Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Satchfan
Match

www.satriani.com

Match
praksi istenítette a pengetõit....
ÁRTATLAN VAGYOK!!!! 😄DD

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

p)ec
Ujjal, de még hogy... ! Glass Prison közben eléggé vicces amit azujjaival csinál. 😊 4 ujjal penget, és lengeti õket össze-vissza😊

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Satchfan
Ujjal játszik, nem?
Vagy csak vicceltél?

www.satriani.com

Match
Pengetõvel játszik? Pföj! 😊)))

és az Isten áldja meg a pengetõit!

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Satchfan
Na jó,megtûrjük ezt a basszeros beszólást, de csak mert Myung mester is hathúroson játszik

www.satriani.com

Dream Theater?
John Myung
minden basszerosok istene

p)ec
Bodesz: ha ilyen tehetséges vagy, lehet ám színesíteni a zenei ízlést 😊 Ha meg volt az összes RHCPm akkor ugorj neki másnak. Mondjuk nézd meg a Dream Theater - Erotomania videót, azon belül is azt a bizonyos szólót. Na, ha az nem ad motivációt... 😊

Hello srácok. Szal lenne pár kérdésem szokás szerint a "szakértõktõl" azaz tõletek 😊 Szal gondolkodom azon hogy befektetek Jackson JS-70-be (asszem ez a tipusa) De vmi pickupcsere is kéne azon. Szal haverom ajánlotta EMG pickupot de olyat sehol nemtalálok... (egébként EMG-hz és EMG-81 között nagy a különbség?) . Ja és hát arrol sincs fogalmam mennyibe fájna ezaz egész... Lécci segiccsetek. Köszi. Csáo
Satchfan
[email protected]

van egy ilyen cím a honlapjukon

www.satriani.com

Match
ha már mennek a RHCP számok cimbalmon, lehet oboázni 😊
Valaki nem tudja a fender emailcímáét? cvalami support kéne ahol tudok kérdéseket feltenni.

Satchfan
JEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHhhh
Satch - Is There Love In Space? TRACK 3.

Úgy látszik JOE bácsi is egyre többet nyomja 7 húrral. Ami a Strange BM-en elkezdõdött, itt folytatódik.

www.satriani.com

Al Bundy23
LoL

IBANEZ UV777 Rulez

Bodesz: Szerintem akkor gitározás helyett ideje elkezdened cimbalmozni, hogy nagyobb legyen a kihívás. S majd ha az összes RHCP megy cimbalmon is, akkor kapsz tõlünk egy 'Bodesz a királycsávó' feliratú polót, amit a topik közönsége dedikál. 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Ez a link volt már itt? http://unix.rulez.org/~calver/joe_satriani-hands_in_the_air.mp3

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Match
én is régen majdnem az összes metallica számot le tudtam játszani, mégsem hagytam abba utána...mostanra elfelejtettem, de jöttek mások...jobbak.
Az ebayes gitárt még mindig árulják? 😊))
Én tettem be ide régen, és a blacklabes fórumon találtam 😊

Satchfan
Biztos fejlõdtél a sok lehallgatástól! Idõvel sokkal könnyebben megy. Vedd csak elõ azt a gitárt 😊

www.satriani.com

bodesz
ok de én meguntam 1 picit mert már bármelyik red hot chili peapers számot el tudtam jétszani szinte csak 10000000 szor kellet meghalgatnom elötte meg leírni meg blablabla stb

(¯`·._/¯`·._.·]\\BodesZ/[·._.·´¯\\_.·´¯)

Satchfan
Szerintünk meg tök jó

www.satriani.com

bodesz
nem tom milyen a gitárom nem is érdekel mert utoljára 1 éve játszottam rajta de akkor se vmi jól de volt vki aki azt mondta jó de hát nem tudtam sokat így többé nem érdekel és csak idõpocsékolás szerintem

(¯`·._/¯`·._.·]\\BodesZ/[·._.·´¯\\_.·´¯)

gergou
Udv Embrek, nemsoka feljatszom majdan a Summer sogot, es valki majd ertekelje, hogy mewnnyire xar...ugy talaltam, hogy leghangzatosabb, es egyszeru ez a szam Satrianitol, szal megtanulom, es lenyomom jobban min Satriani😊)- Persze a vege csak poen volt😊 -

`Take a look to the sky just before you die`

Satchfan
Már volt, de azért sirály

www.satriani.com

p)ec
Höhöhöhöhö😊))
Ezt a gitárt az ebayen árulják.

Sziasztok!

Az egyik barátomnak van egy nagyon jó állapotban lévõ,22 bundus 2v.3 (nememlexem) pickupos Les Pauls utánzata,szép hangszer,sõt,szól is ,és kb. 30 rupákért eladná...
Nem tudtok valakit,akit esetleg érdekelne?
Elõre is thx!
Satchfan
Azt majd holnap reggel 😊

www.satriani.com

Match
Emberek...erre ott a jóreggeltes topic 😊

p)ec
Szép álmokat, karórás tyúkokat!

