Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is kb hasonló módon próbáltam ki az MD-2-t mint Te, de nekem bejött a hangja. Akkordokat nem próbáltam, elvégre egy megatorzító 2-rõl van szó, azzal meg nem akkordozni kell 😊)) A hangok tisztaságában sztem a DS-2 jobb, szóval ha szólózni akarsz sztem azt válaszd, de ha ritmust nyomatsz inkább (mint én 😊) akkor a md2 a jobb szvsz.
Hát ha kézinek nem is kézi, de fegyvernek biztos fegyver... legalábbis panelban tutira kitörik az összes ablak, ha megküldöd az ötödiken 😊
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Aszittem a H&K csak kézifegyvereket gyárt... 😊
samick? ja! azt is a kukába! :-))
kaptam most kölcsön erre a hétre egy H&K Attax 100 erõsítõt (szólógitár). hát igen, most már értem, h a gazdája miért pont ezt vette meg, piszok jó kis erõsítõ, nagy hangerõvel megáldva
mellesleg szólva: ELADÓ!
kaptam most kölcsön erre a hétre egy H&K Attax 100 erõsítõt (szólógitár). hát igen, most már értem, h a gazdája miért pont ezt vette meg, piszok jó kis erõsítõ, nagy hangerõvel megáldva
mellesleg szólva: ELADÓ!
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Gibson? kukába vele! :-))
nincs egy értékelhetõ basszgitárja....
de egy Warwick! v egy Spector! Lakland!, hmm

nincs egy értékelhetõ basszgitárja....
de egy Warwick! v egy Spector! Lakland!, hmm

gibsonjat? ugyan.... kilora megvettem a boltot kint😊 valakinek valamit?😄
mindenkio majd linkeli be az új ausztriából hozott gibsonját 😊
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Úgy tûnik...
Lehet, hogy nekik van igazuk?
Lehet, hogy nekik van igazuk?

nya!?!?!
EU-tagokként elment mindenki külföldre vásárolni? :-)
EU-tagokként elment mindenki külföldre vásárolni? :-)
(P)ec! Nagggyon zúzós a logód! Nyugi, van itt, aki érti! "Majd asztalukhoz lépett egy gyanús külsejû ûrcigány és játszani kezdett elektromos hegedûjén" - vagy vmi ilyesmi
Yetike! Ibanezt az Oroszlánbarlangban - www.oroszlanbarlang.hu
Marshallt meg Medgyesinél - www.medgyesi.hu
itt megvannak a címeik is - kár, hogy a medgyesi oldal még mindig üres, bár mostanában a fél életemet töltöm ott, úgy hetente 2X1 órát.
Kustom kombókról ki tud valamit? Egy 30W-osat próbáltam és a tiszta hangja nagyon bejött - igaz, a torzis kevésbé. Van rajta chorus meg reverb. Sajna nem tudom a típusát, de asszem nem a KGA.
ÉS NEM IGAZZZZ!!!! Láthatom Tony Levint!!!
(is)
Végül pedig jó(?) Európát mindenkinek!
Yetike! Ibanezt az Oroszlánbarlangban - www.oroszlanbarlang.hu
Marshallt meg Medgyesinél - www.medgyesi.hu
itt megvannak a címeik is - kár, hogy a medgyesi oldal még mindig üres, bár mostanában a fél életemet töltöm ott, úgy hetente 2X1 órát.
Kustom kombókról ki tud valamit? Egy 30W-osat próbáltam és a tiszta hangja nagyon bejött - igaz, a torzis kevésbé. Van rajta chorus meg reverb. Sajna nem tudom a típusát, de asszem nem a KGA.
ÉS NEM IGAZZZZ!!!! Láthatom Tony Levint!!!
(is)
Végül pedig jó(?) Európát mindenkinek!
Köszi a linket.Megvizslatom😊
Szasztok gityósok!Nem tud valaki egy olyan progit,vagy akármit amelybe bizonyos zenéknek csak a ritmusai(dob,bassz,hátérhangok,ilyesmi)vannak?Magyarul a gitár hiányzik.Ja és ezt le lehetne játszani és én meg lazán alágityóznák.Ez mind gyakorlás céljából kellene,valahogy így ritmus nélkül nem megy ez nekem.Köszi!
Én most jelenleg szerény technikai háttérrel egy 10 wattos Marshallba beépített overdrive - al nyomom, ami bírja a mély zúzást és a magas hangokat is, csakhát azért igencsak érzödik rajta, hogy 'beépített' (elkeni a hangokat, picit zörög, nemigazán lehet állítgatni stb).
