Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Inkább a Texas érdekel, mert én inkább ilyen bluesos vagyok, annál meg eléggé mindegy, hogy búg-e vagy sem, csak küldeni kell neki rendesen. Elszállós dolgokhoz meg ott van a ré humbuckerrel, annál jobban úgysem nagyon szól semmi, ami elérhetõ árban van.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Match
tényleg nem!
mivelk 2 tekercses, viszont az egyik tekercs csak "fantom".
tehát elvileg nem szól bele a hangba, csak a zajt szûri ki.
ha szétszeded látni is bennehogy 4 kivezets van párhuzamosan kötve és 2 vezetéken megy ki.
elég jó pickup, én szeretem.
ha érdekel, lesz egy nyaki/közép és egy hídhoz való eladó hamarosan.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

és a noisless az tényleg nem zajos, vagy csak rá van írva?

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Match
a main stage gitáromba fender vintage noisless set, de hamarosan már dimarzio HS-3-ak lesznek benne.
másik straton 3 gold lace sensor van.
a legendbe american standard delta tone.
a squierbe texas special.
a texasnak olyasmi hangja avn mint amiket SRV hasznbált.
Tipikus fenderes blues hangzás, baromisok magassal...szépeket reccsen egy jó erõsítõvel.
annyi a bajom vele hogy mint minden single coil, nagy torzítással elég zajos.

Match: neked milyen pick-up van a straton? Texas Special-ról mit lehet tudni?

digitech rulz 😊

Tegnap sikeresen beszereztem egy ilyet. Majd ha éppen nem kell vizsgára tanulnom, akkor küldök hangmintát, nagyon állat! És királyul megy usb-n minden, nem kell a tekergetõkkel vacakolni, géprõl lehet programozni, netrõl le lehet tölteni beállításokat stb. stb. 48k/16bit 4 csatorna full duplex.

Tinxtu
Dream Theater - Beyond This Life
Csak azért tudom, mert a Scenes From a Memory az egyik legkedvenczebb albumom😊

Lord AnonymouS

FTF²@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000

rezsofiz
Kosz a linket,hasznos oldal amint latom,de sajna nem volt fenn,mind1.

sazl : c

p)ec
Én amit nagyon szeretnék, az a Starcraft zenéinek a kottája. 😊
A Warcraft 2-nek végre megvan. Nagyon pallos, majd a Hammerite fedõnevû sárkánygyilokmetálzenekarommal feldolgozzuk. 😛

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Pec!
Ezt a gityót meg Ibanez Destroyernek hívják, asszem úgy '88-ig gyártották, de úgy tudom, harcolnak érte, hogy visszakerüljön a sorozatgyártásba.

H. Peti
Ezt próbáld lehet fennt van. www.extra.hu/magyardalok

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

rezsofiz
Az emberek-Mama cimu szamnak szeretnem megnezni az akkordjait,van valami ilyenre specializalodott oldal?Kerestem keresoben ,nem sok sikerrel..

sazl : c

Hellhammer
Nekem is tetszenek a zenéid, bár némelyik egy kicsit túl Heavy Metal nekem 😊 Nekem az elsõ 2 és a szunyog tetszett, ebbõl s látszik, hogy jobban szeretem a reszelõs, betonzós, zúzós riffelést 😊

Hellhammer
Metallica? Hmmm... 😊

Szal a második szám dobja az úgy van, hogy a Cakewalk Guitar Tracks cd-jén van egy Audio Loops nevû könyvtár amiben pár stúdióban felvett loop található (van pár metál riff, néhány basszus téma, meg egy csomó dob. Most néztem meg, itt van egy url, õk csinálták egy részét: www.smartloops.com A másik része pedig Drumatic (www.drumatic.com) Szal ebbõl hoztam össze egy dobot, de nem teljesen fedi a témát, mert a dobosunk elég sok helyen belenyom twinpedálos részeket.

Tinxtu : thx.. kicsit el is pirultam
mellesleg csak orulnek neki ha olyan pontos lennek mint egy svajci ora 😊 van jopar hiba ezekbe a szamokba is..

Lord AnonymouS : kb 5-6 eve van gitarom de "komolyabban" 1-2 eve jatszom rajta..
most jelenleg ciszre de neha lehangolok B-re..
Lord AnonymouS
Hú, elég jók...
Királyul nyomod, mióta játszol? Ja, és mire van hangolva a gitárod?

