Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
Most már megy, nézegetem.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Ez a #6 a 35bõl?
Hm..,valóban,szinte ingyen van,szinte
Pedig tényleg marhaolcsó ahhoz képest,hogy szériás,ráadásul az egyik kedvencem...
Satchfan
http://petrot.atw.hu/gitar/kep/pickup/index.html

próbáld ezt

www.satriani.com

Satchfan
http://petrot.atw.hu/gitar/kep/pickup

ez nem ?? Rohadt atw... folyton b@szakodik a link..

www.satriani.com

Match
nekem nem megy

Satchfan
na most meg megy...

na..
lefényképeztem, a pickupo kábeleinek szinei olyan, mint a katalógusban a texas special.nem tom már mi van.
a képek:
http://petrot.atw.hu/gitar/kep/pickup

www.satriani.com

Satchfan
mért nem tudok beírni ????

www.satriani.com

Match
jah, az nem fog ártani.
Ha vintage a cucc akkor szövet szigetelés van rajta...asszem az a fekete, a sárga és a fehér szinetk kefvefrésébõl áll, de nem biztos...az egyiknél úgy volt nekem is, de már nem meléxem milyen...az biztos hogy a szigetelés szövet.

Satchfan
Asszem ráb@sztam.. Eleve már a pickup kábelei sem olyan színesek, mint a katalógus képen, uh. GYANÚS... Bár már nem fiatal a cucc...

Holnap nyomok fényképet, ha kibuherálom..

www.satriani.com

Match
A feketén.

Satchfan
THX Holnap kivizsgálom a kicsikét. A logó egyébként a pickupon van vagy a tartón (a fehéren vagy a feketén 😊?

www.satriani.com

Match
nézd meg hoyg 2 pickupnél van e zaj.
Ha nincs rajta logo, és választani kell hoyg delta vagy texas akkor delta. A hang elméletileg nem változik a földeléssel, de elõbb néz d meg hoyg milyen 2 szedõvel, mert a a középsõ fordított polaritású, és ha 2 szól, akkor ugyanúgy kiszûri a zajt mint a humbuckerek.

Satchfan
Ja egyébként néztem neten bekötéseket is, és a régi vintage stratokon (ha jól láttam) nem volt földelés.Az lehet?
Egyébként az idegesít legjobban, hogy nem tudom, h milyenek a pickupok. Szépen szólnak, zajzárral (a korgomon 8/10) nem vészes a zaj, de erõsítõn most nem tudom meghallgatni,csak hifin 😞

Ha teszek rá + földelést azzal megváltozik a hang, vagy csak a zaj tûnik el???

www.satriani.com

Satchfan
A földelés a hangerõ potiból jönne, nem? Mert ebben nincs.. Asszem bármilyen fájó is lesz, de visszamennek a lace sensorok. Pedig Elég zúzós torzítást tudtam kihozni az újakból.. Alszom rá egyet és holnap végiggitározom a napot, aztán meglátjuk... Ja a pickupok hátulján semmi nincs, legalábbis a fekete tartókon (amibe a csavar megy) csak egy szám van, amire rákerestem és az alapján tudom, hogy tuti Fender (remélem nem cserélték ki a pickupot és tették rá az original alátéteket😊

Na ez egy értelmes hozzászólás volt...

www.satriani.com

Match
Satch: hát...nehéz kérdés...de tudtomal a texas specialnak a hátulján van egy fender custom logo, a standard delta tone-nak pedig nincs (legalább is az enyéimen így volt).
A texas rohadt zajos...nemhiába, nem agyontorzított metál szedõ. A delta tone átlagos, de azért a single-ös zaja megvan.
Ha akkor is zajos amikor 2 pickup szól egyszerre akkor földelési vagy elkötési hiba. Különben meg simán úgy szól a pickup.

Satchfan
Még egy kérdés.. Létezhet az, hogy nincs földelés a potikból?? Eléggé zúg így a kicsike, pedig sirály kis hangja lenne..
SÜRGÕS !!!!

www.satriani.com

Satchfan
Match! Kaptam egy pickup szettet, de nem tom, hogy delta tone, vagy texas special. Honnan lehet tudni ????

www.satriani.com

Match
Dizájnos pengetõ:

Match
Na és iosmét fender: Megcsinálták a push-pull potik szebb, könnyebben használható változatát. Bévebben ITT!!!
Szerintem kurvanagy ötlet...vlszeg hamarosan beszerzek egyet.