Ma volt szerencsém kipróbálni egy MD-2 - t, de nemigazán passzoltak a cuccok, kezdve a rosszul beállított erösítötöl a kevés idöig (az eladó a végén szerintem már azt nézte, hogy tudná úgy kitépni a kezeimet, hogy lassan elvérezzek 😊. Szóval egykét hangszínt sikerült megnéznem, azonban az akkordok valami fantasztikusan rosszul szóltak (egy 60 ezres Jhonsonon is), de ez lehet hogy csak az elöbb említett kellemetlenségek miatt volt így.
A kérdéseim :
Az akkordok 'rendesen' is így szólnak az MD-2 - n ?
Az MD-2 - vel milyen hangszíneket lehet elérni (gondolok itt a magas hangok tisztaságára, a DS-2 féle 'metálosabb' hangzásra, és a teljesen mély szaftos 'zúzásra') ?
A kérdéseim :
Az akkordok 'rendesen' is így szólnak az MD-2 - n ?
Az MD-2 - vel milyen hangszíneket lehet elérni (gondolok itt a magas hangok tisztaságára, a DS-2 féle 'metálosabb' hangzásra, és a teljesen mély szaftos 'zúzásra') ?
Ja azt elfelejtettem leírni, hogy a "kollégám" eladja az Ibanez pedálját 10k körüli áron, illetve van egy asszem Vermona típusú 50 W-os (vagy 100W) erõsítõje is azt 20-25 pénzért adná. Vagy a kettõt egyben egy Crybaby wah pedálra cserélné (de csak újra, vagy garanciásra).
Nekem most Marshall Guv'nor van, szépen szól. Majdnem olyan a hangja, mint a Marshall fejek beépített torzítója (ez elméletileg egy overdrive pedál). Telt lágy hangja van, nem igazán reszelõs de lehet brutálan nyomni vele 😊
A zenekarunk másik gityósának Ibanez pedálja volt (ne kérdezd milyen) eléggé gerjedõs cucc, aztán vett egy új erõsítõt és mikor azon is gerjedt mint állat, kölcsönkérte a pedálomat kipróbálni, hogy mi lehet a gond, és az enyémmel nem gerjedt. A következõ próbára már egy Marshall Jackhammer-el érkezett 😊
Ez annyiból másabb mint a Guv'nor, hogy van benne overdrive rész (ugyanúgy szól mint a Guv'nor) és van torzító része is. A torzító kicsit ércesebb hangzású, jobban lehet reszelni vele, viszont kicsit túl sok benne a magas szvsz.
Amúgy a gerjedéstõl eltekinve (a gerjedés is csak akkor volt amikor épp nem játszott, azaz riffelés közben semmi gond) az Ibanez is kib. jól szól, igazi metál fíling, ha érted mire gondolok 😊
Amúgy szerintem az a legtutibb, hogy ha elmész egy hangszerboltba és kipróbálgatod a cuccokat, mert nem biztos hogy neked is az tetszik, mint ami nekem...
A zenekarunk másik gityósának Ibanez pedálja volt (ne kérdezd milyen) eléggé gerjedõs cucc, aztán vett egy új erõsítõt és mikor azon is gerjedt mint állat, kölcsönkérte a pedálomat kipróbálni, hogy mi lehet a gond, és az enyémmel nem gerjedt. A következõ próbára már egy Marshall Jackhammer-el érkezett 😊
Ez annyiból másabb mint a Guv'nor, hogy van benne overdrive rész (ugyanúgy szól mint a Guv'nor) és van torzító része is. A torzító kicsit ércesebb hangzású, jobban lehet reszelni vele, viszont kicsit túl sok benne a magas szvsz.
Amúgy a gerjedéstõl eltekinve (a gerjedés is csak akkor volt amikor épp nem játszott, azaz riffelés közben semmi gond) az Ibanez is kib. jól szól, igazi metál fíling, ha érted mire gondolok 😊
Amúgy szerintem az a legtutibb, hogy ha elmész egy hangszerboltba és kipróbálgatod a cuccokat, mert nem biztos hogy neked is az tetszik, mint ami nekem...
fórumozók képei, borcsa...ott van a kezében
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
ZzZz: még régebben írtad, h megvan a '96-os G3 felvétel, az milyen formátumban van? esetleg tárgyalhatunk arról, h elkérhetem? :-)))
hééé Pityu !!! el ne add a basszert, mert megveszem.. de télleg egy alap leírást adhatnál a cumóról... 😛
És az elöbbi pedálokkal (Boss DS-2, MD-2) összevetve egy Ibanez SH7 milyen ?
