Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergou
Kitol hallottad ezt a baromsagot?😊 Ha lehangolod a gityod, hiaba floyd rose, hogy a picsaba esne le a tremolo? Annyi ortenik, hogy jb fel oraig kell pocsolnod, amig beall a megfelelo helyzetbe, es az osszes hur helyesen tartja a hangolasat... Hozzateszem lehet fikazni a floyd roset, de ha Satrianit meg Steve Vayt akarsz jatszani, egy fender stratoval megbaszahatod magad, akkor se fogod lejatszani, fel percenkenti hangolasok nelkul😄 Szal Match szar a gitarod😄

`Take a look to the sky just before you die`

Match
www.hipshotproducts.com
olvasd el, aztán ha nagyopn nem érted akkor elmagyarázom (de már valakmikor leírtam lentebb).

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Tinxtu
Nálam sincs fenn a hátlap, de azér nincs, mert akitõl vettem nem adta oda😊))
Match, mijaza tremsetter??

hogy a kedves vevõ ne lássa a szar, rozsdás rugókat, meg tömörnek kikiálltott rétegelt testet :-))

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Match
szerintem senkise...kivéve a hangszerboltosokat :I)

nemtom, nekem nincs tremmolóm. szép is lenne :-) ....
de egy Metallica videón azt láttam, h Hammett se rakja vissza fedlapot.

Match
nekem egyiken sincs....valszeg azért mert így könyebb állítani.
Nekem meg különösen jó hogy nincs fent mert ha esetleg hirtelen át kell hangolni a gitárt valahova, akkor a tremsetteren állítok egy kjicsit és nem kell szenvedni egy fél óráig.

p)ec
De mielõtt elkezded kicsavarni, akassz el két rugót (vagyis csak egy tartsa), különben a csavarral szétszeded a fát.

Tényleg, milért szoktak a gitárosok hátlap nélkül játszani? elvégre fõ a biztonság...

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Match
kifelé kell majd csavarni....azaz balra...és mind a kettõ nagyjából ugyanannyira legyen kint.

Match
hülyeség....
Megméred milyen magasan volt a tremoló, és addig lazítasz a rugókon hátul amíg nem lesz olyan magasan mint amikor E-re van hangolva.
1 csavarhúzó kell hozzá.

Hellótok!

Lenne egy kérdésem! A gitáromat kéne lehangolnom egy hanggal (standard D-re), de azt hallottam, hogy mivel a gitárom Floyd Rose-os (Ibanez S370) ezért hangszerésszel kéne megcsináltatnom, mert leesik a tremoló! Igaz ez? Mert ha nem akkor felslegesen adnék ki pénzt a hangszerésznek
Ráadásul drága cuccok vannak ráaggatva, mint pl. Gotoh kulcsok. Bár tartok tõle, hogy ez a szerencsétlenség Japánban készült, és ez mindent megmagyaráz.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

melyik az az elfajzott barom, aki iylet talál ki?...
/és aki megveszi, azt ne is említsem.../

Vanek
nem tom hogy láttátok-e már... 😊)

R U Ready?!?!? ...broken soul...

p)ec
öööö.... fehér cík hol? 😊
Egyébként gartulálok, szép darab.

Amúgy a lekésett DT klubkoncertért kénytelen voltam kárpótolni magam valamivel, és beszereztem az alábbi fotókon látható szépséget, ami a vámon történõ sikeres átsíbolás után immáron magyar állampolgárságnak örvend.

(Persze a gitáron valójában nincsen rajta az a ronda csík, ami a fotó, csak valamit bekavart a vaku meg tok fémkerete.)

No meg kipróbáltam egy JS2000-et 😊 Nagyon spártai a kialakítása, de minden abszolut a helyén van és nagyon profi a hardware. 1100 dolcsiért keménytokkal kapható.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Nézzétek meg mit csinál a Stu Hamm a Satch DVD-n 😊

Satchfan
Király! Én is gondolkoztam egy animált logón, de mostanság nincs idõm ilyesmivel tökölni 😞

www.satriani.com

Tinxtu
Én viszont csináltam egy jó kis logót😊 na hogy tecc?

