Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Satchfan
Igen, márkanév. Hangolókulcsok + egyéb bizbaszok..

www.satriani.com

a Gotoh nem a márkanév? mert pölö a hegedûnél azt írja, h Gotoh 510-es kulcsot használnak...

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

p)ec
Olvastam a Ré gitárok leírását... mi az a gotoh straplock?

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Satchfan
Személy szerint nekem nagyon antipatikusak a Johnson gitárok, viszont régebben találkoztam egy Johnson erõsítõvel, ami viszont eszelõsen jól szólt..

www.satriani.com

a stratoi szarok? hm..fene se gondolta volna, a basszusai, fõleg a JB kópiái kifejezetten jók. mármint tanulóhangszernek.
ahogy az egyik ismerõsöm mondaná, legjobb, ha az ember a használt gitárokat keresi, mer ha teszem azt 8 éves, és szól, akkor még 5 évig biztos szólni fog! (persze ha nem Nirvánásat játszunk )

p)ec
Hát nemtom, az Aria milyen, de nekem volt egy Johnson Stratóm 40-ért. Kevés olyan szar gitár van szerintem. Egy év után olyan falsok voltak az oktávpárhuzamok, hogy még én is hallottam, pedig akkoriban nem volt túl fejlett hallásom. Beállítani pedig nem lehetett, mert a csavar nem csavarodott, be volt ragadva, és szétment a feje...
Mondjuk, lehet, hogy a basszus ennyire nem szar.

Boba: én inkább a Johnson-t ajánlanám, ugyanilyen árban van, és szerintem messze jobb hangja van. (basszgitározom )
bár attól függ, milyen zenére akarod használni.

p)ec
Szerintem ez a fekete gitár nagyon messze áll belzebubtól, is meg a metáltól is... Mondjuk az Offspringnál el tudnám képzelni. 😊

Al Bundy23
jaj dehoyg veszem komolyan 😊 de az ilyentöl eldurran az agyam 😊 amugy kenem én most is

IBANEZ UV777 Rulez

Satchfan
Aztán nehogy komolyan vegyél 😊

www.satriani.com

Satchfan
Ne gonoszkodjunk, Al. Korábban már volt egy csóka, akivel egy egész napon át fikáztuk egymást...
...feleslegesen...
Inkább kapcsold ki a gépet és gyakorolj

www.satriani.com

Al Bundy23
vagy öntess olmot a füledbe 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Satchfan
Akkor hallgass mást

www.satriani.com

senki sem tökéletes

Al Bundy23
menjmááá, nekem ez nagyon bejön 😊 én simán bevállalnám..ha jol vágom akkor ezek pont olyan gitárok vagyis széria, amiben minden gitárnak más a festése..

IBANEZ UV777 Rulez

szurmakotium
utálom a gitár zenét !!!!!!!!!!!!!!!4

By the perception of illusion we experience reality.

Satchfan
Bár 4000 dolcsit se adnék érte, az is fix..

www.satriani.com

Satchfan
Szerintem nem rossz. Tény, hogy extrém a színe, de azért nem szégyelnék kimenni koncertre egy ilyen gitárral

www.satriani.com

Pl. aki azt akarja, hogy garantáltan hülyének nézzék, az ilyenre költi el a 4000 dollárját:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3709661502&category=33043#ebayphotohosting

Hiába van rajta Vai aláírás, attól még kell mellé egy hányózacskó is, szvsz.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Most nézegetem az e-bay-t. Gyengébb Ibanez modellek 200-300 dolcsiért vannak. JS-1000-es olyan 600 körül. Na most ehhez képest az a stratok meg 500-nál kezdõdnek... Érdekes a kinti piac...

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Satchfan
szerintem hallgass a füledre 😊

www.satriani.com

Al Bundy23
hát magyar tabokat fingom sincs merre lehet lelni..

IBANEZ UV777 Rulez

Vanek
depresszió:lásd tabot honnan tunnám leszedni?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Al Bundy23
wehe ez még annyira nem is gázos 😊 jó kis sci-fi 😊
mondjuk a star wars-ba elment volna a moszájszli-i bárba 😊

IBANEZ UV777 Rulez

A Gibson szerelvények rajta elég nyilvánvalóak, de ez valami egyedi gyártás lehet, nem Gibson.
Ez olyan death metal gitár. Belzebub emelkedik ki a fekete lángokból 😊

Az ebay-en van egy pár elfajzott kinézetû hangszer. Pl. nem értem, hogy indulhat ennek a valaminek az ára 50ezer dollártól ? Oké, hogy biztos ez az egy van belõle a világon, de biz isten meg is venném, ha rájönnék mi ez tulajdonképpen és mire jó ?

Satchfan
MAtch! Ha erre jársz!
Mit tudsz a Fender Delta-Tone pickupokról?

www.satriani.com

Al Bundy23
thx Mr.Satch
hát ha ez ibanez, bizisten soha többé kezembe nem veszek ibanezt 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Satchfan
A húrláb mögött kapcsolók vannak? Vagy mi a szösz?

Jó az új logód, Bundy mester!

www.satriani.com

Állítólag az új Ibanez JEM 😛

Al Bundy23
mi ez a borzalom??

