Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
hmm....egyszer lehet befizetek egy gnx4-re....
ha mondjuk 100 dolcsi különbség lenne akkor inkább a 3-ra, de így megér 50 dolcsi pluszt.
ahhoz képest amit tud...nm sok.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

A gnx3 400 dolcsi, a gnx4 meg 450... csak úgy érzékeltetés képpen, hogy a szegény amcsiknak mennyivel többet kell fizetniük mindenért... Még a végén kimegyek dolgozni.... :-/

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

A 400-asnak nincsen magyar ára. Lehet, hogy várok nyárig és csempészek egyet megint 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Match
a gnx4 viszont nagyon vad 😊

Match
hmm...ez az rpx400 hívogató...még fontolnálm is a cserét ha nem lenne ilyen gagyi kijelzõje 😊

Match
viszont nem a néphülyítõ hangminták...júzerek kenik neki.
tehát nem a sima néphülyítés.
Viszont vannak saját patchek is...amik persze olyanok is, amilyen a gazdája.

Jellemzõ, hogy a 300-as 200$ = 42kHUF, a 400-as meg 300$ = 63kHUF... 😞 A négyszázason van usb csatlakozó, meg canon dugaszok a hátulján, ami elég meggyõzõ, de azt itt emberi áron nem fogom megkapni, az tuti.

Match

Match
jah, van 300A is de az csak annyiban különbözik hogy 40 gitáros hangzása van beletéve a 40 gyári hangzás helyére.

Match
Digitech RP-300

a hangszeraruház lapján 75.953 Ft.
24 bites ADA átalakító van benne, ami (mint ahogy elnézem) ma már szinte szabvány, az új effektek így jönnek ki.A gt3-ban 20/24es átalakító volt...hát a 24ADA ezerszer jobb 😊
az exp pedál oylan mint a nagyoké, vagyis erõõsebb nyomásra mint a crybaby kapcsolható. van benne egy vagon reverb meg visszhang, + legjobban a modellezésre van kiélezve (nem hiába modeling guitar effect a neve).
És szerintem (és szerintem mindenki szerint) egy sima torzítás a nyomába sem érhet egy jó erõsítõszimulációnak..
Vegyük példának a metal zone-t...simán ha rákapcsolod (a multieffektben), tök nyálas hangja van...de ha helyette az amp simulatorral beteszel egy peavey 5150 akkor leszedi a vakolatot.
egyébként a RP széria csúcsmodellje.
Egy ismerõsömnek volt iylen, hallottam is...hát a csávó elég rég foglalkozott vele de megszólalt úgy mint vai 😊
annyit mondott hoygaz EQ egy kicsit szegényes de kombinálva az erõsítõszimulátorral ki lehet hozni a kívánt hangzást (meg ugye hangfalszimuláció).
Van benne pickup szimáuláció is, de szvsz azt nem lehet szimulálni 😊
Szerintem ea legjobb választás a piacon.
Bõvebb infó WWW.DIGITECH.COM

80k

Match
szerintem digitech, boss közül akármelyik és a nagyobb korgok (tehát nem a toneworks ).

háát, a srácnak az a kicsi Digitechje van, szal abban nincs expression pedál, viszont van benne dobgép. már ha lehet mire használni :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Match
na mondjad mennyi a keret rá.

Ja, csak azt nem írtam, hogy milyen hangzást szeretnék 😊 Szóval a tube screamer az erõsítõ részrõl oké, de pl. a rugós-csöves zengetõ baromi zajos, ahelyett kellene digitális reverb. Aztán kellen valami zúzos dist keményebb riff-ekhez. Meg ilyen elszállós multitap delay (amit a fender csoda falai tudnak, amolyan srv style), meg slow attack, reverse. Ja, és expression pedal.

Match
a zoomot szídni is fogja mindenki.
a zoom cég lényege hoyg minél több effekt legyen benne, és nem a minõségre koncentrálnak.

praksi: az a helyzet, hogy még nem döntöttem el, hogy mit is vegyek igazából. csak a vágy van meg, meg a zsé, szerencsére (a szülõk így is be fognak szólni, hogy megint hülyeségre költöm a keresetemet...)

szóval alapvetõen van négy kategória, ha jól számolom: effekt, amp sim dsp, dsp effekt, synth. Aztán van ami tud ezt is, azt is.

Pl. az amp sim-nek az lenne a lényege, hogy line kimeneten is produkáljon csöves marshall hangot. Na most nekem van csöves erõlködõm, tehát erre nagyon nem lenne szükség, igaz rendesen kell küldeni, hogy ütõs hangja legyen, amire ritkán van mód.

A boss multieffektnél külön írják, hogy az nem amp sim, hanem effekt, tehát ahhoz külön kell egy jó erõsítõ. Ellenben állítólag nagyon jó minõségû (a teljes boss pedál-sorozat bele van építve egy dobozba)

A dsp-s cuccok viszont sokat tudnak. Pl. van korg, amiben van dobgép, sampler miegymás. (Ezért nézegettem pl. az új Zoom-ot, mert az sok mindent tud, de mindenki szidta eddig, akit megkérdeztem.)

