Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál, Behangol, megráncigál,
egészen addig amíg ráncigálás után nem marad ugyanott.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Vanek
állandóan elhangolodik a g húrom. este szépe behangolgatom az összes húrt,reggel meg ez a szar meg lehangolodik f-re!!! arghh!!! help?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

ill. a 3. bundnál sûrûsödnek..

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Match
természetes( Amit bal kézel fogni lehet) 12 17 5 7 4...
ezek a könnyûek...
a 17 nem biztos...
a többi nem teljesen a bundok felett (pl a 3. oktáv az 1 eglész egyharmadnál van kb asszem)

Vanek
üvghang hol van? csak a 12es bundnál?

a Bauer Sound hozza be a Fendert, asszem tõlük lehet rendelni.

Match
www.fender.com 😄
külföldrõl tudok, de itthon...pf....vlamelyik pesti hangszerboltnak írjl hogy szerezzeel-...

azonlífül amit praksi leírt még nézd meg hoyg 8 vagy 11 csavaros.

milyen Strato-hoz?

3 single
Hum/Sing/Sing
Hum/Sing/Hum

esetleg vmelyik Vintage strat?

Azt nem tudjátok, hogy lehet-e vajon valahol stratora fekete koptatólapot kapni? Nem sima fekete kellene, hanem olyan, amiben van fehér réteg is, gravíroztatni szeretnék bele.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Satchfan
A satuk be vannak szorítva rendesen?

Ha új húrok vannak, ne szorítsd rá a satut, hanem próbáld behangolni az összes húrt. Szöszmösz munka lesz, mert ha az egyikre ráhúzol,a tremoló rugója jobban megfeszül és a többi húrt leengedi.. Szal pöcsölés, de meg lehet csinálni. Nyújtogass is a húrokon, olyankor még szokott engedni a magasságból. Ha naggyából be vannak hangolva, szorítsd rá a satut. Onnantól kezdve csak a húrlábon lévõ finomhangolókkla operálj.

A hangolásnál ne izomból pengess, csak szép lágyan, és a többi húr ne rezegjen be..

www.satriani.com

Vanek
és az hogy van,hogy minden órában megnézem hangologéppel a húrokat,és mindig lejjebb van? mikor áll be rendesen? és mért van az,hogy kibaszott nagy a kilengés a gépen? volt hogy 10mpig csak ment jobbra-balra?

Satchfan
6 (kockafejû) bombanõ

www.satriani.com

öööööööö, milyen babák?

Satchfan
Azokat ne piszkáld, õk jó barátok . Õk tartják a húrokat.

www.satriani.com

Vanek
a babákat hogy tom állítani?

vigazstaljon az, h a mi nagy városunk 2 piciny hangszerboltja szintén ratyi....

Satchfan
Én is holnap tervezem megvenni az új készletet, csak az a gáz, hogy kicsiny városunk 1etlen pici hangszerboltja elég ratyi...

www.satriani.com

hát én ma a gatyámat lejártam új húrokért, szarrá áztam az esõben, és egy bolt se volt nyitva.. :-((((

Satchfan
1. Az új húr mindig máshogy szól 😊 Én speciel egyedül az ErnieBall húrokat szeretem újonnan is, a többit jobban szeretem kb 1 hetesen,amikor már "bejáródtak".
2. A babákat muszáj baszogatni, mivel azok szorítják be a húrt
3. A rugókat általában akkor kell baszogatni, ha más húrvastagságot használsz (pl 9->10)
4. A PU magasságát te is tudod állítani, ha akarod, csak csavarozni kell. Ha fentebb vannak a pu-k, akkor a tiszta hangszíned hangosabb lesz, a torzított pedig vastagabb, szövetesebb, mivel nagyobb jelet vesznek fel.

www.satriani.com

Vanek
vettem egy elixir hurt,ismerõs felrakta,és teljesen más hangzása lett,mint a d'addarionak,sokkal kásásab...most ha ezt nem akarom akkor vegyek egy új d'addario húrt? amúgy meg a babával mit kell ügyködni? mert a src csak simán felrakta,a tanárom meg szétszedte a rúgokat meg mndent és baszogatta a babákat is...floyd rose tremolom van. a srác azt mondta hogy túl magasan van a pickupjaim,de eddig is íg használtam... ?

Satchfan
Gitár -> Korg AX1500 -> Stereo LineIn -> Adobe Audition (ex-CoolEditPro2)

www.satriani.com

Vanek
hogyan vaszitek fel a gitárjátékotokat? mert nekem nincs kazettás magnom,vmi egyszeri kütyü?

melyik városban?

Szevasztok,ha valaki tud jó basszgitártanárt akkor irjon
[email protected]
thx
PTW
Ha van egy zsir uj Fernandez Monterey Elite-ed akkor erdekel arra koooolll a pinz

Satchfan
Csere nem érdekel? Fender Strato?

www.satriani.com

PTW
hehh nincs kocsim

p)ec
No, nagyban pakolok, csak beköszönök, holnap reggel megyek gitártábotrba... Hejj! 😊 Biztos, hogy rengeteget tanulhatok, csak bírjam majd. 😊

PTW: Ha lemosom a kocsid, megkaphatom?

