Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hoppá. Ok, most már tényleg értem.
Van a GITartnál szharmonika kb 3000-7000-ig. Bocs, nem emlékszem pontosan.

Match
neeeeeeeeeem, abba belefáradok hamar 😊
van ilyen hogy magától játsza a basszust, a dobot meg egy pár egyéb hangszert, és nekem mindig csak a hangot kell megmondani hogy mire váltson, +ha valami refrént vagy ilyesmit akarok akkor van egy Fill gomb, és azzal lehet váltani.
Tehát csak akkor kell legatozni amikor hangot akarok váltani, vagy refrénre térek át 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

?!?!?! Most fogtam fel. Szintin az alapot és gitáron szólóztál? Hogyan? Folyamatos hammerrel?
Respect!

Azt mondják egyszerû és ha belegondolsz, tényleg. Jó-jó, lehet ezt mesteri szinten is mûvelni, de hallottál már olyan emberrõl aki csak szájharmonikán játszik, theát nem gitározik, vagy énekel? Én még nem. Az árakról nem tudok semmit, de egyik haverom asszem 5k alatt vett egyet. Amúgy nem egy nagy szám, mint hangszer, de ha valakiben csörgedezik egy csöppnyi kis blues-vér, vagy felkapja a fejét, mikor Satch Mester Extremist c. számában belép a szharmonika, az pokolian fogja élvezni a hangzásvilágát. Ahogy én is.

Nemrég véletlenül betértem egy (viszonylag) új hangszerboltba a nyugatinál. Isten õrizz, nem akarok reklámozni senkit és semmit, csak leírom, mit láttam. Kívülrõl egy gang oldalán nagy GITart poszter egy szép kis Gibsonnal. Ejnye, hát összecsordult a nyál a számban és benéztem. Nagyon kicsi, de nagyon komoly gépek vannak és jó fej az eladó. Tele van Gibsonnal, meg Epiphone-nal, de találni itt Ibanezt, PRS-t, Fendert is!

Egész komoly a honlapja, nézzétek meg!
www.tar.hu/gitart

Match
elég durva lehet így két hangszeren játszani egyszerre.
Jómagam odáig jutottam egyszer, hoyg egy rock and roll alapot benyomtam szintin, és a hangokat, meg a váltásokat vezéreltem jobb kézzel, ballal meg szólóztam....
Viszotna s zájharmónika érdekelne.
Mennyi egy olyan? meg nehéz rajta megtanulni?

her Valo
én meg fél éve a Bob Dylant, õ volt amikor szinti mellett szájharmónikázott volt amikor gitár mellett õ is jól nyomta :-)

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Match
Egyszer láttam egy csávót aki blues alapot játszott gitárral, és aszájharmónikával szólózott rá. Ügyes volt.

egyet ertek!
Al Bundy23
az biztos, ed ha belegondolsz ott TÉNYLEG ISTEN tisztelet lesz 😊)

IBANEZ UV777 Rulez

AlBundy: Nemtom, de a G3 koncerten tartok tõle mégis ez lesz 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Al Bundy23
ha te ezt látod akkor inkább valami isten tiszteleten vagy 😊 ahol egy két Mr. Bean féle figura is jelen van ehehehehehehehhe

IBANEZ UV777 Rulez

gergou
szal en ezt latom a szinpadrol:

`Take a look to the sky just before you die`

gergou
no no lehet aztat ugy is csinalni am, hogy nnem szakadnak a hurok... bar ez kisse korulmenyes, de a kozonseg hanyattvagja magat tole

Al Bundy23
hát nem lennék a húr sponzorod

IBANEZ UV777 Rulez

gergou
mi lesz itten vazze, szajharmonika topic?😊 Egyebkent meg folos fej mogott gitarzani, mer aki ezzel akarja feldobni a solojat, az inkabb tanuljon valami extrabbat... Pl en most egy reszelovel probalok megtanulni gitaron hegedulni

háát, az enyém is megért ezt-azt a maga 25 éve alatt :-)....

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Al Bundy23

az én jelenlegi hansgzeremnek meg tök mind1 😊 az már szerencsétlen megjátra a poklot is 😊
egy rakás heyen lejött a festék meg hasonlo nyalánkságok 😊 de azért imádom.

IBANEZ UV777 Rulez

A szájharmonika sztem is király! Barátnõm játszott nekem valami blues-alapot szintin, én meg rászerencsétlenkedtem egy szólófélét. Amúgy szokták azt szívni??? Jó-jó, fúvós hangszer (szívós van? HEHE), de akkor más magasságú hangok jönnek ki rajta!
Más! Hangszertörés... Na igen. Elõzõ hétvégén fel akartam tenni a gityót a szekrényre, a helyére, erre nem beakadt a kábel a kanapéba?! A kábel megfeszült, én meg azzal a lendülettel, ahogy fel akartam pásszintani, ráb*sztam a test alsó ívét(franc tudja, hogy hívják) a bútor sarkára. Csúnya lett. Majd' elsírtam magam, hiszen A Gyilkos egy elég komoly játékszer.
Na pá! Ennyi voltam.