FTF²@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000

Tinxtu
Hellhammer: Jók a számok, a második jobban tetszik😊 Furcsa, mert mindkettõrõl a Metallica ugrott be nekem, a második kicsit az Enter Sandmanre emlékeztet(kiv. az a középsõ gyors rész), az elsõ meg olyan St. Angeres hangulatú😊 Második szám dobját hogyan?
Dashed, két dolog van amiért a zenéid nagyon bejönnek(nem a "szaund" 😊). Az egyik, hogy mindegyiknek van húzása, tetszenek az ötletek, a másik, hogy olyan pontos vagy mint egy sváci óra . Ez nagyonkurvára teccik😊 Ha szereznél egy Randall Fullstacket, összehoznál egy együttest és faszán csinálnátok ezekbõl egy lemezt, megvenném, jól😊
Ja a szunyog meg nagyon killer szinte elképzelem ahogy mondjuk a six feet underes csóka röfögi alatta, hogy "megfogtam egy szunyogot..."
Ja, Pec, a gitárt a Dg-stompba dugtam, onnan ment egy mezei Sound Blaster Live line bemenetébe, a felvételhez pedig a Cool Edit Pro 2(?)-t használtam. A dob pedig egy egszerû pattern, netrõl szedtem még ezer éve, kb 10 másodpertz, ezt loopoltam végig.

hmm kicsit elcsesztem na meg1xer

brut

agyatlan

fasztriff

otlet1

otlet2

otletjo

szunyog
na ha mar mindenki sajat krealmanyokat mutogat akkor enis felraktam par otletemet.. illetve poenomat..
elorre szolok hogy a gitarhangzas eleg gagyi (vonalbol H%k combom beepitett torzitoja) illetve egyik "szam" se hosszabb 1 percnel 😊

brut
agyatlan
fasztriffotlet1otlet2otletjoszam1szam2szunyog
Hellhammer
Ha már szóbakerült az otthonilag felvett téma itt van 2 felvétel amit összeapplikáltam. A zenekarunkkal most ezeket gyúrjuk, amit felvettem otthon az egy prealfa alap verzió ezt vittem ki megmutatni a többieknek, amit aztán alakítunk. Szólózást ne keressetek az nem az én kenyerem, én csak egy eyszerû ritmusgitáros vagyok 😊
Amivel csináltam a cuccot, az a Cakewalk Guitar Track + Amplitube VST plugin. A progiban vannak dob loop-ok, azokat használtam (az elso szamnal midiben gyürtem a dobtémát). A basszust midiben csináltam és wav-ként importáltam a Guitar Tracks-be. A gitárt simán torzítón keresztül a hangkártya line-in aljzatába dugtam.
Itt vannak a felvételek, remélem mûködik a link:
Szam 1
Szam 2
Várom a kritikákat 😊

p)ec
Tinxtu: hogy vetted fel ezt a számot? Mibe dugtad a gitárt, milyen programmal, stb. És a dob? 😊

H. Peti
Tinxtu! Grat, pofás dolog! Srácok volna egy kérdésem, jövõhónapban beruháznék egy delay pedálra. sok sok milliárdot nem költenék rá, max 25 körüli összeg fér bele. Mit tudnátok ennyiért ajánlani?Láttam Boss-t (DD-3), ezt szokták dicsérni. Ja király megrendeltem a G3 koncert dvd-t, hétfõn jön, úgyhogy "moziestét" tartok!! Már alig várom! Csáki!

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

az irces társaság a gitár csatin idõnként szokott jamolni, azért van a TS szerver is 😊

p)ec
Jajj, az de csúnya... 😊

her Valo
az iceman se nagyon kulonbozik ettõl

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

p)ec
Hát ezeknek meg mióta van ilyenjük?

gergou
ha mondtok egy helyet, ahova en is feltolthetem, amit par napja csinaltam, akkor megteszem, hogy hallhassatok...😊 szal egy trahelyet please..😊

`Take a look to the sky just before you die`

Nem rendezünk valamikor egy fórum jam-et?