Satchfan
Punnyadás van.

www.satriani.com

mivan? mindenki tépi a húrjait? :-))

Hát, igazad lehet.

The Architect:
ok, én se mondtam, h Newsted egy Marcus Miller, de mégis ezerszer többet tud egy Fieldy-nél vagy vmelyik kretén pánknál :-))
ha jó neted van, nézd meg a Melleslegen a Metallicánál van egy ilyen, h Cunning Stunts guitar & bass, vagy vmi ilyesmi, ott látszik, h tud a csávó!
amúgy én is felnézek Wooten-re meg Miller-re, az utóbbinak már jó pár számát hallottam, tényleg nagyon tud, de hát egy 8 perces slap-szóló rém unalmas....

Satchfan
Hozzá járok.
Tudom ajánlani! Marha jó fej, jók az órák, sokat lehet fejlõdni (ha gyakorolsz 😊.

www.satriani.com

Stain, kár érte, majd legközelebb! Igaz, nekem a mostani album annyira nem is jön be. Mondjuk, hogy olyan albumot akartak, mint a Metallicának a Master. Hááát.. Meglepõdtem, mikor végre meghallgattam és próbáltam optimistán hozzáállni, de nem bírtam sokáig. Azóta nem is hallgatom. Szerintem szar, mármint stíluson belül tök ok, de ez nem megy a DT-hez. Nemhiába van az, hogy évekig Petruccit tiszteltem az élõ istenként, de mára már inkább húzok Vai, meg Satch felé. Lehet fikázni.
Praksi, Newsted azért nem egy nagy basszgityós.Hehe. Jó-jó, rockzenészként ismert, meg jól vonyít az S&M-es Wolfgang and Manben, de ennyi. Hasonlítsd össze a játékát egy Jaco Pastorius-szal (jól írtam?), vagy egy Victor Wootennel(tuti, hogy nem)! Persze te vagy a bõgõs és nem akarok neked magyarázni, ez csak egy vélemény
Satchfan! Te Szekereshez jársz? Tudnál valamit írni errõl az egészrõl, mert most tervezem, hogy elmegyek valahova tanulni és a Gitársuli is szóba jött? Elõre is kösz!

architect: hát én majdnem lekörözhettelek, mert hétfõn volt itt a szomszédban egy DT klubkoncert, csak sajna szétkapkodták a jegyeket, így nem jutott :-/

folyt.:
pölö Jason Newsted is pengetõvel játszott, és ha megnézünk egy koncertfelvételt, akkor lehet látni, h a H-E-A húrokat használja, G-ig soha, D-ig nagyon riktán megy fel

csak akkor, ha igényes a zene, pölö Deep Purple, vagy The Shadows, stb. Shadowstól a Stingrayt érdemes meghallgatni, szinte az egész nyakat bejárja a basszgitáros!
annyival jobb, hogy erõsebb lesz a hang.
öthúroson már nem lehet bejárni H-tól G-ig a húrokat, max. vmi kretén módon.

p)ec
1. Miért megy el négyhúroson a pengetõ?
2. Architect: egyáltalán nem vagyok annyira hanyatdobva a Home-tól, mint az emberek általában. 😊 Persze attól még nyugudhtan húzhatsz mindenfele. 😊
3. Hát eléggé... kicseszettül... kurvajó lehet Egy ilyen csákóval Erotomainát játszani. 😊)) Mellesleg honnan lehet ismerõs a neve? Mert asszem az...

Satchfan
Ja és akkor "csak" egy 6 húroson játszott..

www.satriani.com

Satchfan
jaja. Csak 1 oktávval van lejjebb..

