Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...
Ernie Ball, Passes Away on September 9

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
R U Ready?!?!? ...broken soul...
www.satriani.com
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
hetente eljátszottam és kb havonta, kéthavonta kaptam is húrt.
nyáron van meló, akkor van pénz is...
most meg egyetem....nem eszek 3 napig és megvan a húrravaló 😄
de valszeg jön a suli utáni melózás, és majd abból tudom fedezni...
a húron kívül kell valami a gitárhoz? (pengetõ, de az nekem lassan kopik)
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Ti honnan teremtitek elõ a gitározáshoz szükséges anyagiakat?
Amúgy azt mondták, hogyha elvisszük gitárszakemberhez, az megcsinálja, csak kíváncsi voltam a ti véleményetekre is.
György
tabulatúrát tudsz olvasni?
Ja még valami: ez egy elég régi akusztikus gitár, és sokáig nem volt felhúrozva. És a nyak kicsit eldeformálódott, és a húrok néhol hozzáérnek a bundokhoz...így elég gáz! Mit lehet tenni? Lecsiszolni a bundokból? Vagy mondtak nekem ilyen húremelõ izét is, de fingom sincs, hogy az milyen, és mennyibe kerül.
György
Kérdezek valamit, de ne röhögjetek ki, köszi! 😊
Most kezdtem el gitározni és szóval...hogy kell eljátszani a boci-boci-tarkát? 😊
György
Bár alig várom hogy s1-et lehessen kapni, abban a pillanatban rendelem is meg.
apropo tokai: ha jól tudom SRV bácsi is játszott olyanon....állítólag ngyon fasza gitár.
egy standard strato meg nem ér 400 ezret 😄
folyt:
szal kicsit gyilkos hangulatban vagyok....
a gitárosunk tiszta fender-buzi. már az agyamra megy. folyton olyan baromsággal nyaggat, hogy adjam el a Mayámat, és vegyek mexikói fendert.. kicsit
Különben annyiban más, hogy éger a teste, meg hagyományos a nyak csavarozása (téglalap alakú fémlemez, nem a csapott), úgyhogy fönt elég kényelmetlen. Különben jól szól stb.
Az american series gitárok meg mostanában ezzel az S1 kapcsolóval mennek, amivel lehet választani soros meg párhuzamos pick-up kapcsolás között. Meg magas fényû lakk, jávor test fenetudja...
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
. Végigpróbáltuk a bundokat, azt kész, ugyis garis, szóval ha para van, majd a srác visszaviszi. Amúgy egyszer szivese kipróbálnék én is valami "olcsó" gitárt. Mondjuk egy ilyet.
Match! Ezt a piköpöt megjegyzem ,bár van egy sanda gyanum, hogy ebbõl gitárvásár lesz. De még nem tuti!
Augy errõl lenne szó: Tokai Strat. 89 e

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Üdv! visszatértem a pest városából és most olvasom mik gyûltek itt össze.
1. H. Petinek: fender hangzás humbuckerbõl: Seymour duncan Blues saraceno pickup.
A highway széria fender bácsiéknál pedig egy nagyon érdekes dolog.
A gitár alapja egy tequilától bûzlõ mexikóu gyárban készült (test, nyak), viszont a hardware beszerelése már amerikában (szeritnem csak átdobták a határon).
Tehát egy mexikói gitár, amerikai cuccokkal.
elmesélek egy sztorit.
Voltam az eldorádóban mert 3 nap gitárelvonás után már muszáj volt gitároznom.
mitadisten ott egy music man axis super sport...na hát musicman-en úgysem játszottam még, mondom kipróbálom (739 ezer ft 😄D)...elõször mondták hogy drága az próbálgatni, de ideadták....békén is hagytak utána (SHRED FOREVER 😄D)
azután beszélgetek a csávóval hogy hogysmint...
mondom mit ad a stratomért....erre õ: hát, stratot nem igazán vesznek be, mert már 200 ezer körül is lehet venni (mondtam hoyg az enyém american standard)....mondom najah, csak az a highway széria...mire õ: igen
mire én: de az nem ugyanaz
mire õ: de
mire én: mivan?
mire õ: de semmi különbség nincs közöttük
mire én: nem hát csak 200 ezer forint...
mire õ tanácstalanul áll....
nem értem miért akarnak minden hülyeséget elhitetni mindenkivel.
A JOHNSON jazz bass meg sztem egy kurvajó gitár.
Máig azt mondom hogy jobban szólt mint havernak a rockbass.
pedig a kettõ között vagy 100 ezer biztos van.
jah és apropo hoyg próbáltam a musicmant: SZERELMES VAGYOK 😄
amúgy jó cucc, bár az XT az igazi belole, az meg már 100
R U Ready?!?!? ...broken soul...

Használtan vettem, de nagyítóval kellett rajta keresni a sérüléseket, szóval faja. Az itthoni hagszerboltban találtam (Gyöngyös) 32000-ért, ami tök jó ár.
Na persze ez egy kezdõ gitár, de nekem nem volt még akusztikusom, úgyhogy éppen megfelel.
Amúgy, ha jobban meg akarod nézni, akkor samickguitar.com!
Ilyet vettem...

Amúgy mostanában sokat gondolkozom, hogy beiratkoznék valami komolyabb zenei suliba, érdemes vajon? Azt megfigyeltem hogy sok elismert gitáros is eleinte valami komolyzenei iskolába járogatott jól. Szerintetek?

Anno a tanár azzal kezdte, hogy jól lesz az úgy is, majd megszokom. Akkoriban a balkezes gitárok beszerzése is elég nehézkes volt.
Úgy is lett. Semmi hátrányát nem éreztem, balkezes gitáron nem is tudnék.
...jobbkezesen se tudok sokkal többet, de azt már megszoktam 😊
Egyébként érdekes, hogy az ember amikor az elején a bal kezével bénázik, azon gondolkozik, hogy miért nem fordítva kell... szvsz azért alakulhatott ki így, mert a bal kéz mozgásait még könnyebb megszokni. Mert ha bal kézzel pengetnénk, akkor lehet, hogy sokkal könnyebben pengetnénk más húrt mint ami akarunk.
Persze lehet hogy nem így van.
\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"
Õ is...

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"
amúgy balkezes basszgitárosnak lenni qrvaszar, mer amíg balkezes szólót csak-csak, basszust találni kész gyötrelem. a srác inkább menjen dobosnak :-D
amúgy szép JB, használja egészséggel.