
Satch: hát én nem értem...számomra amit te írsz az az alternate picking, de én az elmélethez annyira hülye vagyok hoyg az valami hihetetlen. A lényeg hoyg a többiek tudják, én meg így is tudom mi a sweep picking (csak leírni nem tudom).
Pec: ez a strato sztem nagyon csúnya....a tele alapból csúnya, de a diamond plate-es fedlappal valami förtelmes 😊
A 12 Húros strato meg szentségtörés...de poénnak jó 😊

p)ec
Egy ilyen akusztikus viszont szvsz elég undorító lenne. 😄

p)ec
A metalcaster is durva, de ez a strato...

Elég... szép. 😊

p)ec
Valo: ez otthon készült kis idõráfordítással, meg némi szerszámmal. 😄 Csakúgy, mint a 12 húros strato.

Satchfan
Nekem kicsit olyan MÁV feelingje van

www.satriani.com

her Valo
nagyon menõ lett ez a csuszasgatlos fem fedlap, de szerintem irrealis az ára, es ha valaki raszanja magat szerintem megtudja csinalni otthon is kis idoraforditassal, meg nemi szerszammal..
de egy ket oras proba utan biztos szep lenyomatokat hagy az alkarodon a cucc... (lehet nem veletlenul nem szeria boritas? )

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Satchfan
egy "le"-t +-ba írtam a 3. sorban, sorry

www.satriani.com

Satchfan
Nem fel-le-fel-le, hanem így: (húronként)
le-fel-le
le-fel-le
le-le-fel-le

Az (elméletileg) vastagon szedett pengetéseknél van a söprõ rész, tehát húrváltásnál a húron való utsó pengetés a következõ húron való elsõ pengetéssel egy irányba van.
Így értettem, csak lehet,h sz@rul írtam le.

www.satriani.com

p)ec
Hûûûû... a projectguitaron van egy pár durva cucc... 😄

Match
A serrana-ba benne van mindegyik 😊
A számot feltöltöm holnap, a tab viszont kérdéses. Nekem van egy tapom powertabba, azt tudom TXT-be is feltenni, csak az szreintm nem olyan jó....eléggé át kellett írni. Viszont én papíron írtam át.
Ha viszont nincs 24 bundod akkor szívni fogsz vele. Ha ez az eset ál fent akkor leírom neked valamikor a hétvége folyamán 1 hangal lejjebb (így csak 22 bund kell) ráadásul játszható állapotba.

Pec: a root hang az a hang ahonnan kezdheted a skálát/arpeggiot. Tehát ROOT HANG A c DUR ARPEGGIONÁL A c HANG. Ha mondjuk ugyan azt az arpeggiot akarod D-ben megszólaltatni, akkor root hangot megfogott ahonnan játszani akarod, és onnan játszod le ugyanazt a futamot.

hmidaig egyedul az Am ost ismertem ,az megy tisztan kijatszva viszonylag gyors temponal de a tobbit megnezve lesz meg mit gyakorolnom 😊
na mostmar vagom mind 2ot koszi..
Match azt a Jason Becker szamot nem tudnad feltolni az ftpre? megkeresnem en de a mostani netemmel mire megtalalnam ...
esetleg ha tabod is lenne hozza az is jo lenne 😊) bar azt talan meg meg tudom keresni
p)ec
mi az a root hang?

Tulajdonképpen sweepnél, és arpeggionál is uyganazt csinálja a jobb kéz, csak az arpeggiónál egyszerre csak egy hang szól, nem? Csak mert ennél sokkal bonyolultabb magyarázatok is voltak...

Match
Satch: Ha fel le fel le penget az nem sima alternate picking? Vagy csak én értettem félre és úgy értetted hoyg le az összes húron aztán fel az összes húrON? 😊
Nah leírok egy párat:
C:
E|----------------12-15-20--------------------------|
B|--------------13------------------------------|
G|------------12--------------------------------|
D|----------14----------------------------------|
A|-----10-15--------------------------------------|
E|-8-12------------------------------------------|

Am:
E|------------12-17-------------------------------|
B|----------13----------------------------------|
G|--------14------------------------------------|
D|------14--------------------------------------|
A|-12-15------------------------------------------|
E|--------------------------------------------|

A:
E|------------12-17--------------12-17-------|
B|----------14------V----------14------------------|
G|--------14--------A--------14--------------|
D|------14----------G---11-14------------------------|
A|-12-16------------Y-12---------------------|

E:

E|-------------12-16-------------------------------|
B|-----------12----------------------------------|
G|---------13------------------------------------|
D|-------14--------------------------------------|
A|--11-14------------------------------------------|
E|12---------------------------------------------|

E, de nemtommilyen...az kedvencem:

E|------------15-19-------------------------------|
B|----------17----------------------------------|
G|--------16------------------------------------|
D|------17--------------------------------------|
A|-14-19------------------------------------------|

Nah, hát hirtelenjében ennyi jutott eszembe, bár szerintem többet nem is tudok. A Root hangokat megpróbáltam kiemelni félkövérre, remélem sikerült...na mindjárt meglátjuk.

