Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

H. Peti
köszi!! itt egy kép róla, hátha mond valamit! Ja és milyen elem kell bele? Sorry de basszgitárhoz sik hülye vagyok. KÖszi!

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

1. a Johnsonnál jóval szarabb gitárok is léteznek, ugyanennyiért, vagy még többért.

2.a passzív annyit tesz, h van benne hangerõ poti, meg egy darab hangszín, ami csak egy kondenzátorral dolgozik. az aktívnál van 1 hangerõ, 1 Balance, 1 bass + 1 treble, és ehhez kell elem is, de ki lehet kapcsolni.

3. azt nézzétek meg, h a nyaka egyenes-e, nincs-e görbülve vagy csavaródva, a bundok milyen állapotban vannak, hallgassátok meg, hogy jó-e a földelése, lötyög-e a hangszedõ (nincs rendesen becsavarva), sötöbö.

én mint basszusgitáros, uff, beszéltem :-DD

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

H. Peti
Helo

segitsetek please, holnap megyek haverral, basszgitárt venni neki, most kezdi el, szal egy johnson jazzbass lesz, oké tudom szar meg minden de balkezes bassz csak ilyen van olcsón.45900 (vintage), mire figyeljek nagyon? Másik aktiv passziv elektronika, ezmi? valami elem kell a gityóba annyit vágok, de semmi más. Kösze! Csáki!

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Király a progi, leszedtem vagy 5 cd-nyi anyagot.

Tud valaki olyan linket, ahol sima footswitch építési diagrammok vannak?

mondjuk ezeket a vst plugineket csak Kx driverrel win98se alatt erdemes kiprobalni kulonben halal..
+ van meg par jo vst plugin ha vkit erdekel Warpvst , amplitube ..
ja faja...
VinylToy

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Nekem lesz nemsokára egy pár eladó eredeti Gibson pu-m, talán úgy október végén. Szép aranytokos, vintage hangzás. Érdekesek, mert ha a kettõ együtt szól, akkor van benne valami startos átütés. Meg lehet olyat is csinálni, hogy ügyesen ki kell belezni a pu-t, és szét lehet kötni a humbucker két tekercsét. Úgy szokták csinálni, hogy valamelyik potit kicserélik kapcsolósra, és akkor a gomb kihúzásával lehet single-coil-ra kacsolni.

Mexikói Fendert én nem vennék, mert nem tartja az értékét. Most Higway 1 ameriaki Fender 220, ha minden igaz. Bár az eléggé baltával készült valami az American Series-hez képest, ami 350 körül van újonnan. De iszonyat jól szól mondjuk ettõl függetlenül.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

H. Peti
upload! Jobb klikk a file-ra, proberties, advanced fül, ott enable task specify settings, maximum allowe upload rate: itt lehetsz kedves meg nem annyira 😊 én 7-re rakom, ha csak feltöltés van ,már és semmi más, akkor azt remove, de ha csak egy file van benne, ami ugye a koncert, akkor az közben is töltödik fel, annyi amennyi neked épp lejött. De ez errõl szól, te is kapsz, de neked is adnod kell, csak tudod szabályozni a max feltöltési sebességet. Vicces mert egyszerre megy le és feltöltés, de ez van. Próbálgasd! Amugy ezeken az oldalokon rakás más is van, zene, játék filmek, minden ami kell. www.suprnova.com, www.isohunt.com stb..
Csákó!

Hát jó, pl. mi az amit feltölt?
Amúgy már csak 16 óra...

H. Peti
Hát, kösze, nem tudom mondjuk, hogy a mostani szkvájerek mennyire "minõségiek", mert amit régebben japcsik csináltak, azok elég jók voltak, namost ezek a mostani távol keleti õrületek hogy mennyire jók...bár ez mázli, ismerettség, pénz kérdése, meg ízlés ugye. 120 körül vannak mehikói fenderek, azok milyenek lehetnek vajh? Jó a Squier-tõl sem zárkózom el, szal végülis, nem tudom. Van az árkádia honlapján egy Tokai japcsi gityó(strato), azokról nem nagyon hallottam rossz véleményt ezidáig. Olyasmi mint az Orville, kiváló minõség, megfizethetõ áron. Hát most nagy az agyalás . Amugy a les paul-ba mindenképp akarok egy cserét, meg sztem nyakon is kéne állítani, ugyanis az egyik húr rezeg, de csak egy, konkrétan a g, de mindegy, akkor maradok seymournál vagy Dimarzionál. Ezekben az epikben sajnos nem gibson pu-k vannak , akkor kb 220 lenne ujonnan, igy meg 170 körül nyomul. Ha a progiban valami nem világos, szólj nyugodtan, segitek ha tok!

