Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergou
Na latod ezzel 100%aig egyet ertek...

Te szereted a Death metalt? Mert en stratocastert nem tudnek a gitaros kezebe elkepzelni... Nekem egyetlen Death metal egyuttes tetszik, a Fintroll, es igenis, ok muveszien uzik az ipart, ...ezert az egyetlen, ami tetszik😊 Es igen jo tekerogep a csavo, es muveszien teker, nem ugy ossze vissza az e 6 os hurt porgeti, mint mostanaban egyre tobben... Es az o kezeben ez a gityo jol nezne ki...:

Nekem egyebkent ez a giar tetszik... Lehet erte fikazni, meg utalni, de nekem tetszik...

Ja, es bocs, ha olyat mondtam volna, amivel a te izlesedet fikaztam, mert valo igaz, a te izlesed, es a te szuveren jogod, hogy eldontsd, milyen gitaron jatszol...😊

`Take a look to the sky just before you die`

Match
Vai gitárjainál csak a ruhái csicsásabbak 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Be kell valljam, hogy az UV minden erõszakossága és macsósága ellenére eléggé bejön, ellentétben pl, a JEM-ekkel, amik némelyike már túlzás. Steve Vai pl. elég erõsen színpadias gitáros és ez látszik a gitárjain is. A tudását elismerem, de túlságosan nem jön be, mint gitáros, viszont Satch sokkal visszafogottabb és emiatt is jobban tetszik.

Match
Lateralushoz hasonloó gondolkodású vagyok, bár egy szép festésû gitárt értékelek, de lehet hoyg az elsõ pillantás után inkább felfigyelek egy olyanra aki agey hófehér stratóval játszik.
Mellesleg miért az ESP-k a csicsások? szerintem inkább a jacksoonnak vannak festõvászonnak képzelt gitárjai.

Ja azt elmondanám még, hogy nem elítélem és végleg leírom azt, aki egy vörös, mûanyagördögnõt formázó akármivel akar gitározni, csak minuszból indít.

Részben igazam van ? Ezt hogy érted ? Abban, hogy nekem bizonyos fajta gitárok tetszenek ?
Dehát az megánvélemény, abban nincs igaz-nem igaz. Arra bólintani lehet, vagy nem bólintani. Nincs olyan, hogy részben van igazam benne mert teljesen igazam van, hogy tetszik valami, ahogy neked is teljesen igazad van, hogy ugyanaz nem tetszik. Abban nem lehet tévedni, hogy a kék a kedvenc színem 😊
Te olyan vagy, oké ! A saját szemszögedbõl igazad van teljesen, meg tudod indokolni. Szakmád, stb alapján ezek jönnek be. Én meg meg tudom indokolni, hogy amazok, ahogy le is írtam. A letisztultságot szeretem elsõsorban, nem a rongyrázást.
És persze, hogy a hangja a legfontosabb, csak te a küllemet hoztad fel ezért erre reagáltam.

Az meg, hogy mi alapján ítélek ? Gyarló az ember, errõl szól az életünk, nem állítottam soha hogy szent lennék és erkölcsi tanácsokra sincs szükségem, mert mindenki ilyen. Ki-ki a bõrszín, haj, ruha (stb) alapján ítéli meg a másikat én elsõ blikkre egy gitárosnál, hogy mivel állt színpadra. Tökéletesen tükrözi a gitár a zenész személyiségét és tök mindegy, hogy egy olcsó gitár, vagy drága, de ha a hangszer az otromba színpadi pózõrségével már akkor az arcomba tolakszik erõszakosan, amikor még egy húrt sem pendítettek meg rajta, az számomra unszinpatikus.
Másrészt pedig lehet, hogy lemaradok egy jó gitáros produkcióról, bár nehezen tudom elképzelni, mert aki eljutotott szellemileg a zenei evolúció egy bizonyos lelki fokára, az nem vesz kézbe ilyen hangszert, csupán színpadiasságból. Az lehet jó tekerõgép, de a zene felé nincs alázata, gondolkodásmódja pedig színpadias. Biztos pár ember magára veszi, dehát istenem, ez a privát véleményem. Nem akarok persze senkit megbántani ezzel. Hangsúlyoznom kell, hogy nem a Telcasterrel játszókat tartom a másik végletnek az evolúció csúcsának. És alapvetõen az sem igaz, hogy aki mundjuk egy egyszerû Strato-n játszik az biztos magasfokú zenei gondolkodás birtokosa. Általam nagyrabecsült gitáros nem venne a kezébe ilyen hangszert, tehát, aki ilyennel áll színpadra az rossz ponttal indít nálam. Ez magamutogatás, bár pl. a rockzene nagyrészt az. 😊