Match
naH, A FENDER ISMÉT NAGYOT alkotott! 50 éve ugyan az a forma, mégis egyre gyönyörûbbek:

(az enyémnek is pont ilyen feje van...csinálhattak volna vlami dizájnt 😊) bár ez így tökéletes 😊

(jut eszembe ez a kép is lehetne akár az enyém is 😊

(és ez is)
Najó, tulajdonképpen egy sima strato de akkor is szép 😊

Match
Ennek a gitárnak az értéke aszem 25 vagy 35 ezer dollár, mivel csak 35 darab készült belõle. Tehát 1700 dolcsiért szinte ingyen van 😊

her Valo
cirka 1700 dollárért van aukción a következõ gitár

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

nagyon kiraly az a kep
Tinxtu
Egyébként ezt a mutatóujjas megoldást láttam már másnál is, bár õ a sima artificial harmonic-okat tolta így(a hüvelykujj helyett)

Boba
Köszönöm szépen mindenkinek aki segített... A helpkérésem óta nemigen jelentkeztem sajna. Bár az ügyben léptem. Ma voltam elõször gitárórán, marha rulz. Nagyon tetszik. Túlsok mindent még nemmondhatok. C-dúr A-moll-on nem jutottam túl... nah majd 2 év mulva😄

H. Peti
Köszi Satch! Majd átnázem csak most el kell mennem itthonról. Megnézem ezt a power tabos dolgot is, mert érdekel. Az üveghang képzésért külön köszönet, ilyen formában még nem próbáltam kicsikarni, de lehet ez lesz a legkönnyebb. Amúgy ezt a vegyes pengetõ+ujj dolgok én is sokat gyakorlom, baromi jól hangzik. Mégegyszer THX!

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Al Bundy23
NE MENJ GRAFIKUSNAK 😊
eheh

IBANEZ UV777 Rulez

Satchfan
Mért nem müxik a kép beszúrás, ha az url jó??

www.satriani.com

Satchfan

www.satriani.com

Satchfan

www.satriani.com

Satchfan
elõfordul 😊)

Nekem PowerTab-ban van meg + az eredeti kotta (fõleg ebbõl tanultam). A Guitar Pro-s kottát nem ismerem. Amit ajánlani tudok az az, hogy végezz különbözõ gyakorlatokat a nótában lévõ technikákra. Én klasszikus gitáron is játszottam 7 évet, uh könnyebben ment a vegyes pengetés (pengetõ+ujjak), (sõt ezt egyre többet használom saját témáknál is). A két szólót mindenképpen extra lassú tempóban gyakorold! Az üveghangos részeket - nem tudom, hogy tudod-e, ezért inkább ezt is leírom - egy spec. technikával játsza Johnson úr. Ez a következõ:
(Én így játszom😊
-Pengetõ a hüvelyk és a középsõ ujj között, a mutató ujjam szabad.
-Fogj le egy hangot a gitáron, legyen ez mondjuk a g5.
-A jobb kezed mutatóujját tedd a G17 fölé, mintha üveghangot játszanál.
-A fent módon fogott pengetõvel pengesd meg, így kapsz egy üveghangot.
-A bonyolultam rész az, amit Eric bá' is csinál, ti. Õ kombinálja ezt ujjpengetéssel is. A nótában lévõ üveghangos akkordbontásokat ezért én az elõbb leírt módon + a gyûrûsujjammal való pengetéssel játszom.
Csináltam egy képet róla, remélem átlátható.

www.satriani.com

H. Peti
et. 😊 eh bocsesz véletlen volt...szeszesital mellékhatás😊

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

H. Peti
Satchfan! Guitar pro, elvileg gondolom mennie kellene, de nem nagyon mûkszik, lehet hogy csak szimplán béna vagyok? Megköszönnék egy kis Help

Tinxtu: Hát valami normális használt stratot kéne, vagy esetleg egy japánban gyártott Ibanezt, de eddig még nem jutottam el a boltba, talán jövõ hét elején.

Ja, és hétfõn megyek dream theaterre 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Satchfan
Satch új album

www.satriani.com

Satchfan
H. Peti!
A Manhattan-el kapcsolatban tudok segíteni, ha érdekel, tavaly nyáron magamévá tettem én is 😊 Milyen kottából tanulod?

www.satriani.com

p)ec
Vanek: még ezen az oldalon volt szó róla, görgess lejjebb. 😊 Segyítek, olyan fényképek környékén lesz, amin gitárboltnak látszó hely látható. 😛

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Vanek
osztrák gitárboltot tudtok mondani,ami mjó is?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Tinxtu
Na és mit hozol haza?

Tinxtu: Otthon az eltére, itt meg a Johns Hopkins-on vagyok. Jövõ héten megyünk gitárboltba. Kicsit zûrös itt a közlekedés, úgyhogy valakit be kellett fûznöm, akinek van kocsija.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

H. Peti

nem rossz kép...