Kösz, a progit meg nem ismertem, úgyhogy mégegyszer kösz!
Hááét, Fender hangzást Les Paulból?
Vannak asszem humbucker mértetû, de single coil pickupok, de nem vagyok benne biztos. Akkor már vegyél egy squier gitárt 1,5 seymour pickup áráért!
Az meg elég meredek lenne, ha egyik állásban egy csilingelõs fender, a másikban meg egy meleg jazz hangszín szólna.
Amúgy nagyon király gityó az! Meg szerintem fasza hangszedõi vannak.
Seymourt asszem a Medgyesiben találsz. Elszórva meg itt-ott. Eldorado, stb.

H. Peti
Amúgy következõ hónapban valószínû, pu csere lesz nálam, de még azt sem tudom, hidnál vagy nyaknál...meg hogy milyet, kinéztem régebben a seymour jazz hangszedõjét, de nem tudom, egyántalán, hol lehet kapni nagy választékban ilyen cuccokat...azon is izéltem, hogy valahogy ki kéne hozni egy pici fenderes hangzást, epiphone les paul standard-ból, mondjuk nyaknál...de tippem nincs melyik pu lenne erre jó...ajánlat?

H. Peti
nem mégsem jó sorry, akkor meg az elozo link ott pedig a második lesz az. rákattintasz, utána megnyilik alatta egy kisseb ablak, ott "download directy here" jobb klikk, save target as... pl: akármi.torrent, majd utána kétszer rákkattintasz a kapott torrent file-ra és utána már egyértemlu lesz. Ha ismerted a programot, sorry az oktatásért.

H. Peti

H. Peti
www.isohunt.com
torrent file, amit, esetleg ha nem tudnád, akkor egy BitComet nevû progival lehet leszedni, tölteni, melyet a a www.bitcomet.com ról lehet leszedni.Satriani steve ray

remélem jól csináltam

A Jackhammer tényleg állat. Mondjuk nem egy modern hangzás, de dögös, az egyszer biztos.
A videót honnan/mivel?

H. Peti
Hali!
Tegnap letöltöttem egy ánplággd felvételelt(VH1), ahol S.R.V., és Joe Satriani nyomja 25 percen keresztül, nagyon komoly. 12 húros akusztikus gitárnak milyen hangja van basszus...azért ez a Steve R. gyerek tudott valamit...

Ja meg vettem ma pedált, (torzitot), Marshall Jackhammer, nem egyszerûen király a pedál, nagyon kegyetlen hangja van, ajánlani tudom csak. 23.500 volt ujonnan, sztem megéri. Jó zenélést! Helaóó!

rxv 440 erölködõ és két wharfedale hangfal mennyire helyetesíthet egy olcsóbb kombot?

\"Life is around you and in you.\"

p)ec
Ez ugye tanártól is függ. Én vagy egy évig jártam rockot tanulni, addig nagyon jó volt, ösztönzött meg minden, aztán ellaposodott. Most másik tanárhoz járok, de Q nem tanít rockot, azt most már magamtól tanulgatom. Meg jó oktatóvideók is vannak.

Szal mittomén egy év elég gyakorlással az szvsz kb. elég a legtöbb embernél egy jó Master of Puppets szintig. Persze ez személyfüggQ, sQt még az is lehet, hogy hülyeségeket beszélek, általánosítok satöbbi. Ha vki emiatt szapulni szeretne, kérem nyisson új topikot, nem venném a lelkemre, ha miattam esne szét a fórum...

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Nekem kb 8-10 gitározó ismerõsöm van és egyse jár tanárhoz mégis elég jól nyomják. Tanár nélkül is folyamatosan képes vagy fejlõdni sztem, mondjuk igaz hogy tanárral gyorsabb, meg azért mutat pár jo trükköt is 😊
Helló, meg tudná valaki mondani, hogy hozzávetõlegesen hány órát jár az ember tanárhoz, míg magától is képes fejlõdni? Illetve, hogy mik az óradíjak mostanság úgy nagyságrendileg. Szóval mi az összköltsége az egésznek gitár nélkül? Igazából basszusgitár érdekelne.

Lehet, hogy hülyén kérdezek, mert fogalmam sincs, hogy hogyan megy ez az egész gitároktatás.

hány doboz legó kell hozzá?

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

p)ec
Csak kár hogy a húrok összerántanák... 😊

Vanek: te csináltad? 😊

jol szolhat .. 😊
Vanek
volt 1 kis szabadidõm...😊

R U Ready?!?!? ...broken soul...

nem vettem, kaptam. a nyolcvanas években gyárthatták. csak nekem annyira nem jön be a hangja.
PTW
mennyiert vetted anno?

nem nehez egy ralis arat talalni neki... csak korbe kell nezni kicsit a piacon hogy adott aron milyet vehet meg az ember...

szivesen megnézném az új listaárát, de mostanság már nem gyártják. használtan meg nem árulják, legalábbis én még nem találkoztam vele.
PTW
ez nagyon egyszeru.. nezd meg az uj listaarat.. aztan vedd hozza hoyg a tied milyen oreg es hogy milyen allapotban van....