A synth az nem jöhet szóba, mert százezres kategória és másra való.

holnap találkozom (elméletileg) egy gitáros sráccal, annak Digitechje van (az a Zoom 505 kategóriájú). ha érdekel, megkérdezhetem. mit akarsz tudni? :-)

Match
Satch! Ha erre jársz írj nekem gyorsan egy jellemzésdt a különbözõ lace sensorok hangjáról!!!!

szacsi
ááá....sima. csak igertem nekik, oszt most nyuznak. szal nem akarsz 12-t eladni? 😊)

:-O http://www.ashes.hu O-:

Digitech multieffektrõl tud valaki jót/rosszat?

Fogalmam nincs, hogy mennyibe kerül egy pengetõ, még sosem vettem, mindig csak úgy termett körülöttem. 😊

Bár aktuális kedvenc katalógusom azt mondja, hogy 12 db. 2,50$ = 500 Ft.

De van arany medál pengetõ 80 dolcsiért... ha már ajándékba lesz (14 karátos)

p)ec
Nem is tudom, talán, ha fényképet látnék... 😉

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

szacsi
pengetõ? mennyiért? 😊

Én kaptam egy nagy marokkal a gitártokhoz, amit a stratohoz vettem. Mondtam az ürgének, hogy kerítsen valami ütött-kopott tokot, mert ha a vadiújjal odaállítok a vámosokhoz, akkor fizethetek, mint a katonatiszt. Aztán odaadta az övét tele mindenféle szeméttel. Úgyhogy ha valakinek kell Ibanez S470 hátlap meg recésszélû pengetõ, akkor jelentkezzen. 😊

BAZDMEG!!!!
ez kész...... beszarok a röhögéstõl....ÚR-Isten....
de a két felsorolt mûvész ugyer pengetõvel játszik?

szacsi
höhö. kira. de nekem jo egy sima, amit lehet használni. aztán elviszem gravíroztatni. 😊

p)ec
mondjuk elég drága... 😊

Ez se rossz... http://www.pick-can.com/
Felragasztanám a monitorra. 😊

p)ec
http://www.pickworld.com/gallery.htm
Mit szólsz ehhez? Biztos nem sértõdne meg, ha beceneves pengetõt kapna. 😊
Egyébként régebben láttam, hogy egy egész zacskó (asszem volt 100-as, meg 250-es kiszerelés) egyedi mintájú Dunlop pengetõt lehetett rendelni valahol...

szacsi
naaaa...lécciiii. ajándékba kellenének. nyakláncra 😊

Amúgy nagyon egyszerû a magyarázat.
A két külön kar, külön 2-2 húrt nyújt csak.
Így játék közben pl. a fönt megpengetett mély hangok változatlanul szólnak és csak a lenti két húron tremolózgat a tag és fordítva is lehet.
Van gitárra is, 3-3 húrral elosztva.

Ha az egyik elveszik, vagy letörik, esetleg buli közben részeg a basszista és mellényúl, akkor nagyobb az esélye, hogy legalább a másikra rámar.
😊))

szacsi
asszem hüje vagyok, de nem tudtok olyan nem áruházat, ahol lehet rendelni pengetõt? mondjuk 10es pakkba. kösz...

p)ec
Azon a piroson miért van két kar is?😊

Na, majd bedobom az ötletet a haveromnak, hogy szereltessen egyet az elektromos nagybõgõjére, az lesz csak a rockabilly...

Satchfan
Milyen izom kell ehhez, hogy lenyomják a kart??

www.satriani.com

És nem akarsz rá egyet ? 😊)

Olyan arcok használják, mint pl. Billy Sheehan, vagy Les Claypool, bár õk nem tekinthetõk normálisnak.

Tényleg, szerintetek egy Boss ME-50-et érdemes megvenni szórakozásra, vagy inkább valami kompaktabb korg-ot, amivel többet lehet játszani, de gyengébb minõségû (pl. mûanyag meg kétpedálos...)?

Még nem láttam tremolós basst, de elég merész ötlet ahhoz, hogy elõbb-utóbb valaki legyártsa 😊 Csak hát akkora rugók kellenének hozzá, mint ami az IFÁnak van...

Persze fretless-en be lehet tanulni a tremolós hangzást.

asszem a Boss-nak van tremmoló-pedálja
www.bossus.com

az én halálom az volt (majdnem), amikor valamelyik sokeszû oszt. társam megkérdezte, h a basszgitáromon van-e tremmoló? mondom nincs. erre azt kérdi:" és nem akarsz rá egyet?"
... ... ...

Match
megoldottunk még egy problémát 😊

Ron Ragm
ok thx

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Match
aha

Ron Ragm
Aha szal ha nem olyan van akkor azt ilyen térem a hajamra kenhetem ugye?

Match
tremolos gitár 😊

Ron Ragm
szép...lenne szvsz, ha nem lennének benne a körök
És hogy ne legyen tartalmatlan ez a hozzászólás egy kérdés: Tremolozáshoz külön cucc kell? Ha igen kb milyen árban vannak?

Match
hupsz....picit nagy lett

Match
jögyááá!!!
Ugyan annyi.....
viszont eszméletlenülkirályabbul néz ki!

Match
hát a camo lespaul még nem került a boltokba...szerintem 5 ezer dolcsi körül lesz...ha már majdnem 4 ezer a sima...