Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

xy21
én pedig pont az ellenkezõjét figyeltem meg.
Sok videó van a youtubeon így hogy E# és mollban játszik mindenki.

dúr

xy21
ha egy szám mögé csak annyi van írva hogy E (pl. blues jam in E#) akkor az durr vagy moll skála?

Frequency

Hecker007
Próbáld újra légyszíves 😊

Galy
Köszi!

pedig lehet kapni itthon is :
Gitár rozetta a neve :-)
AtomHeart
Ez egy eleg speci dolog, ketlem, hogy talalnal magyar eladot, de pl. >>ezek ha jol latom ingyenesen szallitanak MO-ra...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Galy
google roxx, igen, ettõl függetlenül nem találok olyan magyar oldalt, ahol ilyet lehetne kapni 😄
AtomHeart
Google: acoustic guitar sound hole sticker

Galy
kicserélni akár. Lehet ilyet külön kapni?
AtomHeart
Kijavitani..?

Count Adyn

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Count Adyn
Humorosból:
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/u0cJOFH4Qps?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

fecska
szigszalag<#lookaround>

Galy
Hi,

akusztikus gitár hanglyuk körüli díszítését szeretném kijavítani, merre induljak el? Házilag ezt hogy a legegyszerûbb megoldani? Végsõ esetben fordulnék szakemberhez.

Ötlet?
Galy
f*ck, pedig van pár mázsa felesleges cementem 😄😄😄
AtomHeart
1980 LP Custom

Szerelmes vagyok! <#szeret>

AtomHeart
"de az is lehet hogy túl görbe volt a nyak, ezért szakadt el"

Emiatt nem szakad el...

Cumshot
Fasza, köszi!

A húrok feszessége/lazasága azért nem zavar, mert leeresztettem az actiont + a nyakat majdnem egyenesbe állítottam, úgyhogy kb. 3,5 mm a húrtávolság a 12. fretnél. Rohadt egyszerû lefogni, és nincs fret buzz sem.
A nyergen a menet viszont valóban nem elég széles, de az is lehet hogy túl görbe volt a nyak, ezért szakadt el.

i5-2400 II 8GB HyperX Fury 1600MHz II Sapphire 280X Vapor-X Tri-X OC 3GB II Chieftec CTG-750C II Sound Blaster X-Fi HD II ATH-M30X

AtomHeart
Ha teged nem zavar, hogy egyes hurok sokkal feszesebbek, masok meg lazabbak, akkor nem gond.

Amugy hogyan sikerult eltepni azt a hurt? Gyanus, hogy a nyergen a menet nem szeles elegge, hangolaskor meg a nyereg es hangolokulcs kozotti reszt nujtottad...

Cumshot
Csöcs!

Lenne egy kérdésem. Az történt, hogy megvettem a Cobalt Not Even Slinkyt, de sajnos elszakadt a D húr a kulcstól kb. 1 centi távolságban.
Sebaj - gondoltam - betolom az A-húr helyére a kulcsba, odáig bõven elér, az A-t meg a D-be fûzöm.
Hogy ne nézzen ki nagyon hülyén a fej, a G-t és a B-t is ugyanígy felcseréltem.
Behangoltam, fasza minden. Lehet ebbõl valami probléma?

i5-2400 II 8GB HyperX Fury 1600MHz II Sapphire 280X Vapor-X Tri-X OC 3GB II Chieftec CTG-750C II Sound Blaster X-Fi HD II ATH-M30X

Nem. Víz alatti használathoz. 😊
AtomHeart
Hehe, fali disznek kell?

Sziasztok!
Egy használhatatlanná vált, értéktelen gitárt keresnék, ami szembõl úgy néz ki, mint egy rendes gitár! Nem baj, ha nincs hátulja, vagy akármi más baja van. Néhány üveg sört tudnék felajánlani cserébe. Budapest környéke
traubisoda kukac vipmail pont hu
fecska
ezze való a kásás torzító, és a kurvanagy mélyláda 😄

fecska
D.I. out az kis impedenciajú kimenet, keverõbe lehet tolni hangfalak, ezáltal mikrofonozás nélkül, fogalmam sincs melyik 800asod van de általában a bal gomb a csatornát kapcsolja, a jobb pedig a reverbet
az utolsó kérdés: ugye van egy bizonyos sorrendje ahogy az effekttípusokat kötjük egymás után. vannak olyanok amik a torzító után kellenek pl modulációs effektek hangmagasság/jelszint (vibrato tremolo stb) és a delay/reverb effektek általában a torzítók után kellenek, de ha nem használsz külön pedált, akkor oda kell kötnöd ezeket(igazából az a loop az elõfok (ami torzítja a jelet) és a EQ szekció után megy ki a jel, és a végfok (ami pedig az erõsítést végzi) elõtt megy be tehát oda kötsz egy egy tremolót, egy chorust akár mit, akkor az a pedál a torzított jelet fogja megvátoztatni, és utána küldi a végfoknak, hogy felerõsítse azt.) ha nem tiszta akkor szólj és meg próbálom érthetõben leírni

Fehercsoki
Na megvan mi a baj a hárssal: a mély hangok mosottak a hárs testû gitároknál.

AtomHeart
"azért a Music Man-ért ölni tudnék"

>>Erre lecsaphatsz, 270k-ert jo vetel lenne! <#vigyor3>

csokalaci
Heh ismerõs... A végén a kedvem is el szokott menni a felvételtõl. 😄

http://facebook.com/musicleander

Köszi a tanácsokat, amint lesz idõm leadom a szakidaninak a gitárt.
(azért a Music Man-ért ölni tudnék <#violent>)
AtomHeart
Szerintem erdemes megnezetned egy hangszereszel, a hidat kene rogziteni, ezt sokfelekeppen el lehet erni, ha nem tremolozol, akkor csak kedvezo kovetkezmenyei vannak (hangszin, hangkitartas, hangolas megtartasa). Hurozasnal meg tekerd minel tobbszor ra a hurt a hangolokulcsra, az idealis, ha igy nez ki: link. Eloszor attekered a hur kiallo vege folott, majd alatta tekered sokszor.

(A videoim ne tevesszenek meg, kb 20-30. nekifutasra sikerul felvennem szamomra elfogadhatoan keves hibaval... <#idiota>)

Nem és nem is tervezem, akkordbetyár szobarocker vagyok <#nevetes2>
(upsz, megnézve a videóidat visszavonom a magamra aggatott jelzõt, legyen inkább "kétakkordos remegûkezû örökkezdõ, de lelkes szobarocker")
Konkrét húrt nem is tudnék mondani, valszeg ráférne egy hangszerész általi beállítás is, a húrok is kényelmetlenül magasan vannak, de hát ez egy "ócsó" hangszer, de imádom <#eplus2>
AtomHeart
Szoktad egyaltalan hasznalni a tremolot? Mely hurok szoktak elhangolodni, melyik iranyba?

Ha a divebomb azt jelenti, hogy a padlóba nyomom a tremolót, akkor eszem ágában sincs ilyesmit csinálni, csak amiatt gondoltam, hogy ne kelljen naponta hangolgatni.
Utána kellett néznem, hogy a locking nut-ra gondolok-e, de igen <#nyes>
Pont amiatt gondoltam volna, hogy ne hangolódjon el olyan könnyen, de ezek szerint nincs sok értelme <#szomoru2>
AtomHeart
Jol ertem, hogy a nyereg helyett akarsz "locking nut"-ot rakni? Vintage tremolot sztem nem tudsz annyira nyaggatni, hogy a nyereg miatt ne terjen vissza alapallapotba, meg a vintage tremolon nincsenek finomhangolok, majd idegesito lesz, hogy mindig meg kell engedned a csavarokat, hogy igazithass a hangolason...

Szerk: vintage tremolo meg a hid felepitese miatt sem tudna annyira pontosan visszaterni alap allapotba egy divebomb utan. De mindezt csak talalgatom, nem tapasztalatbol irom, szal...

Sziasztok!

Könnyen lehet, hogy hülye kérdés, de rakott már valaki utólag satut egy vintage tremolós gitárra? Meg lehet csinálni, ill. van értelme, ha csak a nyakra rakunk satut?

Köszönöm,
Victorpictor
tenkenorman
Üdv. lenne két kérdésem szokásomhoz híven!

a jcm 800 hátulján a D.I. Output pontosan, magyarul mire jó? azt írja gyakorlatilag a kis jelû mása a sima outputnak, valamint az is érdekelne, hogy a footswitch mire jó? (ki be kapcsolni a boostot??)ha meg már úgy is kérdezek az Effects, bemenet, és kimenet sem tiszta. most akkor az effekteket torzítókat nem a gitár után kötjük?

http://www.tenke.hu

Galy
thx!
Cumshot
Hali. Ernie Ball Cobalt Slinky húrokkal mik a tapasztalatok?
Tényleg olyan jól bírják a gyûrõdést?

Fehercsoki
Ha olyan mikrofont akarsz majd rákötni aminek kell fantomtáp akkor a Focusrite jöhet csak szóba.

Galy
egyelõre csak gitár, de a jövõben ez változhat.
Fehercsoki
Ebbõl a kettõbõl egyértelmûen Focusrite a jobb, de ha csak gitárt akarsz felvenni akkor elég lehet egy Guitar Link vagy egy Hi-Z bemenetes hangkártya is.(GL 10k körül van, Hi-Z bemenetes kártyák 20k-tól)

Galy
hi,

Külsõ hangkártyát hasznák innen valaki? Line6 ux1 vagy focusrite 2i2? Esetleg egyéb?
Jó minõségû gitár felvételhez kéne
Fehercsoki
Sima push pull poti, az alját lehet tekerni és akkor pl a hangerõt állítja, a tetejét meg be lehet nyomni és akkor meg azt csinál amire be van kötve.(pl. killswitch)

joshua
Valaki el tudja nekem röviden tömören magyarázni, hogy a Fender gitárokban az S-1 switch az mit csinál?

AtomHeart
"a gitárokhoz nem nyúlunk csak ha én mondok,"

<#hehe>

fecska
kéne mi? 😄
egyébként egész ügyesen betanítottam, a gitárokhoz nem nyúlunk csak ha én mondok, a csöves erõsítõket melegítjük, a tranyót nem kell, hangfal nélkül nem kapcsoljuk be az erõsítõt, letekerjük a potikat mielõtt széthúzzuk stb.
nagyon sokmindent tud még, csak nem biztos hogy arra kíváncsiak vagytok 😄

Helló!
Próbált már valaki tabot beküldeni Ultimate-Guitarra?
Beküldtem egy guitar prosat egy akkordosat is, de egyiket se jeleníti meg se a profilomon se a keresõben, úgy kezeli mintha nem küldtem volna be.
Nektek sikerült már beküldeni?

tenkenorman
add meg a számát légyszíves😄

http://www.tenke.hu