Sziasztok.
Egy kérdésem lenne. Szerintetek mennyiért lehetne eladni egy Boss ME-5
multieffektet?
Köszi
Bocs.
A Brownstone-t nem ismerem, azért nyomták, mert pl. az Easy-ben nem Axl énekel: (ugye?)

Csak szar, mert mindig inchben adják meg.
Hasonlítsd össze más nyakak méreteivel!

Húrok rezgõ hossza csonttól húrlábig

A scale az milyen méretet jelent? (Nyakvastagság? vagy hogy a nyak hossza mekkora?)
PTW
Mr Brownstone, It's so easy!!!
isten volt
hehe

Hehe.
Melyik 2 guns számot játszották?

PTW
utolso post bocs!!!:

tegnap voltam velvet revolveren!!!!!

teljesult egy nagy vagyam:lattam SLASHT eloben hehe
nagyon fasza volt, nyomattak 2 Guns szamot is!!
de a guns szintjet meg csak nyomdokaiban sem kozelitik meg... ettol fuggetlenul nagy buli volt... idiota OFFSPRINGre meg lehetett tinglitanglizni

PTW
az egyetlen amiert most epp a hajamat tepem hogy nem lehet banki atutalassal fizetni... mi a f--ert?.... csak rohad paypal meg credit card...

PTW
en most hozatok be egy gitart 31 en egy haverommal ha minden jol megy

a vam ha jol tudom 10% + a 25% os AFA azaz osszesen 35% ot szamolj ra- azaz a 400 dollaros gitar kb 112.000 Ft ra jon ki vammal (ezt csak kb re szamoltam, nem vagyok biztos hogy ezek a vamertekek, de ennel nem lehet tobb szerintem)plusz a szallitas olyan 20 korul szoval nem olcso en epp ezert azt csinalom hoyg leleveleztem a bolttos arccal hogy a szamlat (a pelda kedveert maradjunk 400 nal) ne 400 rol allitsa ki hanem mondjuk 200$ rol... igy a vam is egybol a felere csokken es az mart mindjart baratsagosabb.

hal istennek nekem egy haverom hozza be ugyhogy valszinuleg le se fogjak vamolni mert ugy hozza mintha a sajat gitarja lenne... de azert bebisztositottam magam egy ilyen szamlas trukkel 😊

Találtam egy weboldalt a www.music123.com-ot ahol hihetetlen olcsók a gitárok. Ha ott megrendelnék egy gitárt akkor vajon azt ide is elküldenék? És mennyibe kerülne vámon áthozni + postaköltség,stb.? Ha mondjuk a gitár 400 dolcsi az egész kijönne 100000Ft-ból?
her Valo
persze hogy nagy a különbség a két hangszedõ között, de a passziv is jólszól nagyon!

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Akinek van használt LTD gityója EMG-HZ set-el az szoljon. Lehetõleg M vagy MH szériából.
Privát ment

p)ec
Arch: ki az?😊 privizd meg, ok?😊

És a aktiv és passziv EMG pu között gondolom ég és föld a különbség... Megéri passziv EMG-set venni?
her Valo
én úgytudom hogy a 400-as széria alatt passzív EMG-ket raknak csak az LTD-kbe, szal azokban csak EMG-Hz van...

a floydrol annyit hogy egy ibanez rg 570 szint alatt én nem vennék, mert nem a legjobb minosegut szerelik bele, de persze lehet hogy vannak kivételek

viszont a 76e meg a 190e között azért szépnagy különbség van

hi!
Gyerekek, a hangszeráruházosok királyak!
Rendeltünk havernak rg370-et. Kihozták Gyöngyösre, minden fasza, jó fej a szállító srác!

JA valószínüleg azlesz hogy EMG aktiv settes gityóra gyüjtök (már próbáltam egyet és nagyon brutál) Csak amit próbáltam asszem a Jackson DXMG-t és az 190e... Viszont ugyanaz a pu van rajta mint az LTD MH-250NT-n és a LTD M-200FM-n. Az MH-250NT fixhurlábas az M-200FM Floyd Rose-os. Ilyen árkategóriában érdemes már Floyd Rose-osra gyúrni?
her Valo
totálisan ugyanaz mindakettõ

de ha belegondolsz hogy az 50-es szériánál már csak az M-10 van gyengébb (az amit ilyen komboval egyutt lehet csomagban kapni) akkor azert elgondolkoznek hogy +10-30e-ért már egy középkategeset foghatsz... szóval szerintem inkább várj amig lesz több pénzed