her Valo
sweep nelkul nem lehet gyorsan arpeggiozni, márpedig épp a tekerés a lényege szerintem az egesznek :-)) amugy szerintem lassan is jobban hangzik sweepelve, de izles kerdese.. nálam alapa hogy arpeggio sweepelve van

her Valo
---Gergou:
oks, majd meghallgatom hamarosan

---kolompár:
90-ért csak használtan vegyél, új gitár annyiért nagyon fos...
medgyesi, eldorado, finkey, vintage52, tajti
hirtelen ezek a helyek jutottak eszembe (egyik rosszabb mint a másik )

gergou
telleg Her valo, te meg nem velemenyezted, a 2. solot toltsd le a serverunkrol ,aztan velemenyezd😊

`Take a look to the sky just before you die`

gergou
az en 2. solomban van egy sweep pickinges resz( aszem az elsoben is bent van), ez az egyetlen sweep pick, amit tudok, majd kesobb talan tobbet is😊

her Valo
az arpeggio-zas alapja a sweep.
a sweep lényege az, hogy úgymondva rá ejted a pengetõt a húr megpengetése után az alatta levõ húrra, tehát egy söprõ mozdulatot írsz le a kezeddel (de nem egyszerre pengeted meg a húrokat, mert az akkordozás)
az apreggiokban pedig megadott pengetési rendben kell sweep-pel pengetni. kb ennyi a lényege
de ezt érdemes élõben egy olyantól megkérdenzed aki vágja, mert akkor meg is tudja mutatni mit hogy kell...

Match
Hát az arpeggio-kat nem tudom megfogalmazni 😊 Tulajdonképpen az akkordoknak a hangjait kell fogni (amik az akkordban szerepelnek). na majd valami zeneszakértõ leírja neked pontosan.
A sweep picking amikor végigpengeted az összes húrt lafele, aztán ha leértáél, akkor visszafele. És természetesen közbe mindegyikre hangot fogsz a bal kezeddel, és a nem szólókat elhalgattatod. Gyakorlat: Jason Becker - Serrana. Mire memorizáltam hogy mit hoyg kell fogni megtanultam az összes arpeggiot...eljátszani azóta se tudom 😊
Most nincs nálam gitár, anélkül nem tudom õket tabba írni 😊

p)ec
Ha pengetés közben felemeled az ujjaid, és egyszerre csak egy hang szóla, akor biz arpeggiot játszol, de ha az akkord hangjai sorban megszólalnak, a pengetõt pedig szépen "végigütögeted" a húrokon, akkor szvíppengetsz... elméletben megy... :/

hy.. na reg jartam errefel de latom porog a topic rendesen 😊)
vki segitsen mar ki es mondja el hogy mi a kulonbseg az arpeggio es a sweep picking kozot 😊 esetleg par gyakorlatot is mondhatnatok
Match
Hát igen az lehet...az erölködõbe ritkán szakad kábel 😊

p)ec
Nem, még soha nem szedtem szét gitárt. 😊

Egyébként ha az erõsítõm néha váltogatja a csatornákat, valszeg a lábkapcsoló kábele tört meg, ugye?😄

Match
Csavarral 😊)))
Bonyolult dolog 😊 Sosem szedtél még szét gitárt? 😊)
Nah, komolyabban:
A hangszedõket (hum) egy kis keret tart, amit a testhez kell fogni. A potiknak van egy kis lyuk, ott kidugod, és egy anyával rászorítod. Aztán dugdosofd a kábeleket és összeforrasztod. Ennyi.
A hídnak már benne lesz a csavar, csak oda kell akasztani.
A kurcsokaz meg vagy anyával kell rászorítani, vagy anyával+egy (vagy több) hátsó kis csavarral (nnak elõ kell fúrni valami kis fúróval.

p)ec
és ha testet veszek, az elektronikát és a hangszedõket hogy kell beletenni?

Match
Nos a carved a domborított, a flat a sima lapos test. A carved szebb 😊 és általában valamilyen más fából csinálják a fedlapját. A fedlap csak simán ragasztva van, viszont az illyesztést általábaql bindeléssel eltakarják.

p)ec
Match: arra gondoltam, hogy milyen a carved body stb., mi kötöttük a különbség, hogy lehet összerakni...

kösz

gergou
ok,megteszem, megteszem, megteszem.....megteszem😊)

nekem most az van fent 😊

Ernie Ball SUPER SLINKY

gergou
Van egy uj file fent, ezt hallgassatok meg, ez jobban sikerult...(sztem😉 hallgassatok meg ezt is...

menj el Csepelre, csepel plázába, ott van biztos 😊

az 100% ha bemész a csepel plázába akkor ott lehet kapni a könyvesboltban (nem a libriben), mer a multkor azt néztük 😊 vagy pesten nézz körül plázákb könyvesboltjaiban 😛

p)ec
Bármelyik könyvesboltban nem kapni mifelénk... elég nehezen beszerezhetõ, nem?

mármint a nagy gitárkönyvet akarod beszerezni? mert akkor bármelyik könyvesboltban megvan, plázákban pl... meg könyvtárban

van egy akkusztikus gitár itthon, de a kulcsai ki vannak lazulva 😞 azt meg lehet csináltatni?...

meg van még1, de annakmeg ki van vágva az alja, mer a bátyám anno mikrofont rakott bele 😄

hali srácok!

úgy döntöttem hogy nem könyvbõl fogok tanulgatni, mert nem túl hatásos, inkább beiratkozom a helyi zenesuliba (ahova már jártam 7 évig zongorázni )