Ibanez/marshall pedálokat hol lehet meghallgatni ?
Ibanez/marshall pedálokat hol lehet meghallgatni ?
Köszi az infót !
Asszem találtam valamit neked ami a témába vág 😊
"Normal +4 dB low impedance line input (i.e. the ones you would normally use for a synth or a keyboard) are not ideal for directly connecting the guitar because guitar pickups are not designed to deliver such an high level and on a low impedance load, in these conditions the guitar sound will be poor. If your card does not have a high impedance input, you will need to use a small mixer with a good high-Z line input to which the guitar can be connected. The best quality connection is obtained using a very good microphone preamplifier with the addition of a quality D.I. box to which the guitar will be connected. This setup will deliver the best possible sound because the signal from the pickups will be treated with extreme care by the D.I. box, as it is designed expressly for these needs."
"Normal +4 dB low impedance line input (i.e. the ones you would normally use for a synth or a keyboard) are not ideal for directly connecting the guitar because guitar pickups are not designed to deliver such an high level and on a low impedance load, in these conditions the guitar sound will be poor. If your card does not have a high impedance input, you will need to use a small mixer with a good high-Z line input to which the guitar can be connected. The best quality connection is obtained using a very good microphone preamplifier with the addition of a quality D.I. box to which the guitar will be connected. This setup will deliver the best possible sound because the signal from the pickups will be treated with extreme care by the D.I. box, as it is designed expressly for these needs."
Ok. Majd jövõ hét elején kapok fizut és akkor nyilatkozok, hogy belefér-e a keretbe 😊
Más:
Írtam, hogy kellene erõsítõ szimuláció plugin cakewalk progihoz (Pro Audio, Guitar Tracks). Nemtom ismeritek-e az Amplitube-ot (www.amplitube.com) elég tûrhetõ hangzást csinál (jó a protools-hoz is), találtam hozzá serialt is, szal... 😊
Más:
Írtam, hogy kellene erõsítõ szimuláció plugin cakewalk progihoz (Pro Audio, Guitar Tracks). Nemtom ismeritek-e az Amplitube-ot (www.amplitube.com) elég tûrhetõ hangzást csinál (jó a protools-hoz is), találtam hozzá serialt is, szal... 😊
Amúgy az tényleg jellemzõ rá, amit írnak, hogy olyan magas hangja van, hogy tépi a füled miközben a mélyek meg egy black-metal albumot megszégyenítõ módon szólnak (szóval a két állás között variálva a pedállal "érdekes" hangzásokat lehet elõcsalni)?
"I found it in a bargain bucket inmy local gutar shop... theyed probably been waiting years for some gullible bugger to come and take it away from them."
😄D
azért ez enyhe túlzás
😄D
azért ez enyhe túlzás
jajaj, van volume controll, de megmondom õszintén én nem használtam.
magát a pedált se használtam túl sokat
magát a pedált se használtam túl sokat
Közben olvasgatom ezt, és nem írnak túl jókat a pedálról, nemtom belevágjak-e 😊
Egy uccsó kérdés: amit belinkeletem oldalon, a leírásban az van, hogy hangerõ pedálként is funkcionál. Valóban? Majd írok ha kell, meg a részleteket is megdumáljuk (hol, hogyan, mikor stb.)
Egy uccsó kérdés: amit belinkeletem oldalon, a leírásban az van, hogy hangerõ pedálként is funkcionál. Valóban? Majd írok ha kell, meg a részleteket is megdumáljuk (hol, hogyan, mikor stb.)
1 Ft? 😊))
Amúgy nemtom, szétnézek, hogy mennyiért mennek ezek, de így látatlanban, állapottól fügetlenül 5-6e Ft-ot mondok, ami persze mehet feljebb és lejjebb is 😊
Amúgy nemtom, szétnézek, hogy mennyiért mennek ezek, de így látatlanban, állapottól fügetlenül 5-6e Ft-ot mondok, ami persze mehet feljebb és lejjebb is 😊
Az impedancia az végül is ellenállás, csak máshogy hívják (váltóáramnál van impedancia egyennél ellenállás).
SB Live nemszar kártya, bár a digi része jobb az Audigynek, az arany rész nem sokat számít, kisebb az ellenállása mint a réznek. Annyit talán még kipróbálhatsz, hogy a Soundblaster oldaláról letöltöd a legfrisebb driver-t és feltelepíted, hátha segít valamit 😊
Sztem az erõsítõ miatt lett tompább, lehet hogy a kimenet elõtt van egy szûrõ, ami levágja a magas tartományt. A kábeleken nem múlik olyan sok szvsz (feltéve, hogy tényleg nem hipergagyiról van szó).
