Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pec: hát nem ártana valamivel illeszteni a gityót a line in-hez, mert impedancia gondok vannak ilyenkor. Én anno hegesztettem magamnak egy elõerõsítõt, de elég szar lett, zajos meg minden, mert tápegységet nehéz hozzá csinálni... Digitális multieffekteknek van line kimenetük, az jó szokott lenni a célra. Vagy keress egy villanymérnök havert, aki megcsinálja neked.

Különben igazából mikrofonnal jó felvenni a hangot, ami kijön a ládából.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

p)ec
Nem rossz, bár egyáltalán nem az én stílusom.

Egyébként nincs véletlenül valami közötök egy Road nevû domoszlói zenekarhoz?😊 Az énekes hangja kajak ugyanaz.
Tõlük van egy hivatalosan (még?) nem kiadott anyagom, amin Bon Jovit, Natalia Oreiro-t, és hasonló csodákat dolgoznak fel kõ metálra, és alig lehet rájuk ismerni. 😊

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Lenne egy kérdésem.

A Boss MD-2 pedál milyen zenékhez jó, illetve milyen hangszíneket lehet vele elérni ? És melyik a jobb, egy MD-2 17 e Ft - ért, vagy egy DS-2 15 e Ft - ért ?

p)ec
Cool Edit Proban vettem fel, és lenne néhány kérdésem.

- ha csak simán a gitárt dugom be line inbe, akkor elég hangos, de nagyon tompán szól.
- ha az erõsítõ elé dugom a gitárt, akkor még nagyon sokat kell a gépen is erõsíteni rajta, de ekkor nagyon zajos, és kicsit tompa is.
- ha mikrofonnal akusztikuson veszek fel, akkor az még halkabb, úgyhogy még zajosabb, viszont a hangszín jó.

Mivel lehet ezen segíteni? Hatékonyan lehet csökkenteni a zajt jobb minõségû kábelekkel, kevesebb átalakítgatással?

jaja, Musciman, úgy tom ez volt az elsõ aktív elektronikás basszgityó

és képzeljétek, a városi könyvtárban megtaláltam a Nagy gitárkönyvet!

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

p)ec
Ejj... biztos meglepõ, de a Tony Levin Bandhez is van köze. 😊 Ott viszont azt hiszem, fúvósokon játszik. 😊

Én a Liquid Tension Experiment révén ismerem.

Ezenkívül van neki ilyenje:

Musicman. Azt hittem, signature series, de úgy látszik, mégsem.
És játszik sticken is. Meg õ is King Crimsonos még.

szégyenemre váljon, de nem ismerem...
de az a két csávó fejjel lefele mit csinál??? :-)

gergou
basszer, ez telleg erdekes😊

`Take a look to the sky just before you die`

p)ec
Vazzeg... most veszem észre... mit csinálnak azok ott fejjel lefelé?

p)ec
Ja egyébként a G3-at megírta az újság is 😊
Gondolom Tony Levin neve ha másnak nem is, praksinak ismerõs.

Tony lesz a basszer, Pat Mastelotto a dobos, és Adrien Belew gitározni fog. Robert Fripp pedig King Crimson alapító.

A bontást egyébként saját magam szedtem le az akkordok alapján. Nem olyan nehéz, mint amilyennek tûnik, hamar rááll az ember keze. Mellesleg a g-moll és az A-dúr egymásutánjánál nem is kell egyszerre mind a 4 hangot. Én, hogy mindenképpen bírjam a tempót az osztály mellett, kihagyom a magas hangok közül a középsõt.

Köszi a tabot! bár nehezebbnek tûnik, mint amit a könyvtárból szereztünk. :-) mondjuk van már ötletem a basszusra, de az van nálunk is, h biztos csak a halál. Említettem a Szállj sólyom szárnyán-t, kitalálták, h nem lehetne-e a Megasztár vmelyik dala (nem tom a címét pedig mondták..). mondjuk kézzel-lábbal tiltakoztunk ellene, szal még ez sem biztos....

Hellhammer
Sziasztok!
Gondoltam benézek ide, elvégre gitározok én is 😊
Egy zenekarban nyomulok tavaly nyár közepe óta. Elõtte is volt pár zenekarom, de abbahagytam vagy 3-4 évre a zenélést eladtam a cuccomat, így most újíthattam be megint újra 😊
Itt az oldal alján megtalálhatjátok a zenekarom demo felvételét szétdrabolva rar-al (valamiért nemtok feltölteni 5 MB-nál nagyobb fileokat): Lithium demo
Várom a kritikákat 😊
Más:
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Cakewalk Guitar Pro 3-ban található AmplitudeLE (ha jól emlékszem) erõsítõ szimulációhoz hasonló, cakewalkba ágyazható effecteket (fõleg erõsítõ szimuláció érdekelne) hol lehet találni a neten (ha van crack az sem árt, akár a progiban alapból lévõ szimulátorhoz is 😉)

Kipróbáltam ma a Vintage-ben egy Digitech multieffektet. Ez a 100-as típusszámot viselte, vagyis pedál nélküli változat, de elvileg ugyanaz a DSP és szoftver van benne, mint a nagyobb testvérekben. Szerintem elég állat hangja van, bár úgy igazán nem volt mód megküldeni, meg idõm sem volt, csak végigkapcsolgattam a gyári programokat gyorsan. Viszont olyat tud a szerkezet, hogy egy külsõleg rákapcsolhato volume pedállal együtt már mennek a nagyobb testvérekbe épített expression funkciók is. 50-ért árulják egy ilyen külsõ pedállal együtt, akinek kell szaladhat érte, én inkább a 300-ast vagy 400-ast gazdálkodom majd ki magamnak.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

el tudnád küldeni? [email protected]
mi elvileg jövõ hét pénteken adjuk elõ, ballagásra, meg lesz még a Szállj sólyom szárnyán, az már megy rendesen.