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

PTW
Ibanez RG7620 7 húros gitár, Dimarzio 7 pickupokkal (brutális sound), Floyd Rose Low Pro-Edge tremolo, szuperkényelmes nyak, kitûnõ állapotban

230.000 Ft

(aprohirdetes reszlegben is megtalalod, van kep is)

Santana koncerten senki nem volt?

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Én is eggyetértek, hogy ha van mód rá akkor bizony tanár a lelke a tanulásnak. Ámbátor amikor én kezdtem akkor még az internetrõl csak újságokban olvastunk hogy milyen király dolog lesz ha egyszer eljut hozzánk....Innen már millió anyagot le lehet tölteni...De amikor én erre adtam a fejem, akkor egy antikváriumban leltem rá a Jazz gitáriskola kezdõknek címû könyvre....abból tanultam hangolni is, mert mentorra sokáig nem találtam.Gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni!
Elfogyott a jegy a Santanara :-/ nem tudom minek halogattam...

ehh, ez akart lenni 😊

+1 hallgató

Zoltanoo
FIGYELEM, ACHTUNG, WARNING!

Üdvözletem!

'G3 Gitarmasters Rádió' http://zoltano.uw.hu

A napokban indítottam egy internetes rádiót a stations jóvoltából.
A stílusa gitárorientált (fõként) rockzene.
Zökkenõmentes zenehallgatás, kiváló minõségben a nap 24 órájában, idegesítõ mûsorvezetõk nélkül, kifejezetten gitárosoknak!

Ízelitõül:
A legnagyobb gitárosok számai: Joe Satriani, Steve Vai, Yngwie Malmsteen,
Jimmy Hendrix, Tátrai Tibor és a Boom-Boom, Magyar Atom
John Petrucci (Dream Theater), Eric Johnson, Slash és a Guns n' Roses,
A Young fivérek és az AC/DC, Gary Moore, Carlos Santana,
Van Halen, Robert Fripp és a King Crimson, és még sokan mások...
G3 koncertfelvételek, nagy gitárszólók a legjobb rock együttesektol.

További INFO a weboldalamon:

http://zoltano.uw.hu
p)ec
Hejj, ma is tettem valamit az emberiségért.

mukika
tudom, és gondolkoztam, és igaz. semmi más ok nem áll a háttérben. köszi a tanácsod, ez csak megerõsített abban, hogy ez a helyes. 😊

p)ec
"Alapokra, stb, de ezekre inkább magamtól szeretnék rájönni (itt van elõttem meg az egész nyár szinte)... késöbb lehet szó tanárról."

Ha megengedsz nekem ennyit, akkor megjegyzem, hogy ez totál hülyeség. Inkább most járj, és késõbb ne, többre mész vele, persze csak akkor, ha nem más ok áll a háttérben, pl. anyagiak.
Ha az elején vki rendbeteszi a dolgokat, akkor utána sokkal gyorsabban fejlõdsz, viszont fordítva még lassíthatja be, ha pl. a rosszul berögzült kéztartást kell kivernie a fejedbõl. Beszéltem. Howgh.

mukika
sztem meg nem kell ének. tök fasza oldalt találtam...

Volt ilyen tábortüzes gitározáskönyv régen, valami magyar szerzõpáros írta, de én nagyon utáltam. Meg hát nekem nem szabad kinyitni a számat, mert nem tudok énekelni, abban meg olyan nótázós vackok voltak. És anélkül meg rohadt unalmas az akkordozás, szvsz.

mukika
tanulni akarok valamibõl, de egyenlõre nem valakitõl. 😛

tényleg nem tudtok valamit ajánlani? bármit, ami segít az elkezdésben...

meg jóval gyorsabb, ha nem magadtól jössz rá a teknikákra, hanem tanulsz valamibõl

Jobbkezes gitáron játszik balkezesen. Illetve játszott. Nem hiszem, hogy túl sok filmfelvétel van róla.

mukika: ha valóban klasszikus gitározni szeretnél, akkor azt tanárnál érdemes.

mukika
ti mit ajánlanátok egy kezdõnek, hogy kezdje el???(Klasszikus gitárról van szó)

Alapokra, stb, de ezekre inkább magamtól szeretnék rájönni (itt van elõttem meg az egész nyár szinte)... késöbb lehet szó tanárról.

Match
hmmm...
albert king most hoyg játszik fordított húrozással? mert még sosem láttam, de meg fogom figyelni.

A híres gitárosok közül Albert King játszott fordított húrozással. Mondjuk neki flying-V volt, annál nem tûnik fel annyira, jobban meg kell nézni a fotókat. Az öreg teljesen gáz volt, nem tudott olvasni, így aztán eltartott egy ideig, mire megtanulta a szövegeket stb... 😊

p)ec
Ja, tényleg, elnéztem a hírtévés cikket, azt hittem az is dvd.

Épp In The Flesht nézek, az egyik csákó balkezes, fordított stratóval, de nem fordított húrozással... 😊 Elég érdekesen néz ki akkordozás közben. 😊

A koncerten, meg minthogyha ott lett volna a Zanzibár gitárosa is. Úgy láttam, nem élvezi túlzottan. 😊

Íme: katt ide!

p)ec

közben egy ilyet találtam... ez Live In Concert, és Johnson a harmadik. De tuti, hogy a Rocking In The World is Malmsteen? Szal nem akarlak hülyének nézni, de nem a Live in Denverre gondolsz... ?

p)ec
Azon is... ?