SB Live nemszar kártya, bár a digi része jobb az Audigynek, az arany rész nem sokat számít, kisebb az ellenállása mint a réznek. Annyit talán még kipróbálhatsz, hogy a Soundblaster oldaláról letöltöd a legfrisebb driver-t és feltelepíted, hátha segít valamit 😊
Sztem az erõsítõ miatt lett tompább, lehet hogy a kimenet elõtt van egy szûrõ, ami levágja a magas tartományt. A kábeleken nem múlik olyan sok szvsz (feltéve, hogy tényleg nem hipergagyiról van szó).
stain, Hellhammer; hülye vagyok mindkettõtökhöz. 😊
Mi az az impedancia?😊 Próbáltam már multieffekttel is, van benne elõerõsítõ is, de scak még tompább lett. Lehet, hogy a plusz kábelek miatt?
Soundblaster Live. Az az arany dolog sokat számít?
Mi az az impedancia?😊 Próbáltam már multieffekttel is, van benne elõerõsítõ is, de scak még tompább lett. Lehet, hogy a plusz kábelek miatt?
Soundblaster Live. Az az arany dolog sokat számít?
\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"
Kösz az észrevételt 😊
Igazából meg nem mondom milyen stílusú zenét játszunk, azt nyomjuk ami kijön belõlünk. A zenekar fele az In Flames, Soilwork, Katatonia vonalra van ráállva, a másik fele meg a Korn, SoD stílusát szereti. Feldolgozásokat nem játszunk, mert valahogy nem tudunk megegyezni, hogy mi legyen az, ami sztem érthetõ 😊
Nem ismerem a Road-ot, mi salgótarjániak vagyunk. Régebben sokat járt a zenekar szanaszét az országban, Domoszló környékén nem nagyon jártak pedig nincs túl messze tõlünk, ennek ellenére Pécsre is elmentek ami vagy 320 km-re, szóval a fene se tudja 😊 Voltak pár tehetségkutató versenyen is (a 2 számos demo is úgy lett felvéve, hogy az egyiken studióidõ volt a fõdíj) lehet hogy szedtek össze ezt-azt (bár kétlem ismerve õket 😊).
Milyen hangkártyád van? Én úgy veszem fel otthon a gitározást, hogy simán az in-line-ba dugom a gityót és nem zúg (bár ha rányomom a torzítót, akkor azért van alapzaj). Nekem Soundblaster Audigy van aranyozott csatlakozókkal, amihez gyártottam aranyozott csatijú vezetéket (nem szûkítõvel nyomom, mert az tényleg ront rajta). A Cakewalk progijait használom (Pro Audio, Guitar Tracks), nekem ezek bejöttek egész jól lehet megdolgozni a hanganyagot a felvétel után 😊
Igazából meg nem mondom milyen stílusú zenét játszunk, azt nyomjuk ami kijön belõlünk. A zenekar fele az In Flames, Soilwork, Katatonia vonalra van ráállva, a másik fele meg a Korn, SoD stílusát szereti. Feldolgozásokat nem játszunk, mert valahogy nem tudunk megegyezni, hogy mi legyen az, ami sztem érthetõ 😊
Nem ismerem a Road-ot, mi salgótarjániak vagyunk. Régebben sokat járt a zenekar szanaszét az országban, Domoszló környékén nem nagyon jártak pedig nincs túl messze tõlünk, ennek ellenére Pécsre is elmentek ami vagy 320 km-re, szóval a fene se tudja 😊 Voltak pár tehetségkutató versenyen is (a 2 számos demo is úgy lett felvéve, hogy az egyiken studióidõ volt a fõdíj) lehet hogy szedtek össze ezt-azt (bár kétlem ismerve õket 😊).
Milyen hangkártyád van? Én úgy veszem fel otthon a gitározást, hogy simán az in-line-ba dugom a gityót és nem zúg (bár ha rányomom a torzítót, akkor azért van alapzaj). Nekem Soundblaster Audigy van aranyozott csatlakozókkal, amihez gyártottam aranyozott csatijú vezetéket (nem szûkítõvel nyomom, mert az tényleg ront rajta). A Cakewalk progijait használom (Pro Audio, Guitar Tracks), nekem ezek bejöttek egész jól lehet megdolgozni a hanganyagot a felvétel után 😊