Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszönöm a hosszú leírást, megnéztem az összeset amit most árulnak(110k a legdrágább, nem mintha annyit rá akarnék költeni), és egyiknél sem írták, hogy lenne mikrofonos hangszedõ is benne=/
Jo tudni, hogy ux-eknek az aruk nagyreszet a POD Farm szoftver teszi ki...
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
A régebbi piros elõlapos Line6 ux1 és a mostani között van valami gyakorlati különbség? Vagy igazából ugyanazt tudják?
Másfél éve pont ilyet akartam venni (csak más színben). <#nevetes1>#nevetes1>
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Akusztikus gitárokból érdemes tömör fedlaposat venni, az elég szépen hozzáad a hangzáshoz, fõleg kihangosítva. Hangszedõ bele akkor érdemes, ha kihangosítva fogsz játszani rajta, vagy használni fogod felvételhez. Kihangosításnál azért, mert egy akusztikus gitárt nagyon nehéz úgy bemikrofonozni, hogy jó hangja legyen, meg ilyenkor nem változtathatod a testhelyzetedet játék közben, mert elmozdulsz a mikrofonhoz képest. Felvételnél meg azért jó, mert ugyan mikrofonozva sokkal szebb hangja van (szerintem), de ha hozzákevered a "hangszedõbõl" jövõ jelet az szépen kiegészíti a hangképet, mert pont azokat a magasakat adja vissza, amik akusztikusan elvesznek - nem utolsó sorban pedig a hangmérnök is könnyebben tud dolgozni a vonal jel alapján, de ez most mellékes szempont.
Arra viszont figyelj, hogy egy normális hangszedõ(szett) akusztikus gitárokba kb. olyan ötvenezer forint környékén kezdõdik, ahhoz jön még úgymond hozzá a gitár ára. Valamint érdemes olyan elektronikával rendelkezõ darabot választani, aminek egyaránt van beépített mikrofon és piezo hangszedõje is, és keverni tudod a kettõ arányát.
Feedback csökkentõ opció, ahogy én észrevettem csak nagyobb testû gitárokban fontos, illetve bizonyos testforma hajlamosabb a gerjedésre. Színpadi körülmények között hasznos inkább, mert ott ugye rengeted elektromos jel bezavarhat, otthoni használatra szerintem nem annyira fontos, legalábbis az én western gitáromba nincsen, de soha nem is volt rá szükség, erõsítõre kötve se, bár én csak itthon használom, szobagitározásra.
Arra viszont figyelj, hogy egy normális hangszedõ(szett) akusztikus gitárokba kb. olyan ötvenezer forint környékén kezdõdik, ahhoz jön még úgymond hozzá a gitár ára. Valamint érdemes olyan elektronikával rendelkezõ darabot választani, aminek egyaránt van beépített mikrofon és piezo hangszedõje is, és keverni tudod a kettõ arányát.
Feedback csökkentõ opció, ahogy én észrevettem csak nagyobb testû gitárokban fontos, illetve bizonyos testforma hajlamosabb a gerjedésre. Színpadi körülmények között hasznos inkább, mert ott ugye rengeted elektromos jel bezavarhat, otthoni használatra szerintem nem annyira fontos, legalábbis az én western gitáromba nincsen, de soha nem is volt rá szükség, erõsítõre kötve se, bár én csak itthon használom, szobagitározásra.
A drágább fából van 😄
Viccet félretéve azért drágább az egyik mert jobb minõségû fából van, felteszem sokkal jobb a hangja is hozzá értõ kezekben.
Viccet félretéve azért drágább az egyik mert jobb minõségû fából van, felteszem sokkal jobb a hangja is hozzá értõ kezekben.
És megéri hangszedõset venni, vagy úgysem olyan jó minõségû a hangja hangszedõvel? Piezzo elég olcsó dolog.
Nem kell rá különleges hangszedõ mert piezzo ami a test rezgését alakítja elektronnyá nem a húrokét, nekünk a suliba van vagy 3 stagg ezek elég jók ilyen 50-60e FT
Klasszikus gitárt milyen árkategóriában érdemes vásárolni? Különleges nylon húr kell rájuk amivel mûködik a hangszedõ vagy bármilyen nylon húr jó? Milyen fából legyen a gitár?
mi a véleményetek errõl a pedálról.. $100 dodó körül mozog =( sajnos
Itt van ez a cuccos.
Nekem nagyon teszik.. kurvajó kis pedálka.
az tetszik benne, hogy könnyen sipákoltathatom vele a gitárt és nem kell belemászni hozzá a 412 es ládába.
A másik meg a booster funkció az állítható mid boost-tal.
Eszméletlen jó szolgálatot tesz bizonyos fajta erõsebb blues féle hangzásokhoz, mint mondjuk pink floyd, gery moore, és slash is mid centrikus hangzást használ.
Nekem nagyon teszik.. kurvajó kis pedálka.
az tetszik benne, hogy könnyen sipákoltathatom vele a gitárt és nem kell belemászni hozzá a 412 es ládába.
A másik meg a booster funkció az állítható mid boost-tal.
Eszméletlen jó szolgálatot tesz bizonyos fajta erõsebb blues féle hangzásokhoz, mint mondjuk pink floyd, gery moore, és slash is mid centrikus hangzást használ.
@ Suri hun: Fú, neked is köszi 😊 Jól esik ám a pozitív visszacsatolás (is), még ha igazán nem is publikusak ezek az anyagok.
Üdv:
Kiwicake
Üdv:
Kiwicake
én ált csak azt a 3 húrt pengetem, de ha szénnétorzított szám akkor a többi hármat tompítom ezáltal még dögöseb hangot kapok
én tompítani szoktam az E-húrt, lentebb meg már nem találok el semmit, de végül is azok is tompítva vannak a mutató ujjal, úgyhogy ha túl szaladok sincs nagy baj 😄
Mindig rájövök, hogy nekem az alapokkal (is) van problémám, ezért feltennék egy szakmai kérdést. Ha van egy olyan power chord, ami mondjuk egy C, tehát 3. bund A húr, 5. bund D, 5.bund G és ritmikusan kéne sikálni, akkor azt Ti hogy csináljátok? Gondolok itt arra, hogy sikerül sikánál eltalálni csak ezt a 3 húrt vagy valahogy tompítjátok a többi húrt? <#fejvakaras>#fejvakaras>
trafó tervezéshez nem nagyon értek én sem, sose foglalkoztam vele, próbáld meg szerintem egy elektronikai fórumon megkérdezni, pl. itt sg-n is van ilyen topik, vagy hobbyelektronika.hu-n
induktivitásra van szükségem.. nem nagyon találok olyan trafó calculátort, ami ezzel is számolna..
Ezek a dolgok fontosak:
200-250 mA körül legyen az áramerrõsség amit tud kezelni
15-20 Henry az induktivitás, 150-200 ohm ellenállás..
50 dollár körül van egy ilyen, + 50 dollár a szállítás..
ez azért vérlázító
miközben 1000 ft körül van vasmag meg sablon
és szintén ezer körül van a tekercselõ huzal is..
Ezek a dolgok fontosak:
200-250 mA körül legyen az áramerrõsség amit tud kezelni
15-20 Henry az induktivitás, 150-200 ohm ellenállás..
50 dollár körül van egy ilyen, + 50 dollár a szállítás..
ez azért vérlázító
miközben 1000 ft körül van vasmag meg sablon
és szintén ezer körül van a tekercselõ huzal is..
Grat a felvételhez! Nekem bejön.
keress neten egy trafó tervezõ progit, asszem akad egy pár, vagy olvass utána, nem olyan egyszerû jó trafót tekerni, nem véletlen olyan drágák a gyáriak, és ki tudja milyen okosság van bennük, ez a réz meg vas dolog hát khm... sok féle anyagból lehet az a "vasmag"
Akarok tekercselni házilag egy 20 Henry-s fojtó trafót "Choke" a 120W os marshallomba.
Hogy kell ezt csinálni? Meg hogy méretezzem, meg egyáltalán .. segítség kellene.
A neten nagyon drága, pedig csak pár pár deka réz meg vas az egész, és elvileg itthon is tudnék készíteni ha ügyes vagyok, meg a szállítási költség is nagyon nagy
Hogy kell ezt csinálni? Meg hogy méretezzem, meg egyáltalán .. segítség kellene.
A neten nagyon drága, pedig csak pár pár deka réz meg vas az egész, és elvileg itthon is tudnék készíteni ha ügyes vagyok, meg a szállítási költség is nagyon nagy
@bcrics: Neked is köszi! A két dal tényleg klassz, nekem fõleg a második tetszik. Az utóbbi négy évben szinte csak ilyesmiket hallgatok és próbálok játszani: John Prine, Townes Van Zandt, Slaid Cleaves, Hayes Carll, Blaze Foley, Guy Clark, Verlon Thompson, The Yarn, The Barr Brothers és tettestársaik zenéit, meg millió "névtelen" YouTube-os mûvészét.
Üdv:
Kiwicake
Üdv:
Kiwicake
Hát ez marhajó volt.
2 kiváló dal jutott eszembe róla:
Smith's Cloud
Alan isakov
Ezt pedig remélem látta mindenki:
http://www.kulturpart.hu/gitarverseny/
És sztetek mikor érjük el azt a pontot amikor az élõzenét is elõtérbe helyezik a médiaceleb válogatókon (xtraktor megasztár stb), illetve ha indulna egy értelmes tehetségkutató, annak már itt lenne az ideje.
Kurvasok egyedi látásmódú, hangszeres emberke próbálkozik a kis underground körökben, marhára örülnék ha õket láthatnám egyszer a tvben már sete fõmûsöridõben.
😊
2 kiváló dal jutott eszembe róla:
Smith's Cloud
Alan isakov
Ezt pedig remélem látta mindenki:
http://www.kulturpart.hu/gitarverseny/
És sztetek mikor érjük el azt a pontot amikor az élõzenét is elõtérbe helyezik a médiaceleb válogatókon (xtraktor megasztár stb), illetve ha indulna egy értelmes tehetségkutató, annak már itt lenne az ideje.
Kurvasok egyedi látásmódú, hangszeres emberke próbálkozik a kis underground körökben, marhára örülnék ha õket láthatnám egyszer a tvben már sete fõmûsöridõben.
😊
@Coun+Adyn: Nagyon örülök, köszi! 😊
Üdv:
Kiwicake
Üdv:
Kiwicake
Nekem tetszett😊)
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
@Feher-Csoki: Hát, szerintem pont jól összefoglaltad, valószínûleg én is így érezném, ha nem érdekelne ez a vonal, ha tudnék jobban játszani, és ha más csinálta volna. Köszi, hogy meghallgattad 😊.
Üdv:
Kiwicake
Üdv:
Kiwicake
Jó, csak túl egyszerû és unalmas, nem vesz rá hogy hallgassam.(nem belekötni akarok természetesen abba amit te készítettél, csak megosztom a véleményem ami remélem hogy pozitív kritikának érzõdik)
@bcrics: Hát, én csak ilyen öregesen, magamnak:
http://tinyurl.com/c9lzpfv
Aztán nem kinevetni... :-)
(Igazi linket nem hagy beszúrni, mert túl újonc vagyok, remélem, így sikerül.)
Üdv:
Kiwicake
http://tinyurl.com/c9lzpfv
Aztán nem kinevetni... :-)
(Igazi linket nem hagy beszúrni, mert túl újonc vagyok, remélem, így sikerül.)
Üdv:
Kiwicake
szeretnélek megölelni titeket mind, most hogy így közeledik a karácsony, mindegy egyes fiúbarátomat a gitár topikból..
ugye kapok majd tõletek legalább egy LTD t.
Jackson gitárt kértem volna, de úgy látszik azzal már úton van ide a télapó bácsi.
ugye kapok majd tõletek legalább egy LTD t.
Jackson gitárt kértem volna, de úgy látszik azzal már úton van ide a télapó bácsi.
én pengetõvel nyomom tompítotba..
nem szarakodok az ujjaimmal, max egy két metallica eposz közben
amúgy is olyan ujjaim vannak..kitörnének
nem szarakodok az ujjaimmal, max egy két metallica eposz közben
amúgy is olyan ujjaim vannak..kitörnének
Oppán gangnam style
Majd saját játékot rakjatok már fel...
Kíváncsi vagyok, gondolom nem cska én, ti hogyan toljátok a fingerstyle-t.
Kíváncsi vagyok, gondolom nem cska én, ti hogyan toljátok a fingerstyle-t.
A drága bogner kabokban is így van a két féle szóró berakva.. és láttam, hogy sokan csinálják ezt, és én meg majmoltam õket.. és nem csalódtam.
1960B
ládába raktam két v30 at..így két t 75 és két v30 van benne.
A két T-75 külön kicsit vékonyabb a hangja, a két v30 asnak kicsit vastagabb, viszont mikor mind a kettõ szól, de tényleg sokkal vastagabb hangja van, kb szerintem a legjobb hang ami létezik gitár láda szinten.
A kettõ együtt a hang olyan mélyre és magasra megy mint a T-75 külön, viszont mély-középosztály nagyon felvastagodik és megjön a dög.. viszont a két külön karakter miatt úgy szól az egész mintha dual layerbe lenne felvéve a gitár..tényleg mintha kicsit lenne még egy gitár a háttérben. amitõl felvastagodik egy kicsit a hang
ládába raktam két v30 at..így két t 75 és két v30 van benne.
A két T-75 külön kicsit vékonyabb a hangja, a két v30 asnak kicsit vastagabb, viszont mikor mind a kettõ szól, de tényleg sokkal vastagabb hangja van, kb szerintem a legjobb hang ami létezik gitár láda szinten.
A kettõ együtt a hang olyan mélyre és magasra megy mint a T-75 külön, viszont mély-középosztály nagyon felvastagodik és megjön a dög.. viszont a két külön karakter miatt úgy szól az egész mintha dual layerbe lenne felvéve a gitár..tényleg mintha kicsit lenne még egy gitár a háttérben. amitõl felvastagodik egy kicsit a hang
Remélem itt közöttünk nincs senki aki hivatásszerûen akar eladni valamit.
Valaki tudna nekem segíteni ebben az akkordmenetes dologban?
Nem igazán vágom most hogy hogy mûködik ez a dolog.
egyáltalán fontos ez? 😄
Nem igazán vágom most hogy hogy mûködik ez a dolog.
egyáltalán fontos ez? 😄
@ Fehér-Csoki: én is pont ezért próbálok valódi infókat begyûjteni.
Üdv:
Kiwicake
Üdv:
Kiwicake
Nem azt mondta hogy rossz a gitár mert promozzák, hanem hogy nem kell feltétlenül hinni annak amit egy olyan ember mond egy gitárról aki el szeretné neked adni.
@Atomheart: Jó, ezt értem, de ezek elvi dolgok, és ilyen alapon az összes gitár biztos vacak, hiszen mindegyiket promózzák valahogy... Én azt szeretném tudni, hogy valaki innen fogott-e már a saját markában Crafter gitárt, és ha igen, mi volt a véleménye róla.
Üdv:
Kiwicake
Üdv:
Kiwicake