Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még Fripp bácsi munkásságát szeretném megismerni elõtte.
Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...
Ulead Gif Animator
www.satriani.com
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
belépõ mennyi?
Satriani honlapján szerepel a BUDAPESTIU G3 KONCERT!!
www.satriani.com
HandMade, hajnal 3-ig tököltem vele, mire sikerült összenyomnom 8 kb-ra...
www.satriani.com

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
De monnyuk nem ezzel kell divebombozni.
G3 show with Steve Vai and Robert Fripp
www.satriani.com 😊))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

www.satriani.com
a lényege hoyg ha használod,m akkor mindig úgy csináld, hoyg az utolsó húzás hátrafele menjen, és ha visszaengeded, akkor nem hangolódik el.
\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"
`Take a look to the sky just before you die`
Nem >feltétlenül< ennyire körülményes. Nekem már kétszer is végig kellett csinálnom, mert nem stimmelt a húrtávolság, csapott a húr, hamis volt az oktáv, vagy éppen a híd jó 5-6 centire kiállt a testbõl. 😊
Egyenkent csereled le a hurokat, ha mind fent van, akkor kb fel ora folyamatos hangolgatas utan beall a tremolo oda, ahol mar tartja a hangokat fixen...
Pec: azert kell tobbek kozt satus gityohoz vintagenel komolyabb tremolo, mert ha lezarod a hurokat satuval es utana elhangolodik, valmi milyatt, akkor ibaz kell finomhangolo, amivel tudsz korrigalni... Mert hat eleg durva lenne, ha Joe bratyo a koncertjen imbuszkulcsal babralna mondjuk a summer song alatt😊
`Take a look to the sky just before you die`
Mert persze Satch bácsinak nyilván van néhány technikusa, aki elvégzi a 45 gitárjának az újrahúrozását... 😊 Szóval õ nem fogja igényelni a dolgok egyszerûbbé tételét.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
ja, leszedtem a JazzBassrõl a kopólapot, rohdt jól néz ki. mármint a gitár, csak láccanak a lyukak
A hagyományos tremolós híd tremolózáskor nem tartja a hangot, mert nincsen satu.
A floyd rose pedig az alább leírtak miatt nem praktikus.
Miért nem tesznek a hagyományos hidas gitárok nyakára satut?
Ha vastagabb húrt teszel rá, akkor nagyon kiáll a testbõl a híd, ha vékonyat, akkor pedig beesik a testbe. Ezt úgy lehet korrigálni, hogy a hátlap mögött a rugók számával variálsz, vagy feszíted ill. lazítod a hidat. Tehát leszedsz, visszaraksz rugókat, bár talán szerencsésebb a csavarokat be ill. kitekerni, ami a fához fogja. Csavarozáskor is le lehet szedni vagy két rúgót, hogy jómodorunkról meggyõzzük a fát (értsd: nem szeded szét).
Egyszerre csak egy húrt vegyél le, tedd fel a helyére az újat, és utána a következõt, stb. Ha nem így csinálod, a húrláb bezuhan a testbe és elvesznek a beállítások, amit valószínúleg úgyis újra be kell majd állítani 😉
Az új húrt oda kell bedugni, ahol a régi kijött. 😊
Ha beállítottad a rugók feszességét, a láb magasságát (egy imbuszkulcsot a lábon két lyukban forgass el😊), ezután jöhet az oktávpárhuzam. Csinálhatod mûszerrel, bár pontosabb, ha valaki olyannal csináltatod, akinek jó a hallása és tapasztalt (mondjuk gitártanár).
Lehanglsz jó mélyre, hogy egy ujjal is kényelmesen mozgasd a húrokat a tövüknél. Félrehúzod a húrt a lábnál és egy imbuszkulccsal kicsavarod a csavart, így elmozgathatod az alátétet. Ezt csak saccra lehet, utána felhangolni és meghallgatni.
Csak ennyi. Érted már, miért szeretik sokan ennyire a Floyd Roset?

R U Ready?!?!? ...broken soul...
vámon meg behozol egy koszos, szakadt gitárt, itthon meg letakarítod, és új 😊
ha van és esetleg utazna ide, akkor kérd meg hoyg hozzon egyet...feleannyiból megúszod.
attól még érdekel! :-)
lentebb vagy 200 hozzászólással biztos van kép róla
pl a pickupökbõl vettem egy basszgityót (najó, nem egy jazz bass, de a célnak megfelel 😊))
van 2 gitár amit én vettem magamnak...tudod, benyúlás a pénztárcáabv..nyári munkazseton ki, aztán irány a bolt.
Nah...van még a fejlesztgetés, amit szintén saját pénzbõl/zsebbõl fizetek (pickup, elektronika egyebek amiket cserékllni kell).
A többi meg faterom....
Tessék lehülyézni, de nem értem. 😊 Az megvan, hogy mi a sajátpénzbõl vétel, de ehhez képest mit takar a zsebbõl fejlesztés... ?

saját pénzõl vettem kettõt, a többit csak zsebbõlfejtlesztem (vagyis 1-et).
Mi alapján keresnek meg? Hirdetés? Lebratíyiztál valami hangszerboltossal, aki téged ajánl?
vagyis kettõt én vettem, a többit csak fejlesztgetem.
mert ugyebár 300 dolvcsi egy gilmour EMG szett...
de mondtam neki hogy EMG SUXXXXXX%!😊

. szal akarnék kettõt én es)Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...
A lace Sensorok:
húrlábnál piros: elég sok közép, és nagy jel, ezért tisztán nem fényes, de torzítva serály
középen ezüst: én ezt is használom néha torzítva, de tisztán serályabb
nyaknál blue: kib.... vastag meleg hangzás, kis torzítással jön hozá még egy kis fény is, imádom...
most otthon pihen,nincs itt Szegeden, de jövõ héten hozom le és felveszek néhány hangmintát (ahogy igértem 1 hónapja 😊
www.satriani.com
én meg mindig ilyen marhaságokra költöm a pénzemet, amiért hónapokig dolgoztam... de még mindig jobb, mint elinni...