A képen látható úr (Sz.😎 annak idején beugrott hozzánk basszerozni a Szekeres gitársuli koncertjére, mert Kicska Laci (Edda) nem vállalta el az Erotomania-t

ui.: nem személyesen én játszottam vele, hanem két akkori évfolyamtársam.

www.satriani.com

lemaradt:

csak? CSAK??!?!??!??!!!?!

ezen fogj le egy Fis 7/9#-et!

nem, mert a basszgityón a G húron a második bund ("A") az már a szólógitár üres A húrja. (arra szoktak hangolni, ha nincs hangológép)

Match
és különben is ez itt a csávónál "csak" 7 húros 😊

Match
A basszgityó nem 2 oktávval van lejjebb?

nyem-nyem.
azt szerintem biztos tudjátok, h Mr. Fender a szólógitár alsó 4 húrját egy oktávval lejjebb vitte, így született meg a basszusgitár. Mivel alsó 4 húr, tiszta kvart hangolása van. Ahogy megjelent a metal zene, és vele a mélyebb hangok, aktak rá egy alsó H húrt, mert a H tiszta kvartja az E . És úgyanígy a hathúrosnál, a G tiszta kvartja a C. létezik 7 és 8 húros is, de nem duplázva, hanem már a megrendelõ igénye szerint, tudtommal ugyanis csak gitárépítõ mesterek készítenek ilyen borzadályokat :-)

pár kép:

a képen Szendõfi Balázs magyar basszusgitármûvész

Match
annak én is csak enyni értelmét láttam (ami számomra = a nullával).
Viszont a piezoval nem midiznek tudtommal.

Ja, az lehet. Amúgy mire jó a piezo azon kívül, hogy beszerezhetsz a gitárhoz még kb 200.000-ért midieffektet?
Egyszer láttam, hogy Szûcs Antal Gábor a piezós gityóval (tudjátok, latin - asszem godin gitár) dobhangokat szólaltatott meg vele. Ennyi lenne??? Szintihangok gitáron, vagy értelme is van??

Match
gondolom piezo.

Én nemtom, de szerintem nylonosat nem lehet mágneses pickuppal hangosítani, csak mikrofonnal.

Persze, ha leugrasz Gyöngyösre, felõlem lejátszhatjuk!
Amúgy azt hozzá szeretném fûzni, hogy életem legnagyobb élményei közé sorolom (kb. az elsõ, vagy a legelsõ helyen van) ezt a csodát és remélem, hogy minden zenész talál magának olyan zenét, ami kiváltja belõle azt a hatást, mint a Dream akkoriban belõlem.
YEAHH!

Match
ha egy hangszerboltba szépen nézel az eladóra szerintem rendel neked.

Ron Ragm
HAverom vett ekusztikusra pickupot viszont kéne hozzá ilyen gumi amit a dob nysílásába rakjunk h ne gerjedjen be nagy hangerõnél viszont olyat csak fémhúroshoz gyártanak. Tudtok vmi helyet ahol lehet mûanyaghúroshoz is venni, vagy ahol lehet ilyen anyagot venni?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Match
verjük meg 😊

Satchfan
Menj a búsba ! 😊 (Most írigykedek)

Match! A 8 húros baszeren asszem oktávaozva vannak a húrok. Mintha így hallottam volna... A Pearl Jam-ben legalláb is asszem ilyen van a basszerosnak..

www.satriani.com

Akkor eldicsekedem azzal, hogy láttam õket élõben a Pecsában. Hehe. Six Degrees Of Inner TOURbulence. Na az aztán buli volt!
Ott álltam pár sornyira JP-tõl és rámvigyorgott az õrült. Pec, most kapaszkodj! A Home közben!
Amúgy üdvözlök mindenkit!

-------------
"If I die tomorrow..."

Match
8 húros ugyan az mint a 4 csak duplázva van mind nem?
Úgy mint a 12 húros gityón.

Akinek akkora péklapát kezei vannak, hogy elkezel velük egy 8 húros basszugitárt... hát, nem irigylem cipõfûzéskor

ööööö.... ujjal játszik, csak próbáltam poénos lenni (de felteszem nem sikerült )
mondjuk az érdekes, h 4 ujjal penget, a tanárom asszonta, csak 3-al "szabad", a kisujj csak csíptet.

amúgy meg szvsz 5-6-7-8 húros basszusgitáron ujjal illik játszani. 4 húroson még elmegy a pengetõ...