Tinxtu
Köszi mindenkinek😊
Pec, ja saját. Majd szeretném megcsinálni normális dobbal, basszussal, hibátlanul..stb. Van még 1-2 ilyesmi ha érdekel, csak a mostanában készültek legtöbbje még félkész állapotú..
Ja még annyit hozzá, hogy a bátyám Ibanezével vettem fel, mert szebbek a tiszta hangszínei(van nyaki humbucker), és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a torzítottak is ezerszer jobban szólnak ezen a gitáron a gyári EMG-vel, mint a Yamahámon DiMarci PafPro-val. De nembaj, nemsokára én is átpártolok az Ibanezhez😊 Szóval akinek kell egy Yamaha RGX612 DiMarzioval, kisebb nagyobb hibákkal, olcsóé, jól, az ne fogja vissza magát😊

p)ec
Engem egy picit Vályi Pistire emlékeztetett.

sztem is kurvajó!
(vmiért az Iron Maiden: The Nomad ugrott be, nemtom miért)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Yeah!

p)ec
Hûbazzeg, ez saját?
Sztem, elég kibaszott jó 😊

gergou
Par napja en is osszedobtam valmi kezdetleges dolgot, minnya feltolom valhova...

gergou
ize hallgatom😊

gergou
epp most halgatom, nekem tetszik😊

Tinxtu
Srácok, tegnap éjjel nem tudtam aludni, úgyhogy leültem és felvettem valamit. Nem nagy szám kb. két óra volt az egész, majdnem mindent elõszörre vettem fel, ez a szólón meg is hallatszik(szar)
Na mindegy, úgy hallgassátok, hogy inkább DG-stomp hangminta, mint valami kész dolog, fõleg hogy egy darab dobloop megy végig és basszus sincs, csak gitár.Zenye

jah amugy Vai, Live in Astoriai dvd lemezen uccso szamnal bejon egy csoka az pont ilyenen tolja... ,de az nem samick volt es hat rendesen tepte a hurokat
hat ha digitech pedalokat szeretnel is itthon akarod beszerezni akkor kenytelen vagy mert ok az itthoni forgalmazok:]
Jól néz ki. Meg biztosan állat hangja van. Viszont ezeknek gyakorlatilag mind ugyanolyan a kapcsolásuk, mert feltalálták ötven éve és azóta nem igazán volt mit variálni rajta. Azon múlik az egész, hogy milyen minõségû alkatrészekbõl készül. Nem is a csõ a fontos, mert abból nincsen túl nagy választék, hanem a trafó tekercselése (mennyire fúj bele a csõbe, mennyire zajos...) Aztán hogy van-e benne rugós zengetõ, az milyen minõségû. Az overdrive környékén lehet trükközni egy kicsit a beállításokkal, vagy belecsempészni tranzisztoros elektronikát, de ebben tuti nincsen olyan.

Szerintetetek ezektõl így neten szabad rendelni?

http://www.bauersound.hu/

Match
nem üveg az a nyak.
a slide gyûrût, amit üvegbõl készítenek, azt szokták üvegnyaknak is nevezni.
a resonator meg ugyan az szinte mint az akusztkus csak fémesebb a hangja.
valamelyiknél az egész test fém, valamelyiknél csak a lyuk heylén van egy nagy fémlap (dizájnosan kilyuggatva 😊)
a lényeg hoyg alapjaiban ugyan az mint az akusztiksu csak fémesebb a hangja.

Hellhammer
Tényleg, nem tud valamelyikõtök véletlenül errõl a Huges & Kettner Warp X erõlködõrõl egy kapcsolási rajzot?

Hellhammer
Nekem meg egy ilyen kell 😊

ez is az? (Vintage52-bõl)
Samick Dobro

szal az a fém körlap a hasán, az vmi rezonáns izé? :-)
és üvegnyaka van???
és hogyhogy nem felelt meg?

ez nagyon királyság! 30-as években találták ki ezeket a rezonátoros gitárokat, amikor még nem voltak villanygitárok... merthogy a gitárosok mindig hangosak akartak lenni...

aztán úgy alakult, hogy az eredeti funkciónak nem igen feleltek meg, de üvegnyakkal marha jól szólnak, ilyen õsbluesokhoz alap az ilyen. Lehet kapni szögletes nyakkal is, azon csak üvegnyakkal lehet pl. játszani, másképp nem is.

emmög micsoda?