és milyen lesz a felállás? nálunk gitár-basszus-szinti

p)ec
Hehh... elvileg holnapután adjuk elõ az osztállyal. Gyakorlatilag nem hiszem. A bontogatást beírtam guitar proba, de ha kell, az ének kottáját is meg tudom szerezni.

Tinxtu
Jáááj... Ez már szinte vizuális környezetszennyezés.
Egyébként ez a Vigier valami francia gitármanufaktúra ha jól tévedek..

Satchfan
Én DC-rõl szedtem le. Kazaan nekem is a topgun jött le.

www.satriani.com

Ez az új Satch album tényle gnaahhgy 😊

szép

tényleg, vki nem tudna segíteni? Zorántól az Ünnep c. szám kottája kéne. nem az akkordkíséret, hanem a teljes

Match

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

p)ec
Ismerem, ott nem találtam.

is there love in space

gergou
es mi az album cime?

próbáld e-mule-ról, én is most kezdtem el lehúzni
és ne számonként töltsed, hanem a komplett albumot rar-ban

Satchfan! Honnan szerezted meg?
Most próbáltam a Kazaaval és nem jött össze. Talán nektek is volt ilyen, hogy ott az egész album, letöltöd és minden szám ugyanaz. Jelen esetben a Satch-féle TopGun változat.

Match
www.mysongbook.com

p)ec
Kerestem Magellan tabokat, de szinte semit nem találtam.
Nem tudtok olyan oldalakat, mint mondjuk az e-tabs? (www.e-tabs.org)

Satchfan
Srácok ez kurv@ jó!
Most hallgatom, beszvrás király!

www.satriani.com

Satchfan
Megvan az új Satriani album 😊)

www.satriani.com

Match
nekem nem tetszenek...
mondjuk az alsót festmény formájában elviselném, de gitáron nem tetszik.
viszont érdekesnek találtam, mivel mind 100% handmade.

Satchfan
A gitárok szépek, de nekem biztos nem kéne. Vagy csak arra, hogy jó sok $$$$$$$$$$$$$$-ért eladjam és vegyek egy szolídabbat.

www.satriani.com

Satchfan
Nincs csomagtartója a mocinak. Hova teszi a gitártját?

www.satriani.com

Match
Zakk Wylde Chopper 😄DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Match

Match
És itt a hátulja:

Match
a koptató 100% aluminium, a pickup fedõk meg a többi szerintem krómozott mûanyag...nemhiszem hoyg megcsinálják éfmbõl...bár elviledg a csavarokon keresztül minden testelõdik a koptatóhoz, és onnan a jack-hez...tehát az is lehet hoyg azok i sfémbõl vannak.
milyen gyöngyszemet találtam:

Satchfan
fém, vagy csak mûanyagra ragasztott tartós fólia?

www.satriani.com

Match
némelyik kép elég szar...természetesen minden króm 😊

Match
ha minden igaz, akkor ma rendeltem meg ezeket a cuccokat:

(ebbõl 3 db 😊)

Elég veszett lesz velük a strato 😊)))

Satchfan
A nyak és a fej találkozásánál lévõ bizbasz, ami lefogja a húrokat, hogy a tremolózásnál ne csavarodjanak le a húrok a hangolókulcsról.

www.satriani.com

tényleg, a "satu" az micsoda?

Satchfan
Elfogadható összeg lenne. Santanára 10e-25e a jegy.

www.satriani.com

szép összeg, egy jó húrkészlet meg van belõle :-))

vai.com news:

April 23, 2004
G3 Europe - Hungary Date Added
A show has been added on July 11, 2004 in Hungary, Budapest. Visit out Tour Dates page for more info.

yes yes yes

*

szerintem olyan 8 rugó körül lesz a jegy

attól függ hol veszi az ember az ernie-t, mert itt szombathelyen 2000/klt felett van, szal valami egységárat mondj, h lehessen számolni

forintban? (basszeros vagyok, nemtom mennyi a szóló Ernie )

Hát ha mondjuk 5 csomag ernie ball húrkészletet, akkor azt mondom, hogy bõven megéri.

gergou
aztan majd mondd el mennyi lovet kostal am😊

Satchfan: semmi baj, majd Vai Pisti hozza a tempót helyette is 😊 Ja, most már a PeCsa honlapján is fenn van. Királyság, szaladok is jegyet venni, asszem.

Satchfan
Én leszedtem két albumot tõle, de nem nagyon jött be... tiszta hangszínen játszott max közepes tempós nótákat..

www.satriani.com