Pec: királyság, mert hamar meg lehet tanulni. Csak ami nem Hohner, az meg eléggé vacak, fõleg, ha kínai. Nekem volt pár db Hohner, amit ajándékba kaptam, de egyszer rovarirtottam és nem vettem észre, hogy ott vannak, jól befújtam valami méreggel, aztán utána nem volt hozzá gusztusom, ki kellett dobni. Azóta nincsen, de lehet, hogy egyszercsak beruházok rá megint.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

p)ec
😊))))))
Én is gondolkozom szájharmonikán, gitár mellett blúzolni vele . 😊

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

nem jó mindjárt a legnagyobbal kezdeni!!!!
én pölö most a szájharmonikát pörgetem, ill. próbálom hogyan lehet vele a nyak mögött jáccani

Al Bundy23
hát nem merünk offolni 😊megf hát éppen a templomi orgonát tanuljuk pörgetni 😊

IBANEZ UV777 Rulez

hogyhogy nincsen a címlapon a topik?

p)ec
szegény hangmesterek

vagy esetleg orgonázni

Még jó, hogy nem zongorázni tanultok... 😊

Al Bundy23
nem mentség 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Satchfan
14 éves voltam... 😊)

www.satriani.com

Al Bundy23
mondjuk én nem látok ebben a hát fej mögötti gitározásbva semmilyen fantáziát. csak az ilyen báli makiktol lehet ilyet látni 😊
Satri mester iet sose csinál 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Satchfan
Barbár vadálllllllllllatok
Én régen a fejem mögött játszottam a Sweet child o' mine kezdõ szólóját, de a gitár nem esett le.. Valamit elb@szhattam?

www.satriani.com

Al Bundy23
ti ...ti ...ti hangszer gyilkosok 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Match
ahhoz hogy a hátrad mögött játsz ahhoz nem kell új gitár...abban nics kockázat....bár én azt hittem ebben sincs 😊
A gitárobn mellesleg nem is látni..egy kb fél centis csík van a hátulján, ahol nekivágódott a szekrány oldalának...
amúgy fasza volt..lepergett elõttem az életem filmje. 😊

vagy esetleg iskolatáskával lehetne gyakorolni

p)ec
Már kifejtettem a hangszerekkel való hasonló játékoktról 😊
Egyébként még ha max. vmi hát mögötti játékot akarnék megtanulni, akkor is vennék vmi szart, mint ahogy stain mondja. 😊

Pörgetni a 45-öst kell meg mercikulcsot a diszkók***nak 😊

De ha mégis gitárt, akkor kell venni 5ezerért, aztán azzal lehet gyakorolni. Csak gumiszoba sem árt, hogy ne jöjjön le a vakolat.

Al Bundy23
😊)
hát ezt én nem vállalnám be az uv-vel 😊
meg is ütne a guta 😊
szitu megjön a hangszer, ma akor pörgessük, azt landol lent a kutyánál 😊 azt az amilyen hülye le is brunyálná 😊
én meg mehetnék venni kötelet hoyg felkössem magam 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Match
hát nem...
Tudjátok van az a pörgetés amit malmsteen szokott cisnálni 😊
Átdobja a bal vállán a gitárt, körbemegy, aztán elkapja valahogy...
Nos nekem nem jött vissza 😊
Vagyis ha sikerült volna elkapni akkor jó lett volna...
de nem sikerült...
Repül a gitár, ki tudja hol áll meg...
Dehát strato...erre született...bírja a gyûrõdést.

Al Bundy23
hát akor ez nem a staplock hibája 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Match
Stain: nekem már szált le a nyakamból a gityó straplockal 😊))
BÁr akkor kiszakadt a csavar menetestül 😊)))))

praksi: a straplock fémbõl van és az a lényege, hogy a pántra rá kell csavarozni az egyik részét, a másik a gitáron van. amikor a helyére teszed a pántot, akkor bepattan egy pöcök és csak úgy lehet újra kinyitni, ha meghúzol rajta egy másik pöcköt. ezzel tutira nem száll el a gitár a nyakadból, max ha elszakad a szíj keresztbe.

Al Bundy23
csak messze van még május 😞

IBANEZ UV777 Rulez

Al Bundy23
ilyenem nem 😊
nekem csak egy szaros Uv-m lesz 😊

IBANEZ UV777 Rulez

her Valo
ilyened nemlesz?
ha mégis akkor egy próbányira befizetnék rá .-))

Al Bundy23

IBANEZ UV777 Rulez

her Valo
vaj bácsi gitárjai közül nekem ez jön be, dehát 500e korul nem csengetnék ki érte...

én azt nem értem, h mi a fene kerül egy straplokban 5000 Ft-ba? hiszan csak 2 db gumírozott acélcsavar, nem?

Tinxtu
Satchfan, valószínûleg azért szólt jól az a Johnson erölködõ, mert az nem az a Johnson, mint a gitár.
Ez a digitech egyik ága, olyasmi, mint a DOD. Ez a cég gyártja pl a j-stationt is.
Itt van a honlapjuk

Match
Mûanyagban nem bízunk 😊

en jobban preferalom a clipes dimarzio hevedert😊
Match
A straplock pedig a szíjrögzítõ.
Satch: a delta tone a sima standard egy kis plussz tone lófasszal...pontosan nem tudom mit csinál plusszba, de valamit a tone potival.
Eredetileg az enyémbe is olyan volt...nem sokban különbözik a sima standardtõl.