Ezek lehet nyugodtan szarozni bárkinek a Stratokat, Teléket, Les Paulokat, engem meg vaskalapos maradi, zenei rasszistának kikiáltani, de a véleményem attól még ugyanaz marad.

Match
Nh hát ez undorító....biztos jó hangja van a csodás plexi testnek 😊))

íszeirntem a gitár kinézetét a tulajdonosa határozza meg...vagyis hoyg neki milyen tetszik. Szerintem a blues-os kollégák is furcsán néztek elõször albert kingre, amikor felment a színpadra a flying V-vel, hoyg most õk bluest játszanak.

A tele egy ocsmány gitár....olyannira hoyg így natúrba az egyik legszebb a világon 😊
A tele szerintem ebben a színben szép csak...a többi valahogy nem jön be.
Kedvenc gitárszineim: fekete, fehér, citromsárga, króm, natúr.

her Valo
ûrgitár lesz?

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

her Valo
mitszoltok akkor ehhez? elég elborult gitár... jókis lenyomat maradhat egy harom oras proba utan az alkarodon tole :-))

gergou
Nos, reszben igazad van, de csak reszben... Nekem a gitarnal elsosorban a hangja szamit, de majdnem olyan fontos a kulleme is... En egy olyan hangulatu ember vagyok, hogy a klasszikus esp, Ibanez formakl jonnek be... a stratok pl mar annyira nem tetszenek, es ennekem fontos az, hogy olyan inlayek legyenek a nyakon, amiket en akarok, ... Gepesznek tanulok, es egy asztalos szakmat is szerzek majd, es csinalok magamnak egy sajat gitart, amibol egy lesz a vilagon, es a legszebb lesz, es lehet sok lesz rajt a csicsa, de osszessegeben nem egy egyszeru gityo lesz, mint a telecasterek java, hanem egy muveszi alkotas!, mert szeretem a tulzsufoltsagot, a mindenfelek harmoniajat, osszesseget, ezert tetszik nagyon sok csicsas esp gityo is... Szal en ilyen vagyok...

Az meg hogy ha meglatsz valakinel egy ilyen gitart, es mar meg sem hallgatod mit tud,... Hulyeseg... Lehet tobbet vesztesz, mintha a gyerek egy telecasterrel nyomna... Mert nem a gitar teszi a mestert, hanem a mester teszi a gitart... Szal en mindenkit meghallgatok mindenfele gitarral, mert nem a gitartol fugg, hogy jo e a zene... Persze reszben attol is, de leginkabb toled Lateralus, es az + jopont a kozonseg szemeben, ha olyan axeod van, ami felhivja a figyelmet...

A leendo gityomrol meg annyit( amit sajat magam csinalok) a hangszedok felett ledek lesznek, ketszinuek... keken fogok alapbol mind1ik vilagitani, es ha rezgest eszlelnek, es nyomnak jelet, az aktualis ledek pirosra valtanak... Igaz nehez lesz ezt zajmentesen megoldani😊 de kurvajol fog kinezni...😊 Es meg van parszaz otletem , amiket beleepitek, szal nagyon kool lesz, majd meglaSSatok😄

Al Bundy23
remélem ez nem vonatkozik azokra akik ibanez uv-vel állnak majd ki 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Al Bundy23
na azért kérem ne fikázuk már itt le a hangszereket, elvégre bazze nem jolanakrol beszélünk hanem fenderekröl ibanezekröl, gibsonokrol, és aminek már neve van az eleve nem szar!! Mellesleg kezembe nem vennék ilyen szanaszét fetstet mindenféle ördögpénisz meg a fene tudja még mit ábrázol 😊 én jobban szeretem a natur 1 szinû festést 😊 spec nekem a fekete ami nagyon bejövös egy hangszernél, vagy a krom 😊

IBANEZ UV777 Rulez

p)ec
Lat: teljesen egyetértünk, kivéve abban, hogy én azért egy ilyen ltd izét is elfogadnék, de nem adnék értek egy jóféle amerikai telét vagy stratot. Elõször én is utáltam ahogy kinéz, de amióta láttam élõben, nekem is az tetszik benne, hogy ronda. 😊Egyébként én jobban szeretem a jazzt, jazzrockkot, progrockot, mint a metált, úgyhogy nekem egy tele jobban fekszene, egy esp-s égõ sárkányhere berakásos duplapengéjû szívlapát meg elmenne valami szórakozásból összeállt garázsmetálozáshoz 😊

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Biztos szemétség, rasszizmus, de az ilyen bárdokkal színpadra álló gitárosokat, élbõl nem hallgatom meg, koncerten meg direkt a büfébe megyek, mert aki ilyennel áll ki az a szerintem a hangszeres tudása hiányát akarja "színpadi" kellékekkel pótolni.

Persze ez is magánvélemény.

Az, hogy gagyi forma, magánvéleményként teljesen elfogadható. Nem kell szeretni. Nekem sem tetszett sokáig, sõt kimondottan rondának tartottam, aztán elkezdett tetszeni, mert annyira ronda, hogy szép. Amióta megvan tudom, hogy végtelen egyszerûségében van a nagyszerûsége, ennél puritánabb gitárt már csak akkor csinálhatsz, ha felhúrozol egy seprût, de az nem fog így szólni. Ilyet alkotni pedig csak zseni. Nagyon szépek a sárkányos, indás mittoménmilyen berakások, de nem szól tõlük jobban egy gitár sem. Ezen csak az van, aminek rajta kell lennie, hogy egy jó hangú hangszert kapj kézbe. Sallang semmi. Egy gyönyörûen kivitelezett Gibson, vagy PRS mûalkotás és hangszer egyben, ez csak hangszer. Nekem csak hangszer kellett.
És most még csak a kinézetérõl írtam, pedig a a hangja mellett az eltörpül.

Gondolom a mondatod második része meg poén volt. Õszintén szólva a nõies formákat kedvelem a hangszereknél is, nem lenne nagyon ingerenciám kinzó és kivégzõeszközökkel színpadra állni. 😊

gergou
Oreg hiba,...😊

A telecasternek olyan gagyi formaja van, egy koncerten nem jelennek meg vele, de egy ilyennel😊):

Öreg hiba !

Én meg útálom a... ami neked van 😊))

Al Bundy23
Én sem rajongok értük, de meg kell hagyni, igen szép darab.

IBANEZ UV777 Rulez

gergou
Utalom a telecastereket...😊

Satchfan
fincsi

www.satriani.com

Al Bundy23
impressiv

IBANEZ UV777 Rulez

My precious 😊

Al Bundy23
hamarosan én is zsolgálok egy is suprise-al 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Satchfan
Suliból írtam/írok , nem leszek olyan sûrûn! Majd két hét múlva lesznek a nagy linkek (hangminták,stb) ! 😊

www.satriani.com

Al Bundy23
szépjónagyot Mr Satchfan

IBANEZ UV777 Rulez

Satchfan
Match! A sorozatszám alapján ki lehet deríteni, hogy milyen széria/típus ?

www.satriani.com

Satchfan
95-ös amerikai strato, lace sensor gold, red és green (vagy blue) pickupok. A katalogus szerint leginkább az American Series-re hasonlít (húrláb, hangolókulcsok, külsõ alapján). GYÖNYÖRÛEN SZÓL 😊) Hangminták valószínûleg hétvégére lesznek!

www.satriani.com

Al Bundy23
NA NEKEM FLOYD ROSZI II VAN. MADE IN GERMANY BY SCHALLER 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Match
én úgy tudom hoyg lo pro edge nagyjából =opriginal floyd rose...vagy valahogy így...ami vainak meg ezeknek van a gityójába az meg = a floyd rose II-vel.

VAlaki javítson ki.