Satchfan
Legalább jár erre valaki 😊
Jócakát!

www.satriani.com

Húrtépõs jóccakát

Satchfan
Pálinkás jó reggelt mindenkinek 😊

www.satriani.com

Match
ha tehetnm azt is megcsinálnám hoyg a nyak pickup-ön szólna az alsó 3 húr, a hídnál pedig a felsõk 😊))
félbevágom a pickupöt 😊

Hali, Match!
Ez nem is rossz ötlet, én is terveztem egy ilyen cucc beszerzését, de a satrianis megoldással (Humbucker->single, vagy soros/párhuzamos humb. - nemtom, nem értek hozzá), de a te változatod is jól hangzik. Olyan lenne, mint a Petruccsijé, hehe, csak a Dimarzio hiányzik.

humbucker? hö-hö... minek az... najó nem

Match
egy kapcsoló....
nem kell fúrni a gitárt hozzá, plusz nem mnéz ki szarul (mint ha beleteszel simán egy kapcsolót.
Általában a humbuckerek felezésére szokták használni, de arra használod amire akarod.
Nekem pl az kéne hogy ha benyomom akkor kerülje ki a kapcsolót és csak az elsõ meg az utolsó szóljon. (bridge meg neck).

Match: ezek a push-pull potik mit csinálnak? szerény angolomból nem esett le :-)

Satchfan
Fekete, de megy vissza a feladónak. Csak megnéztem, h hogy szól a deltatonenal. Nem jött be, megy vissza..

www.satriani.com

Match
Fenderek közül ajánlom a vintage noislesst.
2 tekercs, 60-as vastag fender hangzás, 0-zaj.
másik koptató fekete?

Satchfan
Én sem cseréltem le 😊 Beszereltem õket (delta tonokat), de kurv@ zajosak és nekem vékony a hangjuk. A Lase Sensorokhoz pedig már úgy is be van lõve az erõsítõ és a pedál, uh maradnak. Csak a kopólapot cseréltem le fehérre.

www.satriani.com

Match
Ugye azt tudod hogy az emberek nagyrésze nem cserélné le a lace sensorokat egy standard fender készletre?
Bár én lecserélném ha nem tetszene a hangja 😄

Satchfan
Remélem csak szerelésbõl.. 😊 Bár most cseréltem ki az elektronikát két kopólapon, uh talán átcsúszok egy 2-el

www.satriani.com

Match
Gitártechnikából vagy szereléstechnikából?

Satchfan
OK, értem 😊
Inkább megyek szerelni és gyakorolni, technikából megbuktam 😉

Mégegyszer THX!!

www.satriani.com

Match
Ha próbáltál már földeletlenül játszani akkor tudod hoyg van 😊
Képzeld el hoyg a zaj nagyjából akkora hangerejû mint a jel 😊))

Match
nem...földelés mindenképpen van.
A single mellesleg mindig szép élesen sikít 😊
Azért nem kell elfelejteni hoyg nem éppen egy metál kisteherauto, tehtá a hipermegabrutal torítások nem arra valóak...arra 2 tekercs kell.

Satchfan
Akkor asszem nem lesz gond, mert tisztán tényleg 0 a zaj, a torzításom meg 8/10-on van, ami a korgnál rohadt nagynak számít (kb 5 a normális). Mindjárt összerakom, aztán varázsolok egyet rajta 😊 Egyébként az a poén, hogy a Bridge pickup sokkal durvábban szól torzítva, mint a piros Lace Sensor. Több az éle, ezért a torzítás se olyan tompa. Akkor elképzelhetõ, hogy gyárilag nincs földelés?? (ezaz utsó kérdés mára😊

www.satriani.com

Match
Egy kicsi van úgy is de sokkal kevesebb mint ha egy szól. Tehát a simához képest minimálisnak kell lennie.
Az hoyg mekkora a single alapzaj az torzításfüggõ. Torzítás nélkül szinte 0, viszont egy erõs torzítással akár játszhatatlan is lehet (pl szerntem a texas ilyen).

Satchfan
Csak az volt fura, hogy a lase sensoroknál 3 földelõ kábel is volt (gondolom a zajmentesség miatt), ennél meg egy sincs. Nézegettem neten kapcsolási rajzokat, ott is volt olyan, ahol nincs földelés (a régi fender kapcsolási rajz). Egy másik képen meg úgy volt, hogy a hangerõpotiból a jackaljzatba ment és onnan tovább hátra a rugókhoz. Még szét van szedve, de úgy emléxem, hogy 2 4 állásban is volt egy kis zaj. Az a gáz, h nem tudom, hogy mekkora a normális single coil alapzaj. Jó 6 éve csak humbuckereken játszottam..

Azért THX a tanácsokat!

www.satriani.com

Match
Naszóval, innen úgy néz ki (bár kicsit homályosak a képek) hoyg a testelés rendben van, de azért nem árt átnézni. A pickupök nm lehetnek texasok, mivel úgy emléxem azon volt pöttyözés (vagyis hogy pl a kék pöttyös az elsõ, a piros középen, a maradékl hátul). Szerintem ha kettõ közül kell választani akkor a delta tone.
Azért nézegesd át a kötéseket és nézd meg hoyg 2 pickuppek zajos e.

Match
De satch, semmiképpen ne várj kisebb zajt egy egytekercses pickuptõl mint egy lace sensortol, elvégre a lace sensorokat azért fejlesztették ki hogy harmadára csökkentsék a zajt.