Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

her Valo
csak magában megsütheted az EMG-ket, ha nincs alatta olyan vas mint ami Kirk-nek... vagy legalább egy része

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

nomeg az emg81 es emg85 pickup... mondjuk ezer egy embernek ugyan ez a setupja... kirk ide vagy oda...
her Valo
annyira amennyire az ára szerint az... semennyire hacsak nem szamitod a kinezet viszonylagos hasonlosagat kirkesnek

Founder of the Ernie Ball Company,
Ernie Ball, Passes Away on September 9
H. Peti
Én melózom és általában a megkeresett pénz egy részét költöm el zenére. multhonapba delay pedál, ebben a honapban torzitó, ezek elott erosito, mindent fokozatosan csinálok, sajnos nincsenek olajmilliárdjaim egyszerre mindenre... 😊

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Vanek
http://hangszerdiszkont.uw.hu/ vannak esp cuccok,láttam kirkes gitárt mindössze 150000ft-ért,az mennyire metallica-s?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Satchfan
Ösztöndíj+ha van, meló (effekt, erölködõ,hangszer), szülinap+ünnepek (húr, pengetõ).

www.satriani.com

Pl. most is végigdolgoztam az egész nyarat. Nekem a szülõk kezdetben annyiban jártultak hozzá, hogy nem hagytak zenét tanulni... Aztán egyszer végre kaptam egy gitárt, de az nagyon tré volt. Amióta meg dolgozom a suli mellett, azóta abból lehet gitárt venni. Más kocsit vesz 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

sapkafej
Szóval hogy kell eljátszani a boci-boci-tarkát? 😄

György

pölö erõsítõ, egy-két effekt, ilyen apróságok ... :-D

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Match
hát, suli közbe beszéddel kerestem a kenyerem: "Fater, kéne pénz húrra"...
hetente eljátszottam és kb havonta, kéthavonta kaptam is húrt.
nyáron van meló, akkor van pénz is...
most meg egyetem....nem eszek 3 napig és megvan a húrravaló 😄
de valszeg jön a suli utáni melózás, és majd abból tudom fedezni...
a húron kívül kell valami a gitárhoz? (pengetõ, de az nekem lassan kopik)

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

sapkafej
Én sehonnan...örököltem most egy gitárt, a többit a szülõk intézik. :/

György

körkérdés:

Ti honnan teremtitek elõ a gitározáshoz szükséges anyagiakat?

sapkafej
Néztem tabokat, de nem igazán értek pár dolgot. 😞
Amúgy azt mondták, hogyha elvisszük gitárszakemberhez, az megcsinálja, csak kíváncsi voltam a ti véleményetekre is.

György

Match
hííí....szerintem kitenni a falra, de biztos járnak erre olyan emberek akik tudják hoyg ilyenkor mit kellene tenni (de szerintem jó vége nem lesZ).
tabulatúrát tudsz olvasni?

sapkafej
Õõõ, biztos...

Ja még valami: ez egy elég régi akusztikus gitár, és sokáig nem volt felhúrozva. És a nyak kicsit eldeformálódott, és a húrok néhol hozzáérnek a bundokhoz...így elég gáz! Mit lehet tenni? Lecsiszolni a bundokból? Vagy mondtak nekem ilyen húremelõ izét is, de fingom sincs, hogy az milyen, és mennyibe kerül.

György

Match
búr=dúr...

Match
tanuld meg a c-búr skálát, abból sikerült nekem is elõször 😄

sapkafej
Hi!
Kérdezek valamit, de ne röhögjetek ki, köszi! 😊
Most kezdtem el gitározni és szóval...hogy kell eljátszani a boci-boci-tarkát? 😊

György

Match
sztem csak a standard feletti szériákba tesznek s1-et, bár a fendernek szokása hiogy kitalál valami kis dolgot, ami neki tetszik, és azt belerakja az alapszériákba (lásd, delta tone pickup-ök).
Bár alig várom hogy s1-et lehessen kapni, abban a pillanatban rendelem is meg.

apropo tokai: ha jól tudom SRV bácsi is játszott olyanon....állítólag ngyon fasza gitár.

egy standard strato meg nem ér 400 ezret 😄

oopsz...
folyt:

szal kicsit gyilkos hangulatban vagyok....

az ameriken fendert ne említsétek..... :-))
a gitárosunk tiszta fender-buzi. már az agyamra megy. folyton olyan baromsággal nyaggat, hogy adjam el a Mayámat, és vegyek mexikói fendert.. kicsit

Match: A Higway 1 arra jó, hogy most én is eladom 200e-ért itthon, az majdnem ezer dollár, hozzá teszek még kétszázat és hozom haza az american-t.