Al Bundy23
mondjuk 1 biztos, hogy nagyon beletaláltak ebbe a uccba az biztos.

IBANEZ UV777 Rulez

her Valo
nekem se mai darab már a hangszerem, de a floyd még mindig tokeletes...

Al Bundy23
bocsi hoyg külön irom, de szal az én rozsim már nyüszit kicsit 😊de azért még állja a sarat. hamarosan ugyis nyugdijba megy, mert hát szegény már nem egy mai darab 😊se a rozsika se a hangszer.

IBANEZ UV777 Rulez

Al Bundy23
nekem az van benne a mostaniban 😊

IBANEZ UV777 Rulez

her Valo
csak egy kerdes: volt mar original floydos gityod?

gergou
lo pro edge az jobb, a double ege pro 2 megjobb, a zero meg a legjobb...

Match
abba nem tudok beleszólni 😊

her Valo
csinaljunk vitat abbol is hogy az original vagy a lo pro edge tremolo a jobb?

gergou
egyebkent a buli is jo volt, volt jopar elo rock egyuttes, de kinemszraja le, ha az ember regi baratokkal talalkozik?😊 Mondjuk a leendo egyuttesem egyik sologitarosaval, a Kigyoval(34 eves😊

gergou
Floyd Rose Ibanez Power!😊

her Valo
semmilyen hangszert nem nehez beszerezni, csak a nagyon oreg gityoknak kicsit huzos az aruk...

Match
amin szoktam játszani az asszem 2000-es american stanadard. utána kéne nézni a szériaszámának, de emlékezetem szerint 2000es.
A másik egy deluxe plus, az olyan tizenakárhány éves.

STRATOCASTER POWER!!!

Al Bundy23
(meg sem mer szólalni)... 😊

IBANEZ UV777 Rulez

p)ec
Hejj, persze, ilyet nem is csinálna ember. 😊 De tényleg, hasonló hangszereket milyen nehét beszerezni? Match, neked szép nagy gyûjteményed van, gondolom, hozzá tudnál szólni. 😄 Milyen a stratód, milyen idõs?

Match
szerintem nem a stratot cserélte el, hanem az ibanezt a stratora.

p)ec
"Azért írtam" Bocs, ha nem jött le, de én Alnek mondtam 😊
Egyébként milyen típusra cserélted? Én egy amerikai stratot sha nem cserélnék el, márcsak azért sem, mert sztem nem olyan könnyû beszerezni. Feltéve, hogy nem új, hanem esetleg több tíz éves. Vagy csak pénz kell hozzá? Esetleg a tengerentúlon könnyebb?

Satchfan
Azért írtam így, mert a hozzászólások követték a zene hallgatását 😊

Más...

Van egy Fender Stratom (USA) Lace Sensorokkal 😊) Most cseréltem el az Ibanezre.Remélem nem jártam rosszul.
Back To Szeged.Csõ veletek!

www.satriani.com

ooo nezdmeg hogy lehet e a taposas erteket allitani az effekten (kezdeti es veg ertek) ... persze az mas dolog ha volume pedalkent hasznalod mert akkor ott vmi difi van...
Al Bundy23
jolvan igérem elöbb, kigondolom mit is akarok irni aztán irom. IGÉREM ! I PROMISE!

IBANEZ UV777 Rulez

p)ec
Al: Sztem nem feeling, hanem flood. 😉
Satch: mit nézzek, egy-öt perc eltéréssel 3-4 egymás után.
Neh de egyébként ez scak egy konstruktívna szánt megjegyzés volt, mert Al hozzászólásainak legalább tartalma is van, csak egyben jobban mutatna... 😊

Tinxtu
Van egy nagy problémám, remélem van rá ötletetek mit csináljak.
Vettem egy expression(volume) pedált a Dg-stomphoz, de nem egyenletesen változtat, hanem a pedálút legelején már annyit dolgozik, hogy ezután már nem is hallom, hogy csinálna valamit. Biztos a pedállal van valami, csak nem tudom hogy lehet ne megoldani. Esetleg egy jobb poti kéne bele? Jó lenne, ha a pedál útját egyenletesen kihasználná...ötlet?