Al Bundy23
summer song 😊
nagy favoritom

IBANEZ UV777 Rulez

Tinxtu
Stain, melyik egyetemre is jársz😊))?? Szal komolyan most nagyon irigyellek ám... rendszeresen felidegelem magam, hogy ami itthon 150ezer ft, az kinn 300$. Ha én egyszer kijutok, biztosan televásárlom magam, a vámon meg lesz ami lesz.
Nagy szerelmem pl. a Washburn N2-es(vagy inkább N4 - de az kicsit más árkategória) mert natúr meg jajdejó jajdefinom stbstb.. Aztán megláttam ezt az új NX3-ast...na egy elektronika cserével úgy életem végéig babusgatnám. 600$-ról indult, most 250... láttam egyet itthon a Finkey-nél 165ezerér. bazz. Kicsit messze van a kettõ. Még az is jobban megérné, hogy szállítmányozó céggel hazacipeltessem, csak ebben is az idegesít, hogy ha 8.000 km-rel arrébb élnék, nekem ez 250$-ba kerülne. Mindegy, túlélem a csóró diákéveket, és az elsõ keresetembõl veszek egy N4-est bosszúból.

gergou
Udv emberek az volna a kerdesem, hogy nem tudja valaki mi annak a Satriani notanak a cime, aminek az elejen azok az uveghangok vannak, es a klippjet roncsderbin vettek fel... A g3 2001 es koncerten is jatszotta...

`Take a look to the sky just before you die`

néztem a vidiket, elég érdekesek 😊
a júliusi programból csak az elsõ hetet hagyták fent, azért nincs bp

Ja és persze új album április 13-án!!!

Nagy hírem van, emberek! Megújult a Satriani.com! Meg lehet nézni 3 videót a 2003-as G3-ról. Amúgy én nem láttam Budapestet az itteni tour-pagen.
A dalok:
Satriani-The Extremist - õ játszik szájharmonikán, hehe, SZENZÁCIÓ! De tényleg, nagyon fasza.
Vai: I know you're here
Malmsteen: Far beyond the sun

Hát nem egy Malmsteen jellegû arc. Nem róla és a szólóiról szól a zenéje, így a villogásait nem tom milyen módon találod majd meg. Gondolom a referenciái mutatják, hogy nem kispályás zenészekkel játszott együtt. Ezek lemezén vagy turnéján játszott már (többek között. Inkább az itthon ismertebbeket írom):

Jeff Beck, George Clinton, James Brown, Joe Satriani, Annie Lennox, Seal, Mick Jagger, Rolling Stones, Madonna, Billy Idol, Depeche Mode, Busta Rhymes

Ezen felül saját modelleket gyárt neki a Spector, külön Ibanez signature modellje van és a baszgitárerõsítõk Mesa Boogie-jának számító SWR erõsítõ oldal nyitóképén õ grimaszol. Nincs basszusgitáros, aki nem ismeri.

A gitáros Vernon Reid rendszeresen címlapon volt a 90-es évek gitármagazinjain, több leckéje jelent meg ugyanitt, ezen felül különféle elég jelentõs jazz zenészekkel dolgozott együtt valamint olyanokkal, mint a Public Enemy, B.B. King, The Ramones, Mariah Carey, Mick Jagger, Tracy Chapman, vagy Santana.
Szerintem nagyon jó, de én nem szeretem, mert eléggé értelmezhetetlen, se füle se farka, dekonstruált szólói vannak, ami csak Kim Thayil-nak áll jól 😊

A zenekar egyébként többszörös platina lemezes, és grammy díjjas volt a 80-as évek végén, 90-es évek elején. 95-ben feloszlottak, pár éve újjáalakultak. Keress rá pl. a Leave it Alone c. nótára és hallgasd meg, abból kb. le lehet szûrni, hogy mirõl van szó. Villogást ne keress benne, de ha valaki többször meghallgatja és odafigyel a részletekre, akkor pl. van benne pár basszusmorzsa, amit nem a "Basszusgitár kezdõknek" tankönyvben oktatnak.
Itt elsõsorban zenei alázat van, laza funky-rock-metal-akármi.

H. Peti
Match, igazából, bõsz gyakorlás, számgép halál. Ezek de inkább az utóbbi miatt nem voltam sokáig, de remélem mostmár minden oké lesz. Mostanában nagyon rákkattantam Eric Jonhson-ra. SRV-t sikerült ugy ahogy megtanulnom tõle, meg a Manhattant próbálom, de az sehogy sem akar menni, olyan akkorfogás-váltások vannak benne, hogy beszarás, a szólóiról nem is beszélve. Amúgy meg rengetegek seggelek, fõleg skálákat(egész nyakon) tanulok.Eric gitárjának(Annak barnássárga Fendernek) is milyen szép a hangja. Õrület...