Különben annyiban más, hogy éger a teste, meg hagyományos a nyak csavarozása (téglalap alakú fémlemez, nem a csapott), úgyhogy fönt elég kényelmetlen. Különben jól szól stb.

Az american series gitárok meg mostanában ezzel az S1 kapcsolóval mennek, amivel lehet választani soros meg párhuzamos pick-up kapcsolás között. Meg magas fényû lakk, jávor test fenetudja...

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

H. Peti
vicces volt, az árkádiában ki próbáltuk a basszgityót, de senki nem volt balkezes, így elkezdett rajta egy srác játszani, persze jobbkézzel, nagyot röhögtünk, mondtam neki 10 mp, után hogy jó elhiszem, szépen szól, nem kell ezt eröltetni . Végigpróbáltuk a bundokat, azt kész, ugyis garis, szóval ha para van, majd a srác visszaviszi. Amúgy egyszer szivese kipróbálnék én is valami "olcsó" gitárt. Mondjuk egy ilyet.
Match! Ezt a piköpöt megjegyzem ,bár van egy sanda gyanum, hogy ebbõl gitárvásár lesz. De még nem tuti!
Augy errõl lenne szó: Tokai Strat. 89 e

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

her Valo
rendelj ebay-rol :-)

Match
apropo musicman megint: már próbláltam minden féle gitárt de ez volt az elsõ ami olyan jó ovlt mint a strato....ha nem jobb...csak 700 ezretm nem ér szegényke...mert 1300 dolcsi ugyebár közel sem 700 ezer forint.

Match

Üdv! visszatértem a pest városából és most olvasom mik gyûltek itt össze.
1. H. Petinek: fender hangzás humbuckerbõl: Seymour duncan Blues saraceno pickup.
A highway széria fender bácsiéknál pedig egy nagyon érdekes dolog.
A gitár alapja egy tequilától bûzlõ mexikóu gyárban készült (test, nyak), viszont a hardware beszerelése már amerikában (szeritnem csak átdobták a határon).
Tehát egy mexikói gitár, amerikai cuccokkal.
elmesélek egy sztorit.
Voltam az eldorádóban mert 3 nap gitárelvonás után már muszáj volt gitároznom.
mitadisten ott egy music man axis super sport...na hát musicman-en úgysem játszottam még, mondom kipróbálom (739 ezer ft 😄D)...elõször mondták hogy drága az próbálgatni, de ideadták....békén is hagytak utána (SHRED FOREVER 😄D)
azután beszélgetek a csávóval hogy hogysmint...
mondom mit ad a stratomért....erre õ: hát, stratot nem igazán vesznek be, mert már 200 ezer körül is lehet venni (mondtam hoyg az enyém american standard)....mondom najah, csak az a highway széria...mire õ: igen
mire én: de az nem ugyanaz
mire õ: de
mire én: mivan?
mire õ: de semmi különbség nincs közöttük
mire én: nem hát csak 200 ezer forint...
mire õ tanácstalanul áll....
nem értem miért akarnak minden hülyeséget elhitetni mindenkivel.
A JOHNSON jazz bass meg sztem egy kurvajó gitár.
Máig azt mondom hogy jobban szólt mint havernak a rockbass.
pedig a kettõ között vagy 100 ezer biztos van.

jah és apropo hoyg próbáltam a musicmant: SZERELMES VAGYOK 😄

her Valo
mûködik bármilyen midi vezérlõpedállal, de a teljes vezérelhetõség csak a line6 pedállal érhetõ el

télleg, Boss OC-3-at használ itt valaki?

Jaja, és ugye a line6-eknél megoldották, hogy csak a saját vezérlõpedáljaikkal, vagy footswitcheikkel mûködjenek, nem?

her Valo
ha pedált akarsz venni ne POD-ot vegyél mert ahhoz még legalább 40 a vezérlõpedál

amúgy jó cucc, bár az XT az igazi belole, az meg már 100

p)ec
arch: grat. 😊

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Vanek
ha venni akarok vmilyen effectpedált,mellyek az alapok? Medgyeesyben van ez a pod cucc 50000 és állítólag jó.????

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Ja és állat hangja van, most az új húrokkal. A boltban elég tompán szólt, asszem azért mert régi, meg vastag húrok voltak rajta. Amúgy nem értek igazán az akusztikusokhoz, ezért nem tudonám megmondani, szép-e a hangja, de nekem nagyon teccik. Ó, és az a Samick fej, óh!

A lány fekvése? Nem is tudom, érdekeseket kérdezel.
Használtan vettem, de nagyítóval kellett rajta keresni a sérüléseket, szóval faja. Az itthoni hagszerboltban találtam (Gyöngyös) 32000-ért, ami tök jó ár.
Na persze ez egy kezdõ gitár, de nekem nem volt még akusztikusom, úgyhogy éppen megfelel.
Amúgy, ha jobban meg akarod nézni, akkor samickguitar.com!

H. Peti
nagyon szép! És milyen a lány fekvése? Szépen "beszél"? 😊 Mennyi vót? Hól vetted?

Ilyet vettem...

H. Peti
köszi, elfogadom, de én fizetek!
Amúgy mostanában sokat gondolkozom, hogy beiratkoznék valami komolyabb zenei suliba, érdemes vajon? Azt megfigyeltem hogy sok elismert gitáros is eleinte valami komolyzenei iskolába járogatott jól. Szerintetek?

Vendgem vagy egy serre
H. Peti
ZzZz, nem számit, nem érdekel a vintage ezek után,nem elõször törnem borsot az orrom alá, nekem az bolt sosem volt szimpatikus és pont, ennyit legalább hadd tehessek már meg, hogy nem kedvelem õket. Azt meg hol mondtam hogy a Zoli nem rendes arc? Na mind1, biztos szar napom van...Amugy a gitár nem nekem lesz, szóval az illetõ majd tájékozódik gondolom jól, ha komolyan gondolja a dolgokat. Azért kösz. Sorry ha bunkó voltam, biztos innom kéne már valamit. 😊

Nincs hát, én is balkezes vagyok oszt jobbkezesen tanultam.
Anno a tanár azzal kezdte, hogy jól lesz az úgy is, majd megszokom. Akkoriban a balkezes gitárok beszerzése is elég nehézkes volt.
Úgy is lett. Semmi hátrányát nem éreztem, balkezes gitáron nem is tudnék.

...jobbkezesen se tudok sokkal többet, de azt már megszoktam 😊

Mark Knopfler is balkezes, s õ sem tud semmit...

azert azt vagod, hogy "zoli ba'" azaz "Z" szinten vintageben forgolodik, meg rendes arc... amugy a lenyeg az aktiv pickupban hogy van egy 9voltos elem ami tulajdonkepp egy preampot kepez ami miatt a pickup nagyobb jelet kepes leadni es erositoknel igen fontos tudni hogy mit lehet radugni mert passzivba eletveszely egy aktiv cuccot kotni... kap egy szep loketet aztan lehet szervizelni...
p)ec
Nem tudtam... 😊

Egyébként érdekes, hogy az ember amikor az elején a bal kezével bénázik, azon gondolkozik, hogy miért nem fordítva kell... szvsz azért alakulhatott ki így, mert a bal kéz mozgásait még könnyebb megszokni. Mert ha bal kézzel pengetnénk, akkor lehet, hogy sokkal könnyebben pengetnénk más húrt mint ami akarunk.
Persze lehet hogy nem így van.

Nem, nincs vele baj, Robert Fripprõl beugrik valami?
Õ is...

p)ec
Játszott már vlaha a gyerek gitáron? Mert én ismerek olyat, aki balkezes, és hagyományosan, jobbkezesen gitározott, nincs azzal sem semmi baj, ha úgy szokja meg az ember... vagy van ...?

H. Peti
na gyerekek, nem vettünk gitárt,mert a "kedves" vintage arcok, kitalálták, hogy nekik nincs is ilyen és egyántalán...mondom nekik, hogy a honlapotokon ott virit a cucc, árral mindennel, akkor most mi van. Erre õ, hát igen ott van a honlapon, de nincs a boltban(!), mert nem érkezett meg a szállitmány. De könyörgöm mi a fuck-nak van kinn a honlapon képpel, meg árral leirással, hogy ez van, mikor nincs is. Ez undoritó... Bementünk a kedvenc boltomba egy csomó után, persze sehol nem volt. Szóval bementünk árkádiába Zoli bá' hoz, õ halál rendes volt, mint mindig és mondta, hogy nem para, nyugi, mert ha ma szólunk hogy kell, akkor péntekre me is jön. Fasza, lefoglaloztuk ott hagytunk 20 gurigát és péntekre ott a cucc. Tök normális arcok az árkádiások, ez sajnos a vintage-rõl nem mindig mondható el. Nem hinném, hogy sokat járok többet oda ezekután. Ennyi, uff...

Ez idáig talán az elsõ balkezes basszgitár amit láttam 😊
ez passzív, szal ebbe nem kell :-)változó, de a 9/18 V az elterjedt.

amúgy balkezes basszgitárosnak lenni qrvaszar, mer amíg balkezes szólót csak-csak, basszust találni kész gyötrelem. a srác inkább menjen dobosnak :-D

amúgy szép JB, használja egészséggel.