IBANEZ UV777 Rulez

her Valo
LOL LOL LOL

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Al Bundy23
no meg kitartás

IBANEZ UV777 Rulez

idõ függvénye csak

1. Újonnan olyan 30-40-50 körül már találni megfelelõt, inkább 40-50. Pl.ez 40ezer körül van. Hagyományos Fender Precision forma, távolkeleti, de elég régi gyártó. Vagy itt van a Fender Jazz Bass koppintott változata, szintén tõlük.
Ha meg valami modernebb formára vágysz (Ibanez, Warwick), akkor a kínai Vorson-féle kopik is jók lehetnek.Itt.

2. basszusgitárral nem túl gyakori akkordokat játszani, inkább a dob és a gitár közti átkötõ szerepe van, hagyományos értelemben. Hogy milyen gyorsan haladsz az megjósolhatatlan, de elsõsorban tõled függ, hogy mennyi érzéked van hozzá és mennyit gyakorolsz. Egy jó tanár sokat segíthet, vagy haver, akivel lehet versenyezni, hogy ki tanul be elõbb egy nehéz futamot. Sokat segít ha egy zenekart csinálsz, vagy beszállsz egybe. Tök mindegy, hogy kutyütõk vagytok az elején, de megtanulod alárendelni a hangszered a közös zenének (jobb esetben). A több éves elõképzettség nagyon jó, mert van alapod.

Boba
Lehetne pár kérdésem?
-Mennyibe kerül egy belépõ szintû basszus gitár?
-Mennyi idõ alatt lehet eljutni a nulláról addíg, hogy mondjuk ha elémraknak egy gitár kottát, és csak egyszerû akkordok vannak akkor letudjam játszani?

Tanárom van/lesz, kb heti 2-3 óra, gitárom még nincs, arra most spórolok. Zenei elõképzettségem van, 2 másik hangszeren játszom több mint 10 éve már.

Elõre is köszönöm a válaszokat!

Kösz srácok😊 Tbundy, bárcsak 2 év alatt meg lehetne úgy tanulni gitározni, mint UTzni😄

Al Bundy23
még jo hogy különbözö izlésüek vagyunk 😊 mi lenne ah mindenki ugyan olyan hangszerel rohangálna 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Tinxtu
Ja bocs még annyit, hogy lesd meg az aria gitárokat is az oldalon, azok aztán tényleg bazi olcsóak...

Tinxtu
Bár nem tudom, milyen árkategóriában gondolkodsz, én ajánlom neked a www.musichello.com-on a kezdõ yamaha akusztikus gityókat. 32e-ért klasszikus, 40ezerért pedig western(fémhúros) gitárt kaphatsz. Sõt 45-ért kapsz egy gityót, tokot, hangolót, pengetõket sötöbö... Nem lebeszélni akarlak a többirõl, de én pl jobban megbíznék ezekben, mint egy ki tudja mibõl összerakott névtelen gityóban. Sztem árban sem túl vészesek(persze ez relatív), de ha neked csak kezdésre kell, és fél év múlva már hozzá se nyûlsz többé, akkor felesleges ennyi pénzt rááldozni, keress valami elfogadható használt darabot, oszt hajrá.

Ibanez PGM:Nekem nagyon nem tecc ez a gitár azokkal a ráfestett f-luykakkal... egyébként sem vagyok ibanez párti. Nemrég pl kipróbáltam egy Steve Vai modellt, és egyáltalán nem fogott meg. Utána a kezembe vettem egy natúr MusicMan Axis-t....

a gitározás semmivel sem nehezebb, mint az UT tudománya
amúgy meg ha kérdésed van, akkor ircneten a gitár csatira gyere fel
gl hf

Ron Ragm
Vintage 52, Lucida márkájú akusztikus - viszonylag olcsó, nekem semmi bajom vele, eddig egész jól kibírta (pedig hozzácsaptam párszor a busz korlátjához véletlenül)

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Tsa! Arra az elhatározásra jutottam, hogy belekezdek a gitározás tudományának elsajátításába😊
Mondjuk így rock/metál felé orientálódok általában, de ésszerûbbnek találtam elõször elkezdeni az acoustic vonalon. Ajánljatok már plz egy akusztikus gitárt(legyen kezdõknek jo, tehát árban tûrhetõ, nyúzható legyen, és vmi boltot is mondjatok, ahol körül lehet nézni, és ahol a járak a földön járnak bocs reklámszlogehn😮)

A legkirályabb csákó😊)
Imádom a hülye poénjait!Gondolom láttátok már valamelyik oktatóvideóját😊)Azokon mit össze baromkodik😊Fõleg az intense rock I. -en:9Érdemes megnézni!
Meg a honlapja is tele van poénos fotókkal meg szöveggel😊
Egyébként a gityó nekem is tetszik!A 2 f minta még elmegy,de szerintem a fordított fej télleg fölösleges.

Al Bundy23
hát nem viccel a pali az biztos..én is imádom a szolóit..

IBANEZ UV777 Rulez

her Valo
kedves hangszer ez nekem, Paul Gilbert nagy kedvencem!

Al Bundy23
nekem a 2 fekete baszkura nem tetszik benne, meg valahogy ez a forditott fej sem az igazi, bár hozzá kell tenni szépen szol a cucc..

IBANEZ UV777 Rulez

her Valo
na és a nagy ibanez mániásoknak mi a véleménye egy PGM-30-ról?

Al Bundy23
hihi hehehehehehhe

IBANEZ UV777 Rulez

Ja, ez lemaradt: 😊))

Vaj Pisti szakított az Ibanezzel és ezévtõl a kínai hangszergyártók mellé szegõdött. Közös munkájuk elsõ gyümölcse: