Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sok videó van a youtubeon így hogy E# és mollban játszik mindenki.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/u0cJOFH4Qps?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
akusztikus gitár hanglyuk körüli díszítését szeretném kijavítani, merre induljak el? Házilag ezt hogy a legegyszerûbb megoldani? Végsõ esetben fordulnék szakemberhez.
Ötlet?
Emiatt nem szakad el...
A húrok feszessége/lazasága azért nem zavar, mert leeresztettem az actiont + a nyakat majdnem egyenesbe állítottam, úgyhogy kb. 3,5 mm a húrtávolság a 12. fretnél. Rohadt egyszerû lefogni, és nincs fret buzz sem.
A nyergen a menet viszont valóban nem elég széles, de az is lehet hogy túl görbe volt a nyak, ezért szakadt el.
i5-2400 II 8GB HyperX Fury 1600MHz II Sapphire 280X Vapor-X Tri-X OC 3GB II Chieftec CTG-750C II Sound Blaster X-Fi HD II ATH-M30X
Amugy hogyan sikerult eltepni azt a hurt? Gyanus, hogy a nyergen a menet nem szeles elegge, hangolaskor meg a nyereg es hangolokulcs kozotti reszt nujtottad...
Lenne egy kérdésem. Az történt, hogy megvettem a Cobalt Not Even Slinkyt, de sajnos elszakadt a D húr a kulcstól kb. 1 centi távolságban.
Sebaj - gondoltam - betolom az A-húr helyére a kulcsba, odáig bõven elér, az A-t meg a D-be fûzöm.
Hogy ne nézzen ki nagyon hülyén a fej, a G-t és a B-t is ugyanígy felcseréltem.
Behangoltam, fasza minden. Lehet ebbõl valami probléma?
i5-2400 II 8GB HyperX Fury 1600MHz II Sapphire 280X Vapor-X Tri-X OC 3GB II Chieftec CTG-750C II Sound Blaster X-Fi HD II ATH-M30X
Egy használhatatlanná vált, értéktelen gitárt keresnék, ami szembõl úgy néz ki, mint egy rendes gitár! Nem baj, ha nincs hátulja, vagy akármi más baja van. Néhány üveg sört tudnék felajánlani cserébe. Budapest környéke
traubisoda kukac vipmail pont hu
az utolsó kérdés: ugye van egy bizonyos sorrendje ahogy az effekttípusokat kötjük egymás után. vannak olyanok amik a torzító után kellenek pl modulációs effektek hangmagasság/jelszint (vibrato tremolo stb) és a delay/reverb effektek általában a torzítók után kellenek, de ha nem használsz külön pedált, akkor oda kell kötnöd ezeket(igazából az a loop az elõfok (ami torzítja a jelet) és a EQ szekció után megy ki a jel, és a végfok (ami pedig az erõsítést végzi) elõtt megy be tehát oda kötsz egy egy tremolót, egy chorust akár mit, akkor az a pedál a torzított jelet fogja megvátoztatni, és utána küldi a végfoknak, hogy felerõsítse azt.) ha nem tiszta akkor szólj és meg próbálom érthetõben leírni
>>Erre lecsaphatsz, 270k-ert jo vetel lenne! <#vigyor3>#vigyor3>
http://facebook.com/musicleander
(azért a Music Man-ért ölni tudnék <#violent>#violent>)
(A videoim ne tevesszenek meg, kb 20-30. nekifutasra sikerul felvennem szamomra elfogadhatoan keves hibaval... <#idiota>#idiota>)
(upsz, megnézve a videóidat visszavonom a magamra aggatott jelzõt, legyen inkább "kétakkordos remegûkezû örökkezdõ, de lelkes szobarocker")
Konkrét húrt nem is tudnék mondani, valszeg ráférne egy hangszerész általi beállítás is, a húrok is kényelmetlenül magasan vannak, de hát ez egy "ócsó" hangszer, de imádom <#eplus2>#eplus2>
Pont amiatt gondoltam volna, hogy ne hangolódjon el olyan könnyen, de ezek szerint nincs sok értelme <#szomoru2>#szomoru2>
Szerk: vintage tremolo meg a hid felepitese miatt sem tudna annyira pontosan visszaterni alap allapotba egy divebomb utan. De mindezt csak talalgatom, nem tapasztalatbol irom, szal...
Könnyen lehet, hogy hülye kérdés, de rakott már valaki utólag satut egy vintage tremolós gitárra? Meg lehet csinálni, ill. van értelme, ha csak a nyakra rakunk satut?
Köszönöm,
Victorpictor
a jcm 800 hátulján a D.I. Output pontosan, magyarul mire jó? azt írja gyakorlatilag a kis jelû mása a sima outputnak, valamint az is érdekelne, hogy a footswitch mire jó? (ki be kapcsolni a boostot??)ha meg már úgy is kérdezek az Effects, bemenet, és kimenet sem tiszta. most akkor az effekteket torzítókat nem a gitár után kötjük?
http://www.tenke.hu
Tényleg olyan jól bírják a gyûrõdést?
Külsõ hangkártyát hasznák innen valaki? Line6 ux1 vagy focusrite 2i2? Esetleg egyéb?
Jó minõségû gitár felvételhez kéne
<#hehe>#hehe>
egyébként egész ügyesen betanítottam, a gitárokhoz nem nyúlunk csak ha én mondok, a csöves erõsítõket melegítjük, a tranyót nem kell, hangfal nélkül nem kapcsoljuk be az erõsítõt, letekerjük a potikat mielõtt széthúzzuk stb.
nagyon sokmindent tud még, csak nem biztos hogy arra kíváncsiak vagytok 😄
Próbált már valaki tabot beküldeni Ultimate-Guitarra?
Beküldtem egy guitar prosat egy akkordosat is, de egyiket se jeleníti meg se a profilomon se a keresõben, úgy kezeli mintha nem küldtem volna be.
Nektek sikerült már beküldeni?